Mitäköhän tama on?

Hei. Kyselisin vähän, mitä tämä voi olla. Minulla alkoi noin viikko sit löysämäinen uloste. Eilen piti alkaa kuukautiset, mutta ei kuulunut. Tänään sit alkoi alavatsakipu joka on mennyt nyt ohitse. Pyyhkiessä tulee niukkaa veristä tuhrua. Minulla on kellon tarkat menkat. Voiko tämä olla kiinnitys vuotoa onko kellään ollut vastaavaa?

21.10.2015
siiri16
siiri16
3 years, 8-month-old toddler

Eli onko valekuukautiset sama kuin että on jo raskaana ja tuleekin menkat vielä normaalisti?
Itellä kävi niin, kerran jäi välistä ja seuraava tuli normisti. Oli kyllä tosi kipeä, kuten aina minulla. Keskenmenoahan siinä tietenkin epäili.

24.10.2015
Minnie
Minnie

Valekuukautiset tietääkseni tulee normaali kuukautisten aikaan.. Eli n. Silloin kun näkyy testissä ja n. Viikolla 8 jne. Näin mä olen käsittänyt.. En tiedä kyllä vuodon määrästä tai kivuista..

24.10.2015
Vipe
Vipe

Mä sit taas oon niin pihi etten raaski käytää testiä ennen kun on oireista jo varma. 😅
Tai olen kyllä kerran tehnyt varmuudeksi muutenkin kun oli laitettu jo kierukka ja niin paha pahoinvointi että pelkäsin raskautta kaikesta huolimatta. Ei ollut.

Joo, mut noista vuodoista en juuri muista tuollaista, mutta ekaraskaudessa menkat tulivatkin vielä jonkun kerran ja sitä tietysti pelättiin keskenmenoa ja siksi pikaisesti ultraan...

Ne on jännittäviä aikoja, ekat viikot, odottaa onko vai ei ja jatkuuko, mutta toisaalta parikin viikkoa on tosi lyhyt aika...

23.10.2015
Minnie
Minnie

Oisko kellään tietoa noista vale kuukautisista? Koska ne alkaa, onko kipuja ja millainen vuoto on? Yön aikana ei alkanut vuoto kunnolla, edelleen tulee pyyhkimällä vaan.

22.10.2015
siiri16
siiri16
3 years, 8-month-old toddler

Mä oon kaikista tienny olevani raskaana ennen kun testissä näkyi mitään. Mä oon kai sen tyyppinen ihminen et se mitattava hormoni nousee ensin hiljaa ja vasta ehkäpä myöhemmin rajusti. Noin kolmeen päivää kun menkat olis pitäny alkaa on tullu jotain haamuja mutta tosi tosi haaleita ja vasta viikon päästä näkynyt plussa.

Oon ollu todella pahoinvoiva sieltä viikolta 7lähtien niin luulen sen johtuvan tuosta hormonien rajusta kasvusta.

Vain yhden kiinnittymisen oon tuntenut ja se oli juuri noin viikko ovulaatiosta, eli viikko ennen kuin menkkojen olis pitäny alkaa. Se oli ihan samanlaista kuin menkkajomotus suurinpiirtein. Muutaman päivän se kesti. Vuotanut en ole kertaakaan, en edes silloin ku keskenmenon sain...(keskeytynyt keskenmeno rv20).

21.10.2015
myrmeli
myrmeli

Tsemppiä tulehan sitten kertomaan 😊

21.10.2015
Vipe
Vipe

Täytyy katsoa, jos mensut ei ala huomen iltaan mennessä kunnolla, niin sit haen testin. Pettymys se on aina tulee testistä nega tai alkaa ne mensut.

21.10.2015
siiri16
siiri16
3 years, 8-month-old toddler

Tuo testaaminen on varmaan (kiireisyys) luonteesta kiinni, kuten Vipe totesit.

21.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Musta pettymys on se menkkojen alkaminenkin.. Jopa vielä suurempi jos monta päivää odottaa,testi tiputtaa alas ennenkuin ehtii leijuu liian kauas.. Tosin ajatus maailmojahan on monia.. Mä ajattelen vaan noin.. Aloittajahan toki saa testata milloin haluaa,mutta vain neuvoin että JOS haluaa niin aamupissasta kyllä jo näkyy jos on raskaana, jos siis kierto ollut normaali..

21.10.2015
Vipe
Vipe

Vipe, voihan sitä testata vaikka heti (jos negatiivinen testi ei ole pettymys). Jokainenhan tekee niin kuin itselle sopii ts. testaa heti tai myöhemmin.

21.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

P&M,musta ei välttämättä tarvi odotella testaamista.. Aina neuvotaan odotteleen,mutta ei se kaikkien luonteelle sovi.. Itse testaisin nyt ja uudestaan myöhemmin jos ei mitään kuulu.. Ainakin clearblue näyttää tosi aikasin.. Eli jos vaivaa niin testaa ja toivotaan plussaa,jos negatiivista eikä menkat ala,niin sitten uusi testi ja jos ei vieläkään ala kuulua vaikka ois nega niin sitten lääkäri aikaa..

21.10.2015
Vipe
Vipe

Kyllähän muitakin asioita kuten potalle opettelua yms. On kysytty monta kertaa ja musta saa kysyä.. Kaikenlaistahan täällä kysytään ja musta saa kysyä..

Mä olisin malttamaton ja hakisi testin,olen testannut itse aina just kun pitäis alkaa vaikkei säännölliset olekaan ja on näkynyt testissä kun aamupissasta tekee.. Mä ostaisin huomenna testin ja ylihuomenna tekisin tai jos ois kaapissa tekisin huomenna..

Mulla oli tosta pienemmästä veristä tuhrua,istukka oli kohdun suulla tai siinä reunalla aluksi ja tuhrutteli,mutta siirtyi pois ku kohtu kasvoi ja tuhruttelu loppui siihen.. Ei ollut päivittäistä eikä juurikaan housuihin asti tuhrinut lähinnä pyyhkiessä.. Tosin alkoi vasta joskus viikolla 6 mutta voihan se olla sitäkin..

Ennen sitä olleessa raskaudessa oli samaa samoilta viikoilta joka yltyikin keskenmenoksi 10+5 eli voi valitettavasti olla mitä vaan.. Tai sitten hitaasti käynnistyvät menkat..

Ekasta mulla ei ollut mitään vuotoa missään välissä..

21.10.2015
Vipe
Vipe

Kyllä  kysyä voi mitä vain, mutta jos menkat on pari päivää myöhässä (kuten vastasin) kannattaa malttaa hieman vielä, ja vähän myöhemmin testata.  Voi olla raskaana, tai sitten ei. Kuimmassakin tapauksessa tilanne voi olla normaali.

Kysyä voi aina tietysti, vastatakin voi. Ihmetelläkin voi.

Ei minua ärsytä kysymyksesi, ja kuten totesin aiemmin, ihmetelläkin saa, kai?

21.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Saa kai täälä kysyä mitä haluaa? Sen ei pitäisi sua häiritä, jos häiritsee lopeta lukeminen.

21.10.2015
siiri16
siiri16
3 years, 8-month-old toddler

En tiedä, mistä on kysymys.

Mutta minua ihmetyttää kun täällä aika ajoin on tällaisia kysymyksiä. Odota nyt vielä, jos kuukautiset ei alakaan ja tee testi. Jos ei ala vastausta tulla, silloin kannattaa tietysti käydä lääkärissä.

Malttia mukaan nyt ensin.

21.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Veikkaisin joko sotkeentunutta kuukautiskiertoa tai valemenkkoja jos ootkin raskaana.. kiinnittymisvuotohan tulee (jos on tullakseen) 5-7pv ovulaation jälkeen kun alkio kiinnittyy. :) toki voi olla sitäkin, jos kierto on pidempi jostain syystä nyt..

21.10.2015
Santtuvaan
Santtuvaan
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...