Lauantaita

Huomenta! Esikoisella koulupäivä. Kotitöitä ja kauppakeskuksessa pitäisi käydä. Suutarille pitää viedä esikoisen luistimet terotukseen.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nki, kirjoitan tänne, vaikka vanha ketju...
Tuo keskuspölynimuri... Onko teillä kovin pitkä se letku, nimittäin olen työkseni käynyt siivoomassa sadoissa kohteissa, imureita lähes yhtä monta erilaista... Keskuspölynimurin idea ja paras puoli on se ettei sitä pölyilmaa tule lainkaan sisälle, koska puhaltaa sen ulos. (Toki hyvissä uusissa tavallisissakin imureissa on hyvät suodattimet)
Mutta siis on iso ero miten pitkä tuo keskuspölynimurin letku on, siihen kuinka kätevä sitä käyttää. Pidemmällä ei tarvi niin monta pistoketta eikä siten vaihtaa paikkaa vaan ylettää moneen huoneeseen kerralla, mutta minusta helpoin käyttää kohtuu mittaista letkua ja vaihtaa eri huoneissa. Jos ja ilmeisesti teillä vuokra-asunto, ei valitettavasti voi muuttaa tilannetta ellie vuokranantaja ole samaa mieltä.
Jos tykkää, niin voihan ostaa tavallisen imurin, mutta luulen että totut tuohon keskuspölynimuriinkin.

Minusta saa täällä kirjoittaa ja purkaa ihan mitä vain aisoita vaikka kuinka pieniä, jos se vaan helpottaa!
Kyllähän joskus kellä vaan mitta täyttyy aivan pienestäkin asiasta kun tarpeeksi kuormitettu pitkän aikaa.

Mitä teidän tilanteeseen tulee, niin en mielellään sano mitään rajua kun tiedot vain kirjoitusten perusteella, mutta minull tullut kuva, että jotain apua tarvitsisitte.
Minusta paras olisi jos koko perhe menisitte perheneuvolaan ( pariterapiakurssit!! Suosittelisin lämpimästi!) tms, mutta ilmeisesti mies ei suostu?
Joten jää vaihtohto mennä itse lasten kanssa!

Olisiko se sinusta mahdollista?
Uskon että keskusteleminen voisi auttaa sinua vaikka mies (ilmeisesti tarvitsisi eniten) ei tulisikaan.
Väärin kohdeltuna ja ison kuorman alla pitkään olleena saisit purkaa tuntoja ja varmasti jäjestäisivät apuja käytännössä.
Sieltä voisi myös itsellesikin avautua uusia näkökulmia tilanteeseenne ja elämään ylipäätään.
Tietenkin parasta olisi jos molemmat vanhemmat olisivat vetämässä köyttä samaan suuntaan, mutta jollei se ole nyt mahdollista, tee se mitä voit omalla ratkaisulla tehdä.
Omaksi ja lastesi parhaaksi.

Luulen, että omat lukihäiriö yms haasteet tuovat lisähaastetta teidän välisiin ristiriitoihin, sitä on helppo myös käyttää 'hyväksi' , mikä on tietenkin todella väärin.
Haluan uskoa että mies ei tee kaikkea pahuuttaan, vaan on kenties sokaistunut itsekin tilanteeseen ja vaatisi puolueettoman ulkopuolisen ihmisen ravistelua jotta näkisi Sinut, lapsenne ja koko perheenne uudessa valossa.
Kait hän kuitenkin on juuri Sinut halunnut puolisoksi ja lastenne äidiksi?!
Ehkä on tullut arjen rankkuus yllätyksenä, kuten taitaa olla hyvin tavallista miehille.
Ja ketkä eivät sitä osaa rakentavasti käsitellä, jutella ja hakea ratkaisuja yhdessä, purkavat sen helposti äksyilemällä ja vetäytymällä sivuun vastuusta ja arjen pyörityksestä. Sitä ei välttämättä halua itsekään, vaan koska ei osaa ratkaista tilannetta muuten. Eikä vaan nöyrry hakemaan apua!

Anteeksi pitkät, monimutkaiset lauseet! Toivottavasti saat tästä selvää!
Nki, halaukset ja tsempit 💜👍🏻

23.11.2015
Minnie
Minnie

Kylläpä on Liberon kello edistänyt. Ihan tuohon aikaan ei ollut kännykkä vielä edes herättänyt.

22.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja jippii, meillä keskimmäinen on jo keksinyt kaikki neljä ikiläksyn lausetta, ja puolet niistä kirjoittanut.

Kolmas oli kuulemma vaikea keksiä, niin juteltiin ja "autoin".

Neljäs lause onkin sellainen, että mikä oli kivointa viikonlopussa. Senkin hän on jo keksinyt.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mie meinaan pyytää meidän lähikaupan kauppiasta tilaamaan noita Aito-kasseja. Niin nopia en oo, jotta jo oisin noista kahesta ohjeesta ruokaa tehnyt.

Silleikin voi tehä, jotta lukee kevyitä ohjeita ja hankkii tarvikkeet erikseen, ei könttänä.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mitähän Vipelle muuten kuuluu?

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tervetuloa titans kirjoittelemaan.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mie oon kyllä tykästynyt keskyspölynimuriin, se on niin helppo ja näppärä eikä tarvii töpseliä vaihtaa tai perässä kiskoo. Että se on käyttäjässä selkeesti vika 😉

Myökii saatiin ensilumi nyt illalla, jihuu! En kyllä jaksa sitä fiilistellä kun takana on aika pitkä päivä. Käytiin eka yhessä joulutapahtumassa. Siellä oli makkaraa, piparia, mehua, talutusratsadtusta, laukaisututka yms. Siitä sitten paloasemalla. Lapset tykkää kovasti sammuttaa siellä tulipaloa. Joku vuosi oli ihan ne materiaalit mitä ne käyttää ensisammutuskoulutuksessa 😊 Sieltä sitten avaamaan vanhan kaupungin joulua, askarreltiin ja ihmeteltiin kaverikoiria. Sieltä sitten jäähallille katsomaan legendat -peli ja sitten illan varsinainen peli siihen päälle.
Nyt en jaksanut isommille ees iltapalaa laittaa vaan ne on kaivanut ihan ite kaapeista. Onni on isot lapset 😄

21.11.2015
riu
riu

Mulla on lapsuudenkodissa keskuspölynimuri ollut ja oon sillä itsekin siivonnut. Hankialuuksitta.

Nyt mun vanhemmilla on myös keskuspölynimuri kotonaan. Äiti ei vaan mun anna siellä  siivota, mun vanhempien kotihan se on.

Nki ja perhe asuu vuokralla, joten voi olla työn takana hankkiutua toimimattomasta imurista eroon.

Tavallisen imurin voi tietty hankkia.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mun ruokaohjevalinnat valikoimasta oli kinkku-tomaattipasta neljälle sekä omenainen punajuurikeitto kahdelle.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Aito-ruokakasseista on tietoa esim. sydanmerkki.fi-sivustolla.

Ruokaohjeet ja ruokaainneet ovat sekä sydän-että ilmastoystävällisiä.

6 K-supermarkettia Helsingissä myy noita.  Omamme ostettiin Postitalon supermarketista. Noiltakin sivuilta voi tietoa etsiä. Niissä on eri ruokavaihtoehtoja. Kassit on joko neljälle tai kahdelle hengelle.

Espoossa ei (toistaiseksi ainakaan) Aito-ruokakasseja myydäkään.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mikä tuo tuommoinen Aito-ruokakassi on?

21.11.2015
misukka
misukka

Niin, me saatiin Hesasta kaksi Aitoa  ruokakassia ruoka-aineineen ja ohjeineen.

Nuoremmille lapsille saatiin kengät, ja tytölle hattu.

Isä ja keskimmäinen  oli vielä verkkokauppa.comissa.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyllä minäkin olen nkin miestä miettinyt.

Lisäksi hän kirjoittaa niin pienistä asioista kuin keskuspölynimurin letku on sotkussa. Ehkä kannattaisi miettiä, miten sen saisi imuroidessa pidettyä ojennuksessa. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä. Ja eihän se letku ihminen ole, joten helpompaa varmaan järjestellä  kuin saada nkin tapauksessa mies toimimaan järkevästi.

Vaikka mistä minä tiedän, kuinka iso hankaluus keskuspölynimurin letku nkille on. Lähtökohtaiseastihan keskuspölynimuri on kait kehitetty siivoamista helpottamaan eikä vaikeuttamaan.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä vpk oli pykässy pystyyn ravintolan paloasemalle :) Keräsivät rahaa joihinkin kisoihin lähtöä varten. Olis ollu hauska käydä mut ei auta kun oli tullut lupauduttua tuohon korttimyyntiin jo kauan ennen ku tiesi koko ravintola tai paloasemapäivästä.

Näköjään olis Prismalla joulun avaus ilotulitus vajaan tunnin päästä. En tiedä kyllä jaksaako sen takia pakata muksuja ja lähteä liikkeelle. Isäntä ilmaisi selkeästi, et hän ei ainakaan ole lähdössä...

21.11.2015
misukka
misukka

Me käytiin myös Päivä paloasemalla tapahtumassa ja oli tosi mieluisa, vähän jännittäväkin tehtävärasteineen lapsille! Palomies Sami on nyt in ja siksikin oli mielenkiintoista ja mukaan sai pahvista kohottavan paloauton.

21.11.2015
Minnie
Minnie

Pööh. Pääsin sit puolisen tuntia sitten lopulta kotio. Meni ohi niin päivä palolaitoksella kuin ravintolapäiväkin. Vähän harmittaa. Joulun alotuksista ole tietoakaan. Yleensä niistä kekkereistä lukee sit seuraavan viikon lehdestä, miten oli kaikkea kivaa järjestetty. Mut ennakkomainoksia ei koskaan ole missään. Jossain naamakirjassa kai mainostavat ni minen tiiä mittään.

Ihanaa Minnie! Riemuitsen kanssasi :)

Nki. Ihan oikeasti ?!?! Et kuorinu perunoita valmiiksi ni pitää nälkälakkoa? Mä peesaan 1000% Mummya. Mieti oikeasti, saatko sinä tai lapset jotain hyvää siitä urospuolisesta hahmosta jonka kanssa elätte.

21.11.2015
misukka
misukka

voi nki, ihan oikeasti harmittaa lukea sivusta kun sä tuhlaat aikaasi ja elämääsi tuollaiseen.. en voi sanoa edes että mieheen, mutta ei se kyllä lapsikaan ole. Onko teidän suhteessa ihan oikeasti, jos kunnolla ja rehellisesti mietit, niin jotain niin hyvää että sen takia kannattaa kestää kahden päivän kireä ilmapiiri kotona joka aiheutuu kuorimattomista perunoista?

listaa paperille ne toisen hyvät puolet ja huonot puolet ja katso mikä hyvä puoli kompensoi kestämään minkä huonon ja mitä jää sen jälkeen jäljelle.

jokaiselle on hyvät ja huonot puolensa ja parisuhteessakin hyvät ja huonot hetkensä ja jos jonkun äreisyyden osaa yhdistää esim. työstressiin niin se on käsiteltävissä, mut jos se on luonteenpiirre, niin sitä on paljon vaikeampi muuttaa ja turhaan vaan tuhlaa elämäänsä odottaen että toinen joku kaunis päivä vihdoin ja viimein muuttuisi..

21.11.2015
Mummy83
Mummy83

Täytyypä tulla tänne turisemaan 😃
Niin hyvä mieli kun pojalle kokeiltava uusi lääkenenäsuihke , myös korvalehdille laitettava, on auttanut niin paljon, että eilen leikki täyttä päätä leikkikentällä 1,5 h valittamatta yhtään!! ☺️😍
Tänään aamusta heräsi 5 ltä ja jopa torkkui välissämme 7asti! Ihana pikkuinen lämpimät pienet jalat ja kädet siinä vierellä ❣
Sitten ylösnoustuamme ja lääkkeet annettuani alkoi leikkiä dubloilla olohuoneen lattialla ilman mitään aamupäivän huutosessioita. Aamupalakin sai odottaa! Miehen kanssa söimme aamupalaa kahdestaan ja sydämeni oli niin täynnä iloa pikkuisesta joka riemuissaan leikkii ilman tuskaa ja väsymystä!!
Kuulostaa varmaan ihan pöhköltä niille joilla terveet lapset, mutta pojan elämä on pieniä (kesä)taukoja lukuunottamatta ollut yhtä tuskaa, niin tämä on jotain mistä tulee niin hyvä mieli ettei tiedä pysyykö nahoissaan 😂😂

21.11.2015
Minnie
Minnie

Keskuspölynimurin käyttämiseen pitääkin tottua, eikä se ihan parissa kolmessa viikossa käy, jos siihen mennessä on käyttänyt siirrettävää pölynimuria.

Keskuspölynimuri helpottaa kodin siivousta ja kunnossapitoa.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täh? Mä kuorin meil perunat vaan lapsille..

Käytii muksujen kaa uimassa..

Ukkosano kopistelevansa matot ja imuroivansa kun töistä kotiutuu.. 😊 tykkään. 😊

21.11.2015
tennari
tennari

Ei ole kyllä helppoa nki.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Paloasemapäivän lisäksi on ravintolapäiväkin.

Mies toi nuorempien kanssa kana-riisi-kasvisruokaa. Sitä on esikoisellekin, kunhan koulusta kotiutuu.

Aito-ruokakassi pitäisi vielä hakea Helsingistä. Esikoisen luistimet tuli teroitettuina.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

huomenta!

mulla oli kiva herätys, kun heräsin puoli kymmenen siiihen että mini ja tyttö tuli sänkyyn herätteleen. Tyttö totesi tohkeissaan että siellä sataa lunta, näin ku laitoin siskoa syöttötuoliin ja annoin aamiaista, se söi leipää ja jugurttia ja maitoa, sit se teki ison kakan pottaan :) Kaikki oli siis jo huolehdittu ennenku sain silmät auki :)

täällä sataa räntää, vähän mietin sitä päivä paloasemalla tapahtumaa mut kattoo nyt. mulla on vähän flunssainen olo ja mini parantuu just omastaan, tyttö köhii myös. Sillä on huomenna taas kisat niin ei paranis tulla kipeäksi.

eilen tuli joo lunta ihan reippaasti, oltiin Tampereella ja ajonopeus oli 50-80km/h välillä kun näkyvyys oli paikoittain niin surkea. Mut sit taas mitä lähemmäs rannikkoa niin hälveni eikä täällä ollut maa edes märkä. Tulis nyt vaan ne lumet kerralla alas ja pysyis sitten -5c pakkasen avulla. Olis kiva kun olis talvitekemistä ja valoisampaa.

piglet, hienoa että oot saanu nukuttua! toivottavasti tämä enteilee hyvää jatkoakin, että pikkuhiljaa pitenee unet.

tänään olis kyllä siivouspäiväkin tiedossa, jotenkin niin hektistä ollut viime ajat ettei ole ehtinyt siivoamaankaan kunnolla. Tai sit tuntuu vaan siltä kun mutsi oli viime viikon täällä ja hoiti sen mun puolesta ;)

huominen täytyy pyhittää opparille, sain palautteet opettajalta ja aika paljon työtä siihen nähden et kaks viikkoa aikaa ja tän kahden viikon aikana on normityöpäivät, ens viikonlopusta la ja puolikas sunnuntaita menee kaverin kanssa, kun se tulee kylään, sit täytyy lähtee 3pvn työmatkalle ja viikonloppuna on pikkujoulut ja sit pitäisi työ jo palauttaakin. Mä niin teen tätä öisin näköjään..

21.11.2015
Mummy83
Mummy83

Tuvitukselle kivaa agilityn seuraamista!

Me seurataan lähinnä mummolassa koiria, mun vanhemmilla on yksi ja mun toisella veljellä perheessä 5, että parhaimmillaan mummolassa 6 koiraa.

Tyttö tykkää, ja keskimmäinen on veljen perheen  yhden koiran kanssa paras ystävä.

Tyttö on kyllä hyvin meidän rapun koirien perään täällä kotonakin.

Jo ennakkoon ninnupille tsemppiä lasten kanssa keskiviikon sairaalakäynnille!

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä ainakin esikoinen tykkää kun on kunnon koulupäivä. Kyllä se tykkää teemapäivistä ja opintokäynneistäkin, mutta parasta on lukujärjestyksen mukaiset korvauspäivät. Himppusen verran koulu-ja opiskelusuuntautunut esikko.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai teillä korvataan torstaipäivää. Luulin, et näin lauantaina olisi jotain erikoisohjelmaa.

Täälläkin on tullut lunta. Mut ollaan just tässä harjun toisella puolella. Ei vissiin ole harjun eteläpuolelle lumisade löytänyt.

Isäntä tossa jo hermoili, et täytynee mun autoonki laittaa talvikiekot alle. Eiköhän tuo vähäinen kerros tämän päivän aikana sula pois.

21.11.2015
misukka
misukka

Äi siellä on Piglet lunta. Täällä etelässä on musta maa. äiti laittoi eilen viestiä (Piglet) että siellä teidän lähellä, heillä siis, oli lunta satanut.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Torstain lukujärjestys on, 8.15-14.30, mutta valinnainen kemian tunti on vapaa, koska olivat aiemmin opintokäynnillä Otaniemessä, siis päivä päättyy 13.00.

Näitten yläkoulussa oppitunti on 75 minuuttia, koska samassa toimii lukio ja oppituntien samantahtisuuden vuoksi yhtä pitkät oppitunnit kummallakin puolella.

Pitää hehkuttaa tuota meidän uutta jätteenlajittelupistettä. Isommat syväkeräysastiat, ja sekajätteelle ihan kaksi "pönikkää" aiemman yhden sijasta. Jospa siistiytyisi tuo alue pihasta. Nyt ei kyllä mitään ongelmia ole ollutkaan.

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta

Teilläkään ei sitten ole saanut nukkua.

Vai koulupäivää pukkaa. Onko jo ohjelmasta tietoa, mitä päivän aikana tapahtuu?

Meidän pienin päätti taas vaihteeksi olla nukkumatta yöllä. Puolisen tuntia sitten luovutin kun oli sänkykin märkänä. Joko tuon pienen pää on hionnu tai mun tissi vuotanut kun tuo ähränny sen päällä neljästä eteenpäin. Sitä ennen ähki omassa sängyssään.

Täällä on ihan järkyn kuuma. Nää pikkusen päälle nollakelit on ihan pyllystä, kun pannun säädin tiedä, et pitäskö lämmittää vai ei. Vaihtelevasti täällä on siis kylmä tai kuuma. Toissapäivänä oli 18 astetta, nyt 25.
Mä en ylipäätään ymmärrä, mikä idiootti idea on tunkea lämmön tunnistin ulos!?! Olis varmaan lämpötila oikeampi ja tasaisempi kun olis sisällä se haistelija. Oon varmaan ennenkin vastaavassa tilanteessa purnannu tästä.

Kympiltä olis keskimmäisen kiekkokoulu ja puolilta päivin oon lupautunu myymään MLLn joulukortteja pariksi tunniksi. Muusta päivästä ei mitään käryä. Jos on jotain sovittu, ni en muista.

Kivaa lauantaipäivää kaikille!

21.11.2015
misukka
misukka

Mitäs muille?

21.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...