Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

2 vuotiaan iltahulinat ennen nukahtamista

Oliko se nyt niin (onhan se), että jos en meinaa alkaa vieressä istumaan niin kauan, että tuo pikkuneiti nukahtaa, niin se on sitten sitä sänkyyn palauttamista vähin elkein, eikös? Nuo meijän muksut jo joku aika sitten jäivät kiltisti vinttiin nukkumaan omiin sänkyihin omiin huoneisiin, kun käytiin illalla viemässä, vaan sitten pienempi alkoi tohottaa ja veti sitten isovelinsäkin mukaan hulinoihin (isompi jäis muuten nukkumaan ihan hyvin ja kiltisti). Hilluivat aina pitkin vinttiä ja levittivät joka paikan.. tai sit isoveli alko itkeen, että pienempi tulee hänen huoneeseen tms.. Päätin sitten alkaa makaa pienemmän huoneen sohvalla ja palauttelee sitä siitä, että isompikin saapi nukkua. Nyt oon aatellu, että ei se huoneessa olo taija pitemmän päälle mua palvella ja jos sirtys huoneen ulkopuolelle (siinä on meijän makkari oven ulkopuolella) ja paluttelee sitten siitä. Vaan on tuo sitten niin kamalasti hermoja kysyvää hommaa, huhhuh. Mietin, että soitanko jo johonki neuvolaan, mut ei se vissii auta muu ku tuo sänkyyn palauttelu vaan. Lapsi sänkyyn, peitto päälle ja pois. Puuh. Oon ihan puhki nuista illoista. Ihan ku tässä ei ois ollu muutenki rankkaa. Jee. Mimmosia kokemuksia muilta kaksvuotiaitten vanhemmilta, jos löytyy vastaavaa..?

21.12.2015
pelargoni1
pelargoni1

Pelargonin lapsi on kohta jo viis.
Mutta jollekin 2-vuotiaan vanhemmalle tuoretta kokemusta iltahulinoihin.

11.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hei!
Meillä ollut aika vaikeaa kuukauden verran nukahtaminen. Maaliskuussa kun poika täytti kaksi, oli pakko ottaa pinnasängystä laita pois kun meinasi tulla yli.
Noh, pari viikkoa oli hankalaa, mutta poika nukahti jo toisen iltasatukirjan jälkeen. Ehkä siinä se ongelma lähti alkuun, nyt ei malta nukahtaa kirjoja luettaessa vaan väsyneenä alkaa leikkimään omiaan sängyssä, eli heittelemän pehmoleluja ja hyppimään, kiusaamaan vanhempia, minua repii hiuksista.
On siinä meinannut itekkin alkaa hiuksia repimään ja hermo menemään kun ei poika meinaa uskoa vanhempaansa, että nyt nukutaan! Itse jaksan tunnin ja miehellä menee että poika nukahtaa kun mies vierellä oleilee niin reilu tunti! Olen yrittänyt sitä vaiheittain pois sängyn luota, mutta poika vaan kikattaa ja saa lisää energiaa eikä millään nukahda. Luulee leikiksi. Tämä kestänyt liki 3 tuntia.
Täytyy vaan suoraan tehdä varmaankin niin että lähtee kokonaan pois huoneesta!? 😒🤔
Mitäs mieltä muut ovat?

10.5.2018
Athene16
Athene16
3 years, 6-month-old toddler

Huhhuijakkaa, yli 2 viikkoa jo mennyt.. vaan ei auta ku jaksaa. Ei sentään kahta tuntia enää mene, joskus jopa mennyt vähän alle tuntikin, että jospa tämä tästä "taittus" joskus. :-/

10.1.2016
pelargoni1
pelargoni1

Eiku ei tää joulusta johu, kun on alkanut jo monta viikkoa ennen sitä ;-) Eilen illalla meni tunti, ei paha. ;-)

27.12.2015
pelargoni1
pelargoni1

Pelargoni, jos teillä joulukuviot tuo jännitystä ja vaikuttaa tuohon?
Meillä ainakin mikä vain jännittävä/erilainen asia heti näkyy nukahtamisessa, etenkin tytöllä.

25.12.2015
Minnie
Minnie

No pari ekaa iltaa meni semmonen alle 45min ja sitten meniki taas 1½h ja sitä rataa.. puuh, vaan ei se auta. Jospa se hellittää jossaki kohtaa..

25.12.2015
pelargoni1
pelargoni1

Ihanaa minnie, että teillä nykyään helpompaa ja lapset voi paremmin 💛 meillä nukutaan tosi paljon. Kumpikin pojista (3v4kk ja 1v4kk) nukkuu yöunet n. 11,5tuntia ja päiväunia nukkuu isompi 1,5-3tuntia ja pienempi 2-4tuntia 😱

Toivottavasti pelargonilla mennyt illat hyvin 😊

23.12.2015
tuvitus
tuvitus

Pelargoni, meillä tulee ehkä parhaana päivänä yhteensä maksimissaan tuo 11h /vrk.
Mutta oon samaa mieltä että tarvitsisi kyllä enemmänkin!
Levottomuus ja hermostuneisuus on oireina liian vähäisestä unimäärästä.
Onneksi parempaan suuntaan ollaan menossa, pojalla nyt elämänsä pisimmät unet ollu kun lääkitykset parhaimmillaan, eli jopa 9-10h on nukkunut yöllä. Parilla heräämisellä.
Päiväunet sen 1-2h joskus jää väliin.
Kun siis tähän asti yöunet on ollut pätkät yhteen laskettuna 3-6 h ihan vastasyntyneestä asti.
Ja päivisinkin 5-15 min pätkiä vain muutama.

Nyt lopulta tuntuu että on päässyt oikeaan uneen ja on pirteäkin päivisin, ettei tarvitse koko ajan väsyneenä kitistä kaikesta.
Unenpuute vaikuttaa myös ruokahaluttomuutta. Nyt on jopa itse syönyt.
Eilen neljä lihapullaa, hiukan muussia ja vihanneksia. 😊😍

23.12.2015
Minnie
Minnie

Teillä on Tuvitus hienosti alkanut unikoulu, jospa oppisi nopeastikin!
Tuossa teidänkin lasten kohdalla huomaa miten erilaisia lapset on ja miten monet asiat vaikuttaa asiaan, joko helpottavasti tai haastavasti!

23.12.2015
Minnie
Minnie

Me päätettiin myös pitää pienemmälle unikoulu. Saa siis alkaa oppimaan nukahtamaan yksin, kun nukutuksista on tullut tunnin mittaisia. Eilen siis ekaa kertaa koitettiin. Poika tuli pois sängystä alle 10kertaa ja nukahtamiseen meni aikaa 15min 😊 ikää hällä on siis 1v4kk. On nukkunut jatkettavassa jo 5kk, kun oppi kiipeemään pinnasängystä pois. Hän on aina ollut nukutettava lapsi, voi kyllä johtua tosta aktiivisuudesta, ettei oo osannut rauhoittua koskaan yksin. Esikoinen halusi nukahtaa yksin jo puoli vuotiaana, mutta hän ei silloin liikkunutkaan vielä yhtään, kun toi pienempi puoli vuotiaana jo nousi tukia vasten seisomaan/kävelemään..

23.12.2015
tuvitus
tuvitus

Mutta meillä aluksi toimi parhaiten kans tuo että molemmat vanhemmat päättäväisesti vie takaisin, minä olen itse pari kertaa lepsunut ja sitten taas muutama päivä on hankalaa.

22.12.2015
HannnaK
HannnaK

Kuulostaa niin tutulta, meillä tosin vain yksi lapsi, poika 2v. Pinnasänkyyn nukahti aina itsekseen ja se oli hänelle oma ihana pesä ja meni sinne mielellään. Oli pakko vaihtaa ajoissa lastensänkyyn, kun meille syntyy pian vauva joka sitten tarvitsee sen pinniksen. Meillä menee vähän vaiheittain et milloin suostuu jäämään sänkyyn sen sijaan että lähtee juoksentelemaan. Meillä myös vähän rajoilla, tarvitseeko päikkäreitä enää. Lyhyesti, poika nukahtaa itsekseen ja kiltisti sänkyyn vain silloin kun on väsynyt. Jos haluan saada hänet päikkäreille, on pakko mennä ulkoilemaan ennen sitä. Jotain aktiviteettia pakko olla myös ennen nukkumaanmenoa, mikä on vasta yhdeksältä. Jos aikaisemmin laitan, hän tulee sängystä pois niin kauan kunnes väsyy.

22.12.2015
HannnaK
HannnaK
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...