Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitä kannattaa kokeilla?

Hei. Olen 23wee odotan toista lasta ja haluaisin kuopuksen jälkeen pitkäkestoisen ehkäisyn. Mielellään ei pillereitä kun on muisti kun kanalla ja voi jäädä lastenhoidon ohella ottamatta. Hormoonikierukasta olen kuullut vain negatiivista palautetta. Mikä olisi hyvä ja suht edullinen ratkaisu? Tietty käyn ehkäsyneuvolassa myös vielä puhumassa, mutta haluaisin muilta ketä on jotain käyttänyt ja kokeillut kuulla mielipitäitä.

29.12.2015
TaruA
TaruA

Mulla on ehkäisykapseli oikeassa kädessä. Se laitettiin sitten 4kk kun vauvani syntyi. En tiedä kyllä sen hintaa kun se laitettiin naistenklinikalla muutama päivä vauvani syntymän jälkeen. Joillain vuotaa verta jonkin aikaa laiton jälkeen ja joillain saattaa loppua menkat kokonaan . Mulla aluksi vuoti jonkun aikaa. Ja nyt on ollu menkat 2 krt mitkä on ollu tosi niukat. En kyllä edes tiedä onko ne ollu menkat ku on tullu niin vähän ja tosi vähän aikaa. :D

14.1.2016
SarianneSofia
SarianneSofia

Mulla itselläni on kahteen otteeseen ollut hormonikierukka ja kovasti tykkäsin. Muutaman kuukauden käytön jälkeen jäi kuukautiset kokonaan pois. Kuparikierukka aiheutti mulla kipuja sekä älyttömän runsaat kuukautiset. Töissä ei voinut taukojen väliä (2h) olla käymättä vaihtamassa sidettä. Nuori mies gyne sanoi, että sen onkin keksinyt joku naisia vihaava mies tod näk. Ja kirjoitti ilomielin reseptin hormonikierukalle runsaiden kuukautisten takia. Sehän riippuu täysin ihmisestä, sopiiko vai ei, mutta itse olin tosi tyytyväinen ja meinaan kyllä ottaa hormonikierukan tämänkin tulevan lapsen jälkeen. Tiedän muitakin, jotka on olleet tyytyväisiä ja yhden, jolle ei kuitenkaan sopinut.

14.1.2016
kisu77
kisu77

Outska, hyvä vain kun kerroit.
Noi papereihin kirjoitetuthan on varmuuden vuoksi aliarvioituja, ihan kuin lääkkeissä on päivämäärät mihin asti käyttökelpoisia vaikka itse tiedän että monet lääkkeet säilyy käyttökelpoisina pidempäänkin kuin niissä luvataan.
Ite ainakin uskon täysin siihen mitä sulle sanottu.
Ja sitäpaitsi raskaaksi voi hyvässä tai huonossa lykyssä tulla vaikka olisi mikä kierukka.
Jopa hormonikierukkalapsia on olemassa. Ihan sen 5v sisällä alkunsa saaneita. Mikään ei ole mahdotonta...

2.1.2016
Minnie
Minnie

Kysympäs tässä samalla kun täällä useampia hormonikierukan käyttäjiä (ainakin joskus käyttäny) että oletteko kuinka moni huomannu tekeekö se ärtyisyyttä tai helpommin hermostumista tms menkkmaisia oireita mielessä?

Itellä nuo oireet oli erittäin vahvoja jo ihan nuorena 11v - ennen mitään ehkäisyä aina menkkojen yhteydessä ja saatiin tasaantumaan yhdistelmäpillereillä, mutta oon kyllä kierukan aikana miettiny tuleeko tästä jotain sivuvaikutuksia vai onko nuo vain pitkän valvomisen ja lasten sairauksien stressin tulosta?
Vaikeahan sitä on verrata millainen olisi jos ei kierukkaa olisi kun tässä on niin monta muutakin tekijää.
Pärjäilee kuitenkin, kun muuten luonteeltani olen hyvin pitkäpinnainen ja rauhallinen että tämä on normi rajoissa kuitenkin...
Enkä toisaalta haluaisi otattaa pois vain kokeillakseen kun käyttöaikaakin on jäljellä vielä...

2.1.2016
Minnie
Minnie

Lääkealan kehittämis-ja turvallisuuskeskus Fimean sivuilla hormonikierukka Mirenan kohdalla käyttöajaksi todetaan 5 vuotta, jonka jälkeen kierukka pitää poistaa.

31.12.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyllä se hormonikierukka tutkimusten mukaan kestää pidempään ku 5v, riippuu ihan ihmisestä. 5 vuotta laitettu tuoteselosteeseen, koska se on varma :)
Hormonikierukassa samat haittavaikutukset kun pillereissäkin, mutta koska paikallinen tuote niin ei yleensä tule niin voimakkaina ja on hyvin siedetty :)

Itsellä on kuparikierukka kun hormonit ei sovi, ja tyytyväinen olen ollut. Mutta siitähän sanotaan ettei ole niin varma kuin hormonikierukka, kun hormoonikierukka lähes yhtä varma kun sterilisaatio.. Kuparikierukkaa ilmeisesti kahta hintaluokkaa, mulla kalliimpi kun meidän apteekissa ei ollut sitä halvempaa..

Nuvaringiä oon joskus kokeillut. Se oli ihan kiva ja huoleton, mutta koska siinäki hormonia, olin aikamoinen hirviö... Mutta kokeilemisen arvoinen. Ne joille se on sopinut on tykännyt.

31.12.2015
naks
naks

No en ole Googlesta ettinyt, enkä yli 40 eikä ole vaihdevuodet, eikä kierukkaa tällä hetkellä kun LA on helmikuun lopulla. Viimeksi kun kierukka vaihdettiin niin lääkäri vain mulle näin kertoi. Mutta kuten jo sanoin, en ole itse lääkäri mutten tietääkseni ole myöskään käynyt valelääkärillä. Kukin tehköön kuten parhaaksi näkee, itse suosittelen edelleen silti kierukkaa. Oli sen tehoaika mikä tahansa. Kuitenkin se on minun mielestäni ollut hyvä ja tehoaikaan nähden edullinen, ja jos tähän vielä lisätään se ettei rahaa mene siteisiin tms joka kuukausi, niin sekin on säästöä. Kukin kuitenkin päättäköön omista ehkäisyistään itse. Tässä ketjussa aloittaja kai halusi mielipiteitä eri ehkäisyistä, mutten kai olisi saanut kirjoittaa tähän mitään. Minä kerroin sen mitä lääkärit ovat sanoneet, en sitä mitä olen Googlesta lukenut.

30.12.2015
Outska80
Outska80

ouska(kirjoitettiinko se nyt näin kun pääse välissä katsomaan) jos on yli 40 ja alkaa vaihdevuodet tulla niin silloin kierukka voi kestää pitenpään. mutta alle 40 suositus on se 5 vuotta. näin ainakin ymmärsin kun lueskelin googlen kautta lääkäreitten tekstiä.

30.12.2015
nki91
nki91

Jooh. Itse käytin hormonipillereitä ennen ja jälkeen esikoisen eikä kyllä painoon vaikuttanut... oletan että olisi samantyylisiä hormoneja molemmissa. Kyllä taidan kallistua tuon hormonikierukan kokeiluun seuraavaksi. Tietty vielä keskustelen ehkäsyneuvolassa asiasta. Kiitos mielipiteistänne. :)

30.12.2015
TaruA
TaruA

Kyllä geeneillä ja omilla elämäntavoilla on enemmän vaikutusta painoon kuin hormonikierukan käytöllä.

30.12.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulla ei ollut ainakaan painoon mitään vaikutusta sillä..eräällä kaverilla oli laastari jonkin aikaa, mutta teki ihottumaa ja lähti myös pois ennen aikojaan, niin ei toiminut..kapselia taisi myös kokeilla, mutta en muista siitä hänen mitään erikoisia sanoneen..

29.12.2015
hanipazui
hanipazui

Kiitos kaikille. Itse olen saanut hormonikierukasta kuulla että tekee kipeää ja tuntuu sisällä ja myös että lihottaa ja estää raskauskilojen karistamisen. Tosiaan toisille sopii toisille ei. Itse tulin päätökseen että voisi kokeille kierukkaa. Onko kellään kokemusta laastareista tai kapselista?

29.12.2015
TaruA
TaruA

Gynekologit ovat mulle sanoneet että hormonikierukan käyttöikä voi olla jopa 8 vuotta. Totta on se että tuoteselosteessa lukee tuo 5 vuotta, mutta jos vuotoja ei ole, niin ehkäisyteho voi kestää jopa 8 vuottakin. Itsellä kierukka ei ollut niin kauan, mutta näin mulle on alan ihmiset sanoneet. Voiko alan ihmisiin sitten luottaa, siitä en tiedä...

29.12.2015
Outska80
Outska80

Hormonikierukka on hyvä vaihtoehto. Yhtämittainen käyttö on enintään 5 vuotta, eli pitkäaikainen on halutessaan, ja varma.

29.12.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mirena hormoonikierukasta itselläni vain pelkkää hyvää kokemusta, joten sitä suosittelen. Minulla oli se jo ennen ensimmäistä lasta (alle 30v) ja myös molempien lasten syntymän jälkeen.

29.12.2015
pelargoni1
pelargoni1

ouska miten hormoonikierukka kestää 8 vuotta. kun ohjeissa on 5 vuotta. itsellä oli myös mutta itse tunsin sen koko ajan. en tiiä johtuko se kohdun asennosta. nyt minulla on ollut ehkäisy ruisku. 4 kertaa vuodessa käydä pistos ottamassa. alkuun tuntu et ei tää ole hyvä mutku kroppa tottui niin olen kyllä tykännyt. harmi vain ei suositella ku vuodeksi tai kahdeksi. vuosi maksaa siinä 85 e. minunkin pitäis nyt miettiä et minkä iytse valitsisin. kapseli kiinnostaisi mutta seki on kallis investointi. 😯

29.12.2015
nki91
nki91

Hormonikierukkaa myös minä suosittelen! Voi tosiaan vähän sattua ensimmäisinä kuukausina ja laittaminen tosiaan ei ole ihan mukavimmasta päästä. Hintakin on kertamaksuna tosiaan aika arvokas, mutta pidemmän päälle 150-170e on halpa kun sillä voi mennä 5-8:kin vuotta! Vuoto tosiaan voi myös loppua kokonaan, että eipä mene myöskään siteisiin tai tamponeihin rahaa :) ei pahaa sanottavaa siis hormonikierukasta täälläkään.

29.12.2015
Outska80
Outska80

Itellä on hormonikierukka ollu nyt 2,5v ja tyytyväinen olen.
Laitto ei sattunut, mutta kesti 3kk ennen kuin vuoto tasoittui ja sitten loppui kokonaan, eli nykyisin ei ole kunnon menkkojakaan. Eli kierrosta en tiedä nyt mitään. Joskus pientä tiputtelua merkiksi.
Tuo alku 3kk oli kyllä ajoittain niin kipeä että luultiin mennen kohdun seinämän läpi. (Laitettiin lähes heti vauvan syntymän jälkeen ja täysimetin, mikä on riski sille että limakalvot ovat niin hauraat että kierukka voi puhkaista sen.
No kaikki oli kuitenkin ultrassa hyvin ja kipu hellittiin pian sen jälkeen. Gynekologi tulkitsi kivun kohdun totutteluun vierasesinettä kohtaan.

Mutta mulla ei todella ollut hyviä ne pillerit koska en vain yksinkertaisesti muistanut kun valvoin pojan kanssa vuorokaudet ympäri. Joskus olin ottanut 2/vk ja joskus jäänyt väliin jne..

Kuparikiierukan olisi saanut ilmaiseksi, mutta mulle ei sitä suositeltu koska vuoto ollut normaalisti erittäin runsasta ja kuparikierukasta voi vuoto vielä runsastua.

Näin hyvä, pysyy rauta-arvot parempina.

29.12.2015
Minnie
Minnie

Kaikista varminhan on selibaatti! :D itsellä on ollut aiemmin hormonikierukka, eikä ole pahaa sanottavaa kyllä siitä..paitsi että oli kertamaksulla kallis, mutta loppupeleissä tulee edullisemmaksi..ja vaihto/laitto tuntuu hieman epämukavalta..

29.12.2015
hanipazui
hanipazui
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...