Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Erilainen pojan nimi

Hei vaan! Olin vähän typerä ja käytin kaiken energian tytön nimeen (koska tuntui että tyttö on tulossa), mutta nyt rakenneultrassa näkyikin ihan selvästi pippeli, eli lista meni uusikis :D Olen aika kriittinen nimen suhteen, enkä oikein aiemmista aloituksista löytänyt kivoja. Eli nyt pyydän teiltä apua vähän harvinaisemmman nimen keksimiseen, eli ei Pekkaa tai Jonia! Tykkään kovasti Touko nimestä, mutta se ei jotenkin tunnu sopivalta taapero iän jälkeen. Jaajo ja Väinö ovat tällä hetkellä vakaassa harkinnassa. Ja sanottakoon vielä että sukunimi on lyhyt, tylsä ja yleinen suomalaisnimi, ja toisiksi nimiksi on päätetty Sebastian ja Mikael.

13.10.2015
perhosiavatsassa
perhosiavatsassa

Ja ei sillä et Paavossa tai charlesissa ois vikaa,muttei musta sovi oikein veljeksille

14.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Topias ja Toivo on harvinaisten nimien listalla.. En tiedä koska päivitetty..

Suosittelen lapsenne.com siellä on listattu poikien ja tyttöjen nimiä,sukupuoli neutraaleja nimiä,luontonimiä harvinaisia nimiä yms. Yms. Jospa sieltä löytyisi joku..

Meidän pojan toisen nimen kuvittelin harvinaiseksi mutta juuri joku aika ennen pojan syntymää niitä alettiin kastaa ihan kamalasti kahdella eri kirjoitus muodolla.. En tiedä mistä buumi yht äkkiä tuli oli niitä ehkä vähän ollut aikaisemminkin mutta hirveä ryöppy tuli yhtenä vuotena,ja nyt ei ole taas ollut paljon..

Sama kävi toisen pojan toisen nimen kohdalla 😄 Meillä on hauska kun kummallakin on kasteilmoitus leikattu lehdestä ja molemmilla on niin että siinä samassa listassa missä on oma nimi,niin on kastettu joku jolla on sama nimi etunimenä kuin pojilla on toisena nimenä.. Siis pojilla ei ole samaa toista nimeä.. Mutta hauska sattuma siis et samoihin aikoihin kastettu jonkun etunimeksi sama nimi vaikkei ole yleisimmästä päästä.. No esikoisen toinen nimi on nykyään..

Ai niin ja esikoisella ku oli valmiina sekä tytön että pojan nimi niin odotus aikana lehdessä oli kastettu täsmälleen saman niminen tyttö.. Kaikki 3 nimeä samassa järjestyksessä,sukunimi sentään erosi.. Ai että mua ärsytti että jos tulee tyttö niin vaikuttaa että se ois suoraa kopsattu siitä.. No onneksi ei ollut tyttö,koska se toinen nimi siitä on vuosien saatossa vaihtunut ja nyt nimi on entistäkin kauniimpi.. Jos vaan pääsis käyttään.. Muuten toivon poika kolmikkoa mutta nimen puolesta tyttöä,koska vaikea keksiä enää pojan nimiä.. Ainakaan saman arvoisia.. Kun siis musta on hassu jos toinen on Paavo ja sitten toinen onkin joku moderni tai ulkomaalainen.. Joku no ei nyt tuu mieleen mutta joku Charles 😂

14.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Akseli.

14.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vili.. Onko se yleinen? Mä en ole kuin koko elämäni aikana kuullut yhden sen nimisen,jos ei lasketa Vili vilperiä 😄 jotenkin tykkään tosta nimestä,ei vaan oikein sovi meidän veljes sarjaan 😂

14.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Tuomo tai Olavi? Teemu, Samu, Sami & Tuomas. Almanakasta kannattaa lukaista kans nimppareita!😊

14.10.2015
NemiMilla
NemiMilla

Ehdottiko kukaan Veikkoa tai Veikkaa vielä..

14.10.2015
HannnaK
HannnaK

Mauno! Jos meille ois tullut poika, se ois ollut Mauno. Mut saatiin tyttö niin nimi jäi viel käyttämättä ja todennäköisesti jääkin.

13.10.2015
carata
carata

Eino, Oiva, Nuutti, Lenni, Karri...

Mun mielestä Touko on kyllä hieno nimi ja sopii melestäni nimenomaan kaiken ikäisille. Ja olen muutenkin sitä mieltä, että minkä nimen antaakin, nimen kantaja tekee siitä omansa ja on aina juuri sopivan ikäinen nimeensä. Koska nimestä tulee osa identiteettiä, niin eihän tuota ihmisyksilöä oikein voi enää muun nimiseksi ajatellakaan, jahka nimen on omaksunut ja siihen on tottunut :) Pääasia että nimi on vanhemmista kaunis ja sopiva juuri omalle lapselleen :)

Mutta onhan nuo Jaajo ja Väinökin nättejä nimiä! Itsekään en ristisi Pekkaa tai Jonia, vaikkei niissä mitään vikaa olekaan :D Makuasioita, sanoi Musti kun pallejaan nuoli!

13.10.2015
SwiHo
SwiHo
2 years, 8-month-old toddler

Toi nimen harvinaisuus riippuu alueestakin.. Yksi tuttu antoi tytölle harvinaisemman ihan kalenterista löytyvän nimen, jonka olemassa olon tiedän koska mun pehmolelu oli sen niminen tai sillä oli yhdysnimi ja toinen osa oli se tytönnimi mutta muuten tuntuu ettei kukaan täällä päin ole kuullutkaan moista,niin hänen tuttunsa totesi ettei tuo mikään harvinaisuus ole,heidän kylällään kun oli muutama vuosi takaperin ollut buumi ja kastettu tosi monta sen nimistä 😄

Eli harvinaisuudesta on paha sanoa.. Tai sitten voi jälkeenpäin tulla buumi,että vaikka ei ois 30 vuoteen kastettu saman nimistä niin sitten yhden vuoden aikana kastetaan 100 lisää..

Ja Riulle tohon Toukoon.. Sanotaan että nimi on enne mutta toisaalta jos on joku tollainen Touko ja toinen joka on menestynyt ja hyvä sydäminen niin silloinhan on taas tie avoin voi tulla mitä vain.. Ehkä toi käy mielessä jos ei ole varma nimestä,mutta mä kun olin päättänyt nimetä esikoispojan yhden maalivahdin mukaan koska pidin nimestä ja sitten saman niminen ukkeli sattui ampumaan poliisia ja muitakin,en muista odotinko poikaa vai oliko ennen sitä vai vasta pojan synnyttyä mutta ennen ristiäisiä kuitenkin,nii mieskin kysyi no voiko sen nimen vielä antaa.. Mä totesin että sittenpä ei voi antaa mitään nimeä kun saa pelätä että saman niminen tekee jotain pahaa.. Ja kyllä yksi ihminen on maininnut "ai niinkuin se Hyvinkään ampuja" 😥 Mut entä sitten,sillä on eri sukunimi ja eri toiset nimet ja mä olen nimennyt lapseni maalivahdin en ampujan mukaan ja onpa pari näyttelijääkin saman nimisiä jne. Jne.

Mä olen sitä mieltä että tärkeintä on että itse tykkää nimestä,jotta voi sanoa kun lapsi kysyy,että koska äiti tykkäs siitä nimestä niin paljon..

13.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Juurikin nuo erikoiset nimet nyt muodissa. Esim paljon mitä kuulee on just Noel ja Milo. Muita mitä mulle tulee mieleen Max, Leo, Nooa/Noa... Onni on kans kiva, en tiedä onko ennen ollu harvinaisempi, nyt tuntuu yleistyneen.

13.10.2015
HannnaK
HannnaK

Miustakii touko menee kaikenikäisille. Meijän vauvalle ehdotettiin sitä nimeä, mutta se on myös sen kuolleen erika-tytön isä joten eiiiiii...

Suomenkielisiä vanhanajan nimiä jos etsii niin entäpä Sulo, Usko, Armas, Voitto, Taisto, Tarmo? Ite tykkään riipiä nimiä kirjoista, kuten Pessi, Miio, Sinuhe.

13.10.2015
riu
riu

Mielestäni Touko sopii kaikenikäisille! Meillä on lähipiirissä Tuukka ja Topias. Ite just mietin ett jos toinen poika tulee: niin Toivo!

13.10.2015
NemiMilla
NemiMilla

Niin ja takas aiheeseen..
Niitä nimiä
Milo,Miklas,Noel,Valto..
Haluatko nimen löytyvän kalenterista? Vai ei missään nimessä vai onko ihan sama?

Turkka, Joose,Juuse vai meneekö liian lähelle tota Joni tyyppiä.. Aarni..

13.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Mä en tiedä onko ollut kauan vai olenko vasta huomannut mutta Mauri on tullut kans takaisin.. Voi olla että olen siksi huomannut kun kutsun meidän vauvaa välillä sillä nimellä.. Siis kun meidän pojilla on molemmilla 101 lempinimeä kaikki ei välttämättä lähelläkään omaa nimeä tai sitten on juurikin pitkän ketjun kautta tullut esim. Nimestä lempinimi,sitten siitä lempiniestä lempi nimi ja lempinimen lempinimestä sitten joku rimmaava nimi tai sana jne. 😂
En tiedä kehtaanko myöntää mutta meillä pojat (vain kotioloissa) on välillä peppu/peppuli ja naku/nakuliini ja ne molemmat on nimistä vääntynyt pitkän kaavan mukaan 😝 ja siis se on se äänen sävy millä ne sanoo.. Eikä esikkokaan ota tuota hellittely nimeään niin että se ois ihan peppu peppu.. Se äänen sävy kertoo kumpaa tarkoitan,ruumiin osaa vai poikaa enkä tiedä tajuaako lapsi edes että ne on sama.. 😝

Oho karkasipa aiheesta..

13.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Musta oli hassua kuulla äitini nimi pikkutytöllä.. Koska aikaisemmin meidän äiti on ollut nuorin sen niminen ja kun ei ole mikään hertta tai martta tai muu vastaava joka vanhoista nimistä on tullut takaisin..

13.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Mä oisin ehdottanut kanssa Toivoa,mun mielestä kiva,mutta meillä ei kans sovi sukunimeen 😂

Miten ois Torsti? Toi on toki lapsen itsensä aika vaikea oppia sanoon niin että muut ymmärtää.. Entäpä Topias?

Kyllä mustakin Touko sopii vanhemmallekin lapselle.. Onhan sitä nyt vaikea kuvitella esim. Kaikenmaailman Nellat ja Lumit ja Veetit yms yms. Aikuisiksi mutta sitten kun ovat isompia niin moni muukin on saman tyylistä niemeä..

13.10.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Mä en kyllä keksi, miksi Touko ei sopisi taaperoiän jälkeen. Ihan hyvin sopii pienelle koululaisellekin. Mut jokaisella nimellä on oma kaikunsa. Joku antaa lapselle nimeksi Heikki, joka mun korvaan kuulostaa hassulta koska mun tuntemani Heikit on ikähaitarilla 30-45 vuotta. Ei sellaista nimeä voi vauvalle antaa. Mun mielestäni. Mut jonkun muun mielestä siinä ei ole mitään ihmeellistä.

13.10.2015
misukka
misukka
3 years, 3-month-old toddler

Joo onhan toi nykyään taas yleistynyt tuo Väinö nimi, mut silti se on potentiaalisin nimi vaihtoehto tällä hetkellä :D
Toivo on kaunis nimi, mutta se ei oikein käy yhteen miehen sukunimen kanssa... Ja Pekka on kyllä edelleen aika yleinen, jos ei muuten niin tuplanimissä (Ari-Pekka, Olli-Pekka, Juho-Pekka...).

13.10.2015
perhosiavatsassa
perhosiavatsassa

Toivo Mikael Sebastian.

Pekka on harvinainen nimi, mutta sitä sä et halunnut.

13.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miiku, Miihku, Mitja, Mikke

Väinö ei musta ole muuten tänä päivänä mikään harvinaisuus. Noi vanhat nimet on tulleet taas muotiin.

13.10.2015
misukka
misukka
3 years, 3-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...