Tutin käytöstä
Miten mahtaa onnistua esikoisen (2wee) vierottaminen tutista nyt kun kuopus pian syntyy. Esikoinen ei käytä tuttia kuin nukkumaan mennessä. Ajattelin saisiko sitä vaihdettua vaikka riepuun tai leluun. Vaikka saataisiin esikoinen luopumaan tutista niin mahtaako alkaa tehdä mieli jos kuopus syö tuttia. Suuhygienusti sanoi ettei olisi niin vaarallista vaikka esikoisen tutin syönti pitkittyisi ja sitten yhdessä koitettaisi molemmilta samaan aikaan pois, jos ei kerran syö tuttia kuin vaan sen aikaa että nukahtaa ja sitten se tippuu pois suusta tai otan sen pois kun vielä käyn peittelemässä.

Vastaa
Listaa uusin ensinMeillä oli ihan sama tilanne ja samanikäinen poika. Pari kuukautta sitten otettiin tutti pois, selitettiin vaan pojalle että enää et saa tuttia (juuh vähän kylmä lähestymistapa ehkä 😂) ja ensimmäisenä iltana nukkumaan mennessä sanoi että haluan tutin, ja huusi meidän perään että haluan tutin!!, mutta seuraavan iltana ei enää kysellyt sen perään. Hän tosin sitten yöllä alkoi itkeskelemään varmaankin turvattomuuden tunnetta. Ollaan nyt tehty niin että nukkumaan mennessä ei enää saa tuttia (ja siihen onkin jo hyvin tottunut) mutta silloin tällöin jos itkee yöllä paljon niin törkätään tutti suuhun. Tämä ei ollut alkuperäinen suunnitelma, mutta tällä tavalla meillä nyt on mennyt tämä ja ollaan ihan tyytyväisiä tilanteeseen :D

En tiedä, pystyykö itse poistamaan.
Toisaalta tällaisesta ketjusta voi olla jollekin toiselle myöhemmin jelppiä.

Miten näitä keskusteluja saa poistettu?

Meillä tytöllä oli unipupu vastasyntyneestä asti ja se tuli yhä tärkeämmäksi tutista vierottamisen yhteydessä 2v.
Kova homma oli vierottamisessa kun tyttö on TODELLA sisukas oman tahdon ilmaisija.
Ja kun osasi puhua 1v lähtien mitä vain, niin ei voinut sitäkään käyttää hyväksi.
Meillä ei olisi mitenkään mennyt läpi tuttien leikkaaminen tms koska heti on lause valmiina "ostetaan kaupasta uusi" ja ite ovat tuttinsa kaupasta valinneet ihan pienestä asti 😅
Nyt on pojalta vierotus puolitiessä.
2,5v ja lääkäreiden mielestä ei kannata ottaa pois sairauden vuoksi, lähinnä käytössä enää pidentämään yöunta aamuyöstä..
Ja ikävinä hetkinä päiväsaikaan, kokeet ja kohtaukset yms..
Saa nähdä miten pitkään menee...

Tuo eläinäidille ja sen poikasille tuttien luovuttaminen vaikuttaa hyvältä.
Hiljalleen kannattaa esikoiselle muutoksia tuoda.
Isosisarukseksi kasvaminen ja vauvan tulo kotiin ovat isoja muutoksia esikoisen elämässä.
Voimia uuteen elämänvaiheeseen.

Meillä poika unohti pyytää tuttia parina iltana ja sit se "katosi"! Se helpotti asiaa, kun poika ei osannut puhua, joten ei "ymmärretty" isin kanssa, mitä pyysi.

Pehmolelun voi toki antaa lapselle tutin korvikkeeksi, mutta siinä helposti käy, että lapsi alkaa imeä lelua tutin sijasta. Meillä keskimmäinen imeskeli pehmolelun häntää jonkin aikaa iltaisin nukahtaessaan.

2-vuotias on jo niin iso, että ymmärtää hyvin puhetta vaikkei ehkä itse vielä puhukaan. Yrittäisin vaikka tuota hiiri tai oravavauvoille tuttien luovuttamista.
Kerrot lapselle, että hän on jo iso eikä tarvitse enää tutteja, mutta hiiri tai oravavauvat tarvitsee hänen tuttejaan. Voisit antaa vaikka viikon sopeutumisaikaa ja joka päivä muistutat että hiiri tai oravavauvat tarvitsisi tutteja.
Yhdessä viette ne sitten puun juurelle josta eläimet voi ne hakea. Ja jos lapsi on nopeammin valmis luopumaan tuteistaan, viette silloin heti ne pois.
Ja mihinkään kaapin perälle ei sitten jätetä hätävaratuttia. Sitten pysytte tarinassa että eläinäiti haki tutit.
Lapsi saattaa parina iltana itkeskellä tuttien perään mutta sitten jo helpottaa.
Meillä on vaan napattu tutit pois vuoden iässä ja niitä on sitten itketty enemmän tai vähemmän. Mutta sortua ei saa, koska uusi yritys on vaikeampi.
Nopsaan nuo muksut unohtaa koko tutin. Isompi saattaa haluta kokeilla vauvan tuttia, mutta sitten painotetaan, että vauvat syö tuttia ja sinähän olet jo iso.
