Hei, ihan kiva, että neuvotaan, mutta kirjoitetaan Nki:lle tähän jatkot,

etä tuvituksen sairastamisketju  saa pitäydyttyä aiheessa.

12.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miks tää nousi nyt eturiviin?

14.1.2016
Minnie
Minnie

Ei siihen diabeteksen esiasteeseenkaan varmaankaan isoja riskejä tarvitse olla takana.

Mullahan oli raskausdiabetes keskimmäistä odottaessa. Aamupalasta puolitoista tuntia mieletön väsymys.

Ei ylipainoa.

Voi siis löytyä, vaikkei ole näkyvää tai tiedossa olevaa riskitekijää.

13.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minäkään en missään nimessä ilkeyttä kirjoita😊Kaverilla on monta lasta ja ihan perhetyöntekijän kanssa tehneet päivään/viikkoon rytmit miten pitää toimia kun ollut hukassa ja kaaos kotona😊Esim.nyt perjantaina tekee koko viikonlopulle ruuat niin sitten voi keskittyä vkl ulkoiluun ja pyörittämään rytmiä.Eli kysyppäs vielä neuvolasta apuja😊Jos tuntuu liian vaikeelta kaikki kerralla toteuttaa niin ota vaikka 1asia kerrallaan,ensin vaikka unirytmi,sitten ruokailut ja esikko on sulla selvästi energistä sorttia niin ulos joka päivä ja mielellään parikin kertaa😊Olitko sinä mistä kotoisin?Monihan on libbekavereita tavannukkin,jos sattus joku olemaan lähellä😊Kyllä meilläkin on satunnaista kaaosta kotona ja itekkään ole täydellinen äiti.

13.11.2015
huiskutin
huiskutin

Eihän sulla nki ole häiriötä kilpirauhasarvoissa eikä piilevää diabetesta?

12.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onko teillä siel mitää perheille suunnattuja kerhoja tai jotain paikkaa mis voi tavata toisia äitejä esim?

Miul o tosi vähän kavereit tääl mut uusii oon saanu tuolta kerhoista ym mis on samanikästen lasten vanhempia. 😊

Ja vaik saattaa vaikuttaa et moni sanoo töykeesti tms ni kaikki on oikeest aidosti vaan huolissaan teistä, teidän perheestä ja jaksamisesta. 😊 ei kukaa tääl (tai ainaki uskon niin) kettuillakseen mitään kirjota.

Kannattaa muute neuvolastakii kysellä noista paikoist mis voi tavata muita äitejä. 😊 meillä siel kyl tiesivät esikon kohdalla kertoo..

Nuo verikokeet on kyl hyvä ottaa jos aina väsyttää. Saa selvyyden mikä on. Mulle tuli mieleen et ettei sul olis jotai lievää masennustakin tosta tilanteesta ku ukko kiukuttelee ja esikko ei tottele.? Sekin voi väsyttää ja saada olon saamattomaksi.. Oman terveyden ku saa reilaan ni tulevsisuus näyttää jo huimasti valoisammalta. 😊

12.11.2015
tennari
tennari

Aattelin samaa ku Tennari. Sie oot nuo samat jutut sanonut jo monta kuukautta eikä vieläkään tuloksia. Nyt tarvii jo muita konsteja, koska nuo ei ilmiselvästi ole toiminut.

12.11.2015
riu
riu

Nki, ei millään pahalla mut oot tosi useesti sanonut tekeväsi noin mitä tohon kirjotit mut.. ei vielkää tuloksia. Mä pyytäsin ulkopuolisen apuun. Oikeesti. Tuo et lapsi määrää ei o oikein ja varmaan tuntee turvattomuutta. Mun isällä ei o koskaan ollut kotona rajoja tai yhtään mitään. Näin jälkeenpäin jokainen niist sisaruksista on sanonut et"aina sitä toivoi et joku olis kertonut monelta pitää tulla kotiin tai edes kysynyt mihin on menossa"..

Ja varmasti joka kunta tarjoaa noita palveluita. Ota selvää asioista. 😊

Ja sun ukkos, ei se siit miksikään muutu..

12.11.2015
tennari
tennari

Meillä oli just pkn vanhempainilta ja siellä oli nainen kertomassa kasvatus- ja perheneuvolan toiminnasta.. se sano et jos tulee ihan mitä vaan ongelmia tai huolia lapsen kehityksen tai kasvatuksen kanssa, ni sinne yhteyttä vaan. Nki vois tsekata onko teidän paikkakunnalla tämmöistä, on ihan ilmainen palvelu ja siellä olis ammattilaiset antamassa neuvoja. :)

Tsemppiä, pitkää pinnaa se vaatii, mutta lopussa kiitos seisoo! Niinkun joku sanoikin, et sun on vaan katsottava että lapsi tekee niinkun sinä sanot...

Terveisin vuoden mutsi, joka viskas mukista vettä (ehkä puoli desiä) 5v lapsen päälle, kun meni hermot siihen joutavaan vinkumiseen keskellä yötä. :D mut asia meni perille ja tyttö lupas lopettaa yölliset hulinat ja äiti lupas ens kerran viskata sankollisen vettä jos ei uskota mitä äiti sanoo. :D

12.11.2015
Santtuvaan
Santtuvaan

Jos olisin nki, hakisin itselleni keskusteluapua ammattilaiselta ensin, ja sen jälkeen miettisin, mikä itselleni ja lapsilleni on parasta. Aina parisuhteessa eläminen ei ole itselle ja lapsille parasta.

12.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja täällähän saa kirjoittaa missä ketjussa vaan, kun tekee sen toisia kunnioittaen.

Minua ei siis ärsyttänyt tai mitään sellaista, mutta selkeyden vuoksi nyt aloitin tämän ketjun.

12.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minäkään en haluaisi puuttua mutta nki oikeasti ei sun esikoisen tarvi ymmärtää sitä ja tätä, ei sun sitä varten tarvi lukea mitään kasvatuskirjoja vaan sun pitää löytää ittelles jämäkkyyttä! Itteäs varten voit kasvatuskirjoja lukea, esim sinkkosella on hyviä tai saara kinnusella onhan näitä... 

Esim sun esikko ei halua nukkumaan. SINÄ viet esikoisen nukkumaan, viet sänkyyn sen sata kertaa koska on nukkumaan meno aika ja SINÄ päätät että hän menee nyt nukkumaan. Tai istut ja katsot että se esikko pysyy siellä sängyssä ja alkaa nukkumaan. Mutta kun on nukkumaan meno aika silloin MENNÄÄN nukkumaan. Siinä ei sen enempää tarvi jutella eikä selitellä! 

Lapsi kinuu kuumeisena kerhoon. SINÄ et vie kerhoon. Et kuskaa, et kuljeta. Oot kipeä, silloin ei mennä ja PISTE, end of story.  

Lapsesi ei halua pukea. Sinä istut vieressä niin kauan että ne vaatteet on puettu päälle. Lapsi karkaa? Sinä palautat puettavien vaatteiden luo. Lapsi makaa vaatteiden päällä? Sinä nostat takaisin istumaan...jne hoet hoet ja hoet mutta homma tulee tehdyksi vaikka siihen sitten menisi tunti! Sinä oot käskyn antanut ja sitä on toteltava! Minä oon esim esikoisen kanssa kun ei halunnu vaatteita pukea päälle niin me käytiin pihakuistilla. Ei me siellä montaa sekunttia oltu ku jo haluttiin vaatetta päälle. Keskimmäisen oon kiikuttanu hoitoon pelkällä yökkärillä kun ei suostunut yhteistyöhön ja minä halusin töissä olla silloin työt alkaa. Ei muutes tarvinnu toista kertaa kuin vähän muistuttaa että meneekö taas yökkärillä. 

Ymmärrätkö pointin?  

Minäkin niin haluaisin teille järjestytä. Tiedätkö sitä että jos viisi vuotias saa päättää ihan kaikesta se aiheuttaa lapselle hirveän turvattomuuden tunteen. Lapsi päättämässä aikuisten asioista! Lapsesi voi siis huonosti kuten myös teidän perheessä kaikki. Hae ihmeessä apua! Se ei ole häpeä vaan se on ihailtavaa osata myöntää omat virheensä ja heikkoutensa!!! Miten ne perhetyöntekijät? Vai mitä nyt olikaan ketä teillä kävi? Ethän heiltä vain peitellyt totuutta?

Enkä mä tätä missäännimessä pahalla, vaan yritän antaa neuvoja.

Ja kiitos pekkajamatti! Kävin kopioimassa tämän tuolta toisessta ja käyn nyt sieltä tämän poistamassa!=)

12.11.2015
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...