oksennustaudista..

Onko kaikilla käynyt niin, että koko perhe sairastunut oksennustautiin? Meillä on kolme lasta, 4v, 2v ja 2kk. Vanhimmalla on oksennustauti ja ensimmäiset oireet alkoivat kolme päivää sitten. Koko ajan jännitetään, kuka seuraavaksi aloittaa oksentelun/ripuloinnin... Vähän hirvitetään sitä, jos etenkin pienin sen saa. Hän on täysimetyksellä ja se kuulemma saattaa vähän auttaa, jos oksennustauti hänelle tulee. Keskimmäinen on hieman nirso kipeenä ottamaan vastaan mitään ruokaa tai juotavaa.

5.2.2016
Anni92
Anni92

Täytyy toivoa, ettei me muut sitä saada, mutta olen ymmärtänyt, että saattaa iskeä meihin muihin jopa kahdenkin viikon päästä.. Ja toivottavasti ei jää kiertämään meille! Esikoinen oli eilisenkin vielä heikossa kunnossa ja hän on siis erittäin energinen sekä vilkas normaalisti sekä esim. kuumeessakin Todella ihmeellistä häneltä, että pitkin päivää vain ottaa päiväunia ja ruokaa syö todella huonosti. Nesteitä juo jonkin verran. Todella kova yskä on ja eilen yrittäessään syödä, oksensi vähän yskimisen jälkeen. Toivottavasti tänään olisi paremmassa kunnossa, mutta ainakin yskä tuntuu vielä olevan yhtä paha.

8.2.2016
Anni92
Anni92

Meillä ei yleensä kierrä koko perhettä. Vain noro oli koko porukalla ja se oli vielä kunnon maailmanlopun tauti manaaja-tyyliin. Yleensä se on vaan yhdessä, nyt oli aika hurjaa kun 9 kk poika oli. Toinen oli ihan reppana 😔 Kukaan muu ei sitä saanut.

7.2.2016
riu
riu

Kiitos vastauksista! On kyllä tosiaan kurja tauti! Esikoisen tilanne alkoi helpottamaan eilen. Me muut ollaan vielä terveitä. Tässä tuntuukin olevan pitkä itämisaika. En usko, että voisi käydä niin, ettei meistä kukaan muu sairastu. Itselleni ja keskimmäiselle on tullut flunssan oireita. Ja lisäksi minua ja miestä yököttää vähän väliä, mutta aina huono olo mennyt ohi. Ikävää, jos tässä käy niin, että juuri kun ajatellaan, että tauti ei ihmeellisesti tullutkaan meille muille, niin sitten tuleekin meille kaikille samaan aikaan..

7.2.2016
Anni92
Anni92

Meillä juuri viikko sitten meni oksennustauti läpi. Vanhin (9v) lapsi sen aloitti oksentamalla koko lauantain. Maanantai aamulla seuraava (5V) aloitti oksentamisen, muutaman tunnin päästä kolmas (6V). Itte aloitin sitten tiistaita vasten yöllä ja mies tiistai illalla. Ainut joka taudilta säästyi oli 2v lapsukainen, joka ei missään vaiheessa ollut koskenut vessanpytyn nuppiin, hanaan, valokatkaisijaan eikä vessan oven ripaan! Tauti sinänsä ei ollut pitkäkestoista, mutta mikään ei pysynyt sisällä 6 tuntiin.

6.2.2016
katja335
katja335

Meillä yleensä esikko välttää kaikki taudit jotka muut käy läpi. Viimeksi vatsataudinkin jätti väliin.

Vauva on meillä onneksi tähän mennessä ollut vain yskäinen ja nuhainen. Nytkin lenssua podetaan minä ja vauva.

5.2.2016
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...