Sairaanhoitokustannu​sten katto?

Heippa! Osaisiko joku täällä neuvoa asiassa? Eli mikä on kattoraja vuodessa? Pitääkö itse seurata ja laskea ja ilmoittaa kelaan vai kuinka? Ja jostain luin että vanhemman kuluihin voi liittää alaikäisten lasten kustannukset myös?!

9.10.2015
Minnie
Minnie

Me kuulutaan seinäjoen sairaalaan. Kun raskaana ollessa ramppasin tutkimuksissa ja sitten synnytys ja sairaalassa olo aika niin sairaala itse lähetti mulle sen vapaa kortin jota näytin syksyllä lasten osastolla kun pikkuisen kanssa käytiin sydämen ultrassa ja silloin se vastaanotto henkilö kirjoitti meidän lapset sinne korttiin. Mutta käyttöä ei sitten enää ollutkaan loppuvuotena, kellekkään meistä mutta minusta oli hienoa että sairaala huolehti tuosta koska minä en ainakaan olisi edes huomannut ylittymistä, olisin kiltisti vain maksellut ja manannut sen kalleutta.!=)

20.10.2015
myrmeli
myrmeli

Onko tuohon kysymykseen tullut vastauksia sairaalasta tai muuta kautta?

19.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sairaalan (lasten) kuntoutusohjaaja neuvoo kaikissa asioissa. Oletko tavannut sairaalassa tällaista työntekijää?

Nuo maksukatot on samat kaikkialla Suomessa, ei riipu sairaalasta eikä paikkakunnasta.

Käsittääkseni hoitavan lääkärin pitäisi myös neuvoa asiakasta, myös näissä maksukatto-asioissa. Kysy siis.

Samoin potilasjärjestö, jos tässä tapauksessa sellainen on olemassa, neuvoo asiakasta. Kannattaa liittyä jäseneksi, jos järjestö löytyy.

9.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meidän yliopistollisessa sairalaassa maksukatto on 679€/vuosi. Mun ja vauvan maksut laskettiin yhteen, mutta sairaalan järjestelmä ei osannut sitä itse tehdä, joten laskin summia itse yhteen. Laskussa on potilastoimiston yhteystiedot johon soittamalla saa lisätietoa ja vapaamaksukortin maksujen tullessa täyteen. Mulle näistä eduista kertoi sairaalan sosiaalityöntekijä johon otin yhteyttä.

9.10.2015
Taros
Taros

Tuntuu niin monimutkaiselta saada selkeää tietoa...

9.10.2015
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...