Miten sen kotihoidontuen kanssa menee?

Äitiysloma loppuu vuodenvaihteessa. Ääääääää meillä ei ole enää vauvaa 😢 No miun on pakko saaha opinnot loppuun. Meillä 5 v on osa-aikasena päiväkodissa ja mie aattelin varovasti kysyä josko miun äiti voisi katsoa tuon vauvan perään parina päivänä viikossa. Oonko mie oikeutettu kotihoidontukeen jos isompi on hoidossa ja pienempi mummin tai isin kanssa?

9.11.2015
riu
riu

Mie olin eilen reipas ja naputtelin kotihoidontukihakemuksen, vauvan päiväkotipaikan hakuun ja vielä esikon astmakulut vakuutusyhtiölle.

Musta on oikeasti vaan hyvä, että on jääneet suurin osa turhasta paperishowsta pois. Se on oikeasti yhteiskunnalle isohko säästö. 👍

10.11.2015
misukka
misukka

Juu, ei nuo sähköiset lomakkeet kaikille sovi, ja ei aina toimikaan.

9.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Silloin kun hain tytöstä  kotihoidon tukee sillä puolen vuoden marginaalilla.

Meidän asuinalue on ihan iso, vois olla kaupunki Suomessa, asukasmäärältään siis ja meillä on oma kela.

9.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siis PM missä vaiheessa on poistettu paperi lomakkeet!! Vielä elo-syyskuussa meidän Kelassa ainakin oli paperilomakkeita.. Sähköinen muuten ihan kiva,mutten pysty siellä täyttään omaan työhöni liittyvää lomaketta 😢

9.11.2015
Vipe
Vipe

Ninnup, meitä on kuusi... 😂

9.11.2015
riu
riu

Ai, mie luulin että lisäosa on vaan niistä isommista kotihoidossa olevista. Kahos vaan 😊

Joo mie sähköisenä haen mitä pystyn ja osaan, pojan papereissa sitten ravataan ihan kelalla täyttämässä niitä 😄 Käyvään huomenna sitten siellä, saa nuo isyysvapaatkin hoidettua...

9.11.2015
riu
riu

Se lisäosa on tulosidonnainen, ei siihenkään isomman hoidossaolo vaikuta. Sä et vaan saa isommasta sitä 30 euroa (ko?) jonka saisit jos sekin olis kotihoidossa.

Positiivista, etteivät lähetä enää papereita. Täytyy vaan itseään ottaa niskasta kiinni ja tehdä se hakemus. Mulla on ollut päivähoitohakemuskin tuolla muistin perukoilla oottamassa jo kuukauden päivät. Ennen vuoden vaihdetta pitäis sekin tehdä. On niin haluttu tuo päiväkoti, mihin haluan vauvan ensi syksyksi.

9.11.2015
misukka
misukka

Paperilomakkeet on poistettu kelan toimistosta. Erikseen kysyessä ne sieltä saa.

Kai kela olettaa, että asiakkaat automaattisesti hakee tuet sähköisesti.

9.11.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Enhän mie sitä lisäosaa ees saa kun se isompi on joka tapauksessa hoidossa 😊 No pittää miun käyvä kelalla varmaan ihan paikan päällä, jos se isi jää kotiin vähäksi aikaa niin selvitellä nekin kuviot. Joka lapsen kohdalla nuo on menny eri tavalla 😂

9.11.2015
riu
riu

Mullahan loppuu äippis joulukuun alussa ni oon odotellut milloin kela lähettelee taas lappuja aiheesta. Vai onko ne oppineet, ettei niitä papereita enää lähetellä joka talouteen varmuuden vuoksi? Onhan sekin iso säästö vuositasolla. Sinänsä siis kannatettava ajatus ettei lappuja tulisikaan enää.

9.11.2015
misukka
misukka

Tottakai saat kotihoidontuen vauvasta. Pointtihan on just, ettei ole kunnallisessa hoidossa tai haettu yksityisen hoidon tukea. Perusosan saat jokatapauksessa, muut tulot voi sit vaikuttaa siihen lisäosaan.

9.11.2015
misukka
misukka

Musta sä olet siitä pienemmästä oikeutettu.. Saisit sen vaikka mummi ois lapsen kanssa 24/7 kunhan ei hae mitään muuta tukea (esim. Yksityisen hoidontuki) siihen pienemmän hoitoon eikä pienempi ole kunnalla hoidossa.. Eli kunhan vaan ei kunnalle tai kelalle tule mitään kuluja sen pienemmän hoidosta niin saat kotihoidon tuen.. Vaikka olisi mummin kanssa..

Eli lyhyesti kunhan on kotona ihan sama kuka hoitaa kunhan ei ole palkattu hoitaja.. Tai saa kai olla palkattu jos ihan itse maksat palkan..

Tota en tiedä miten opintotuki vaikuttaa..

9.11.2015
Vipe
Vipe

Niin ja opintotukea haen tietty samalla.

9.11.2015
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...