Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

tennari kuumekysymys

kysyit siitä kuumejutusta niin ajattelin tänne tehdä uuden jutun niin saavat muutkin vähän jos mietityttää.. kopioitu terveyskirjasto.fi Jos lapsi on hyväkuntoinen ja hänellä on selvät flunssan oireet, tilannetta voidaan seurata muutama päivä kotona. Olennaista on lapsen yleisvointi. Mikäli lapsi on vanhempien mielestä poikkeuksellisen väsynyt ja sairaanoloinen, hänet tulee toimittaa lääkäriin ensimmäisenä kuumepäivänä. Toisaalta flunssaisen, mutta hyväkuntoisen lapsen viideskään kuumepäivä ei välttämättä edellytä lääkärissäkäyntiä. Tilanteita, jolloin kuumeinen lapsi on syytä viedä lääkäriin: Alle 3 kuukauden ikäiselle lapselle nousee kuume (yli 38 ºC). Kuumeisella lapsella on korvasärkyä, virtsavaivoja, voimakasta päänsärkyä tai vatsakipuja. Kuumeinen lapsi on sekava tai muuten poikkeuksellisen oloinen. Kuumeiselle lapselle ilmaantuu mustelmia tai parin millimetrin läpimittaisia punaisia pisteitä ihoon. Kuumeinen lapsi alkaa ontua tai jokin nivel turpoaa. Kuumeinen lapsi juo poikkeuksellisen runsaasti ja käy tiheästi virtsaamassa. Kuumeisella lapsella on veriripulia. Kuumeen syy on epäselvä. Kuume kestää yli viikon. Lapsella esiintyy 3–4 viikon välein kuumevaiheita ilman muita oireita.

21.2.2016
nki91
nki91

Kysäsin tänää neuvolalääkäriltä ku käytiin pikkuneidin kaa. 5 pv voi katsoo jos ei oo muuta oiretta ku kuume. 😊 Sen jälkeen pitää käydä tarkistaa et onko korvissa tms mitään.

Ja just sano et todellaki voi vaikka ekan päivän jälkeen mennä jos yskittää tai vointi on muuten heikko.

22.2.2016
tennari
tennari

Mun on pakko kanssa kommentoida, koska kun luin nkin aloitusta, mulla tuli mieleen Vipen esikoinen, reumalapsi. Ei lapsen ontumistakaan pidä kuumeen kohdalla odottaa, kyllä hänet voi viedä jo aiemmin k
lääkäriin.
Itse vien kolmantena kuumepäivänä, jos lapsen kuume ai laske lääkkeillä ja muilla kotikonsteilla.
En tiedä, mitä tennari kysynyt ja Vipen ekasta kirjoituksesta luin pari lausetta.

22.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai nyt luin Tennarin kysymyksen..
Riippuu tosiaan lapsen iästä ja yleisvoinnista..

21.2.2016
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

Multa mennyt ohi mitä Tennari kyselly mutta pakko avautua tosta kohdasta "kuumeinen lapsi alkaa ontua tai joku nivel turpoaa" 😣 mitä helkkarin apua on silloin lääkäriin viennistä!? Etenkin jos vastassa on "no on ihan normaalia ettei lapsi varaa jaloilleen jos on korkea kuume" ja siis meillä pojalla kuumetta oli just ja just 38 ja risat!! Eli ei lapselle korkea..
Ei edes katsonut niveliä eikä jalkoja mitenkään totes vaan että normaalia ja siinä se!!
No olihan se tosi normaalia,eihän sillä ollut kuin 11 tulehtunutta niveltä ja reuma!

Huh,pakko välillä purkaa,kun ärsyttää tollaiset lääkärit ja vielä enempi etten silloin tajunnut edes tehdä mitään valitusta,kun oli nii paljon isompiakin murheita.

Ihmisiähän ne lääkärit on ja tollaiset tk:n yleislääkärit melko tietämättömiä monesta asiasta,mutta ainakin haluan tuoda julki ettei kannata sokeasti luottaa jos lääkäri sanoo että on normaalia.. Musta kuitenki aika hyvin että lääkäristä meidän pojan tila oli normaali kun neuvolantäti epäili reumaa oireiden perusteella ja pisti eteenpäin eli oli lääkäriä osaavampi! Onneksi,en mä ois osannut tapella pojalle hoitoa jos neuvolassakin ois sanottu että on normaalia,ehkä sitten vasta kun ois mennyt liikunta kyky ja yöunet lapselta kokonaan..

Anteeksi iltaisin nää purkautumiset ei edes ota loppuakseen 😓

21.2.2016
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

tämmönen löytyi kun googlailin mutta itsellä ei nyt omaa kokemusta ole kun esikko sairasti ekaa kertaa 2.5v kuumeensa/ mahataudin ja kuopuskin nyt 2v. Et esikko on sairastanut alle 5 kertaa elämänsä aikana et vointi ollut huono ja väsynyt.

21.2.2016
nki91
nki91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...