Alle kouluikäisen lapsen kotihoidon tuki

Ajattelin tulla huhuilemaan olisiko muita samassa tilanteessa olevia. Tilanne on siis se, että olen nuorimmaisesta sinne saakka kotona kunnes hän täyttää kolme. eli kodinhoitotuella. Samalla toiseksi nuorimmainen on kotona eli ei kunnallisessa päivähoidossa ja saan hänestä tukea (noin 65 e) siihen saakka kun nuorimmainen täyttää kolme. Mutta... Toi toiseksi nuorimmainen menee eskariin syksyllä ja kelan päätös on sinne 2017 kesään asti. Tuli mieleen, että pitääkö mun ehkä yrittää perua tuota maksua sitten syksystä lähtien vai mihinkä se eskari lasketaan ku on ns harmaata aluetta. Eskari on pakollinen, mutta ei kuitenkaan vielä lasketa koululaiseksikaan. Olisiko kela osannut ottaa huomioon tuon eskarin, päätöstä tehdessään...? Osaako kukaan jelppiä?

14.1.2016
myrmeli
myrmeli

Esiopetus on maksutonta. Jos päivähoitoa tarvitsee lisäksi, se haetaan erikseen. Päivähoidosta tulee tavallisesti lasku vanhempien tulojen ja hoitoajan mukaan. Esiopetukseen liittyvä päivähoito ei ole ns. kokopäivähoitoa.

15.1.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Eskaria ei lasketa päivähoidojsi missään muuallakaan, miksi siis Kelallakaan.

Jos eskarilainen on koko päivän päiväkodissa, hänestä maksetaan puolipäivämaksu koska esikoulu on esiopetusta ei päivähoitoa.

Jospa kerrankin Kela osasi olla fiksu tuossa hommassa.

15.1.2016
misukka
misukka

Siinä eskarin yhteydessä ei lapsi saa olla päivähoidossa.
Kysy kelasta lisätietoa.

14.1.2016
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...