Syövän näkyminen verikokeessa?

Heippa, Meikäläisellä on näissä kuukautisissa ollut pitkittynyt vuoto. Huomenna tulee jo kolme viikkoa. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut tällaista. Huomenna menen gynekologille. Toivottavasti ottavat kaikki mahdolliset näytteet gynekologisen syövän poissulkemiseksi. Kuitenkin tulosten tuleminen kestää. Siksi kysyn: jos menen verikokeeseen (yksityiselle, jossa valmistuu nopeammin), näkyykö mahdollinen syöpä siinä? Muistaakseni iso verenkuva oli sellainen, joka näyttää tosi paljon. Toki minulla ikääkin on jo niin paljon, että pitkittynyt kuukautisvuoto voi olla ihan ikäänkin liittyvä, täysin harmiton.

18.10.2015
odottaja
odottaja

Geenidiagnoosista syövän osalta en tiedä mitään.

Sen sijaan elintavoilla on tässäkin merkitystä.

Punaista lihaa ja lihavalmisteita pitäisi syödä vähemmän ja harvemmin. Esim. kasvisten käyttöä pitäisi lisätä.

29.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minun käsittääkseni syöpägeenitutkimuksia ei tehdä ilman tarkkaa harkintaa ja perusteellista taustatutkimusta suvun syöpähistoriasta. Meillä ainakin tarkkaan katsottiin suku läpi että minkä verran sitä syöpää siellä tosiasiassa on ollut ja sitten mietittiin mitkä on järkeviä toimenpiteitä. Ja itsekkin olen perheestä jossa äidillä on ollut rintasyöpä ja sillä puolella sukua muutenkin on ollut. Mutta eipä se sen pelkääminen ja odottaminen ketään auta vähiten itseään. Ja jos siihen jotenkin voisi vaikuttaa sillä miten elämäsi elät ei se minunkaan 3-vuotias sisaren llapsi varmaankaan olisi sairastunut harvianiseen lymfoomaan.. Elämää on vain elettävä. Ei se tieto siitä että sairastuuko joskus ehkä välttämättä elämää paranna 😊

28.10.2015
Tatja84
Tatja84

Sopivasti Jii langoilla.

27.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Syöpähoidotkin kehittyy koko ajan ja käsittääkseni rintasyöpä ei ole siitä pahimmasta päästä,toki voi siihenkin kuolla en sitä sano,kaikkiin syöpiin voi,mutta ei ole varma kuoleman tuomio..

Ainakin jonkun tutkimuksen mukaan oli että jos imettää kun on alle 25,niin riski rintasyöpään pienenee

21.10.2015
Vipe
Vipe

Kiitos Vipelle pitkästä vastauksesta. Onko niin, että nimenomaan nuorena synnyttäminen ja imettäminen pienentää rintasyöpäriskiä? Minä kyllä imetin pitkään - kaikkiaan 5,5 vuotta. Mutta sain lapseni vasta 36-, 39- ja 41-vuotiaana.

21.10.2015
odottaja
odottaja

J75:lle: äitini kuoli rintasyöpään. Samoin äidin isoäidillä oli rintasyöpä. Hän tosin parani siitä. Jos uskaltaisin, kai minun pitäisi testata, onko minulla geneettinen alttius rintasyöpään.

Äiti käytti hormonikorvaushoitoa viisi vuotta. Muistaakseni häntä hoitanut lääkäri sanoi hänelle, että syöpä oli nimenomaan hormoniperäinen.

21.10.2015
odottaja
odottaja

Hyvä ettei ollut vakavampaa..

En sano pahalla mutta pakko sanoa että kaikki nykyään aiheuttaa syöpää.. Onhan toki fobioita joista ei noin vaan pääse eroon,mutta jos johonkin vaivaan joutuu lääkettä syömään,niin parempi syödä tai sitten vaan kärsiä toisesta vaivasta ettei vaan tule syöpää..
Mä muistan kun olin nuorempi ehkä vielä alaikäinen niin oli joku syöpäbuumi.. Melkein joka päivä tuli uusi uutinen että mikä aiheuttaa syöpää,listalla oli sipsit,limut tais olla kahvikin jossain välissä sitten tottakai kännykät,mun pikkuveli pelkäs saavansa syövän jos meni nukkuun kun mä vielä luin (nukkui kerrossängyssä mun yläpuolella) koska oli tutkittu että keinovalossa nukkuminen (eli myös nää kaikki yövalot yms.) aiheuttaa syöpää,pikkuveli sanoi että rintasyöpää joka oli musta huvittava että käski sammuttaa valon ettei hän saa rintasyöpää 😂 No ei saisi vitsailla,mutta pointti on,että kun ns. Herkän nuoruusikäni elin syöpä uutisten keskellä,päätin että mitä sitä vältteleen koska kerta se että nouset aamulla sängystä aiheuttaa syöpää,saati että syöt jotai ja tietysti se että jäät nukkumaan aiheuttaa sitä myös,nii joo ja jos käytät mustia vaatteita,niin syöpä riski kasvaa (tämäkin ihan tosi uutinen,sitä en tiedä onko siinä kuinka todenperää) se tulee sitten jos on tullakseen.. Onhan se hyvä pitää itsestään huolta ja kuunnella kehoaan jotta syövän huomaa jos sellainen tulee,mutta turha sitä on kaikkea välttää joka aiheuttaa syöpäriskin nousua 0,000001 prosenttia.. Ajattelen itse mieluummin niin päin että eipä kai väliä jos joku nostaa mun riskiprosenttia,olen 2 lasta imettänyt alle 25 vuotiaana,joka laskee rintasyöpä riskiä,joten sittenhän se on taas palanssissa.. 😄

Ei ole tarkoitus pilkata kenenkään pelkoja,yritän vaan sanoa että en usko että lääkäri ois määrännyt lääkettä josta enempi hyötyä kuin haittaa..

Ja tiedän mistä puhun,poika kun sai lääkityksen joka lukeutuu solusalpaajien lääkeryhmään eli niihin joita käytetään "tappamaan" syöpä eli erittäin vahva lääke,raskaana oleva ei saa lääkettä antaa eikä lääkettä saa mennä iholle jne. Ja sitten sitä myrkkyä piti laittaa meidän pienenä reilu vuosikkaaseen poikaan. Itkien luin lääkeinfoa että mitä kaikkea voi aiheuttaa jne. Vielä enemmän itkin kun lapsi lopetti syömisen ja alkoi puklailla ja huusi kun ois halunnut syödä muttei pystynyt kun etoi niin paljon.. Neuvolassa hoitaja ei antanut opiskelijan pistää,koska ei halunnut "vaarantaa" opiskelijaa jne.
Mutta kun lääke alkoi vaikuttaa ja pojan nivelet tuli kuntoon,ruoka halu ei koskaan palannut,mutta parani kuitenkin hiljalleen jne. Niin ei sitä enää edes muista mitä kaikkea siitä lääkkeestä voi tulla enkä ole uudestaan lukenutkaan.. Sillä mitä väliä kun lapsi voi nyt hyvin. Jos en lääkitsisi lasta siksi että lääke kuulostaa enemmän myrkyltä kuin lääkkeeltä,niin lapsi ei kykenisi liikkumaan ja huutaisi öisin kipuja. Mieluummin otan riskin niin että lapsi voi hyvin,jos jotain tulee niin se on sen ajan murhe ja se hoidetaan sitten.. Sitä varten on turvaverikokeet..

Anteeksi vuodatus,mutta siis haluan vaan sanoa,että kun unohdat syöpäriskit ja otat hormonit mitkä sulle on määrätty voit huomata että ne on hyväksi.. Murehdi lisää sitten kun on murehdittavaa 😊

20.10.2015
Vipe
Vipe

Kait nykyihmisellä on tiedostamattomia pelkoja. Lisäksi elämänrytmi on kova ja vaativa. On ollut ennenkin, mutta vaatimukset kasvaneet entisestään.

20.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Myrmelille: ei toki 10 päivän eikä edes mahdollisesti 30 päivän kuuri nosta rintasyöpäriskiä. Mutta epäilen riskin kasvua, jos jatkossa joudun käyttämään sitä. Tuon Primolutin käyttö pitää ohjeen mukaan lopettaa heti, "jos tunnet kyhmyn rinnassasi". Eli silloinhan on jo kehittynyt kasvain rintaan!

20.10.2015
odottaja
odottaja

Osaisikohan joku auttaa mun vaivassa?? ..elikkä mulla on aina ollu menkat säännölliset, nyt viime aikoina menkat on kyllä alkaneet ajallaan, mutta sitten parin-kolmen päivän vuodon jälkeen ei enää vuodakkaan ollenkaa, sitä kestääkin kans muutaman päivän ja sitten taas vuotaa pari päivää.. :o ..onkohan tuo ny ihan normia? Ovulaatiokin kyllä tuntuu tulevan ajallaan..

20.10.2015
surkelo
surkelo

Jos tulevaisuudessa onegelma ei poistu niin kannattais ottaa selvää voisko akupunktiosta/homeopa6tiasta olla apua?

Enkä usko että noin lyhyt ja yksittäinen kuuri niin rajusti rintasyöpäriskiä nostaa!

Itse kävin akupunktiossa runsaitten ja kipeitten menkkojen vuoksi. Myös ovulaatio tuntemukset oli ihan kamalan kipeät ja voimakkaat. Nyt kun hoitokertoja on jäljellä yksi (yhteensä 5) voin ilokseni kertoa että minä sain siitä apua, edelliset menkat oli ihan minit ja kipeä en ollut yhtään ja myöskään ovulaatiokipuja ei ollut ollenkaan. Epäilin jo että tuleekohan ne menkatkaan sieltä enää. Se selviää tässä parinpäivän sisällä.=) En siis osaa varmuudella sanoa voitaisiinko kaltaistasi ongelmaa hoitaa akupunktiolla mutta suosittelen kokeilemaan jos tilanne ei helpotu.

20.10.2015
myrmeli
myrmeli

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

20.10.2015
Minnie
Minnie

Hyvä, että on noinkin "yksinkertainen" syy tilanteelle.

19.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kaikille vastanneille. Kävin tänään gynellä, ja hän teki ultraäänitutkimuksen. Kyse pitkittyneestä vuodosta. Määräsi 10 päivän kuurin keltarauhashormonia nimeltä Primolut. Tarvittaessa pidempään.

Ihan helpottunut olo meikäläisellä on, vaikka toki tuo hormonihoito epäilyttää. Sehän lisää rintasyöpäriskiä, jos pitkittyneet vuodot toistuvat ja verenvuoto pitää lopettaa hormonilla. Nyt kuitenkin ymmärrän lääkärin logiikan: kaikki vuoto pitää saada emättimestä pois. Nyt kuulemma 1-2 päivää kuurin loppumisen jälkeen tulevat eräänlaiset kuukautiset.

Yllätti kuitenkin, koska tähän asti menkkani ovat olleet säännölliset. Ikää toki minulla sen verran, että muitakin vaihdevuosioireita on ollut. Viime vuonna esim. hikoilua ja kasvojen punoitusta oppitunneilla.

19.10.2015
odottaja
odottaja

Varmaan pitäisi ensin varmistaa onko veri mistä' peräisin. Siis virtsasta vaiko emättimestä? Joillakinhan virtsaputki on yhteydessä emättimeen, jolloinka virtsa tulee ikään kuin väärästä reijästä, ja sekin selittäisi sen verisyyden jos vuoto on kuitenkin "menkkavuotoa".
Kyllä mie olisin lääkäriin yhteydessä hetimmiten, vaikken ehkä syöpää ensimmäisenä epäilisikään. Itsellä aikoinaan vuodin puoli vuotta vain muutaman päivän tauoilla. Ravasin kunnallisessa kerta toisensa jälkeen, kunnes lopulta menin todella huonoon kuntoon ja naistenklinikalla sitten totesivat munasarjoihin levinneen kohtutulehduksen ja hormooniheitot. Kumpi lie tullut ennemmin? Ehkä hormooniheitto joka ylläpiti menkkoja, joka lopulta johti pahaan tulehdukseen kun paikat auki puoli vuotta:/

19.10.2015
Blanco
Blanco

Onko hormonipillereitä/kierukka käytössä? Jos, voi liittyä niihinkin.
Itellä ollut kolmatta kuukautta kun kierukka asennettiin ja joskus ennenkin useamman viikon. Olen 30v.

19.10.2015
Minnie
Minnie

Alkutekstistä tulee mielikuva kuukautisvuodosta, mutta eka vastaus: virtsassa verta!
Ei kuulosta ollenkaan kuukautisiin liittyvältä.
Jos oikeasti virtsassa verta, heti lääkäriin!!

Muuten jos pidentyneet menkat, en olis niin huolissaan ja odottaisin gyneaikaa.
Syitä voi olla monia, muitakin kuin syöpiä. Eikä ne näy siinä laajemmassa verikokeessakaan suoranaisesti. Jos tietyt arvot koholla, voi antaa viitettä laajempiin tutkimuksiin.

19.10.2015
Minnie
Minnie

Voimia, odottaja!

Mene sinne päivystykseen, jos se nyt ei satojen kilometrien takana ole, ja vaikka olisikin pitempi matka sinne, mene silti!

Jos nyt jotain vakavampaa selviäisikin siellä heti, voithan pyytää tarvittavan määrän sairaslomaa.

18.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Veri taitaakin tulla enemmän virtsatessa, mikä saa tietenkin epäilemään virtsarakon syöpää. Toivottavasti olisi jotakin lievempää! Jonkinlaiset kuukautiset kestivät pari viikkoa, nyt 1/2 - 1 viikkoa tätä verivirtsaisuutta. Huolestuttaa kyllä.

18.10.2015
odottaja
odottaja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...