Hampaan poisto 😩

Löytyiskö liberomammoilta vinkkiä 😊 multa poistettiin eilen rikki mennyt juurihoidettu hammas. Ihan perus poisto lähti aika nätisti. Tikkejä ei laitettu ja tietty (minun jouluruokia rakastavan ihmisen) iloksi hammaslääkäri käski hakea sitä suuvettä apteekista ja purskutella sitä kaks kertaa päivässä. Mutta kun se vaikuttaa makuaistiin ja sekös mua harmittaa kovasti.. Nyt jos mää sen alotan niin huomenna jää kaikki hyvät maut maistamatta.. Ja osassa paikoissa ohjeistus on, että purskutella ei mielellään sais kun parin päivän päästä juurikin sen veritulpan vuoksi.. Löytyskö täältä melkein ammattilaista joka osaisi asiaan jotain tuumia 😁 Niin ja Hyvää Joulua 🎄

23.12.2015
Tatja84
Tatja84

Kiitoksia vastauksista. Juu ajatus onkin että jos en nyt aamulla purskuttele niin viimestään illalla. Ja voi olla että alotan jo nyt aamulla. Syöminen onneks onnistuu varoen toki.

24.12.2015
Tatja84
Tatja84

Yritän tässä pikaiseen vastata, kun töihin lähdössä...
Elikkä omasta kokemuksesta, 8 hammasta poistettu.
En ainakaan jättäisi sitä desinfioivan aineen käyttöä.
Vaikka harmittaakin ajoitus.
Tulee pitkä ongelma jos tulehtuu.
Voisitko purskutella ruokailun jälkeen?
Sitten ei veisi koko päivältä makuaistia..
Esim lounaan jälkeen ja sitten illalla viimeiseksi.
Niin ehkä ite tekisin.
Pureskella ei saa sillä kohin, mistä poistettu. En löytänyt tietoa mistä poistettu?
Mutta sikäli on ollut hyvä kun ei ole tarvinnut leikata ja tikkejä laittaa..
Toisin kuin minulla.
Mutta kaikki pehmeähköt ruoat luulisi menevän mukavasti, kinkkua tms voi olla vaikea pureskella riippuen poistetun hampaan sijainnista..
Mutta älä sen nyt anna pilata liikaaherkuttelua...suklaa yms sulaa suussa, laatikot pehmeitä jne.. Riisipuuro ja mitä kaikkea..
Ja jos jo eilen poistettu niin saat syödäkin jo suht lämmintä.. Eli ei tarvitse ihan jäätelölinjalla pysyä..

Ite oon ollut ihan nesteruokavaliolla useita kertoja, kerran 6vk leukaleikkauksen vuoksi, että kyllä niistä kaikista selviää... Koeta löytää ne herkut jotka sopivat ja nauti niistä kaksin verroin 😊😋

24.12.2015
Minnie
Minnie

Mulla poistettu kaksi viisauden hammasta. Molemmat eri kerroilla. Ei tikattu. Sinä poistopäivänä olen ollut vesi/jäätelö linjalla, enkä pessyt hampaita. Mitään vettä kummempaa en ole purskutellut. Seuraavana päivänä olen syönyt, mutta toisella puolella. Ja aina vettä purskutellut syönnin jälkeen ettei sinne koloon jäisi ruokaa... Ja panadol/burana on kans ollut hyvä kaveri. Jo ennen poistoa ja sen jälkeen pari päivää

23.12.2015
carata
carata

Omalla kokemuksella vastaan. Miulta muutamakin hammas poistettu. Viisurit ja yksi takahammas. Aina sama ohjeistus vaikka eri paikoissa hoidettu.

Eli sitä purskuteltavaa tököttiä heti illalla kun aamulla poistettu hammas. Mutta pari ekaa päivää vain kevyttä huljuttelua. Sitten kunnon purskuttelua.

Kehno ajoitus sulla hampaan poistolle. Ku ei sillä puolen saa pureskellakaan mistä hammas poistettu. Vaikiaksi menee jouluherkuttelu.

23.12.2015
misukka
misukka

Hops.. Meinasi hävitä aloitus 😐 ihmeellinen tämä sovellus..

23.12.2015
Tatja84
Tatja84
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...