Nimiäisistä!

Heippa mammat! Näin keskellä yötä, kun ei uni tule ja vauva jo nukkuu, rupesin miettimään 2 viikon päästä olevia nimiäisiä. En ole siis itse ollut ennen yksissäkään nimiäisissä, vaan kaikki perheen/suvun lapset on kastettu. Lapsen isä ei ole koskaan kuulunut kirkkoon, eikä näin ollen myöskään häntä ole kastettu ja päädyimme päätökseen, ettei meidän poikaa myöskään kasteta, vaan saa halutessaan sitten myöhemmin liittyä kirkkoon, jos näin haluaa :). Millaisia nimiäisiä teillä on ollut ja millä kaavalla niissä on menty? Miten paljastettu lapsen nimi? yms. :) Meillä siis suunnitelmissa, että appivanhempien (ovat siis uskossa ja helluntailaisia) ystävä pariskunta tulee siunaamaan pojan, jonka jälkeen juodaan "juhlakahvit". Kaipailisin siis hieman ideoita/vinkkejä, kuinka kertoa nimi kaikille ja vähän kaikessa muussakin :D. Hyvää alkavaa maanantaita kaikille! :)

23.11.2015
tipsuu
tipsuu
3 years, 4-month-old toddler

Tuo misukan mainitsema liitutaulu on ollut myös yksissä nimiäisissä joissa olen käynyt, nimi koottiin kirjain kirjaimelta vieraiden seuratessa jännityksellä.
Jotenkin vieraat osallistuivat kirjainten arpomiseen, mutta olin itse hieman sivustaseuraaja kahden pikkuiseni kanssa...

23.11.2015
Minnie
Minnie

Niin ja siis ei ole kastettu nimiäisissämme, mutta serkkuni lapsen nimiäisissä vauva ikäänkuin kastettiin nimen antamisen hetkellä. Oli vesimalja jne. Voi mun muisti on mennyttä kun ite olin raskaana silloin, mutta kait joku läheinen sn toimitti. Ja kukin vieras sai käydä 'siunaamassa' tai ' toivomassa jotain hiljaa mielessään tai ääneen vauvan vierellä.
Ihan kauniit nimiäiset nekin oli.

23.11.2015
Minnie
Minnie

Meillä on pidetty molemmille lapsille nimiäiset.
Koska vieraana oli paljon lapsia, serkkuja, niin keksimme puuhaa heille.
Eli vauvan nimen kirjoitin lapuille, jokaisen kirjaimen eri lapulle ja pahvilaput piilotettiin huoneeseen (kulma hieman näkyville) sitten kun kaikki laput oli löydetty, tuotiin pöydälle ja niistä saivat vieraat, tässä puuhaan osallistuivat myös aikuiset, yrittää koota vauvan nimet. Millä nimiä oli kolme, joten oli hieman haastava, mutta kyllä se hieman autettuna selvisi.

Tämä oli hyvin vapaamuotoinen nimen julkistamishetki, mutta ainakin vieraat pitivät siitä.
Pieni puhe nimen valinnasta ja juhlava kahvipöytä.
Olin laittanut olohuoneen seinälle narun, jossa pikkuisilla pyykkipojilla kiinnitettynä valokuvia vauvasta (osassa isosiskon kanssa) valokuvien takana oli 'Kiitos' tarrat, päiväys ja nimet. Siitä vieraat saivat lähtiessään ottaa muistoksi kitoskortin kuvamuodossa 😊

Esikoisen kohdalla nimiäisissä oli puhe jossa nimi julkistettiin, kerrottiin mistä nimi tulee ja mitä merkitsee.
Juhlapöytä ja video, jossa pyöri kuvakokoelma odotusajalta nimiäisiin asti, taisi olla ihan meidän heistäkin kuva, koska raskauduin pian häiden jälkeen.
Videoon oli lisätty tekstiä ja taustalla soi sävelmiä aiheeseen sopien.
Kitoskortit askartelin ja lähetin jälkikäteen vieraille.

Pidän kovasti askartelusta ja leipomisesta, joten sisustusta myöten oli koti ( esikoisen kohdalla vuokratilat) koristeltu aiheeseen sopivaksi.

Nimiäiset onnistuivat hyvn, ainoa miinus oli oma väsymys 😵

23.11.2015
Minnie
Minnie

Me käytiin yhden ystäväpariskunnan lapsen nimiäisissä, niin siellä oli kirjoitettu pienelle koristeelliselle liitutaululle lapsen nimi. Eli kaikki näki nimen taululta ja vanhemmat pitivät lyhyehkön puheen, jonka aloittivat sanoilla" Tervetuloa xxx:n nimiäisiin. Sitten kahviteltiin ja availtiin lahjoja.

23.11.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...