Mitä kannattaa kokeilla?

Hei. Olen 23wee odotan toista lasta ja haluaisin kuopuksen jälkeen pitkäkestoisen ehkäisyn. Mielellään ei pillereitä kun on muisti kun kanalla ja voi jäädä lastenhoidon ohella ottamatta. Hormoonikierukasta olen kuullut vain negatiivista palautetta. Mikä olisi hyvä ja suht edullinen ratkaisu? Tietty käyn ehkäsyneuvolassa myös vielä puhumassa, mutta haluaisin muilta ketä on jotain käyttänyt ja kokeillut kuulla mielipitäitä.

29.12.2015
TaruA
TaruA

Mulla itselläni on kahteen otteeseen ollut hormonikierukka ja kovasti tykkäsin. Muutaman kuukauden käytön jälkeen jäi kuukautiset kokonaan pois. Kuparikierukka aiheutti mulla kipuja sekä älyttömän runsaat kuukautiset. Töissä ei voinut taukojen väliä (2h) olla käymättä vaihtamassa sidettä. Nuori mies gyne sanoi, että sen onkin keksinyt joku naisia vihaava mies tod näk. Ja kirjoitti ilomielin reseptin hormonikierukalle runsaiden kuukautisten takia. Sehän riippuu täysin ihmisestä, sopiiko vai ei, mutta itse olin tosi tyytyväinen ja meinaan kyllä ottaa hormonikierukan tämänkin tulevan lapsen jälkeen. Tiedän muitakin, jotka on olleet tyytyväisiä ja yhden, jolle ei kuitenkaan sopinut.

14.1.2016
kisu77
kisu77

Outska, hyvä vain kun kerroit.
Noi papereihin kirjoitetuthan on varmuuden vuoksi aliarvioituja, ihan kuin lääkkeissä on päivämäärät mihin asti käyttökelpoisia vaikka itse tiedän että monet lääkkeet säilyy käyttökelpoisina pidempäänkin kuin niissä luvataan.
Ite ainakin uskon täysin siihen mitä sulle sanottu.
Ja sitäpaitsi raskaaksi voi hyvässä tai huonossa lykyssä tulla vaikka olisi mikä kierukka.
Jopa hormonikierukkalapsia on olemassa. Ihan sen 5v sisällä alkunsa saaneita. Mikään ei ole mahdotonta...

2.1.2016
Minnie
Minnie

Kysympäs tässä samalla kun täällä useampia hormonikierukan käyttäjiä (ainakin joskus käyttäny) että oletteko kuinka moni huomannu tekeekö se ärtyisyyttä tai helpommin hermostumista tms menkkmaisia oireita mielessä?

Itellä nuo oireet oli erittäin vahvoja jo ihan nuorena 11v - ennen mitään ehkäisyä aina menkkojen yhteydessä ja saatiin tasaantumaan yhdistelmäpillereillä, mutta oon kyllä kierukan aikana miettiny tuleeko tästä jotain sivuvaikutuksia vai onko nuo vain pitkän valvomisen ja lasten sairauksien stressin tulosta?
Vaikeahan sitä on verrata millainen olisi jos ei kierukkaa olisi kun tässä on niin monta muutakin tekijää.
Pärjäilee kuitenkin, kun muuten luonteeltani olen hyvin pitkäpinnainen ja rauhallinen että tämä on normi rajoissa kuitenkin...
Enkä toisaalta haluaisi otattaa pois vain kokeillakseen kun käyttöaikaakin on jäljellä vielä...

2.1.2016
Minnie
Minnie

Lääkealan kehittämis-ja turvallisuuskeskus Fimean sivuilla hormonikierukka Mirenan kohdalla käyttöajaksi todetaan 5 vuotta, jonka jälkeen kierukka pitää poistaa.

31.12.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyllä se hormonikierukka tutkimusten mukaan kestää pidempään ku 5v, riippuu ihan ihmisestä. 5 vuotta laitettu tuoteselosteeseen, koska se on varma :)
Hormonikierukassa samat haittavaikutukset kun pillereissäkin, mutta koska paikallinen tuote niin ei yleensä tule niin voimakkaina ja on hyvin siedetty :)

Itsellä on kuparikierukka kun hormonit ei sovi, ja tyytyväinen olen ollut. Mutta siitähän sanotaan ettei ole niin varma kuin hormonikierukka, kun hormoonikierukka lähes yhtä varma kun sterilisaatio.. Kuparikierukkaa ilmeisesti kahta hintaluokkaa, mulla kalliimpi kun meidän apteekissa ei ollut sitä halvempaa..

Nuvaringiä oon joskus kokeillut. Se oli ihan kiva ja huoleton, mutta koska siinäki hormonia, olin aikamoinen hirviö... Mutta kokeilemisen arvoinen. Ne joille se on sopinut on tykännyt.

31.12.2015
naks
naks

Jooh. Itse käytin hormonipillereitä ennen ja jälkeen esikoisen eikä kyllä painoon vaikuttanut... oletan että olisi samantyylisiä hormoneja molemmissa. Kyllä taidan kallistua tuon hormonikierukan kokeiluun seuraavaksi. Tietty vielä keskustelen ehkäsyneuvolassa asiasta. Kiitos mielipiteistänne. :)

30.12.2015
TaruA
TaruA

Kyllä geeneillä ja omilla elämäntavoilla on enemmän vaikutusta painoon kuin hormonikierukan käytöllä.

30.12.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kaikille. Itse olen saanut hormonikierukasta kuulla että tekee kipeää ja tuntuu sisällä ja myös että lihottaa ja estää raskauskilojen karistamisen. Tosiaan toisille sopii toisille ei. Itse tulin päätökseen että voisi kokeille kierukkaa. Onko kellään kokemusta laastareista tai kapselista?

29.12.2015
TaruA
TaruA

Hormonikierukka on hyvä vaihtoehto. Yhtämittainen käyttö on enintään 5 vuotta, eli pitkäaikainen on halutessaan, ja varma.

29.12.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Itellä on hormonikierukka ollu nyt 2,5v ja tyytyväinen olen.
Laitto ei sattunut, mutta kesti 3kk ennen kuin vuoto tasoittui ja sitten loppui kokonaan, eli nykyisin ei ole kunnon menkkojakaan. Eli kierrosta en tiedä nyt mitään. Joskus pientä tiputtelua merkiksi.
Tuo alku 3kk oli kyllä ajoittain niin kipeä että luultiin mennen kohdun seinämän läpi. (Laitettiin lähes heti vauvan syntymän jälkeen ja täysimetin, mikä on riski sille että limakalvot ovat niin hauraat että kierukka voi puhkaista sen.
No kaikki oli kuitenkin ultrassa hyvin ja kipu hellittiin pian sen jälkeen. Gynekologi tulkitsi kivun kohdun totutteluun vierasesinettä kohtaan.

Mutta mulla ei todella ollut hyviä ne pillerit koska en vain yksinkertaisesti muistanut kun valvoin pojan kanssa vuorokaudet ympäri. Joskus olin ottanut 2/vk ja joskus jäänyt väliin jne..

Kuparikiierukan olisi saanut ilmaiseksi, mutta mulle ei sitä suositeltu koska vuoto ollut normaalisti erittäin runsasta ja kuparikierukasta voi vuoto vielä runsastua.

Näin hyvä, pysyy rauta-arvot parempina.

29.12.2015
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...