KEKIVIIKKO HUOMENTA!

Apua tämä viikko todellakin menee nopeasti! Mitäs muiden päivään?

17.2.2016
Vipe
Vipe

Ketjun nosto Minnielle.

19.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai niin ja siis vielä yksi vinkki jona nopeuttaa vähän.. Mä paistanut jauhelihaa aina valmiiksi ja sitten pakastan.. Eli pakkasesta löytyy jauhelihaa 400g ja alta 800g rasioissa,josta helppo käyttää.. Ensinnäkin jos on suunnittelu virhe ja huomaakin että apua tälle päivää ei enää olekaan mitään ruokaa niin aina saa makaronia ja jauheliha kastike eli ovat hätävarana mutta sen hyöty on myös se että nopeuttaa.. Eikä tarvi ees muistaa välttämättä ottaa sulaan.. Esim. Kastikkeeseen,teen vaan ruskean kastikkeen ja kippaan sinne jäisen klimpin jauhelihaa (kai mainitsin että ne oli siis paistettuna vasta pakastettu ei raakana) niin sulaa sinne kiehuvaan kastikkeeseen nopeasti ja säästää sen paistamisen ajan vaikkei siinäkään toki kauaa mee.. Ja sitten keittoon yms. Sama homma.. Makaronilaatikkoon ja sellaiseen tarvii sen verran sulaa että saa erilleen ne ellei sitten heitä samaan veteen kiehuu jossa keittää makaronit.. Mutta siis musta ollut kätevä toi käyttövalmis jauheliha

17.2.2016
Vipe
Vipe

Ei antanut kirjoittaa enempää eli liian pitkä romaani,joten jatkan..
Sekaan Elikkäs pidän sellaista järjestystä jota ei 1v lapselta voi ilman että on valvomassa ja ohjaamassa koko ajan vaatia.. 😂 siksi aika ajoin käyn lelut läpi jos jotain on eksynyt väärään paikkaan.. Ja leluja,niitä meillä riittää 😂 etenkin autoja,satoja erilaisia,mun veljien vanhoja ja poikien saamia uusia,autoja autoja autoja.. Ja silti AINA jonkinlaisia autoja on liian vähän tai jotain vielä puuttuu 😝 Mutta kummasti meidän lastenhuone on kavereiden lasten suosiossa 😜
Sitten vielä se ruoka.. Riippuu aikataulusta ja ruuasta ja kaikesta.. Kerhoon otan ruuan evääksi joten teen sen edellisenä päivänä valmiiksi tai aamulla,mutt yleensä illalla.. Sinne otan yleensä keittoja,risottoja yms. Niin ei tarvi mitään vihanneksia kuskata erikseen.. Ja sitten muuten teen ruuan ennen syöntiä,mutta valmistelen aamusta.. Pesen ja kuorin perunoita ja keitän niitä jo aamusta hetken,sitten sammutan levyn ja kun tulemme ulkoa laitan päälle uudestaan ja koska aamulla on esikeitetty nii ei tarvi kauaa keittää.. Samoin keittoihin esikeitän porkkanat ja perunat aamusta.. Jos teen esim. Jonkun laatikon uunissa saatan laittaa jo aamusta uuniin ja sitten jätän sinne niin että sammutan uunin uloslähtiessä taikka sitten kun ruoka on valmis,pysyy siellä kivasti lämpimänä,eikä välttämättä tarvitse edes lämmittää sitte kun tullaan syömään.. Ja tosiaan keittoja,laatikoita,risottoja teen monesti valmiiksi edellis päivänä,kun ne helppo lämmittää.. Mutta esim. Tänään kun tein nuudelia,kanapihvejä ja keitettyjä kasviksia,niin niissä on aika homma lämmitellä,ellei ole jo tehdessä jakanut lautasille ja siitä sitten lämmittää..
Ja sitten vanhemmille olen sanonutkin että kesällä ulkoillaan paljon ja syödään enempi ns. Pikaruokaa eli makaronia,nuudeleita ja sellaista nopeasti valmistuvaa ja siis toki sitten uusia perunoita.. Ja talvella kun ulkoilu ajat lyhyempiä niin satsataan ruokaan.. Ja siis kesälläkin toki terveellisesti kasviksia yms. Ja pyrin vaihteluun,mutta sillei etten käytä kahta tuntia hellan ääressä..

17.2.2016
Vipe
Vipe

Hirveästi asiaa.. 😄
Misukalla ollut jännittävä aamu,onneksi oksentelu pojalta helpotti..
Toivottavasti PM ehti muskariin.. Pigletille jaksamiset hakemuksen väsäilyyn..

Sitten Minnielle.. Uskon että varmasti jännittää etenkin jos tuollainen "tausta" perheellä niin mietityttää miksi kieltäytynyt edellisestä hoitajasta,toivottavasti kuitenkin on mukava perhe,lasten kanssa pärjää aina mutta vanhemmat voi olla asia erikseen..
Meillähän siis on kolmio eli ei ole erillistä leikkihuonetta.. Haaveissa yksi huone lisää,niin ois erikseen pojilla oma (yhteinen) huone ja sitten leikkihuone ja aikuisten makkari.. Nyt järjestelmä toimii mutta kun pojat menee kouluun,niin haluan että heillä joku oma rauha tehdä läksyt ja sitten omille sellaisille tavaroille mitkä ei ole pienten leluja.. Muuten on musta ihan hyvä oppia jakamaan huone ettei tarvi kaikilla lapsilla olla omaa,mutta koululaista voi vähän tympäistä että sen lisäksi että on veli samassa huoneessa niin siellä leikkii ja sotkee 4 hoitolasta 😄
Meillä on kans ikean hyllykkö sellainen joka koottu kaikkiaan neljästä eri osasta,3 erikokoisesta hyllyköstä.. En muista minkä niminen on mutta toi mitä montaa eri kokoa ja voi laittaa pystyyn tai vaakaan tai miten tykkää ja sitten on neliön muotoisia hyllyjä siinä.. Se on lähes kattoon (äitiyspakkaus laatikko vielä mahtuu hyllyn päälle) ja leveyttä n. 3 äitiyspakkaus laatikon pituutta.. Itse asiassa siinä on noita "koloja" 6x6.. Otettiin siihen sitten niitä vetolaatikoita ja sitten kaappeja ja sitten niitä kangas koreja.. Korit tuo kivasti väriä.. Ja sitten on jätetty ihan avohyllyjäkin.. Ja toi on mahtava.. Halusin korkean jossa kaappeja,jotta tietyt lelut saa hoidokeilta piiloon ja niin etteivät ylty eikä toki isommatkaan lapset ylty vaan ne on leluja joilla leikitään vain mun valvonnassa tai sitten ei ollenkaan.. Toi hyllykkö on myös "turvallinen" kun saa leluja joka tasoon,niin alhaalla on sellaisia mihin ei kenenkään pitäis tukehtua ja sitten ylempänä pienempiä osia,niin tarvitsevat apua niiden ottamiseen,niin silloin tiedän olla vielä tarkemmin valvomassa.. Toki koko ajan valvon,mutta ruuan laiton lomassa en voi olla joka hetki paikalla ja lapset ei myöskään ole koko ajan samassa huoneessa.. Ja meillä palapelit ja pelit myös ylhäällä koska mä vihaan sitä että joku peli on leikeissä ja sitten siitä on hukku tai rikki osat ja samoin palapelejä annan yhden kerrallaan (siis per rakentaja,eli kaks jos kaks haluaa tehdä eri palapeliä) näin ei tule palapeli kaaosta jossa hukkuu puolet paloista.. Tiedän oon ehkä vähän turhan tarkka.. Samoin kirjat olen lajitellu sellaiset mitä lapset saa lukea yksin ja sellaiset mitä valvonnassa.. Näin meillä pysyy kirjat kunnossa,mutta lapsilla on silti luettavaa käsillä aina kun haluavat.. Joo ja sit meillä kans suosin noita sängyn alus laatikoita.. Ja sitten meillä on pieni 3x3 korihyllykkö ja sellainen penkki jossa 3 koria.. Olkkarissa on sohvan sisällä säilytys tilaa ja lisäksi raheja jotka mahtuu pöydän alle ja joissa säilytystilaa sisällä.. Olkkarissa meillä on säilössä vain vauvalelut (osa lastenhuoneessa) pelit ja askartelu tarvikkeet.. Muuten lelut lastenhuoneessa,mutta en kiellä kantamasta olkkariin,mutta pyrin siihen että ne kävelis takaisin päin myös..
Josta tuli mieleen Misukalle vielä että toki lapset on mukana siivouksessa,mutta ei noi pienet ihan pelkästään järjestellä jaksa ja aina on muistuttettava että vanhat leikit pois.. Poika osaa lajitella aika hyvin jos vain viitsii ja pienetkin joo,mutta sitten kun on esim. Vaikka kori missä on kaikki little people ajoneuvot,niin ihan tollaiselle reilu vuoden vanhalle ei istu päähän että mikä auto menee sinne ja mikä auto taas autokoppaan vaan siinä menee sekaisin.. 3v. Kyllä osaa tuon.. Sama kuin sitten little people,ihmiset ja eläimet ja huonekalut on sillei että ne on kaikki samassa kopassa,niin ei pienet osaa lajitella sen lelu sarjan mukaan vaan sinne menee sitten muutkin eläimet tai sitten little people eläimet menee muiden eläimien

17.2.2016
Vipe
Vipe

Kauheeta ollu minnie tuokin, et tunnin joutunu nukuttaa toista ja toinen ollu yksin sen aikaa. :/ Mut oot ollu kuitenkin saatavilla koko ajan.

17.2.2016
misukka
misukka

Uskalsin esikon laittaa kouluun, kun nuo piti eilen hyvin etäisyyttä toisiinsa ja käsiä pestiin kokoajan.

Meillä poikien huoneessa on isot kirjahyllyt. Ylähyllyillä on kirjoja ja alahyllyt on pyhitetty leluille.
Olkkarissa on tyhjiin koloihin ja sohvan alle laitettu säilytyslaatikoita joissa lähinnä on duploja ja vauvaleluja. Isompien legot on isoissa laatikoissa niiden huoneessa. Saavat sinne sulkeutua oven taakse niillä rakentelemaan ettei tuo pienin pääse niihin kiinni.

17.2.2016
misukka
misukka

Misukka, tiedän tunteen!
Meillä tyttö ei nukkunu päikkäreitä 2-3vuotiaana ja poikaa saatoin nukuttaa jopa tunnin pihalla vaunuissa.
Tyttöä ei voinut ottaa mukaan, koska poika oli (myöhemmin tiesin että sairautensa vuoksi!!) aivan mahdottoman vaikea saada nukkumaan.
Ja mikäs sen innostavmpi ääni kuin heleä siskon lauleskelu.
Tyttö höpötti ja lauloi noihin aikoihin ihan taukoamatta!
Onneksi pahin aika oli kevät, kesä, syksy joten saatoin jättää ulko-oven auki ja rulluutin poikaa pihatietä ja aina kodinpäässä kurkkasin tyttöä.
Hän oli intohimoinen kirjojen lukija, saattoi koko tunnin lukea kirjoja! Tai piirtää.
Hän oli siitä helppo ettei tehnyt mitään tyhmyyksiä! Ja oli kuiva, siis ite kävi pissalla wc ssä.
Jälkeenpäin kyllä tehnyt kaikki typeryydet pikkuveljen varjolla. 😜

Mutta vaikka nuo menikin hyvin, oli koko ajan kutkutus että mitä siellä mahtaa tapahtua! Ja se että onko väärin jättää sen ikäistä yksin hetkeksikään.

17.2.2016
Minnie
Minnie

Teekkö sä Vipe muuten ruoat valmiiksi edellisenä iltana?
Vai miten ehdit ensin ulkoilla amp ja sitten laittaa ruoan niin että pääsee sitten ajoissa päikkäreillekin?
Nuo hoitolapset olis tulossa 8ksi ja sitten vasta söisivät aamupalan....
Mahtaa mennä tiukille jos aamupala, ulkoilu ja sitten ruoanlaitto alusta asti.
Tietysti joku nopea tulis siinäkin välissä.
Käsittääkseni nuorempi hoidokki nukkuu päikkärit ja samalla yritän saada omanikin nukkumaan.
Voihan olla että tässä kesää kohti päikkärit jää iän karttuessa omilta kokonaan pois.
Syksyn nukkuivat mielellään molemmat.

17.2.2016
Minnie
Minnie

Huomenta päivää!
Hienoa että oksentelu loppui, Misukka!
Johan tuo kuullosti aika pahalta kun vertakin 😬
Toivotaan, ettei tarttunut kelleen!

Kiva että PM ja Tuvituksella yöt menneet lasten kanssa hyvin!

Vipe, mua jänskättää nyt todella, huomenna ois 'tupatarkastus' siis tulis se hoitolasten perhe tutustumaan.
Jännittää senkin takia, että hehän päättivät olla viemättä edelliselle hoitajalle.
Herää pieni pelko, onko asenne heti ongelmia hakeva vai onko avoin mieli uuteen paikkaan.
No, huomenna illalla on sitten viisaampi.
Päätä särkee ja niska-hartiat jumissa unen puutteesta ja stressistä.

Tänään on mies koko päivän liesussa.
Koetan yksin lasten kans sinnitellä ja pakkailla.
En tiedä saanko heitä päikkäreille.
Eilen väkisin nukutin kun oli muskarit illalla ja kyllä se oli tuskaa.
Sit tietysti illalla sa laittaa aiemmin nukkumaan, mutta se päiväuniaika olis nyt hyvä pakkaamista yms varten!
Uloskin tarvitsisi nyt mennä kun aurinko paistaa, mutta lapsilla hyvä kioskileikki nin annan vielä hetken leikkiä.
Ruoka on eilisillasta valmiina, niin ei tarvitse sitä kiirehtiä sitten tekemään.

Jos hoitolapset tulee, ja ehkä muutenkin, toivon että ostais tuohon kunnon hyllykön leluja varten.
Siihen isot lelulaatikot, joihin saavat itse kerätä lelut.
Omien kahden kanssa on ehtinyt olla avustamassa ja nostella ja järjestellä niitä vähän vaikeampiinkin paikkoihin.

Vinkkejä hyllyä ja ylipäätään lelujen säilytyksestä otetaan vastaan!!
Vipe, onko teillä erikseen leikkihuone?
Meillä lapset leikkii lähinnä omassa makuuhuoneessa ja yläkerrassa on olohuone-keittiö-eteinen avointa tilaa, niin siinä. Keittiöön pidän rajaa, johon ei saa tuoda leluja turvallisuussyistä.
Tuohon 'olohuoneen' puolelle pitäisi järjestää joku käytännöllinen leluhyllykkö!
Ja eteiseen lapsille koukut alas.
Omien lasten vaatteet oon nostanut ylös hengareille/koukkuihin.
Neljä lasta ollessa, saisi helpotusta kun itse voisivat laittaa, mutta tuo tuulikaappi on surkean pieni 😕

17.2.2016
Minnie
Minnie

Yö meni miulla ihan keturalleen. Heräilin monta kertaa vaikka vauveli nukku hyvin puoleen kuuteen asti. Ennen viittä olin jo hereillä ja tehtiin isännän kanssa vahdin vaihto olkkarissa. Isännys läksi töihin ni mä kellahin tohon lattialle torkkumaan. Vaaviki tasottu mun viekkuun hetkeksi tutimaan ennen seiskaa.

17.2.2016
misukka
misukka

Huomenet

Vipelle siivoiluintoa. Ota lapset mukaan siivoustalkoisiin. Sovitte yhdessä mikä kuuluu mihinkin ja laitatte vaikka kuvat hyllyn reunaan tms. Meidän kai pitäis tehdä moinen isompien poikien huoneeseen kun sielläkin kaikki kamat vaeltelee sinne tänne.

Vika oksu tuli yhdentoista tienoilla. Nyt aamusta olen antanut pari ruokalusikallista kerrallaan juotavaa noin 10-15 minuutin välein. Kerran sanoi, että tuli paha olo muttei oksentanut.

Ja esikko kunnostautui oikein kunnolla. Meni ja myöhästyi koulubussista. Jouduin sit valitsee kahdesta pahasta, et kiikutanko tuota vatsatautista autossa ja tulee todennäköisesti oksu vai jätänkö yksin kotiin kun esikko oli pakko lähtee kuskaa kouluun ku ei muuten olis päässyt.

Keskimmäiselle laitoin ryhmä haun tablettiin ja kerroin tarkkaan millon oon kotona. Hienosti tuo onneksi pärjäsi sen 20 minuuttia. Huh. Oli kyllä tämä päätös miun elämäni pahimmasta päästä.

Yhtään helpota se, että moni jättää pienempiäkin yksin kotiin jonku koiran kusetuksen takia.

17.2.2016
misukka
misukka

Huomenta!
Tytöllä muskari. Hän nukkuu vielä. Nukahti aikaisin yöunille, 12 yöllä, se on hänellä aikaisin. Yö meni hyvin.
Toivottavasti Misukalla poika paranee pian eikä tartuta muita.

17.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hitsi se tärkein unohtui mitä ajattelin ihan ekaksi kirjoittaa! Mites se Misukan poika voi? Rauhoittuiko oksentelu yöksi vai vieläkö oksentelee?

17.2.2016
Vipe
Vipe

Tässä taas yksin odottelen hoidokkeja,pojat nukkuu.. Nää aamut on kyllä ankeita.. Jossain välin toi pienempi oli sillei että se pomppasi heti pystyyn kun mä nousin niin aamut oli helpompia,siis sillei että ei tullut nukuttua sohvalla peiton alle käpertyneenä vaan pääsi heti vauhtiin.. Tällei yksin vaan väsyttää ja miettii,että miksi en vois olla vielä tuolla lämpöisessä sängyssä.
No kyllä se taas tästä pyörähtää päivä käyntiin 😄
Tänään ihan perus arkea,puistoon aamupäivällä ja pihalle iltapäivällä 😄 Ja sitten kaikki ruokailut ja unet yms. Illaksi ei ole mitään suunnitteilla joten varmaankin siivotaan.. Mulla on tuolla lastenhuoneessa urakka järjestää kaikki kaapit kun on lelut päässy sillei sekasin että ne on vaan tungettu missä tilaa on.. Sinänsä hyvä että sitä voi tehdä lasten kanssa siinä leikin yhteydessä,mutta ku neljä on sotkemassa lisää niin onhan se hidasta 😂
Juup,mutta eipä muuta,mukavaa päivää kaikille!

17.2.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...