Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Erilainen pojan nimi

Hei vaan! Olin vähän typerä ja käytin kaiken energian tytön nimeen (koska tuntui että tyttö on tulossa), mutta nyt rakenneultrassa näkyikin ihan selvästi pippeli, eli lista meni uusikis :D Olen aika kriittinen nimen suhteen, enkä oikein aiemmista aloituksista löytänyt kivoja. Eli nyt pyydän teiltä apua vähän harvinaisemmman nimen keksimiseen, eli ei Pekkaa tai Jonia! Tykkään kovasti Touko nimestä, mutta se ei jotenkin tunnu sopivalta taapero iän jälkeen. Jaajo ja Väinö ovat tällä hetkellä vakaassa harkinnassa. Ja sanottakoon vielä että sukunimi on lyhyt, tylsä ja yleinen suomalaisnimi, ja toisiksi nimiksi on päätetty Sebastian ja Mikael.

13.10.2015
perhosiavatsassa
perhosiavatsassa
3 years, 5-month-old toddler

Ja ei sillä et Paavossa tai charlesissa ois vikaa,muttei musta sovi oikein veljeksille

14.10.2015
Vipe
Vipe
2 years, 9-month-old toddler

Topias ja Toivo on harvinaisten nimien listalla.. En tiedä koska päivitetty..

Suosittelen lapsenne.com siellä on listattu poikien ja tyttöjen nimiä,sukupuoli neutraaleja nimiä,luontonimiä harvinaisia nimiä yms. Yms. Jospa sieltä löytyisi joku..

Meidän pojan toisen nimen kuvittelin harvinaiseksi mutta juuri joku aika ennen pojan syntymää niitä alettiin kastaa ihan kamalasti kahdella eri kirjoitus muodolla.. En tiedä mistä buumi yht äkkiä tuli oli niitä ehkä vähän ollut aikaisemminkin mutta hirveä ryöppy tuli yhtenä vuotena,ja nyt ei ole taas ollut paljon..

Sama kävi toisen pojan toisen nimen kohdalla 😄 Meillä on hauska kun kummallakin on kasteilmoitus leikattu lehdestä ja molemmilla on niin että siinä samassa listassa missä on oma nimi,niin on kastettu joku jolla on sama nimi etunimenä kuin pojilla on toisena nimenä.. Siis pojilla ei ole samaa toista nimeä.. Mutta hauska sattuma siis et samoihin aikoihin kastettu jonkun etunimeksi sama nimi vaikkei ole yleisimmästä päästä.. No esikoisen toinen nimi on nykyään..

Ai niin ja esikoisella ku oli valmiina sekä tytön että pojan nimi niin odotus aikana lehdessä oli kastettu täsmälleen saman niminen tyttö.. Kaikki 3 nimeä samassa järjestyksessä,sukunimi sentään erosi.. Ai että mua ärsytti että jos tulee tyttö niin vaikuttaa että se ois suoraa kopsattu siitä.. No onneksi ei ollut tyttö,koska se toinen nimi siitä on vuosien saatossa vaihtunut ja nyt nimi on entistäkin kauniimpi.. Jos vaan pääsis käyttään.. Muuten toivon poika kolmikkoa mutta nimen puolesta tyttöä,koska vaikea keksiä enää pojan nimiä.. Ainakaan saman arvoisia.. Kun siis musta on hassu jos toinen on Paavo ja sitten toinen onkin joku moderni tai ulkomaalainen.. Joku no ei nyt tuu mieleen mutta joku Charles 😂

14.10.2015
Vipe
Vipe
2 years, 9-month-old toddler

Akseli.

14.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vili.. Onko se yleinen? Mä en ole kuin koko elämäni aikana kuullut yhden sen nimisen,jos ei lasketa Vili vilperiä 😄 jotenkin tykkään tosta nimestä,ei vaan oikein sovi meidän veljes sarjaan 😂

14.10.2015
Vipe
Vipe
2 years, 9-month-old toddler

Tuomo tai Olavi? Teemu, Samu, Sami & Tuomas. Almanakasta kannattaa lukaista kans nimppareita!😊

14.10.2015
NemiMilla
NemiMilla

Ehdottiko kukaan Veikkoa tai Veikkaa vielä..

14.10.2015
HannnaK
HannnaK

Mauno! Jos meille ois tullut poika, se ois ollut Mauno. Mut saatiin tyttö niin nimi jäi viel käyttämättä ja todennäköisesti jääkin.

13.10.2015
carata
carata

Eino, Oiva, Nuutti, Lenni, Karri...

Mun mielestä Touko on kyllä hieno nimi ja sopii melestäni nimenomaan kaiken ikäisille. Ja olen muutenkin sitä mieltä, että minkä nimen antaakin, nimen kantaja tekee siitä omansa ja on aina juuri sopivan ikäinen nimeensä. Koska nimestä tulee osa identiteettiä, niin eihän tuota ihmisyksilöä oikein voi enää muun nimiseksi ajatellakaan, jahka nimen on omaksunut ja siihen on tottunut :) Pääasia että nimi on vanhemmista kaunis ja sopiva juuri omalle lapselleen :)

Mutta onhan nuo Jaajo ja Väinökin nättejä nimiä! Itsekään en ristisi Pekkaa tai Jonia, vaikkei niissä mitään vikaa olekaan :D Makuasioita, sanoi Musti kun pallejaan nuoli!

13.10.2015
SwiHo
SwiHo
1 year, 9-month-old toddler

Toi nimen harvinaisuus riippuu alueestakin.. Yksi tuttu antoi tytölle harvinaisemman ihan kalenterista löytyvän nimen, jonka olemassa olon tiedän koska mun pehmolelu oli sen niminen tai sillä oli yhdysnimi ja toinen osa oli se tytönnimi mutta muuten tuntuu ettei kukaan täällä päin ole kuullutkaan moista,niin hänen tuttunsa totesi ettei tuo mikään harvinaisuus ole,heidän kylällään kun oli muutama vuosi takaperin ollut buumi ja kastettu tosi monta sen nimistä 😄

Eli harvinaisuudesta on paha sanoa.. Tai sitten voi jälkeenpäin tulla buumi,että vaikka ei ois 30 vuoteen kastettu saman nimistä niin sitten yhden vuoden aikana kastetaan 100 lisää..

Ja Riulle tohon Toukoon.. Sanotaan että nimi on enne mutta toisaalta jos on joku tollainen Touko ja toinen joka on menestynyt ja hyvä sydäminen niin silloinhan on taas tie avoin voi tulla mitä vain.. Ehkä toi käy mielessä jos ei ole varma nimestä,mutta mä kun olin päättänyt nimetä esikoispojan yhden maalivahdin mukaan koska pidin nimestä ja sitten saman niminen ukkeli sattui ampumaan poliisia ja muitakin,en muista odotinko poikaa vai oliko ennen sitä vai vasta pojan synnyttyä mutta ennen ristiäisiä kuitenkin,nii mieskin kysyi no voiko sen nimen vielä antaa.. Mä totesin että sittenpä ei voi antaa mitään nimeä kun saa pelätä että saman niminen tekee jotain pahaa.. Ja kyllä yksi ihminen on maininnut "ai niinkuin se Hyvinkään ampuja" 😥 Mut entä sitten,sillä on eri sukunimi ja eri toiset nimet ja mä olen nimennyt lapseni maalivahdin en ampujan mukaan ja onpa pari näyttelijääkin saman nimisiä jne. Jne.

Mä olen sitä mieltä että tärkeintä on että itse tykkää nimestä,jotta voi sanoa kun lapsi kysyy,että koska äiti tykkäs siitä nimestä niin paljon..

13.10.2015
Vipe
Vipe
2 years, 9-month-old toddler

Juurikin nuo erikoiset nimet nyt muodissa. Esim paljon mitä kuulee on just Noel ja Milo. Muita mitä mulle tulee mieleen Max, Leo, Nooa/Noa... Onni on kans kiva, en tiedä onko ennen ollu harvinaisempi, nyt tuntuu yleistyneen.

13.10.2015
HannnaK
HannnaK

Miustakii touko menee kaikenikäisille. Meijän vauvalle ehdotettiin sitä nimeä, mutta se on myös sen kuolleen erika-tytön isä joten eiiiiii...

Suomenkielisiä vanhanajan nimiä jos etsii niin entäpä Sulo, Usko, Armas, Voitto, Taisto, Tarmo? Ite tykkään riipiä nimiä kirjoista, kuten Pessi, Miio, Sinuhe.

13.10.2015
riu
riu

Mielestäni Touko sopii kaikenikäisille! Meillä on lähipiirissä Tuukka ja Topias. Ite just mietin ett jos toinen poika tulee: niin Toivo!

13.10.2015
NemiMilla
NemiMilla
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...