Raskaana?

RFSU:n raskaustesti näytti eilen aamulla kahta vahvaa viivaa (positiivinen). Voiko tämä todella olla totta? Vuosien hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen ehti tulla vain yhdet kuukautiset. Olenko jo tosiaan nyt raskaana? Voiko olla mahdollista? Vai pitääkö testi vielä uusia? Mitä seuraavaksi teen? Joko alan varaamaan neuvola-aikaa vai pitääkö raskaus ensin todeta jossain virallisesti?

22.2.2016
NeitiAika
NeitiAika
Toiveena raskaus

Eiku olihan sulla menkat tulleet sen yhden kerran. Sieltä viikot lasketaan. Eli tuskin laittavat edes varhaisultraan.

Jossain viikon 12 huitteilla pääset niskapoimu-ultraan. Siihen saat joko ajan kirjeitse tai varaat itse, riippuu sairaanhoitopiiristä. Mut näistä saat tietoa siellä ekalla neuvolakäynnillä.

27.2.2016
misukka
misukka

Siellä ekassa neuvolassa käydään perusasiat läpi. Saat läjän papereita kotiin tutustuttavaksi ja sun tiedot kirjataan järjestelmään. Ei oikein muuta.

Sulle varmaan kirjoitetaan lähete äitipolille ultratutkimukseen raskauden keston määrittämiseksi. Neuvolassa ne harvemmin pystyy alkuviikoilla kestoa arvioimaan. Neuvolan ultra on niin onneton. Yleensä. Toki poikkeuksiakin voi olla.

Mut älä odottele turhaan, että tulisit raskauden keston suhteen yhtään hullua hurskaammaksi ekan neuvolan myötä.

Onnea plussasta. Hienoa, että heti tärppäsi.

27.2.2016
misukka
misukka

Varailin neukku aikaa ja sain puhelimessa kuulla, että olen luultavasti noin 6-7 rv:lla. En ollut itse yhtään varma, mistä nuo viikot lasketaan ja miten, kun kuukautisia ei tosiaan ehkäisyn aikana ollut. No nyt jo olen oppinut paljon näistä asioista ja alkanut muutenkin lukea enemmän alkion ja sikiön kehityksestä. On kyllä jännää ^_^ Uskalsin jopa kertoa asiasta kätilö-ystävälle, joka oli niin onnesta ymmyrkäisenä, ettei mitään tolkkua :D Oikein ihanalta alkaa tuntua tämä raskaus ja ihanaa, kun on joku jolle nyt voi asiasta jopa puhuakin :) Kahden viikon päästä eka neukku, joten sitten selviää tarkemmin, kuinka pitkällä todellisuudessa olen. Sitä odotellessa ^_^

25.2.2016
NeitiAika
NeitiAika
Toiveena raskaus

Onnea plussasta ja peukkuja että pikkunen pysyy matkassa mukana! 😊 ja kyllä se plussa yleensä on plussa jos testi niin selvästi sanoo. Mulla ei esikoisen kaa ollu mitään sen kummempaa ku et pissatti kokoajan ja röyhtöytytti ja menkat jäi pois ja nyt rv 13+2 eikä toistaiseksi mitään pissalla ravaamista suurempaa... eli en valita ihan onnekas olen. Ja siis meillä meni ensimmäisen kanssa 9kk pillereiden lopettamisen jälkeen ennen raskautumista ja nyt ehti tulla 2 kuukautiset ennen kuin raskauduin uudestaan ja esikoinen siis 8kk 😊

22.2.2016
Martinlaakso
Martinlaakso

Ja tosiaan meillä myös raskaudet alkaneet hetimiten, toisella-kolmannella kerralla...
Ikäeroa lapsilla vajaa 1v5kk (ja hein välissä km)
Nyt hormonikierukka.

22.2.2016
Minnie
Minnie

Onnittelut minunkinnpuolestani!
Esikosta oli oireet viikon parin jälkeen, ihan hirvittävä pahoinvointi ja kaikki mitä voi olla (oksensin 4kk ja paino putos 5kg tuona aikana)
Toinen oli poika ja pääsin hieman helpommalla, vaikka väsymys oli yhtä sairas! Joskus kolmannella viikolla alkoi oireet.
Noiden välissä oli km, josta en tiennyt olevani raskaana (esikko vain 4kk ja täysimetin) mutta meni niin aikaisin kesken, että arveltiin ihan viikon-kolmen ikäiseksi. Sairaalan kuitenkin jouduin kun verenvuoto oli niin rajua.

22.2.2016
Minnie
Minnie

Kiitos onnitteluista! Toivotaan tosiaan, että kaikki menee hyvin ja pieni pysyy matkassa mukana ihan loppuun asti :) Kiva kuulla myös teidän muiden kokemuksista. Millä viikolla teille muuten on alkanut tulla enemmän selkeitä oireita?

22.2.2016
NeitiAika
NeitiAika
Toiveena raskaus

Juu siellä selvittelevät kyllä että kuinka monta viikkoa vanha pieni siellä köllii 😊 Onnea vielä ja pienet jarrusukat pienelle,jotta pysyy kyydissä.. Kaikki on ensimmäisen kanssa niin ihanaa,ihmeellistä ja uutta..
Seuraavat on myös yhtä ihmeellisiä ja ihania ei sitä kai koskaan voi käsittää sitä elämän ihmettä,mutta ihan kaikki ei ole sitten enää uutta,vaikkakin jokainen raskaus ja jokainen lapsi voi olla ihan erilaisia..

22.2.2016
Vipe
Vipe

Oi ihanaa. Tämä on meille ensimmäinen, joten siksi kaikki tuntuu niin erityisen jännältä. Taidanpa huomenna ottaa yhteyttä neukkuun. Kuukautiset jäi pois ehkäisyn aikana, joten tarkkaa selvyyttä kierrosta ei ole. Hyvä, jos siellä kuitenkin sitten selviää nämä asiat tarkemmin.

22.2.2016
NeitiAika
NeitiAika
Toiveena raskaus

Ja mulla esikosta oli ainoastaan rinnat kipeät aluksi,ei mitään muuta.. Kuvotus olo tuli myöhemmin

22.2.2016
Vipe
Vipe

Onneksi olkoon.. Voithan tehdä toisen testin,mutta uskon että kyllä tuo paikkansa pitää.. Ja mitä itse käsitän positiivinen tulos on varmempi,kaiketi lähes aina täysin varma,negatiiviseen tulokseen ei ole niin paljon luottamista,mutta kyllä positiivinen on usein positiivinen..
Ja neuvolaan voi soittaa heti kun testi on tehty.. Raskautta ei varsinaisesti missään virallisesti todeta vaan äidin itsensä toteaman mukaan mennään ja varataan aika.. Sinun ei tarvitse kuin tietää milloin ollut vikat menkat ja siitä th laskee viikot ja oikean ajankohdan neuvolalle.. Jos et tiedä milloin ollut viimeksi menkat tai on niin epäsäännölliset ettei voi olla yhtään varma viikoista,niin sitten kaiketi ultrataan..
Eli ei muuta kuin neuvolaan soittelemaan ja varaamaan aikaa,sieltä osaavat myös vastata jos jotain kysyttävää heti..
Niin ja kyllä voi noinkin pikaisesti saada alkunsa.. Meillä ei ole kuukautta-kahta kauempaa kestänyt yritys.. Paitsi keskenmenon jälkeen kesti n. Nelisen kuukautta..

22.2.2016
Vipe
Vipe

Jatkaakseni vielä, ettei kovin selkeitä raskausoireita ole vielä ollut, ja osan niistäkin olen ehkä vain kuvitellut. No menkat oli selvästi myöhässä, niin siitä aloin epäillä. Mutta muuten oireet on ollu aika heikkoja: päivisin ja iltaisin vilunväristyksiä, aamulla melkein hiki virtaa. Rinnat on ollu jokseenkin herkät erityisesti nänneistä.
No ehkä tämä on jo ihan selvä juttu :D Tuntuu vaan niin uskomattomalta!

22.2.2016
NeitiAika
NeitiAika
Toiveena raskaus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...