Kokemuksia doulista?

Asun kaukana vanhemmistani ja anoppilasta, eikä minulla ole nykyisessä asuinkunnassa läheisiä ystäviä, eikä muitakaan tuttavia. Asumme siis mieheni kanssa täällä ikään kuin vähän omissa oloissamme. Sukulaiset ja ystävät on satojen kilometrien päässä. Olis kuitenkin ihanaa, jos ensimmäisen raskauden kanssa sais tukea joltain kokeneemmalta. Mietin, että miten tuo doula-palvelu toimii? Maksaako se äideille jotakin?

25.2.2016
NeitiAika
NeitiAika
Toiveena raskaus

Siinä on varmaan kaupunki kohtaisia eroja.. Kannattaa ehkä googlettaa esim. Omapaikkakunnan nimi ja doulat,niin voi löytää netti sivut tai sitten kysäistä asiaa neuvolasta..
Itsellä ei ole henkilökohtaista kokemusta doulasta mutta olen heitä kyllä kerhossa tavannut kun ovat omien lasten kanssa käyneet tai sitten kertomassa toiminnastaan.. Osasta tullut olo että ovat hirveän arvostelevia,esim. Sitä kohtaan että lopetin imetyksen kun vauva oli 6kk (tai siis vauva itse lopetti) nii se oli kuulemma minusta kii ja jos oisin halunnut nähdä vaivaa lapseni hyvinvoinnin eteen oisin pystynyt vielä jatkamaan jne. Mutta sitten taas osa on todella mukavia ja menevät äidin toiveiden mukaan ja tosiaan neuvovat ja tukevat,eivätkä sano vain sitä yhtä heidän mielestään oikeaa vaihtoehtoa..

Mutta sekin on varmasti kii millainen doula osuu kohdalle ja miten henkilö kemiat toimii ja täällä kai doulia on aina 2-3 per synnyttäjä että varmemmin joku pääsisi mukaan synnytykseen eikä äiti jäisi yksin..
Ja yhdellä ystävälläni on kyllä tosi hyvä kokemus doulasta ja hän otti vielä seuraavan lapsetkin kohdalla doulan koska oli kokenut siitä olevan paljon apua..
Että rohkeasti vaan tutkimaan asiaa ja eihän kai sitä doulaa ole pakko sitten jatkossa tavata jos tuntuu kamalalta

25.2.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...