Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

3wee neuvola

Mite muilla meni 3-vuotis neuvola? Tääl ei kivaa, vaihtu neuvolatäti takas sellaseksi jost kumpikaa ei meistä tykkää. Tehtävät menni ihan penkin alle ja alko puhuu et ei ymmärrä annettuja tehtäviä. Ja se oli liikaa ku miettii mitä edellisen kuukauden aikana tapahtunu :(

22.11.2015
marsku88
marsku88

Tuli vipen tekstistä mieleen toi näön tarkastus. Meillä ei tehty sitä kun lapsi ei osannut kertoa mitä ne kuviot oli. Ei ollut sanoja. Siirrettiin suosiolla 4v-neuvolaan.

30.11.2015
misukka
misukka
2 years, 9-month-old toddler

Tosta pituudesta oli pakko tulla viel sanoo.. meil esikko oli nyt viime pe 100.5 cm ja 18 kg.. ikää siis 2v 8.5kk. 😂

30.11.2015
tennari
tennari

Mulla on ollut kolme vuotiaana esikolla viel vaipat. Mutta pikku hiljaa otetta pois niin ei pitänyt sitä pahana. Lapsen mukaan mennä. Tyttö oli silloin 98cm/17.2kg. Sitä ennen oli 88.9/13. Tuosta 3v vuotta myöhemmin 101.5/17.6..

28.11.2015
nki91
nki91

Ja neidin mitat oli 98/14 :)

28.11.2015
marsku88
marsku88

Huh huh,pitkiä tyttöjä.. Meidän poika oli 2v 83cm ja 3v 90,8 senttiä 😄 nyt sairaalassa tai olla jonkun 92..
Jenkku juu ei kai ympyrää tarvi,meillä ainakin oli vaaka viiva ja pysty viiva ja sitten kun ne meni hyvin,niin täti sanoi että sitten voit piirtää mitä haluat,niin poika piirsi ihmisen.. Eli sellaisen pääjalkaisen eli ympyrä silmät suu ja jalat ja kädet.. Joskus unohtaa ihmisiltä kädet,nii oli hauska että neuvolassa piirsi ns. Täydellisen ihmisen 😄 Mutta nyt 3,5 vuotiaana on huomattavasti kehittynyt piirtäminenkin niin että piirtää muutakin kuin pelkästään ihmisiä ja sotkua.. Piirtää kaikkea oikeastaan niin että ainakin yrittää ja aika monista jo näkee että mitä on koittanut piirtää ja mm. Kukkanen on selkeästi kukkasen näköinen..

Eksyi aiheesta,mutta se kehitys kaikessa voi tulla ihan yhdessä yössä,eli jos 3v. Neuvolassa ei kaikki annetut tehtävät suju,niin voi olla että jo 2 kuukauden päästä sujuisi eli ei ole aina kyse siitä että olisi jotenkin jälkeen jäänyt..

Ja tosta kuivuudesta piti aloittajalle.. Teillä perheessä rankka tilanne joka varmasti heijastuu myös lapseen vaikka kuinka yrittäisitte olla että kaikki on ok,niin kyllä lapsi sen vaistoo ja tuollainen hetki ei ole ehkä oikea aika oppia kuivaksi ellei se lähe lapsesta itsestään.. Monesti isot elämän muutokset saattaa aiheuttaa taantumaa ja jo kuivaksi oppinutkin saattaa alkaa kastella.. Tästä kyllä puhutaan aina jos pikkusisaruksen saanut ei ole kuiva,että ei ole oikea hetki painostaa,niin minusta pitäisi ottaa huomioon muutkin muutokset ja perheen tilanne.. Harvempi kuitenkaan vaippoihin jää,että eiköhän nyt ole aika toipua ilman mitään tressiä kuivaksi opettelusta..

Onko kaikilla olut joku korkin avaus.. Mä en muista että meillä ois ollut.. En oo varma.. Tosin se kysytään aina reumakontrollissa,niin voi olla että en siksi muista..

Ja muistui mieleen että ei meilläkään näköä saatu neuvolassa kun kuviot oli niin ihmeellisiä,en tiedä eikö poika osannut sanoa mitä ovat,kun tais olla esim. Kahvikuppi sillei että oli vaan ne ääriviivat ja talo ilman ikkunaa ja mitä vielä.. Tai sitten ei vaan enää jaksanut kun se oli vika mikä oli.. Mutta meillä siitä ei välitetty,koska pojalla reuman takia iriitti kontrolli säännöllisin väliajoin jossa tarkastetaan myös näkö,niin todettiin että se on juuri tarkastettu 3kk sitten ja parin viikon päästä katsotaan taas,niin turha siihen sen enempää aikaa käyttää..

26.11.2015
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Nii ja hyvä jos teil kaikki menny hyvin. 😊

26.11.2015
tennari
tennari

Katoin tota pituutta, meil neiti 2v7kk oli 99 cm. 😀 3 v neuvolaa odotellessa... 😀

26.11.2015
tennari
tennari

Jenkulla onkin pitkä tyttö ;) Tosi hienosti on kyl osannu. Ja kiva, että teillä meni hyvin neuvola.

26.11.2015
misukka
misukka
2 years, 9-month-old toddler

Tuosta kuivaksi oppimisesta. Meille 2 vee neuvolassa sanottiin et lapsi oppii kuivaksi 2-4 vuotiaana. Ennen sitä asiaan ei puututa millään tavalla.. et 3 vee on kuitenkin aika pieni vielä..

25.11.2015
tennari
tennari

Meillä poika käynyt pistoksella joka viikko neuvolassa joten tehtävät meni kuin vettä vain,mutta eipä varmasti ois ollut niin reipas jos ois ollut vuosi edellisestä.. Eli ei sinänsä verrattavissa.. Mutta pari asiaa halusin tulla sanomaan..

Jenkulle ja Misukalle että täällä ainakin sai olla vanhemmat mukana,täällä on vasta 4 tai 5 vuotis neuvola eka sellainen jossa on osuus ilman vanhempia ja sekin sillei että eka jutellaan yhdessä,ettei lapsen tarvi suoraa mennä yksin..

Sitten,kyllä me saatiin puhua pojalle tehtävien aikana.. Toki ei neuvottu eikä häiritty mutta kyllä meillä ois keskittymisestä saanut huomauttaa! Ja toiseksi onko teillä erikseen äitiysneuvola täti vai onko sama.. Meillä sama ja uskon että sillä todellakin ois ollut pelisilmää kysyä mun vointia ja juttelun tarvetta.. Tollainen kohtelu neuvolassa tuntuu muutenkin kurjalta,saati mitä olit juuri pari päivää aikaisemmin kokenut.. Inhottavaa 😣

24.11.2015
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Eihän kiellot koskaan mene perille :) Musta on ihan riittävä, että äidin puhelimen tuominen onnistuu.

Selostiko se hoitsukin ne tehtävät liian vaikeasti? Kun ei ole vaikeaa sanoa, piirrä samanlainen kuva kuin tuossa. Mut jos rupes ummet ja lammet selostaa, ni ei oikein osaa se hoitajakaan.

Ja jos lapsi ei ole vastaanottavainen, niin ei voi odottaakaan, että mitään tulisi.

Täällä muuten äiti potkastaan aina pihalle tehtävien ajaksi. Ettei lapsi voi hakea liikaa tukea vanhemmaltaan vaan joutuu tekemään ihan itse. Tietty, jos ihan itkuksi menee, niin tehtävät keskeytetään ja äiti haetaan paikalle.

24.11.2015
misukka
misukka
2 years, 9-month-old toddler

Tosi kurjaa, että voi valita vain kahdesta huonosta hoitajasta :(
Jos hoitaja olisi oikea ammattilainen, hänellä olisi ollut pelisilmää sen verran, ettei olisi alkanut naputtaa moisista kun selkeästi lapsi ei vaan halunnut tehtäviä tehdä.

Teillä on nyt perheessä sellainen suru, ettei tuohon enää neuvolahoitajan tarvitsisi ruveta lisää änkyttämään jonnin joutavia.

Ihme vaatimuksia muutenkin. Lapsi oppii kuivaksi kun on siihen valmis. Se tilanne ei todellakaan ole juuri nyt.

24.11.2015
misukka
misukka
2 years, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...