Lapsi on kipeä

Nyt on pakko saada vuodattaa johonkin tää kiukku, anteeksijaeioopakkolukea! Tyttö 11kk. Sai viikko sit antibiootit korvatulehdukseen. eka kuuri ja ilmeisesti Sen takia jäi "vajaaksi", kun kesti vain 5pv. No sunnuntaina otettii vipa antibiootti satsi ja eilen nousi vähä lämpöä. Tänään päikkäreiltä herättiinkin itkien ja kuumetta 39,3. Soitin sit TK, että lähdenkö näyttään tyttöä siellä, mut kuulemma burana/panadol-yhdistelmää 3pv ja sit vasta soittoa uudestaan(en oo ees tienny et näin pienille voi antaa buranaa).Plääh.. Ehkä mä sit panikoin, mut koska mä tiedän onko toi antibiootti purru, jos nyt jo nosti noinki ärhäkän lämmön?!Är.

1.12.2015
Miimuska89
Miimuska89

Mutta särkylääkkeiden annossa ohjeiden mukaan en ole säästellyt!
Niin paljon helpotusta pikkuiselle kuin se on mahdollista!

5.12.2015
Minnie
Minnie

Minä myös veisin oman lapseni jos tuo tilanne. Etenkin korkea kuume viittaisi ettei ole kuuri auttanut.
Meillä lapsilla voi kyllä olla korvien valitusta ab kuurin jälkeenkin ja saattaa silti parantua tai ei, mutta kyllä olon pitäisi selvästi helpottaa parin kolmen päivän sisällä ab aloituksesta.
Omasta ja lasteni kokemuksesta olen huomannut sen että jollei ab ole oikea niin tulehdus vain yltyy heti kuurin loputtua.
Olen vienyt lapsia lääkäriin vaikka kesken ab kuurinkin. Sanonut suoraan että tämä ei auta, otettava toinen. Itsenikin kohdalla, nyt kolmas keuhkoihin menossa, olen soittanut ja sanonut tilanteen.
Mutta kukin tuntee lapsensa ja esim kuumeen nousun herkkyyden parhaiten ja kivun valituksen määrän, että sikäli vaikea sanoa mitään varmaa neuvoa.
Mutta en ikinä odottaisi kolmea neljää viikkoa että ab auttaisi sen jo loputtua, kyllä selvä helpotus pitää tulla pian! Turhaanhan sitä muuten ollenkaan ottaisi.

5.12.2015
Minnie
Minnie

Me käytiin maanantaina lääkärissä, toisessa korvassa tulehdus. Saatiin 5 päivän amorion kuuri mitä piti ottaa kolmesti päivässä. Tytön olo vain paheni, joten käytiin tänään uudestaan lääkärissä. Tulehdus oli molemmissa korvissa ja uusi lääkekuuri aloitukseen, vaikka tänään olisi pitänyt syödä vielä sen maanantaisen reseptin annostus.. Tytöllä ikää 1v8kk ja todennäköisesti tammikuussa aletaan harkitsemaan putkitusta. Lapsi kannattaa aina viedä lääkärille jos vain itestä siltä tuntuu että ei ole kaikki ihan kunnossa. Meilläkin oli nyt vielä molemmilla tytöillä korvatulehdus, nuoremmalla (6kk) antibiootti kyllä auttoi ja sen kyllä huomaa 😊 Vielä kun saataisiin tämä isompi potilas kuntoon niin avot! 😊

5.12.2015
manna_87
manna_87
2 years, 1-month-old toddler

Sinuna kävelisin päivystykseen näytille.
Meillä ei huomattu eikä tajuttu epäillä korvatulehdusta tällä pienimmällä kun isommilla ole ollut kuin yksi per naama ja nekin isompana.

Oireina vain huonot yöt joita ollut koko ajan. Ei ole kovin kaksinen nukkuja muutenkaan.

Mutta eka kuuri puri ehkä jotenkin, toinen korva oli ns. Normaali mutta toisesta sanoi että punottaa kun käytiin uudestaan heti kuurin loputtua. Ei suostunut kirjoittamaan uutta kuuria, valitti vaan kun vaikkua paljon korvassa ettei näe.

Viikkoa myöhemmin oltiin reissussa toisella puolella Suomea ja siellä sit päivystyksessä lääkäri totesi, että ihan täysi tulehdus päällä toisessa korvassa. Haroi oikeaa kun sillä kuuli. Vasemmassa oli tulehdus.
Eka kontrolli oli liian aikaisin, kun oli 4vkoa ekan kuurin aloituksesta ja vain viikko viimeisen lopetuksesta. Jäätiin seuraamaan tilannetta ja uusi kontrolli kk päähän. Silloin oli terveet korvat lopultakin mutta haroi korviaan silti.

Ja nyt tuo painelee taas korviaan, että näkkeepähän onko taas uutta tulehdusta luvassa vai onko hammaskipuja.

Ota näistä aina selvää.

Mut sonuna tosiaan kävelisin päivystykseen, jotta tarkastavat. Minusta syy-yhteys on aika selkeä.

2.12.2015
misukka
misukka

Mä menisin uudestaan lääkäriin jos vaikuttaa siltä et tytöllä tosiaan korva edelleen tosi kipeä ja itkee sitä aina makuuasennossa. 😕 Mun kokemuksella (pojalla ollut 6-7 korvatulehdusta alle 2v, en edes muista kun oli niin monta) ne antibiootit on aina auttaneet parin päivän sisällä niin ettei lapsi enää ole itkenyt tai valitellut kipua.

2.12.2015
HannnaK
HannnaK
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...