Ongelma nimeltä yhteinen aika!

Hei kaikki! Meidän perheessä on kuukauden ikäinen vauva, minä, mieheni ja koirani. Miehelläni ei ole aiempaa kokemusta lapsista, joten tämä alku on hänelle todella rankkaa. Hän ei jaksa töissä, ei saa nukuttua kunnolla vaikka nukkuu eri huoneessa. Hän on koko ajan pahan tuulinen ja riitelemme paljon. Haluaisin suunnitella koko perheelle jotain kivaa yhteistä tekemistä. Aluksi mielessäni pyöri hotelliyö, viikonloppureissu jonnekin mökille tms, mutta se on aika hintavaa nuorelle äidille. Miten te muut olette virkistäneet parisuhdetta ja perhe-elämää? Sovimme viettävämme kerran viikossa "perhe-päivän" jolloin ollaan koko perhe yhdessä ja käydään vaikka kävelyllä ja syödään hyvää ruokaa. Haluaisin kuitenkin ehdottomasti järkätä jonkin erityisen yllätyksen, joka piristäisi meitä kaikkia.. Auttakaa äidit, tämä todella tulee tarpeeseen.

16.11.2015
Kopola
Kopola
4-month-old baby

Voin itsekin kurkkia täältä vinkkejä, jos jollain on ratkaisu😂

Mutta mun kokemuksella tukiverkosto olisi kaiken a ja o! Meillä ei sitä ole, niin ei varmasti tarvitse erikseen mainita, ettei meillä ole yhteistä aikaa parisuhteelle. Toki tuota mainitsemaasi perheaikaa on, koska se on pikkulapsiperheessä aikuisista kiinni, sovitaanko koko ajan menoja vai rauhoitutaanko välillä.

Meillä mies on hyvin ymmärtänyt, että lasten ehdoilla on elettävä. Mutta vauva-ajat! On ollut haasteellista, koska meillä vauva on niin riippuvainen äidistä ja minulla on täysi työ tyydyttää vauvan tarpeet eikä paukut enää erityisemmin riitä miehen huomioimiseen kuin lasten isänä. Ja läheisyyden tarpeeni tulee täytettyä riittämiin vauvan puolesta, joten se hetki, kun vain saa olla, otan täysin itselleni. Kyllä se vauva siitä kasvaa ja erkaantuu äidistä vähän kerrassaan😊

16.11.2015
äipsyli
äipsyli

Tuo on hyvä lähtökohta, että kerran viikossa olette vaan yhdessä. Ei mitään muita menoja. Jos kaipaa erityistä kahdenkeskistä aikaa, niin hyötykäyttäkää vauvan lyhyetkin päikkärit keskinäiseen oleskeluun.

Et kertonut, kuinka hyvin tai huonosti teidän pieni nukkuu öisin tai päivisin, mutta eiköhän melko pian helpota.

Monella isällä onkin melkoinen työ ymmärtää, että kun on vauva talossa, silloin eletään vauvan ehdoilla ja omista menoista ja mukavuuksista joutuu tinkimään.

Toivottavasti mieskin pian ymmärtää, ettei sinulle kiukuttelu väsyneenä auta ketään. Tehkää vaikka sopimus, että vuoron perään saatte levätä. Ukko menee vaikka työpäivän päätteeksi tulpat korvissa nukkumaan pari tuntia ja viikonloppuna lauantaina toinen saa nukkua aamulla pidempään ja sunnuntaina toinen.

Kalenteri kannattaa yrittää pitää mahdollisimman tyhjänä nuo vauvan ensimmäiset kuukaudet.

16.11.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...