Raskaaksi tulemisesta!

Olemme yrittäneet mieheni kaa saada vauvaa noin 6 vuotta. Eka tärppi tuli 11/2012 mutta se päätty keskenmenoon rv 8+5,miulle on tullut siitä asti oikeasta rinnasta maitoa ja sitä on tutkittu mutta syytä maidon erittymiselle ei ole löytynyt.Joku aika sit huomasin että myös vasemmasta rinnasta on alkanut tulla maitoa,pieniä määriä mutta vaivaavat minnuu et pnko tuossa syy miksi uutta raskautta ei ole kuulunut??Ja miks ihmeessä sitä ees tulee?

29.2.2016
niffe86
niffe86
Toiveena raskaus

Älä hermostu niffe.
Tämä ketju alkaa muistuttaa Tiinaken pohdintoja seuraavan raskauden aikaansaamiseksi. Ihan samalla tavalla hän aikanaan reagoi aloittamassaan ketjussa kuin sinä, kun sai vinkkejä, mitä kannattaisi tehdä ja miten edetä.
Kaikkea hyvää niffe!

12.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PekkajaMatti: Mie olen tässä muutaman kuukauden aikana käynyt jo 3 kertaa maksakokeissa niin kyl mie tiedän et ne on helppo ottaa ja miulla ei tarvii ottaa kaikkia vain kaks mitkä koholla. ja mitä tulee tuohon meijän lääkäriin menoon yhdessä/yksin niin miun mies joutuu vajaa 200km mennä toiseen sairaalaan et saa sen näytteen annettua,jos olis omassa sairaalassa niin varmaan olis jo käynyt..Mut mie nyt lopetan tän pohtimisen täällä ja pohdin vaikka ihan yksikseen asiaa...Jospa sit palailen tänne ku on jotain asialle tapahtunut.......

12.3.2016
niffe86
niffe86

J75: siitä on aikaa ku ne hormooni kokeet otettiin..

12.3.2016
niffe86
niffe86

Maksa-arvojen tarkistamiseksi verikoe on yksinkertainen. Paasto ja verikoe. Siinä tulee useampikin tulos, mm. ASAT ja ALAT. Jos arvot on koholla, siihen on lääkitys. Onko sulla lähete maksakokeisiin?

11.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tässä palstalla pohtimalla teidän raskaustoive ei etene.
Jos olisin tilanteessasi menisin uudelleen lääkäriin ja veisin miehenikin sinne lääkärin vastaanotolle tutkimukseen. Vain yhden asian tutkiminen ei ratkaise tilannetta, vaan useampi seikka pitää tutkia.

11.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miulta siis on toi oikea rinta ultrattu ja verikokeet sillon myös otettu,niistä ei mitään löytynyt.Ja ollaan siis tuota miehen tutkimuksiin menoa siiretty ku miulla viellä maksakokeiden osalta asiat auki eli olivat n 2 kuukautta sit viel koholla.Meijän kohalla tuo miehen tutkimuksiin meno tarkoittas vaan sitä et saatas tieto onko mahdollista saada omaa lasta luomusti.Lapsettomuus hoitoihin myö ei voida lähtee kerta ei ole sitä rahaa minkä se vaatis ja tuota aikaa ku on jo mennyt reilusti niin varmaan tutkisivat miut uudestaan..Lisäks myö ei päästäs edes sinne hoitoihin miun painon takia eli sitäkin pitäs eka tiputtaa reilusti...

11.3.2016
niffe86
niffe86

Näitä vastauksia lukiessa pääsee sellaiseen käsitykseen, jos on aiemmin tutkittu, kannattaa myös tutkituttaa lisää. Niin Niffe kuin mies.

6.3.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hei! Kyllä se prolaktiini voi olla syy, miksi ei tule raskaaksi uudestaan! Mulle kävi juuri noin ja asia hoidettiin lääkkeellä. Eli mullakin tuli km ihan samoilla viikoilla kuin sulla, muistaakseni 8+6 ja maitoa tihkui puoli vuotta, jolloin ymmärsin mennä lääkäriin. Prolaktiini oli vain ihan hiukan yli raja-arvon, mutta sain siihen lääkkeeksi Parlodelia ja pian olin taas raskaana (joka päättyi kohdunulkoiseen raskauteen, mutta se onkin sitten eri tarina). Eli pienetkin hormoniarvojen heitot, myös stressihormonin, voivat vaikuttaa siihen, että ei tule raskaaksi. Se on yksilöllistä, joten ei kannata kuunnella, jos joku sanoo, ettei niillä ole merkitystä! Syy voi olla siis myös muissa hormonaalisissa syissä. Mulla meni elimistö täysin sekaisin kohdunulkoisen raskauden jälkeen ja seuraavat 6 vuotta hyppäsin erilaisissa tutkimuksissa. Mitään järkevää syyyä ei löytynyt miksi aikaisemmin säännöllinen kuukautiskierto muuttui yhtäkkiä epäsäännölliseksi. Lopulta sain lähetteen hedelmöityshoitoihin ja piikityshoidolla saimme uuden raskauden alkuun ja nyt meillä on pieni tyttö. Eli kaksi neuvoa: Kannattaa mennä genekologille, ei yleislääkärille! Ja toiseksi, vaadi saada lähete hedelmöityshoitoihin, jos raskaus ei pian ala. Ei kannata enää odottaa vuosia!

5.3.2016
Leyana
Leyana

Pyydä, että sinulta otetaan prolaktiiniarvo verikokeena. Itsellä oli maitovuotoa rinnoista, niitä ultrattiin syövän yms poissulkemiseksi. Lopulta verikokeessa prolaktiiniarvo oli lähemmäs 5000. Se vaikeutti raskaaksi tulemista ja aiheutti maitovuotoa. Silloin en siis ollut raskaana, koskaan ollutkaan. Siihen sain lääkityksen (cabaser) ja nyt minulla on kaksi pientä nuhanenäistä tuhisijaa.

Raskauksien välissä minulla oli myös maitovuotoa, mutta imettäneille äideille on kohtalaisen tavallista, että maitovuotoa jonkun verran on.

3.3.2016
dyolaro
dyolaro

Eihän ne hoidot etene mihinkään ennen kuin miehen näyte on tutkittu. Nyt pitäus se ukko saada antamaan oma näytteensä. Se on nyt ainoa keino saada hommaa eteenpäin.

Mies on jo tuota sinun vauvahaavettasi pari vuotta vetkuttanut.

29.2.2016
misukka
misukka

Onko sulta myös prolaktiiniarvo tutkittu?
Jos on pelkästään kilpirauhaskokeet otettu, niin kipin kapin lääkäriin.
Nyt sulla on tilanne vielä muuttunut aiemmasta vielä.
Älä nyt enää mieti tuota oirettasi, vaan hoidata siltäkin osin itsesi kuntoon.
Odottamalla tilanne ei parane.

29.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Löytyhän se lääke kun kuukkeloi riittävästi.

Eli Dostinex oli nimeltään.

29.2.2016
misukka
misukka

Se maitovuoto on joku hormoonihäiriö mutta ei estä raskautumista.

Mulla esikon imetys päättyi kun hällä oli ikää 7,5kk. Silti maitoa vuoti monta vuotta aina silloin tällöin. Ekat puoli vuotta tuli päivittäin, sitten väheni ja huomasin satunnaisesti, että paidan etumus oli kostea. Maitovuoto lakkasi tuon keskimmäisen odotusaikana, joskus puolen välin huitteilla. Eli nelisen vuotta rinnat vuoti.

Keskenmenon jälkeen mulle annettiin sellainen pieni pilleri, ettei maito lähtisi nousemaan. Hetken aikaa mulla silti rinnat vuoti, mutta sillä kerralla ei kauaa. Ehkä pari viikkoa.

Onko sulle niffe annettu moista pilleriä? Harmittaa, kun en nyt kuollaksenikaan muista, minkä niminen se pilleri oli.

29.2.2016
misukka
misukka

Käypä lukemassa Terveyskirjaston teksti Maitovuoto rinnoista.

29.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nostan tätä misukalle.
Tuo mainitsemasi seikka, maidon erittyminen rinnoista kuulostaa liian yksinkertaiselta esteeltä raskautumiselle.
Joko miehesi on ollut lääkärillä?
Voimia eteenpäin.

29.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tietääkö kukaan tai onko kellään muulla ollut samanlaista?

29.2.2016
niffe86
niffe86
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...