Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Hei, ihan kiva, että neuvotaan, mutta kirjoitetaan Nki:lle tähän jatkot,

etä tuvituksen sairastamisketju  saa pitäydyttyä aiheessa.

12.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Se nyt jostain syystä halusi muistuttaa itestään :D

14.1.2016
ninnup
ninnup
3 years, 11-month-old toddler

Miks tää nousi nyt eturiviin?

14.1.2016
Minnie
Minnie

2. tyypin oireet: Usein oireeton, kehittyy hitaasti jopa vuosien kuluessa. Todetaan usein sattumalta tai valtimosairauden puhjettua. Oireita voivat olla esimerkiksi väsymys erityisesti aterioiden jälkeen, jalkasäryt, lihaskouristelut sekä uupumus, johon uni ei auta. 

1. tyypin oireet: Tavallisia oireita ovat lisääntynyt virtsaneritys, jano, laihtuminen ja väsymys. Ne kehittyvät yleensä nopeasti, päivien tai viikkojen kuluessa.

13.11.2015
ninnup
ninnup
3 years, 11-month-old toddler

2. tyypin diabetes on se mikä tulee hiipien ja elintavoilla voi olla suurikin vaikutus ja siihen vaikuttaa se ylipaino tai keskivartalolihavuus.. Se voi myös helpottaa elintapoja muuttamalla.. 

1. tyypin diabetekseen ei moisia syitä ole tai ei tunneta (muita kun ns. sukurasite) ja aina insuliinihoitoinen koska elimistö ei vaan tuota insuliinia ollenkaan.. 

Diabetesliiton sivuilla on lisätietoja, kannattaa tutkituttaa jos näyttää että vois olla

13.11.2015
ninnup
ninnup
3 years, 11-month-old toddler

Ei siihen diabeteksen esiasteeseenkaan varmaankaan isoja riskejä tarvitse olla takana.

Mullahan oli raskausdiabetes keskimmäistä odottaessa. Aamupalasta puolitoista tuntia mieletön väsymys.

Ei ylipainoa.

Voi siis löytyä, vaikkei ole näkyvää tai tiedossa olevaa riskitekijää.

13.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Eipä mullakaan oo diabeteksen oireita, paitsi välillä makean maku suussa ja väsymys. Mä juon normaalisti kolme litraa vettä päivässä, kun oon sen neljä vuotta sitten opetellut, niin mulla on aina jano, jos en juo tota kolmea litraa :D mutta mulla siis todettiin diabeteksen esiaste. Ja mulla ei ees oo ylipainoa, vatsanympäryskin on alle 80 ja muutenkin riskit alhaiset, mutta silti se sieltä löytyi..

13.11.2015
tuvitus
tuvitus

Minäkään en missään nimessä ilkeyttä kirjoita😊Kaverilla on monta lasta ja ihan perhetyöntekijän kanssa tehneet päivään/viikkoon rytmit miten pitää toimia kun ollut hukassa ja kaaos kotona😊Esim.nyt perjantaina tekee koko viikonlopulle ruuat niin sitten voi keskittyä vkl ulkoiluun ja pyörittämään rytmiä.Eli kysyppäs vielä neuvolasta apuja😊Jos tuntuu liian vaikeelta kaikki kerralla toteuttaa niin ota vaikka 1asia kerrallaan,ensin vaikka unirytmi,sitten ruokailut ja esikko on sulla selvästi energistä sorttia niin ulos joka päivä ja mielellään parikin kertaa😊Olitko sinä mistä kotoisin?Monihan on libbekavereita tavannukkin,jos sattus joku olemaan lähellä😊Kyllä meilläkin on satunnaista kaaosta kotona ja itekkään ole täydellinen äiti.

13.11.2015
huiskutin
huiskutin

Tiiän kyllä milloin kerhot on mutta eivät sovi vielä meidän aika tauluun kun pitäis rytmi muutettua. Avoin on mutta sinne yleensä vain jätetään lapsi jos omia asioita on hoidettavana.

13.11.2015
nki91
nki91

Diabetestä en vielä varmaan ole saanu kun ei ome sen oireita muita kun väsymys. Kilppari arvoja olen tarkistellut viimeks vuonna 2012 että sen aika olis kyllä tarkistuttaa ja muut veren kuva et rautaa yms hyvin.

Diabettestä kyllä suvussa on äidin puolelta et ei pois voi sulkea, mutta onhan siinä muitakin oireita. Janon tunne yms. Tuota kilpirauhasen vajaa ja yli toimintaa löytyy suvusta. Mut enpä hirveenä tiiä mitä muuta suvuista löytyy kun niin laaja. Kun mummilla on 11 sisarusta ja papalla saman verran. Toisella papalla oli 10 sisarusta ja toisella mummilla oli 5 sisarusta mutta 2 kuoli sodassa ja toinen ei ole kait omia lapsia saanu kun aikamiespoika on. Ympäri suomea ja ruotsia sukua mennyt. Et eipä sitä tiiä mitä kaikkea omassa suvusta löytyy..

Tuosta viel lähtee sukuhaaroitumaan niin ei voi tietää kuinka paljon niitä sukulaisia löytyy ja mitä ongelmia heillä on. Nivelet mulla paikkuu milloin mistäki ja niihin käy kipeää et jumpata pitää ja liikutella.

13.11.2015
nki91
nki91

Eihän sulla nki ole häiriötä kilpirauhasarvoissa eikä piilevää diabetesta?

12.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onko teillä siel mitää perheille suunnattuja kerhoja tai jotain paikkaa mis voi tavata toisia äitejä esim?

Miul o tosi vähän kavereit tääl mut uusii oon saanu tuolta kerhoista ym mis on samanikästen lasten vanhempia. 😊

Ja vaik saattaa vaikuttaa et moni sanoo töykeesti tms ni kaikki on oikeest aidosti vaan huolissaan teistä, teidän perheestä ja jaksamisesta. 😊 ei kukaa tääl (tai ainaki uskon niin) kettuillakseen mitään kirjota.

Kannattaa muute neuvolastakii kysellä noista paikoist mis voi tavata muita äitejä. 😊 meillä siel kyl tiesivät esikon kohdalla kertoo..

Nuo verikokeet on kyl hyvä ottaa jos aina väsyttää. Saa selvyyden mikä on. Mulle tuli mieleen et ettei sul olis jotai lievää masennustakin tosta tilanteesta ku ukko kiukuttelee ja esikko ei tottele.? Sekin voi väsyttää ja saada olon saamattomaksi.. Oman terveyden ku saa reilaan ni tulevsisuus näyttää jo huimasti valoisammalta. 😊

12.11.2015
tennari
tennari

Ei multa tarvitse pyytää anteeksi mitään :) ei mua haittaa, että mun aloitus "rönsyili". Hyvä että teitte säännöt yhdessä ja vietitte kivaa aikaa yhdessä. Toivon koko sydämestäni, että te saisitte siellä kodin asiat järjestykseen. Sinun kannattaa mennä otattamaan verikokeet, tai sokerirasitus vaikka, jotta selviäisi onko joku fyysinen juttu tuo väsymys/saamattomuus, vai ootko vaan psyykkisesti väsynyt teiden tilanteeseen. Mä ymmärrän, että tollasen ukon kanssa mikään ei oo helppoa, jos hän ei ole halukas muuttamaan käytöstään, ja en yhtään epäile, etteikö se esikoinen olisi aikamoinen tahtopakkaus, mulla kokemusta sellasesta, tosin vasta 3vuoden ajan ;) toivottavasti sääntöjen kirjaamisesta oli apua ja saatte pidettyä niistä kiinni. Ne kannattaa kiinnittää seinälle johonkin näkyvään paikkaan ja käydä niitä kertaamassa useasti, myös teidän aikuisten :)

Ystävien puuttuminen on kyllä rankkaa. Onko sulla sellaista s.postia missä ei ole sun nimeä? Haluaisitko antaa sen, voisin vaikka alkaa sun kanssa "kirjeystäväksi" jos siitä olisi mitään hyötyä tuohon yksinäisyyteen? :)

12.11.2015
tuvitus
tuvitus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...