Torstaita!

Taidan yllättää ja aloittaa aamun 😄 ellei nyt joku ehdi ensin tai ole jo aloittanut mutta mulle ei vaan näy 😄

11.2.2016
Vipe
Vipe

Miksi nki koko ajan puhut esikoisen tutkimuksista (kastelun osalta), juurihan esikoinen on tänään ollut asian kanssa lääkärin tutkimuksissa ja muissakin tutkimuksissa (näön osalta)?
Nyt en valitettavasti ymmärrä tätä kuviota. Enkä myöskään viilaa pilkkua. Ihmettelen vaan, miten teidä esikoista on kastelun osalta tänään tutkittu?

11.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En osaa Minirinistä päiväkasteluun sanoa, mutta varmaan.
Nki itse todennut ettei hälytinlakana auta esikoista päivällä. Yöllähän se herättää muut perheenjäsenet kuin sikeäunisen lapsen, vaikka lapsi nukkuisikin toisessa huoneessa kuin vanhempansa.
Eli ei ole oikein muita hoitovaihtoehtoja kuin Minirin. Sitäkään ei saa käyttää kuin vuoden kerrallaan, sitten pitää pitää lääkityksestä taukoa. Miniriniä on kolmea vahvuutta 60, 120 ja 180 mg. Pienimpää vasteen antavaa lääkeainemäärää käytetään.

Toisekseen 5-vuotias ei tahallaan pissaa housuun. Johan sellaisessa tilanteessa muut lapset alkaa hylkiä tätä kastelusta kärsivää lasta.
5-vuotiasta kastelevaa lasta kastelu hävettää.

11.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tennari,toi on kamala kun lapselle sattuu vahinko ja sille tulee itku ja pyytelee "hädissään" anteeksi.. Meillä esikolle sattuu vahinkoja ehkä pari vuodessa ja sitä harmittaa ne ihan älyttömästi.. Se käyttäytyy niin että mulle tulee ihan paha olo,kun vaikuttaa että oisin joskus ollut sille vihainen ja rangaissu kovasti,vaikka aina olen tyynesti suhtautunut,kun esikoinen ei ole koskaan tahallaan pissannu housuun.. Pyytelee tosiaan anteeksi ja vakuuttelee että oli vahinko ja näin tapahtuu joka kerta vaikka aina sanon että tiedän että se oli vahinko ja niitä sattuu paljon isommillekin ja etten ole vihainen.. Kauheeta vaan että lapselle tulee niin paha olla..
Sitten nki:lle.. Mäkin palkitsisin kans jotenkin muuten kuin leikki puistolla ja rannalla.. Niiden pitäis olla lapsen perus oikeus eikä sitä voi menettää jos 30:stä päivästä kahtena sattuu vahinko niin ei pääse puistoon! Ja eka se 30 päivää ilman puistoa! Toki en tiedä miten pitkä matka teillä puistoon ja millainen piha,mutta omassa asuin paikassa puistot kuuluu lasten arkeen! Eli toki ymmärrän että jossain puistoon on kymmenien kilometrien matka,niin ei kuulu joka päiväiseen ulkoiluun..Meillä palkinnot on ollut mm. Joku pieni lelu tai namia kaupasta,touhutaloon,junamuseoon yms. Pääsy jne.
Ja komppaan tota että paljon positiivista huomiota päivittäin!!! Ei niin että vasta kun 30 päivää takana vaan jokaisesta päivästä kehuja ja yhteistä aikaa.. Ja tosiaan pyrkii kääntää niin että huomion saa hyvällä käytöksellä ei huonolla..
Niin ja kiva kuulla että miehen kanssa menee jo paremmin 👍

11.2.2016
Vipe
Vipe

Auttaako se minirin päiväkasteluun kun öisinhän ei vissiin ollut kasteluongelmaa vaan juurikin päivällä ja kotosalla?

Meillä oli kivaa luistelemassa keskimmäisen kanssa. Mut keksinpäs mistä tuolla se luistelu kiikastaa. Se ei yhtään koukista polvia vaan yrittää potkia vauhtia piikkisuorin koivin. Ja vaikka mä kuinka yritin opastaa, et koukistaa polvia, ni ei. Ei millään. Toivottavasti se jossain vaiheessa suostuu kokeilemaan edes ja honaa jujun. Helpottuis se luistelu ihan hurjasti.

11.2.2016
misukka
misukka

Kun 5-vuotiaan lapsen kanssa ollaan lääkärin vastaanotolla kasteluongelman takia, siinä fyysisesti tutkitaan lapsi. Keskustellaan tietenkin lapsen vanhemman kanssa. Juomisen rajoittaminen illalla ei välttämättä asiaa ratkaise yön suhteen.
Mistään motivointipalkinnosta ei lääkäri puhu. Me saatiin samanikäiselle lapselle Minirin-lääkitys.

11.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin ja mukavaa vipe kun olet palannut. 😊

Tänää oli taas punnituspäivä. 200 g oli lähteny vaikka uumoilin et kiloja tullut takas ku tällä viikolla ollut totaalisen liikkumaton ab kuurin aikana. 💪

Kai se vaa on enempi sit kii siitä et mitä ja miten syö kun et kuin paljon liikkuu.. 😊

Ja kyllä nki vaatisin tarkat tutkimukset.. elleivät sitä jo tehneet. Ja sit vaan ymmärrystä peliin. Vaikka kuin hermo menis ni ei näytä sitälapselle, mikäli ei selkeesti tahallaan housuun pissi. Tänää olis ite tehny mieli huutaa ja meuhkata ku oli kiire jo muutenkin ja sit eiku vessan pesulle ja neiti suihkuun jne.. Mut minkäs teet, vahinkoja sattuu ja hyvin ehdittiin puoli tuntia myöhässäkin kerhoon. 😂

11.2.2016
tennari
tennari

Kerhossa käyty ja muksut unilla. Unien jälkeen mennään mun äipän luo ja jätetään pienempi sinne hoitoon esikon jumpan ajaksi. Ukko joutuu tekee pidempää päivää.

Meillä esikko pissi tänää vessan lattialle aamulla ku yön jälkeen oli nii kova hätä ja housut jäi jumiin. Voi että sitä huutoa. Otti koville. Luuli että suutun kun ulisi vessasta et "olen pahoillani, lupaan olla kiltisti..".. Voi raasua, juteltiin sitten että ei vahingoille voi mitään eikä äiti tuommosesta suutu.. Seuraava kerta osui jo onnistuneesti potalle. 😊

11.2.2016
tennari
tennari

Samaa ajattelin kuin PM Nkin esikoisesta.
Tutkiko he siis ollenkaan mitään pissa asiaan liittyvää?
Vai oliko vain palkitsemisesta vinkki?
Aivan käsittämätöntä jos niin meni!
Ois korkea aika tutkia ja tarkkaan.

Mua kyseltiin huomis aamuksi töihin, mutta arvatkaa, nyt en luvannut!
Pahaltahan se tuntuu kieltäytyä kun tietää mikä tilanne siellä on!
Ja juur ois parilla asukkaalla sellainen tilanne että todella kiinnostaisi miten tilanne etenee...
Mutta, huomenna täytyis jaksaa lähteä pääkaupunkiseudulle miehen äidin luokse. Yksi yö oltaisiin.
En voi käsittää miten nuo reissut järjestyy aina sellaisiin ajankohtiin jolloin oon huonoimmin nukkunut ja kaikki asiat päällekkäin! 😩
No, toivotaan että noi yönä nukutaan kuin pienet murmelit!

Me ollaan tänään askarreltu lasten kans ystävänpäiväkortteja ja siskon häihin maalasin valkoiseksi ja koristelin hileellä rasiallisen puisia lumihiutaleita tytön kanssa.
Ne tulee ravintolan ruoka pöydille koristeiksi.

Mitään isompaa en oo saanu aikaiseksi.
Suklaakonvehdit häihin ajattelin tehdä illalla vielä pakkaseen valmiiksi.
Sydän muoteissa, Fazerin suklaista vadelmia pakkasesta, kokonainen sisälle upotettuna ja joihinkin kookoshiutaleita tms.
Koristelisi rasian niitä varten jne.
Olis joku homma tehtynä sitten!

Mies pesee höyrypesurilla uuden auton etupenkkiä kun poika oli päässyt pissaamaan siihen kun olivat kylällä asioita hoitelemassa päivällä.
Toivottavasti ei jää haisemaan 😱

11.2.2016
Minnie
Minnie

Hyvä, et nkin esikolta tutkitaan nyt kaikki.

Meilläki eilen mietittiin keskimmäisen näköä kun se kokoajan räpsyttelee silmiään ja hieroo niitä. Mut kyl se nyt kattelee tuosta 3 metrin päästä ja väitti, et näkee ihan hyvin.

Pienin nukahti kotimatkan ajaksi eli about 10 minuutiksi kun tultiin perhekahvilasta kotiin. Havahtu kotona ku olin jo riisunu sen ja laittamassa omaan sänkyyn. Ei sit suostunu nukkuu uudestaan. Tuossa puolen kahden jälkeen alko olee väsy ni syötin soseen ja maidon. Nyt se sit nukkuu.

Esikon pitäis kohta ilmestyä kotiin. Keskimmäinen oli ihan intsinä lähdössä luistelee mun kanssa. Ja sanoi, että eilen oli maha kipee. Siksiköhän kiekkokoulustakaan ei tullu mitään.

Nyt sovittiin, että kertoo aina jos tulee maha kipeäksi. On silloin tällöin annettu tuolle juustoa tai muuta maitotuotetta ihan testimielessä, et kuinka masu kestää. Eilen sai teelusikallisen juotavaa jugurttia... Ja nyt lounaalla yhden salaattijuustopalan.

Jaahas, esikko tuli kotio.

11.2.2016
misukka
misukka

Kirjoitin nkille jo eiliseen ketjuun, että toivottavasti esikoinen saa pissaamisasiassa apua kunnolla.
Huono tästä taas "huudella", ettei motivointipalkinnot esikoisen kohdalla taida asiaa edistää tuon taivaallista. Etkö sanonut, että oletette palkintoja jo kokeilleet?
Eikö siellä lääkäri muuta osannut sanoa? Tietysti hyvä on, jos ei mitään fysiologista poikkeavuutta tullut esiin.

11.2.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No niin.. Pigletille rentoa kotipäivää,toivottavasti saat akkuja ladattua ja tyttö myös..

Minnielle myöskin jaksamista,touhukkailta teidän päivät kuulostanutkin niin ei ihme jos Veto pois..

Tuvitukselle hauskaa lomanjatkoa,nopeasti mennyt aika siellä.. Ihan kateellisena olen ollut lumikuvista 😉 Toivottavasti pääset rinteeseenkin ettei mene sen puolesta loma hukkaan ja toivottavasti myös pysytte terveinä..

Hetkonen,oliko vielä joku.. Niin Ninnupille piti sanoa että onpas teillä ollut tänään sikeä unista porukkaa,ois viikonloppuisinkin 😄 Ja toivottavasti saatte kahdenkeskistä aikaa..

Misukan isommalle hyviä harkkoja illaksi ja keskimmäisen kanssa luisteluja jos meinaatte mennä.. Siinäköhän kaikki..

Meillä pienempi oli onnesta soikeana paloasemalla ja oli jo ihan hämillään että mihin suuntaan sitä menis kun joka puolella hienoja autoja 😂 mennään sitten vielä uudestaan iltapäivällä 😊

11.2.2016
Vipe
Vipe

Yritän Päikkäri aikana ehtiä paremmin tänne,mutta pakko sanoo että Misukan kaks ekaa poikaa vaikuttaa vähän meidän pojilta 😄 Esikoinen siis meilläkin ensin itkemällä ilmaisi että on herännyt ja jossain välissä poistettiin toinen laitakin että pääsee itse alas ja näytettiin että tästä pääsee,silti huusi aamuisin "äiti saanko nousta?" ja ennenkuin oppi nukahtaa itsekseen niin ajattelin että kokeillaanpa sitä keinoa että lähetetään aina takaisin kun en mitään itketys keinoa halunnu,no nousi se sieltä kerran mutta kun sanoin että takas sänkyyn niin sinne meni ja ei enää noussut vaan rupesi itkeen kun ei saanut nousta.. Liian tottelevainen siis siihen hommaan 😂 Ja lupaa kans kyselee ja jos tekee jotain kiellettyä tulee itse kertomaan 😄 Mutta pienemmästä on sellainen kutina että se ei tule olemaan luvan kyselijä.. Nyt jo touhuilee salaa kaikkea ja kun menee katsomaan lähtee karkuun kun tietää olleensa pahan teossa 😅
Mutta sängyssä tosiaan toistaiseksi pysyy hänkin,liekö sitten niin ettei ole tajunnu että sieltä voi päästä pois vai eikö osaa/uskalla tulla vai mikä..

11.2.2016
Vipe
Vipe

Huomenet

Hauska herätys Vipellä 😄 Meilläkään nuo muksut ei oo jatkettavasta koskaan lähteny lätkimään. Esikko jopa kysyi lupaa aikanaan, et saako nousta. Se kyl kysyy lupaa ihan kaikkeen vieläkin. Keskimmäinen ei kysele, se menee vaan ja tekee.

Toivottavasti tuvitus pääsee rinteeseen. Mennee koko reissu ihan hukkaan jos ei kertaakaan pääse. Kiva jos muksut tykänneet.

Minnielle jaksamista päivään.

Meillä vauva ähräs taas reilusti ennen kellon soittoa mut ei sentään karjunu. Et ollaan paremmalla tuulella kuin eilen.

Tänään olisi suunnitelmissa perhekahvilaa aamusta. Paloasemallakin olisi ihan kiva käydä mut en tiedä missä välissä. Isännys eilen meinasi, että mä menisin keskimmäisen kanssa luistelee sillä aikaa kun esikolla on futisharkat ja hän pörrää väliajan vauvan kanssa.

11.2.2016
misukka
misukka

Huomenta!
Täällä niin rikkonainen yö taas takana!
Oon kyllä niin unessa vieläkin vaikka jo 2h pystyssä.
Hissukseen yritetään olla kun mies tullu aamuyöstä töistä.
Mua alkaa stressata kun kaikki hommat seisoo tekemättöminä!
Kai nuo työpäivät on verottanut niin paljon, siel on ollu tohinaa!
Lasten lääkäripostit seisoo avaamattomina kolmatta päivää jne...
Ystävänpäivääkin olisi ollut kiva muistaa, mutta nyt jääny kaikki! Pöh!
Luin kaikkien tekstit, mut ei jääny päähän sanaakaan, suokaa anteeksi!

11.2.2016
Minnie
Minnie

Meillä pienempi haluaa herätä aina hippasen ennen mun kelloa,Kuinkas muutenkaan.. Mutta tänään herätys oli ihana kun huuteli sängystään "Haloo! HALOOOO!" 😍 yleensä siis itkee ja herään siihen.. Meillä kun näköjään toi nuorempikin on sellainen ettei itse nouse sängystä vaikka on isojen sängyssä.. Nää ei kumpikaan ole tullut yli pinnasängystä eikä laidallisesta isojen sängystä.. Esikoinen alkoi nousee itse vasta kun laita poistettiin.. En tie koska tää pienempi sitten koska on kuitenkin kovempi kiipeileen kun esikko mutta ei sängystä tule,toisaalta parempi ettei herää tekeen tyhmyyksiä 😄

No mut joo.. Tänään mennään sinne paloasemalle ja illalla on mun jumppa ja kaupassakin pitäis pyörähtää..

Mukavaa päivää kaikille,kai se on noustava pukeutuu ennenkuin hoidokki tulee.. Muut siis nukkuu ja pienempi pötköttelee meidän sängyssä.. Eli tälläinen ihana hiljalleen käynnistyvä aamu 😊

Hauskaa 112- päivää kaikille

11.2.2016
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...