Kerhosta päiväkotiin

Vähän taas oman olon keventämistä purkamalla tätä asiaa tänne :D Eli siis.. poika aloitti kerhon viime syksynä, aloitti 1krt viikossa. Tuossa vuoden vaihteessa siirtyi ryhmään jossa käy 2krt viikossa. Viihtyy tosi hyvin ja kerho on hänelle todella tärkeä paikka. Puhuu paljon kavereista keitä on saanut sieltä ja hoitotädeistä tykkää paljon ja hoitotädit tykkää meidän pojasta hirmuisesti. Nyt on mahdollista, siis HUOM. tämä ei ole edes varma asia vielä.. että aloittaisin työt piakkoin.. Jolloinka pojan olisi siis siirryttävä päiväkotiin. Ja mua siis harmittaa hirveästi pojan puolesta kun kerho jää kokonaan pois silloin :( Toiselle niin tärkeä asia viedään pois. Mitä jos päiväkodissa ei olekaan yhtä kivat hoitajat? Sitä en epäile etteikö kavereita saisi sieltäkin, on niin sosiaalinen ja itsevarma tapaus. Mutta jääkö kovin ikävöimään kerhoa... Hän kun olisi menossa vaikka joka aamu kerhoon leikkimään kavereiden kanssa... Nää minun murheet on aina omassa päässä niin suuria, ja sitten kun niitä kirjottaa tänne, ne tuntuu tosi pieniltä :D mutta ehkä se on hyväkin sitten kirjoittaa niin olo kevenee. Niin ja sekin, että ne työt alkaisi varmaan aika lyhyellä varoitusajalla, joten sekin että uuteen hoitopaikkaan tutustuminen jäisi tosi lyhyeksi :(

20.2.2016
Tii03
Tii03

Sulla jo vähän vanhempi lapsi, ei mikään 1-vuotias, Hän on sosiaalinen, ja ilmeisen herkästi uusiin ihmisiin tutustuva tapaus. Nuoremmat lapset saattaa tarvita pitemmän tutustumisajan päivähoitoon (päiväkotiin).
Koska sun lapsi on jo isompi, hänen kanssaan on helpompi pohtia ja puhua päivähoitoon siirtymiseen liittyvistä tunteista ja asioista.

Oman itsesi kannalta toivon että voisit itse myös edes kerran olla tutustumassa lapsesi päiväkotiin. Lapsen omahoitajan tapaaminen etukäteen voisi myös helpottaa sinua. Suosittelen sitäkin.
Hyvin se menee.

21.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En viitsi piglet kerhon nimeä mainita, mutta uskoisin että puhumme samasta kerhosta :) taitaa olla tämän alueen ainoita kerhoja..
Ihanahan olisi jos poika pääsisi tuohon meidän lähelle päiväkotiin, koska siinä ovat käyneet kerhonkin kanssa välillä ja se olis jo tuttu paikka ja varmaan tuttuja osa lapsista ja henkilökunnasta sielläkin. Mutta tuskinpa siihen lyhyellä varoajalla pääsee kun taitaa olla melko suosittu paikka näin lapsiperhe-asuinalueella..
Vaan eipä näitä tiiä.. Jos nyt tuo työhön pääsy selviäisi ensin niin murehdin sitten lisää, mutta kyllä noilla teidänkin kokemuksilla ja kertomuksilla jo vähän mieli parani :D kiitos vain! :)

21.2.2016
Tii03
Tii03

Harvemmin meilläkään on vanhoja kaiveltu. Pian on uudet kuviot vieneet huomion ihan täysin.

21.2.2016
misukka
misukka

Tosi kiva kuulla että teillä on hyviä kokemuksia päiväkodeista! Ja siis ei mullakaan aikaisemmin oo mitään kauhukuvia ollut, jotenkin vaan nyt kun tuo kerhopaikka on ollu niin huippu.. niin pelottaa että päiväkoti ei olekkaan :D

Eikö teillä ole sitten lapsi jäänyt millään tavalla kaipaamaan kerhoa tai edellistä hoitopaikkaa? Kun musta tuntuu että poika on niiin kiintynyt hoitotäteihinkin , juoksee niitä aina halaamaankin kun menee kerhoon :) Että tuntuu jotenkin pahalta viedä siltä elämästä tärkeitä ihmisiä pois.. Sama kun et yhtäkkiä näkis enää mummoa tms... Että minkälaista reagointia tässä mahtaa olla luvassa?

21.2.2016
Tii03
Tii03

Kahos vaan kun jäi stoorista kertomatta, että esikko ehti olla ekassa päikyssään 3kk kun muutettiin ja silloin siirtyi perhepäivähoitajalle.

Jos siis ihmettelet, että ensin puhun päiväkodista ja seuraavaksi perhepäivähoitajasta 😄

21.2.2016
misukka
misukka

Kyllä päiväkodissa panostetaan lapsen yksilöllisten tarpeiden huomiointiin. Toki lapset pukevat massana ulos, muutama lapsi kerrallaan, ja jos siellä on joku haihattelija joukossa, hänet otetaan ekaan joukkoon pukemaan ja hän saa rauhassa pukea omaan tahtiin kun osa menee jo ulos ja uudet aloittaa pukemisrumbaa. Todennäköisesti se haihattelijakin saa vaatteet päälleen ihan itse ja pääsee ulos viimeisten joukossa. Silti hän saa onnistumisen kokemuksen kun itse pukee eikä ole patisteltu ja kiirehditty.

Meillä kans 3 muksua, viimeisin aloittaa päikkytaipaleensa elokuussa, ja hyvin on mennyt kaikkialla. On nähty monta perhepäivähoitajaa ja päiväkotia. Aina kaikki sujunut oikein hyvin. Esikon kanssa köytiin yhtenä iltapäivänä pari tuntia tutustumassa enben ekaa päiväkotia ja sitten aloitti. Keskimmäisen kanssa ei tutustuttu lainkaan kun meni samalle hoitajalle jolla esikko oli ollut. Paikka oli siis tuttu. Ainakin ulkopuolelta ja eteinen :D

Esikko oli varahoidossa välillä useammankin pphn luona aina päivän kerrallaan, myöhemmin keskittivät varahoidon päiväkodille jossa kävi eskarin. Eli silläkin hoitopaikkoja ehti kertyä puolen kymmentä vakihoitajan lisäksi. Keskimmäinen aloitti samalla hoitajalla mutta sairasloman ajan (vuosi) oli eri päiväkodissa varahoidossa kuin esikko. Kun kävi ilmi, ettei meidän hoitaja palaa töihin sairaslomaltaan, keskimmäinen ja heidän ryhmä pidettiin yhdessä siellä varahoidossa kevätkausi loppuun. Syksyllä sitten jakaantuivat uusiin hoitopaikkoihin vanhempien toiveiden mukaisesti. Ja keskimmäinen on nyt 1,5 vuotta ollut tuolla nykyisessä päikyssä. Viihtynyt erinomaisesti ja hoitajat on ihan huippuja.

Tutustumisia ei siis näissä lentävissä muutoksissa ole ehtinyt olla.

Jos ja kun lapsi teilläkin vaikuttaa olevan sosiaalinen luonne eikä muutostilanteet kotona aiheuta ongelmia, ei teillä ole mitään syytä huoleen.

Äitee nyt vaan takoo päähönsä, että hyvin se menee. 😉 Useimmiten hoidon aloitus on vaikeampaa äidille kuin lapselle. Ja niin sen kuuluukin olla. 😊

21.2.2016
misukka
misukka

Kiva kuulla että hyvin on mennyt kuitenkin! :)
Mua pelottaa että pojasta tulee semmonen "liukuhihnatuote"... Kun häntä on nyt niin arvostettu ja kasvatettu omana yksilönä ja tiedän että harvoin päiväkodissa on aikaa hoitajilla keskittyä lapsiin yksilönä vaan enemmän semmosena massana, kaikki hoidetaan samalla tavalla vaikka toiselle se tapa voisi olla aivan väärä persoonaan nähden. Voin toki olla väärässäkin ja toivottavasti olenkin. Se nyt vaan on se minun pelko :)

20.2.2016
Tii03
Tii03
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...