Tiistaita!

Arki jatkuu! Vähän mietin kehtaako taas aloittaa, mutta aloitin ja onpa kiva lukea töistä palatessa mitä kellekin kuuluu! Mukavaa päivää kaikille!

29.3.2016
Minnie
Minnie

Vipe, libbe taitaa laskea alle 18kk ikäiset vauvoiksi.

Mielenkiintoinen tutkimus tuo OYSin juttu. Mutta ei siis olisi voitukaan osallistua kun HUSin alueella ollaan.

Ihan kiva, jos noista jotain hyötyä saadaan.

Mä en sit päässy tanssitunnilleni tänään kun esikon jalkapallotestit veny ja paukku.

Nyt täytynee käydä pienintä rauhottelemassa kun se oli jo nukahtanut kertaalleen mut keskimmäisen kiljunta herätti. Nyt ei meinaa millään nukahtaa uudestaan

29.3.2016
misukka
misukka

http://dipp.utu.fi/index.php?mid=4&language=fi

Oyssissa oli/on käynnissä dipp ja teddy tutkimus jossa vanhempien luvalla otetaan vastasyntyneeltä näyte joka tutkitaan diabeteksen varalta ja jos ilmenee kohonnu riski, niin sitte jatkotutkimuksiin, jotka on neki vapaa ehtosia.

29.3.2016
memmu
memmu

Nki, onko sun molemmilta lapsilta katsottu tuo diabetesriski noin?
Onpa edistyksellistä. Mulla ei kertaakaan tietääkseni.
Happisaturaatoit katsottiin keskimmäiseltä, ja varmaan esikoiseltakin. Mutta se on ihan eri asia.

29.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onpa ihana että toi pienempi on tässä näköjään vielä "baby" 😂

29.3.2016
Vipe
Vipe

Nyt kun vaihdoin näkyy pienempi lapsista.. En tiedä miksi vain toinen näkyy.. Mutta esikoinen siis näkyi siksi että sen vaiheessa olen ilmaiseksi viimeiseksi käynyt jotain painoa muuttamassa tai katsomassa jotain tai sitten muuten vaan ollut siellä valittuna..

Mutta sillä perustein näköjään näkyy toi minkäikäinen lapsi on..

29.3.2016
Vipe
Vipe

Pm,tossa näkyy se lapsi jonka on tuolta valinnut.. Kun siis jossain kun näkyy se "sinun vaiheesi" niin siinä näkyy sen lapsen tai raskauden vaihe jonka on valinnut näkyväksi.. Ja ilmeisesti sen saman valinnan mukaan näkyy tossa nikin alla vain se yksi lapsi.. Musta joskus näkyi kaikki.. Jos valitsen pienemmän niin sitten varmaan näkyy pienempi en tiiä..

29.3.2016
Vipe
Vipe

Hei!
Näkyykö julkisesti oman nikin kohdalla vaan vanhin lapsista täällä Liberossa?
Kiinnitin vaan huomiota että Vipellä näkyy vaan esikoinen, vaikka toinenkin lapsi "liberoikäinen"?
Ymmärrän ettei ne lapset näy, jotka ei ole "kategoriassa".

29.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, meilläkin on kaikilta lapsilta seurattu sokereita synnärillä radin vuoksi. Esikosta sitä ei vaan mulle kerrottu, eikä kyllä mitään muutakaan.

Vipelle on kyllä osunut odotuksiin roppakaupalla ymmärtämättömiä ihmisiä ympärille. 😔

Mahan koko on tosiaan arka aihe, on se maha sitten iso tai pieni. Ja kun tietynlaisia kommentteja satelee ja joku neuvolahoitaja huolestuu myös, niin kyllähän siinä rupeaa, ekaa odottaessa etenkin, miettimään jos jonkinlaista.

Mie oon jo niin tottunut ja moneen kertaan kaksoskyselyihin kyllästynyt, että vika meni mistään mitään välittämättä. Paitti kun rv 36 arveli että vähintään nelikiloinen laskettuna ja rupesi yli menemään. Silloin rupesi vähän kauhistuttamaan.

Jos, kun, ehkä joskus vielä kerran raskautuis, vois ihan pirruuttaa sanoo kaikille kyselijöille, että viitosia odotan 😂 Josko ymmärtäis, että tätä on jo riittävästi kuultu.

Toisaalta kaikki on jo niin nähneet mun megalomaaniset mahani, että kukaan kysele mitään. Ainakaan tutut.

29.3.2016
misukka
misukka

Varmaan puolet taas unohtuu tai itse asiassa unohtui jo kun taas piti kirjautua uudestaan sisään 😅 Hyvä Misukka ettei viitettä diabetekseen.. Meillä kans nuorempi juo enempi kuin esikko aikanaan,muttei kyllä esim. Herää yöllä juomaan eikä juo mitenkään erikoisen paljon.. Esikko ennemmin ehkä juo aika vähän.. Mutta joo noi on erilaisia..

Heiduska ihanalta kuulostaa teidän kevät siivous melkein tekisi mieli itsekin alkaa siivoamaan kuulosti niin leppoisalta ja valoisalta tuo kirjoitus 😂
Harmi ette itse ole mitannut mahaa kummankaan aikana.. Voishan tästä vikasta,muttei tosin ole ainakaan vertailu kohtaa.. Varmaan ärsyttävää kyllä niinkin päin että odotetaan että juuri poksahtaa,mutta mua esikoisen aikana kyllä aika paljon ahdisti se kun kysyttiin laskettua ja vastaus oli "silloin jo,ja noin pieni maha,miten voi olla" silloin tuntui että oisin mieluummin ottanut "onko siellä kaksoset" kommentteja vaikkei ehkä nekään kivoja ois ollut.. Noista ekat kommentit oli miellyttäviä mutta kun sitä samaa kuuli enempi ja enempi niin mua alkoi pelottaa ettei lapsi kasva tarpeeksi ja siihen vieläpä hetkellinen sf-mitan romahdus käyrältään ja neuvolatädin "katsotaan jos ens kerralla tilanne sama,niin laitan lähetteen äitipolille" mä lähes tulkoon itkin aina kun joku kehui pientä mahaa,yritin syödä enempi ja odotin vaan neuvolaa,yhdelle kaverille ilmaisin huoleni nii se suuttui koska mun ois pitänyt olla tyytyväinen pienestä mahasta että olen ilkeä kun sillä oli jätti maha vaikka enhän mä edes kehunut pientä mahaa,ilmaisin vaan kuulumisia kysyessä että huolettaa että onko vauva lopettanut kasvamisen syystä tai toisesta.. Sitten se neuvola vihdoin tuli ja esikoinen oikein työnsi peppuaan neuvolatädin kättä vasten niin saati. Sf-mitta takasin omalle käyrälleen.. Mutta sen muutaman viikon huoli oli tosi suuri ja pahinta oli ettei kukaan ymmärtänyt vaan pienestä mahasta piti iloita ja huolen ilmaisu aiheutti vaan närkästymistä,eli oli aika yksin huolineen.. Anteeksi purkautuminen 😅 Toisen kohdalla osasinkin nauttia pikku mahasta kun edellinenkin oli ollut sentäs syntyessään laskettuna 3175g eli tarpeeksi iso,niin en enää miettinyt toisen kohdalla että onko liian pieni.. Eli sitä tässä vaan että ei ole kohteliasta arvostella mahaa isoksi,mutta kannattaa myös varoa etenkin ensimmäistä odottavan kohdalla kauhistelematta kuinka pieni maha on.. Aina arka aihe 😂

Ja taas kun intouduin niin sujuvasti unohtui kaikki muu 😂

29.3.2016
Vipe
Vipe

Tuohon keskimmäisen diabetestutkimukseen tuli erillinen kutsu.
En tiedä, mitä diabeteskoetta nki tarkoittaa. Jos kertoisi.
Meillä keskimmäiseltä mittailtiin vastasyntyneenä verensokereita, kun mulla häntä odottaessa oli raskausdiabetes.

29.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai niin, diabetes-koe. En ole moisesta kuullut. Ei ole varmaankaan ollut sellaista käynnissä täällä.

29.3.2016
misukka
misukka

117cm on ihan kohtalainen tulos noille siun viikoillesi 😄 Mahtanet päästä samaan kokoluokkaan meikäläisen kanssa.

Mä oon aina nauranu, että kun kuullut, että jos kohtu on taaksepäin kallellaan, ni vauva uppoaa kroppaan eikä näy kovin paljon. No mulla on juuri noin mutta silti maha aina valtava. Millainen mä olisinkaan ollut jos se vauva ei uppoaisi mun kroppaan piiloon 😂

Nykyisin ottavat pikasokerin jos epäillään diabetestä ja sen arvojen perusteella sitten lähete eteenpäin. En tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuisi.

Otin sokerin tuossa ennen ruokaa ja oli 3,4 että ei mikään hälyttävän korkea ainakaan. Neuvolahoitaja viestitti, että pienillä jos arvo heittää, se on helposti 20. Tuossa vajaan puolen tunnin päästä otan ruuan jälkeisen arvon. Mut näillä näkymin ei siis viitettä diabetekseen, joka tosi hyvä juttu. Jaksan silti ihmetellä miten tuo juo noin paljon.

29.3.2016
misukka
misukka

Lapselta otetaan ensin virtsakoe, jos epäillään diabetesta, kun siitä kokeesta näkee jo jotain. Siis meidän esikoiselta otettiin, oli jo kyllä isompi.
Meillä sitten keskimmäinen oli diabetestutkimuksessa. Se kesti jotain pari vuotta. Siltä otettiin verikokeet vuoden välein. Muistaakseni 1-3- ikävaiheessa.

29.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Heiduska, otapa ihan omaksi iloksesi vatsanympärysmitta. Vaikka tältä viikolta ja joka toinen viikko synnytykseen saakka. Voisi olla hauskaa seurata sitä kehitystä.

Itteä harmittaa, kun en yhdenkäön kohdalla ole sitä tehnyt. Olisi voinut vähän verrata raskauksiakin.

Mä olin esikon aikana sellainen sotanorsu, etten vikan kk aikana mahtunut edes autolla ajamaan kun maha otti kiinni rattiin. 😁 Seuraavien kanssa ei ole ollut samaa ongelmaa vaikka iso olen niistäkin ollut.

29.3.2016
misukka
misukka

Neuvolasta sainkin jo vastauksen, että voin ottaa omalla mittarilla ja piikkikin sopii.

Syötiin aamupala niin myöhään, että laitoin just pienen "aamu"päikyille. Syö lounaan sitten kun herää. Voisin samassa rytäkässä kiusia ne sokerit siltä.

Toivon, ettei olis diabetestä. Mut mikä muu voi aiheuttaa noin hurjaa juomista?

Kun siis jäbä vetää kevyesti reilun 6dl vettä normaalin ruokajuomisen lisäksi. Ja joisi varmaan enemmänkin jos saisi vapaasti juoda. Tuo on se määrä, jonka vaatimalla vaatii.

29.3.2016
misukka
misukka

Huomentapäivää

Minnielle hyvää työpäivän loppua, johan tuo on pian päivä sulla taputeltu. Hauskoja iltamenoja teille.

Hyvä, että Vipen hoidokkikin oli hoitanut tämän oksupuolen jo alta pois niin ei tunnu missään yksi masutauti. Ihana pieni 😘

Meillä valvottiin aamuyöllä 4-6 väli. Sitten tuo taintui ja nukkui melkein ysiin. Esikko kävi mua herättelemässä seiskan jälkeen sen verran, että kysyi minkä takin ottaa ja sanoi heipat kun lähti kouluun päin.

Minnuu vähän epäilyttää, että onko tuolla meidän minillä diabetes. Se juo ihan järkyttäviä määriä vettä ja öisinkin just aamuyöllä iskee kauhea jano. Sit kitistään ja känistään. Se mikä on ristiriitasta, ni tuo on pirteä ja reipas. Ei siis mitenkään erityisen väsynyt joka kuuluisi klassisiin oireisiin. Suvussahan meillä on 1-tyypin diabetestä. Mun äidin molemmat edesmenneet veljet oli lapsesta saakka diabeetikkoja.

Yöllä kun googlettelin valvoessani noita oireita, ni puolet osuu, puolet ei. Voisinkohan mä nappasta tuolta omalla mittarillani pikatestin sokruista. Lähinnä mietin, et onko se piikki liian iso tuon sormeen, mikä mulla on.

Täytyy kysellä neuvolasta tai terkkarista, mitä tehdään.

29.3.2016
misukka
misukka

Arkeen laskeutuminen oli jo eilen.
Perhekerho tänään. Kaupassa käynti, vaikka eilenkin kävin Keski-Suomesta ja junalta tullessa.
Mukavaa arkea kaikille!

29.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pitää vielä tulla kertomaan.. Pienempi tuli pyytämään syliin ja sitten sohvalla istuttiin hetki sylikkäin ja sitten se totes:"kiitti" ja lähti leikkimään 😄

29.3.2016
Vipe
Vipe

Huomenta,hauskaa työpäivää ja iltapäivän touhuja..

On kyllä ankea aamu 😄 ois voinut vielä nukkua,mutta pakko herätä valmistautuu hoitolapsen tuloon.. Pehmeä lasku sinänsä että toinen hoidokeista on lomalla.. Me ei tänään vielä mennä kerhoon ettei viedä sinne tota oksennus tautia,torstaina sitten kyllä ajattelin esikoisen viedä ellei nyt sitten vielä itselle tartu.. Hoitolapsen vanhemmille ilmoitin mutta heillä oli oksennettu myös jo perjantaina..

Eli tälle päivälle mitään erikoista suunnitteilla.. Ulkona kyllä käydään silti,koska onhan edellisestä oksentelusta jo pari päivää ja tässä on nyt sisällä oltu riittämiin..

Mukavaa päivää muille 😊

29.3.2016
Vipe
Vipe

Poika heräsi äsken ja oon lähdössä töihin...
Vain kerran tarvi käydä yöllä lohduttamassa pahan unen vuoksi!

Iltapäivällä pojan muskari, tytön siirretty toiseen päivään.
Sitten alkuillasta veljen vaimon ja lasten kans mennään hevosia rapsuttelen ja jos tyttö pääsis ratsastajan 😊

Miehellä piiiiitkä työpäivä myöhään iltaan.

29.3.2016
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...