Imetys ja korvike

Miten teillä muilla lapset syövät? Meillä on nyt reilu kuukauden ikäinen poika, joka jo syntyessään oli 4,6kg. Isolla pojalla ruokahalua löytyy ja alusta asti ollaan jouduttu lisänä syöttämään korviketta. Nyt kuitenki maitoa tulee vähän enemmän ja poika mielellään syö myös tissiä. Välillä se itkee ihan täyttä kurkkua ja ei syö pullosta, ei ime sormea, ei tuttia, ei kelpaa olla sylissä, ei mahallaan (normaalisti rauhoittuu viimeistään kun pääsee mahalleen). Ainoa mihin rauhoittuu silloin, on tissi. Alussa oli ihan sama saako pullosta vai tissistä, rauhoittui heti. Nykyään kaipaa tissille ja imeekin hyvin. Välillä haluaa tissille ja kun saa sen suuhunsa, nukahtaa saman tien. Ehkä tämä poika hakee siitä jonkinlaista turvaa? Muilla vastaavaa?

16.11.2015
Kopola
Kopola
2-year-old toddler

Oletkin tarjonnut tuttiakin. Ja tarjoa edelleenkin. Aina kun ei välttämättä ole kyse nälästä. Ja alkuun totuttelu tuttiin vie hetken, ennen kuin vauva sen hyväksyy.

Itsellä esikko oli tissinukkuja. Aina pienen hetken söi mutta pian nukahti. Kolmas taas suurin. 4-kiloinen syntyessään ja ruokahalu on ollut kyllä valtava, mutta kun maito nousi rintoihin, ei korvikkeiden kanssa olla läträtty. Edelleen heräilee myös yöllä syömään, vaikka ikää jo 8kk. Muut on tähän mennessä vieroitettu tai vieroittuneet itse yösyönnistä.

Parin tunnin välein tätä on saanut syöttää. Nyt on syöty kiinteitä 4kk ja hyvin uppoaa. Kunhan on sileää. Paakkuja ei ole viime aikoina sietänyt. Mikälie sihtikurkku iskenyt.

Sylissä tykkää olla mutta viihtyy hyvin lattiallakin isoveljien seurassa. Tämä poika kun kiireellä menossa isompien perässä.

16.11.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...