Nännit rikki mitä tehdä?

Mulla on nyt kolme päivää vanha tyttö joka on kovan imemisen seurauksena saanut nännit rikki. Toinen ihan vuotaa verta. Tietenkin haluaisin imettää, mutta nännin on niin kipeät että kyyneleet silmissä koitan sinnitellä maidon neidille. Vertavuotavasta en uskalla antaa enkä kyllä itsekkään haluaisi juoda veristä maitoa. Kaiken kukkuraksi tuntuu että tyttö haluaisi olla kokoajan rinnalla. Mikä on pistänyt epäillyttämään maidon riittävyyden. Pumpatessakaan ei oikein tahdo tulla mitään. Olen nyt ahkerasti kumpaakin nänniä rasvannut ja välillä ollut pakko antaa korviketta kun ei ole yksinkertaisesti pystynyt imetyämään. Mitä pitäisi tehdä?

18.1.2016
TaruA
TaruA

Kokeile kylmiä kaalinlehtiä. Kaali siis jääkaappiin, kaulitse hirman ja sitten liivien sisään. RIntakumien lisäksi tämä auttoi eniten omalla kohdallani!

20.3.2016
janetsky
janetsky

Tuosta maidon noususta, voi olla että yleistä sen nousu vasta 3. päivänä, mutta saattaa tulla ennenkin, minulla jo ennen synnytystä kunnolla, eikä kuulemma ole tavatonta.
En lypsänyt silti pois jottei lisäänny ennen aikojaan tuotto, mutta liivinsuojia jouduin jatkuvasti vaihtamaan.
Ekana vuorokautena synnytyksestä rinnat olivat poksahtamaisillaan ja ikävä tilanne sen nännien verenvuodon vuoksi, koska sitten ei saanut kunnolla tyhjättyä ja alkoi heti pukata rintatulehduksien alkua...
Heti kun sieti, pumppasin ylimääräistä pois, olisi siinä ollut luovutettavaksi, mutten jaksanut koulunkäynnin ohella ruveta kun täällä maalla vielä vaikea välimatkojen ja aikataulujen vuoksi..

19.1.2016
Minnie
Minnie

Mä henkilökohtaisesti liputan Lansinohin puolesta. Vuorokaudessa verivuoto mulla lakannut ja sen jälkeen iho pian päässyt paranemaan. Kolmannen kohdalla laitoin lansinohia heti ekan imetuslerran jälkeen eikä rinnst menneet missään vaiheessa verille. Kipeää imetys toki teki ennen kuin rinnat tottui.

Mulla toinen juttu on se, että nyt jo tiedän, että maito nousee vasta kolmantena päivänä synnytyksestä. Ei hetkeäkään ennen.

Jos nyt tuntuu, että vauva tarvitsee lisämaitoa, anna toki. Mutta vain imettämällä saat maidon nousemaan kunnolla.

Kiva, että rintakumi auttanut ja vauva sen huolii.

18.1.2016
misukka
misukka

Hienoa jos vauva hyväksyy rintakumin. Siinä saa ainakin nänni rauhoittua.
Tuli mieleen ehdottaa googlettaa 'imetystukilista' sain sieltä itse apua imetyksen eri vaiheisiin.
Olen ite punatukkainen, erittäin herkkäihoinen ja nännit tosiaan vuosivat verta heti ekana vuorokautena.
Niin paljon tuli verta että tyttö oksensi veristä maitoa.
Maha ei kuulemma kestä. Sairaalassa sitten annettiin jo luovutusmaitoa joka toinen imetyskerta vuorokauden verran että saatiin verenvuoto loppumaan.
Sairaan kipeetä silti teki!! 😩 Muistan hyvin!
Imetin sisukkaasti ja tyttöhän imi ja pulautti imi ja pulautti vaikka vuorokaudet läpeensä rinnalla eli, painoa oli jo kolmantena vrk kotiin lähtiessä enemmän kuin syntyessä, vaikka yleensä laskee ensin...
Sellaisia mussuttajia meillä! Tutti on pitänyt antaa jo sairaalassa. Ei siitä muuten mitään olisi tullut. 8h putkeen olen imettänyt poikaa laitoksella kun yksi hoitaja oli sitä mieltä ettei tuttia saa antaa, imetän liian vähän. Siinä sitten en päässyt edes ruokaa hakeen enkä wc hen ennenkuin hoitajien vuoro vaihtui..

Tuota lansinohia minulle annettiin sairaalassa heti ja sitä käytin kotona pitkään.
Rintakumia ei kumpikaan koskaan hyväksynyt.
Kuulemma hyvin vaaleilla ja punatukkasilla nännien rikkoutuminen alkuun imetyksessä on yleistä 😕

18.1.2016
Minnie
Minnie

Kiitos näistä vinkeistä. Rintakumin olen ottanut käyttöön ja on hiukan kyllä helpottanut.

18.1.2016
TaruA
TaruA

Vauvalla on varmaankin ihan muutaman päivän päästä ensimmäinen neuvola, joten paino tarkistetaan siellä.
Vauvan kakka on löysää, joten siinäkin poistuu vettä, ts. nestettä.
Itse varmaan kuitenkin soittaisin neuvolaan jo ennen ensimmäistä neuvolan tarkastusaikaa, ja kertoisin huoleni.

18.1.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

18.1.2016
TaruA
TaruA

Ja liberon sivuilla on myös juttu tähän littyen. Siellä oli mainittu myös mm. lämpöhaude ja rintojen hieronta.

18.1.2016
marirri
marirri

Voit myös leikata minigrip-pussin toiselle puolelle keskelle noin 2 euron kokoisen reiän. Ja sitten laittaa sisään reiän kohdalle lämpimällä vedellä kastellun (muista puristaa ylimääräiset vedet pois) 4 pientä sidetaitoslappua päällekkäin tai muutaman vanulapun ja reikä puolen nänniä vasten aina imetyskertojen väliseksi ajaksi. Toimii myös vaikka olisit hieronut lanoliinia nänniin.

18.1.2016
marirri
marirri

Olethan muistanut juoda riittävästi tärkeää on että juot nestettä vettä unohtamatta. Voit kokeilla imetysteetä jota saa ainakin joistain luontaistuotekaupoista,se voi lisätä maidon tuotantoa. Kaupoissa myydään myös rintakumeja,jotka voivat auttaa, jos imetys on oikein kivuliasta. Erityisen tärkeää on,että laitat lanoliinia jokaisen imetyskerran jälkeen, vaikka se voi tuntua melko turhauttavalta,jos tyttö on koko ajan rinnalla. Viimeisenä kikkana voisin vielä sanoa,että kun lopetat imetyksen niin puristat aina lopuksi vähän maitoa rinnasta ja hierot sen nännin päähän.

18.1.2016
marirri
marirri
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...