Tiistaita!

Huomenta kaikille!

8.3.2016
Minnie
Minnie

Mä oon aivan sairaan väsyny vaan koko ajan. Kai se kun yöt on niin rikkonaisia vaikuttaa näin paljon 😕
Onneksi huomenna ei töitä, kun sitten taas to, pe, la, su on.
Jos vaikka lapset nukkuis aamuun asti!
Tänään eivät olleet päikkäreillä ja ihmeen hyvn jaksoivat iltaan, vaikka menihän se vähän kinaamiseksi tuossa lopuksi.
Muskarit meni kuitenkin erittäin hienosti!
Pojalla jopa huomattavasti paremmin kuin yleensä jolloin olen juuri herättänyt päikkäreiltä.
Ope kehui moneen otteeseen kuinka reippaasti soitti, leikki ja lauloi.
Oli oikein elementissään!!

8.3.2016
Minnie
Minnie

PM kiitos tsempeistä!
J, otin tässä selvää ja tuttu, joka on Espanjassa talvet, osti jo tänään sitä pojan lääkettä, hinta murto-osa Suomen hinnasta. No hällä käymässä piakkoin tuttu siellä niin ehkä hän toimittaa mulle sen lääkkeen 😊
Vähän kyllä rupes tympiin, miksi Suomessa rahastetaan lääkkeillä niin sairaasti??!!
Flixotidea minäkin käyttänyt yli 10v että johan niillä säästöillä ois matkankin maksanut! Ja puhumattakaan pojan lääkkeistä!!!
Taitaa ensi talvena tulla kunnon lääkkeiden haku reissu 😅

8.3.2016
Minnie
Minnie

Ohhoh. Ninnupin vauveli on komeissa mitoissa.

Olipas tanssitunti äsken. Ei oo ihan tottunut, että tämän open tunnilla puskee kunnolla hiki pintaan. Mut jospa kunto nousis kohisten.

Väsyttää melkolailla. Kait se viime yön 4 tuntia pätkittäistä unta oli liian vähän. Toivottavasti meidän pikkumies nukkuisi tänä yönä vähän paremmin.

8.3.2016
misukka
misukka

Heh 😀 No näinhän se on.

Eihän tästä elämästä selviä hengissä kuitenkaan.

8.3.2016
misukka
misukka

Misukka ehkä sekin pahasta vaan koska joku nii on päättänyt.. Kaikkihan nykyään on pahasta ja aiheuttaa syöpää ja on kuolemaksi.. Ainakin musta tuntuu että joka päivä joku uus asia menee kielto listalle

8.3.2016
Vipe
Vipe

Arominvahvennetta on lähes poikkeuksetta kaikissa maustesekotuksissa koska silloin ei tarvitse laittaa oikeita mausteita niin paljon ja tuote saadaan tuotettua halvemmalla.

Tosin mulle ei ole kukaan kertonut miksi umami on mukamas niin hirveätä myrkkyä. Thaimaassa umami on viides perusmaku.

8.3.2016
misukka
misukka

Misukka,esikoisen aikana toi 10kk oli muistaakseni automaattisesti ja kuopuksen kanssa kysyttiin halutaanko tulla ja mä halusin mennä,kun tykkään käydä neuvolassa.. 😄 Ja silloin nyt muutenkin piti vielä joka viikko sinne mennä poikaa pistään niin samallahan se oli kiva nähdä pienemmän paino yms. 😊

8.3.2016
Vipe
Vipe

Noista lääkkeistä. Onhan tullilla joku ohjeistus noista varmasti olemassa.

Mä kyllä toisin itselle lääkkeitä jos tarvitsisin.

Joskus itse asiassa Thaikuista tuotiin 1000 panadolia vastaavaa tuotetta iso purkki kun tarvittiin paikanpäällä sitä. Loput tuotiin kotiin.

Kunhan määrät on säällisiä ja on joku resepti osoittaa, että niitä teillä käytetään muutenkin, niin eiköhän tullillekin kelpaa. Jos ottavat tarkastukseen.

8.3.2016
misukka
misukka

Mä ihmettelen sitä, miksi se mpr piti aikaistaa puolella vuodella. Tietääkö joku perusteita sille muutokselle?

Oliko sillon 5 vuotta sitten jotain sikotautia liikkeellä jonka rokottamattomat vuosikkaat keräs vai mitä?

Mun äiti soitti äsken ja sekin totesi, että kauheeta kidutusta tuikkia pieneen ihmiseen 3 piikkiä eri puolille.

Ja 1,5v neuvolassa ei nyt sit piikitetä ollenkaan...

Jännä toi Vipen 1v3kk neuvola. Onko teillä sit 10kk neuvola kaikilla?

Mehän ei oo koskaan käyty 10kk neuvolassa. Ihmetelty sivusta kun muut käy.

8.3.2016
misukka
misukka

Päivää!
Täällähän on ollut vilkasta keskustelua 😊👍🏻

Täällä kotiuduttu töistä ja lapset ruokittu.
Tänään en laita päikkäreille, vaikka voikin sitten hieman muskarissa väsyttää.
Se nukutus on niin pitkä operaatio ja herättäessö poika on tosi kiukkuinen ja kitisee koko illan. Kuten eilen.

Vipe, kovasti veikkaan sulle tyttöä 💗 Kun noin pahoinvointi kiusaa.

Mitäs tuumaatte tuosta lääkkeiden hausta ulkomailta?
Onko se omaan käyttöön tuotuna laitonta?
Kun siis ei mene myyntiin.

8.3.2016
Minnie
Minnie

Meillä nostatteli kans kuumetta noiden 1 v rokotusten jälkeen. Ei tainnu olla ku seuraavana päivänä vähän lämpöö..

Miehen serkun vaimo kävi tässä lastensa kaa. Tein ruuan koko porukalle. 😊 Hyvin upposi lohikeitto. Ja lapset viihtyi keskenään. 😊

Unien ja välipalan jälkeen suunnataan ulos anopin kanssa.

Nii kävinhän mä aamulla reenin. Kyykkäämässä. Ja sain valmentajalta ropakaupalla hyviä neuvoja jotka säästää selkää. 😊

Onpas hyvä fiilis nyt. 👍

Oikeestaan nyt ku selvittiin noista ab kuureista ja kuumetaudeista ni arki on tuntunu jotenki juhlalta. 😆 On vaan hyvä fiilis vaan siitä ku saa porukalle pöytään hyvää ja terveellistä ruokaa, saa itte reenata ja ulkoillalasten kaa.

Se on ihan totta kun sanotaan että onni syntyy arjesta. ❤

8.3.2016
tennari
tennari

Musta se on hyvä systeemi ja mukavasti asteittain pitenee toi neuvola käyntien väli 😂

8.3.2016
Vipe
Vipe

Misukka,jep 😊 Ja nyt vaan kaikki toivo siihen että siitä todella oiskin jotain apua..

Hyvä että pieni jo parempi.. Täällä toi ohjelma menee sillei että 1v neuvolassa saa 2 rokotetta ja sitten on 1v 3kk neuvola jossa saa sen yhden rokotteen.. Juuri siksi ettei anneta kaikkia kerralla.. Ja sitten on 1,5 vuotis neuvola normaalisti ja sitten 2v josta lähtee meneen vuoden välein.. Näin siks jos lapsella kehityksessä yms. Kaikki kunnolla.. Eli tohon on otettu ton normi 1v ja 1,5v neuvolan väliin yksi käynti rokotusta varten..

8.3.2016
Vipe
Vipe

Hyvä, jos on edes yksi vinkki jota voi vielä kokeilla avuksi. 😊

Se mpr-rokote annettiin aiemmin 1,5-vuotiaana. Kun keskimmäinen oli vauva, se oli just siirtynyt tuohon 1v neuvolaan annettavaksi, mutta kun meillä esikko sai hirveät oireet siitä, niin siirrettiin "alkuperäiselle" paikalleen annettavaksi. Eli keskimmäinenkin sai sen vasta 1,5-vuotiaana.

Nyt unohdin, että se annetaan samassa rytäkässä. Ei sais olla liikaa asioita mielessä kun näitä juttuja päättää... 😔

Mut on tuo pieni mies jo parempi. Ei ole enää kiukkuinen vaan likempänä omaa itseään. Jalka on kyllä edelleen kipeä.

Ja mpr:n oireet tuleekin vasta reilun viikon päästä jos on tullakseen.

8.3.2016
misukka
misukka

Nki,siis tuolla Pm:n linkkaamassa jutussa neuvottiin että proteiini auttaa pahoinvointiin.. Vai oliko siitä sitten siellä lopu jo! Sivustolla jonne tosta akuutin jutusta oli linkki.. Joka tapauksessa siis tarkoitin kun sanoin että ei valitettavasti ollut mulle apua tosta jutusta niin olihan siellä yksi juttu joka voisi auttaa.. Toivottavasti ainakin..

8.3.2016
Vipe
Vipe

Ai niin tosiaan proteiini juttuhan oli tuolla uusi.. Juon kyllä plussa maitoa jossa sitä pitäisi olla lisätty mutta täytyy kiinnittää vielä huomiota proteiiniin..

8.3.2016
Vipe
Vipe

Niin juu. Poitsu ei päästä sinuu helpolla kun pitää oikeasti keskittyä häneen. Ei mee läpi mitkään ohimennen kuittaukset 😀

8.3.2016
misukka
misukka

Pientä lämpöilyä on pienimmällä vielä. Ja vasenta jalkaa aristaa. Siinä pistoskohdan ympäriltä on ihan kivikova ja kipeä. Ei anna koskea. Kevyesti vaipanvaihdon yhteydessä yritin hieroa ni yhtä huutoa vaan. Eikös polio tee just tuon et lihakset jumittaa? Nähtävästi kyseinen rokote myös.

Kait meidän täytyy lähteä kauppaan päin. Leipä loppu. Samoin talouspaperi ja mun hiusten pesuaineet. Keskimmäiselle maitoa ja jotain mistä ruokaa pyöräyttäis.

Voi jee. Sunnuntaina oli tanssitunnit ja sielä rääkättiin vattalihaksia. Ne on vieläkii ihan juntturassa vaikka venyttelin kotona. Ja tänään olis taas tanssitunti. Kuinkahan ämmän käy 😂

Tuvitukselle mulla oli jotain... Mut mitä? Palaan astialle kunhan pääsee lukee tekstit

8.3.2016
misukka
misukka

Huiskutin eipä käy kateeksi.. Mulla sentään yöt hyviä.. Iltapala onkin päivän ainoa ateria jota en oksennan ulos,koska meen heti nukkumaan kun alkaa tuntuu että tarvii oksentaa,sillä se pysyy sisällä ja aamulla ei enää ole jäljellä mitään oksennettavaa vaikka huono olo onkin,mutta tyhjää saa kakoa.. Kamalaa ois yöt läpeensäkin oksentaa,riittää jo tää säännöllisesti ruuan jälkeen oksentaminen 😫
Ja juu kiitos PM.. En nähnyt ohjelmaa mutta kävin kyllä lukemassa.. Harmi vaan että noista ei oikein apua.. Ainoa mitä en ole kokeillut niistä koti konsteista on inkivääri,mutta en tykkää siitä vaan musta esim. Inkivääri tee on ihan kamalaa,niin se varmaan vaan pahentaisi oloa! Ja muutenkin kun se ei ole mikään varmasti sikiölle turvallinen aine.. Poikien aikana helpotti aamuja toi että söi ennen sängystä nousua,mutta nyt sillä on vaikutusta tasan sen verran,että jos syön,niin tulee ylös jos en niin kaon tyhjää.. Kylmiä syötäviä ajattelin että vois kokeilla,kunnes tajusin että onhan sekin testattu ja ylös tulee kaikki kylmäkin,kuten eilinen smoothie ja puuro vaikka söin sen kylmänä mehukeittoon sekoitettuna.. Ja tosiaan ei auta että syö vähän ja tiuhaan,ylös tulee silti.. Kaikki kikat oli tuttuja ja tehonnut poikiin mutta tähän ei auta kuin oksentaminen.. Se helpottaa hetkeksi.. Ainoa mikä tuossa jutussa oli uutta oli nuo kriteerit sairaala hoitoon.. Joita tuskin täytän,koska mulla paino vaan noussut!! En ymmärrä.. Iltapala on tosiaan ainoa jonka saan pysymään sisällä ja silti paino nousee.. Esikoista odottaessa söin koko ajan koska se oli ainoa tapa pitää pahaolo pois,söin varmaan triplasti normaaliin ja paino vaan aluksi laski ja sitten nousi hitaasti ja nyt kun mikään ei pysy sisällä ja syön harvemmin koska ei mitään tee mieli,niin paino nousee 😅 En ymmärrä miten menee näin päin 😂

No nyt unohdin sitten muut.. Misukalle jaksamista,toivottavasti pienen Herran olot helpottuisi ja saisit jonkun älynväläyksen ruuan suhteen..

Siinä kaikki mihin mun muisti nyt riitti..

8.3.2016
Vipe
Vipe

Vipelle tsemppiä huonoon oloon😊Itellä oli hirvein pahoinvointi ikinä kuopuksesta..en pysyny jaloillaan ja yöt pahimpia,en nukkunu yhtään kun vello niin..nyt kun oli vatsatauti niin sanoin miehelle että raskaus tuli niin mieleen ja ei ikinä enää😂😱Mutta mulla on pitäny paikkansa se kun sanotaan,että tytöstä on pahempi olo😁Se just pahinta kun on noi isommat muksut ja niitten kanssa pitäs jotain jaksaa ja se ruuanlaitto😷Mutta eipä sitä tiedä jos vielä vanhoilla päivillä höyrähtää😃

8.3.2016
huiskutin
huiskutin

Huomenta.Meillä tosiaan meni vatsataudissa suurin osa lomasta,mutta pari päivää ehdittiin reissata😊Onneksi kohta pääsiäinen ja sitten pääsee sukulaisiin valmiiseen ruokapöytään😋Eilen ruvettiin tutkimaan kalenteria ja tajuttiin että on hulinaa tohon syksyyn asti😱Onneksi minä oon kotona ainakin elokuulle..tässä pitäs yx muuttokin hoitaa kaiken keskellä😃Tänään on rauhallista,kirjastoon ja kauppaan pienten kanssa ja jos taas sais muutaman laatikon pakattua..se on kyllä jännä että tavaraa viety koko ajan uuteen ja silti se ei vähene,kuka tunnustaa että tuo sitä lisää koko ajan meille😃

8.3.2016
huiskutin
huiskutin

Hei, mihinkäs päin palmujen alle Jii on menossa?

8.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta.
Minnielle kirjoitin streptokokkiketjuun ja painonhallintaketjuun piristystä.
Vipelle tein aloituksen raskauspahoinvoinnista.
Oon valvonut yöllä jotain 2 tuntia. Mietin kaikenlaista. Tyttö kyllä nukkui.
Perhekerho tänään ja illalla esikoisen koululla ysiluokkalaisten vanhempainilta.
Kivaa päivää kaikille.

8.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenet

Minnielle hyvää työpäivää. Tosi harmi, ettei rinnakkaisvalmiste tehoa. Olispa teillä siellä likellä joku joka olis espanjaan lähdössä.

Vipelle hyvää työpäivää ja toivottavasti pysyy olot kurissa.

Meillä pieni mies huudellu neljästä eteenpäin pystyssä. Jossain vaiheessa vesi auttoi hetken, eli jano oli ainakin. Mut muuten paha sanoa mikä harmittaa.

Täytyy kohta noi lämmöt siltä katsoa.

Me varmaan möllötellään vaan kotona. Päivän haaste on keksiä lounaaksi meille jotain evästä. Ei oikein jaksais miettiä sitäkään.

8.3.2016
misukka
misukka

Minnielle hauskaa työpäivää ja myöhemmin muskaria! Kurjaa ettei rinnakkais valmiste tehoa yhtä hyvin,lapsenkin puolesta tosi sääli.. Toivottavasti lakko pian loppuu!

Kaikille oikein hyvää naistenpäivää 💐

Täällä odotellaan hoidokkia,pojat katsoo pikkukakkosta.. Itse voin huonosti,mutta se nyt ei mitään uutta.. Tänään kerhopäivä ja vähän kyllä jännittää että kykenenkö siellä olemaan "normaali" koska siellä jos paljastuu tämä raskaus niin sitten leviää varmasti vähintäänkin hoidokkien vanhemmille tieto.. 😔 Mutta toivottavasti pysyy hallinnassa siellä.. Kyllä yleensä pystynyt oleen kun oksentaa ennen lähtöä..
Tänään on myös saunapäivä mutta oon kyllä sen verran ilkeä äiti etten sano pojille mitään.. En jaksa lähtee nyt tohon saunarumbaan,joten oon niinkuin ei oiskaan ja mennään ajoissa nukkumaan.. Yöt ne on ihanaa aikaa,kun nukkuu kuin tukki,niin ei ole pahoinvoinnista eikä muusta tietoakaan..

8.3.2016
Vipe
Vipe

Täällä töihin lähdössä..
Eilen päivällä kysyttiin, 5h pystyin lupaamaan, sitten mies lähtee samalla oven avauksella kun tulen kotiin.

Valvottetaan poikaa eilen illalla, nyt nukkuu vielä. Muuten tässä heräillyt taas 5 molemmin puolin.
Itki kyllä kahteen otteeseen viime yönä.
Ootan NIIN kovasti että hänen lääkkeensä toimituslakko loppuisi jo!!
4kk jouduttu käyttään rinnakkaislääkettä, joka ei toimi kunnolla.
Tänä aikana raapinu päänsä verille ja koko ajan hankala olo vaikka ruokavaliotaan tiukennettu 😞
Espanjasta tuota saisi kuulemma ilman reseptiä....


Jep, illalla sitten lasten muskarit.
Tytön ukulele ollaan ihan vaivihkaa jätetty pois, en jaksanut kun mies ei kertaakaan oo ollu sillain kotona et ois voinu pitää poikaa. Tosi raskaaksi meni viihdyttää poikaa ja opettaa tyttöä. Kaikki muut kun tunnilla ovat 7-60v.
Maksu on maksettu, mutta kait sitä koetetaan vuoden päästä uudellen sitä tai jotain muuta...


8.3.2016
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...