Hyvät kengät jotka ei maksa yli 100 euroa?

Meidän lapsille on siunaantunut huonot jalat. Eli lättänät jalat ja keskimmäisellä on vielä lisäksi virheasennossa (nilkat sisälle päinvinos). Ajattelin että ostaisin talveksi superfitin kengät mutta piru vie kun kattelin noita hintoja niin ne liikkuu siellä satasen korvissa. Oon nyt sitten ihan hämmentynyt että mitä ihmettä... Mun mielestä se vain on paljon koska mun lasten jalat on kasvanu sitä reipasta vauhtia eli välttämättä yksi koko ei mene koko talvea vaikka olis reilusti kasvuvaraa (sitäkään nyt ei voi ihan tolkuttomasti olla)ja vielä kun lapsia on se kolme kappaletta niin mitkä kengät on oikeasti hyvät. Tuli vain tunne että superfitis taitaa maksaa jo pelkästään se merkkikin.  Haluan lapsilleni siis hyvää mutta pitääkö siitä hyvästä maksaa 350 euroa? Onko muuta ratkaisua kuin laittaa eurot jonoon ja mennä kauppaan? Vai saako netti kaupasta jostain halvemmalla? Vikingit olis joo ihan ok hintaisia jopa halpoja mutta viime aikaiset kokemukset on, että ne on sellasia kovia ja kivipohjaisia kenkiä josta ei juuri joustoa löydy...Eccot oli hiukka halvempia kuin superfitit mutta miksi löytämäni kengät oli niin tylsän näköisiä? Auttakee!!! Mitä teidän lapsien jaloissa on? T: kotihoidontuella elävä mamma =)

8.10.2015
myrmeli
myrmeli

Ihana myrmeli että käynyt noin hyvä tuuri..! Itse olen juuri niitä jotka alennus myynneistä löytää ihan joka kokoa paitsi juuri sitä mitä tarvis!
Hienoa!

22.10.2015
Vipe
Vipe

Pakko palata tähän.

Käytiin nimittäin kuusamon cittarissa syyslomalla niin sieltä hyllystä löytyi superfitin yhdet ainoat talvi goretexit ja juuri oikea koko meidän juniorille ja värikin oli just passeli ja mikä parasta... 

HINTA 30 EUROA!!!

Omalle kohdalle harvoin osuu tällaista onnenkantamoista kohdalle, mutta piruvie kun tuntuu kuin olis aarteen löytäny!!

Esikolle mahtui vielä viimetalven talvikengät. Tämä onkin nyt ensimmäinen kerta kun jotku kengät menee kaksi kautta. Anteeksi toinen, viimekesäiset sandaalit meni tänäkin kesänä vaikka lenkkarit ei mahtuneetkaan.

Joten nyt on enää tuo keskimmäinen, se vaivaisin jalkapari, ilman talvi töppösiä!

Noi tepsut oli ihanat. Pitää miettiä josko ensi talveksi tilais juniorille..

22.10.2015
myrmeli
myrmeli

Ei meidän pienemmälle ole pakko,mutta haluan,ettei ainakaan voi syyttää lapsuus iän kenkiä jos jaloissa jotain virheasentoa tai muuta.. Ja jotenkin reilua jos kerran veljellekin hankitaan..

Ja kun kokeilee muutamia ja näkee sen eron kävelyssä,niin tottakai lapselleen haluaa ostaa ne millä on selvästi parempi kävellä.. Mä en kyllä tottapuhuen edes katsonut hintoja,vaan kokeiltiin kenkiä ja parhaat valittiin,hinta kassalla oli sitten yllätys,tälläkertaa ihan positiivinen..
Mulla itselläni on eripari jalat ja joskus yritin kengissä säästää niin että "enpä osta nyt noita satasen kenkiä,kun noi 20 euron kengät on ihan saman oloisen merkki vaan puuttuu.. No sitten kun niitä meni jo kolmannet lyhyellä aikana,niin sai todeta että kalliimmaksi tulee ostaa joka kolmas kuukausi 20 euron kengät kun kerran neljässä vuodessa ne satasen kengät..

No okei lapsella jalka kasvaa,että sinänsä tolla kestävyydellä ei ole sellaista merkitystä.. Mä vaan olen jo aikoinaan tietyistä syistä päättänyt että meidän lasten vaatteista ja kengistä ei tingitä,että sitten tingitään jostain muusta esim. Juurikin asumisesta autoista lomamatkoista yms. Yms.

Ja nyt kuulostaa että meillä kuljetaan vain merkkivaatteissa,kyllä meillä on ihan Tarjoustalo tyyppistä vaatetta lapsilla,mutta kengät ja ulkoilu vaatteet on sellainen mitkä on just niin kalliita kun sitten on,koska ollaan talvellakin paljon ulkona,niin ei jää ainakaan varusteista kii.. 😊

Katsotaan sitten kun lapsia enemmän että vieläkö samaa mieltä,mutta toistaiseksi annetaan pienemmän jalalle ihan yhtä hyvä kenkä kuin isomman..

10.10.2015
Vipe
Vipe

Onhan tuo ihan kivan näköinen mono mut ihan rehellisesti sanoen, en kyl pistäis noin paljon rahaa kiinni tossuun ellei olis ihan pakko. Tosin teidän nimenomaan on pakko...

Meillä onneksi on noita edullisempiakin vaihtoehtoja :)

10.10.2015
misukka
misukka

http://aijaa.com/KdRubd

Tällaiset.. Tai tälläinen,koska pari lähti jo pojan matkaan,meillä kun asuu kenkä friikki lapsia 😂
Musta aivan ihanat ja siis toi vihreä on mun väri 😂 mutta ovat myös niin pehmoisen lämpöiset ja kuulemma sellainen materiaali tuo vuori ettei pitäis hikoilla vaikka on lämmin mutta tiedä siitä sitten.. Olen kyllä tyytyväinen.. Toki olihan noiden oikea hinta sen satasen,mutta muut oli vähän halvempia..

10.10.2015
Vipe
Vipe

Pakko korjata vähän tota ensikenkä juttua.. Superfitillä näköjään on ensiaskel kenkiä myös talvikenkinä.. Ja osassa niissä oli ihana lämmin turkis vuori osassa lampaanvilla vuori.. Meille lähti pienemmälle ehdottomasti mukaan ne lämoimämmät ensiaskel kengät ja pojalle myös lähti superfitit ja vaikka kenkäkaupasta ostettiin niin yhteis hinta 150€ tosin saatiin kanta-asiakas alennusta..
Ja noi pienemmän kengät oli ihanat.. Vaikka otettiin vielä sinne villasukka tila eli isommat kengät ostettiin kuin noi sen ensikengät,niin kävely näytti silti helpolta.. Ja tuskinpa sitten tarvii kuomia hankkia,koska noi on paljon lämpimämmät.. Ja saa hyvin nilkasta kiristettyä että ovat tukevat ilman villasukkaakin.. Harmi vaan pojalle ei niistä ollut kokoa,kun se on meidän vilujalka 😄 onneksi niissä isompien lastenkin kengässä on silti se valkoinen villa vuori..

10.10.2015
Vipe
Vipe

Enpäs ole moisista Tepsuista koskaan kuullut. Tosi harmi, ettei ole kotimainen valmistaja kovin hyvin tiedossa ja tunnettu.

Heidän listauksenkin mukaan juuri nyt olisi koko 20 just hyvä. Mutta miten lie tuo kinttu kasvaa siihen mennessä kun töppöstä oikeasti on ottamassa käyttöön. Siksihän kenkäkaupassa suositti kokoa 21 joka nyt vielä ylisuuri.

9.10.2015
misukka
misukka

Ajattelin kanssa Tepsuja. Niitä on ainakin Stockmannilla, mutta ei niitten verkkokaupassa.

Halosella olen myös nähnyt.

Tepsuilla myös omat verkkosivut, ei verkkokauppaa, mutta tilata niiltä voi silti. Ohjeistusta löytyy kenkien valinnasta.

9.10.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä kun ei ole kävelyn tai jalkojen kanssa ongelmia lapsilla, niin Kuomat on olleet pidetyt. Helppo tempasta jalkaan ja lämpöiset. Ei pidä vettä mutta kuivuu nopeasti.

9.10.2015
misukka
misukka

Kuomia ei ainakaan meidän pojan tapauksessa suositeltu missään nimessä.. Ne on vähän kuin saappaat eli ns. Lompsuu jalassa.. Ja toki jos tulee suojakeli niin eivät pidä vettä,vai pitääkö nykyään? Mutta en sitten tiedä jos normi jalka,niin onko niin paha käyttää kuomia.. Itse mietin niitä pienemmälle ihan kovan pakkasen kengiksi jos sais helpommin paksua sukkaa ja sellaista niihin.. Ja kun ei kovalla pakkasella kuitenkaan kauaa ulkoilla..

9.10.2015
Vipe
Vipe

No höh, mun pitää siis kohta lähteä prismaan. Kun vaan vuorokauteen sais enemmän tunteja tai sais prisman lähemmäksi. Nuo on jo hyvä hinta laatu suhde!! Harmi kun koot vaan oli noin pieniä. 

Minkähänlaiset arvostelut kuoma sais kenkäasian tuntijoilta?=) 

Ja kiitos kommenteista! Mä en varmaan koskaan ole saanu viesteihini näin montaa vastausta=)

9.10.2015
myrmeli
myrmeli

No nyt mä bongasin Prismasta eccon talvikengät 54,95e. Ei paha hinta. Vissiin jotain viimesiä kappaleita kun kaikki oli kokoluokkaa 21-22. Vitsit ku pistäisivät vielä aleen, ni ei tarttis miettiä enää yhtään ostaakko vai ei :D Nyt mä vielä jätin hyllyyn.

Ku vertas vieressä oleviin Vikingeihin, ni oli paljon joustavampi se pohja pitkittäissuuntaan. Silti ne ei juurikaan kiertyny vaikka väänsin.

Hitsi ku tietäis, et pitäskö ne vaan ostaa pois...

9.10.2015
misukka
misukka

Juu joka talvikenkä toki huono kävelyyn opetteluun,mutta noista fiteissä ei ole mun mielestä paljoa eroa välikausi kenkään,siksi tykästyin..
Mä huomannut saman kuin Linda,että kyllä se jouheemmin sujuu superfiteillä.. Toki sitten isomman kohdalla ei niin tarkkaa,vaikka toki sillekin toivon löytäväni superfitit koska on lämpösemmät ja toi on aika kylmä jalka..

Mutta niinkuin sanottu,viikingithän on kans ihan jalkaterapeuttien "hyväksymät" yms. Eli on jalalle hyvät eikä jalkaa varmasti pilaa,mutta lapsen kannalta mitä pienempi lapsi sen huonommat noi viikingit on noin niinkuin lapsen liikkumisen helppouden kannalta..

Muista merkeistä ei olekaan kokemusta.. Yhdet ecco kengät meillä oli pojalla kun kevättalvella alkoi seisoa tuen kanssa,niin ostettiin kun halvalla lähti.. En kyllä tykännyt yhtään.. En tiedä oliko ne koskaan edes kunnolla jalassa ja eihän toi niillä juuri seissyt.. Oli ihan kamalat,käytettiin useammin sitten äitiyspakkauksen töppösiä ja ihan märällä vaan niitä.. Toki yksi vaikuttava tekijä oli että toi oli sen 7-9kk joten sen ikäiselle on vaikea muutenkin pukea kenkää.. Mutta muutenkin saman malliset ne on kuin viikingit..

Ai niin ja viikingin lenkkarit on ainoat kengät mitkä poika saanut rikki,siinä oli ilmeisesti huono ommel.. Muuta kengät kestänyt ja säilynyt hyvän näköisenä sekä fitit että viikingit..

8.10.2015
Vipe
Vipe

No just semmoset kengät meidän muksuilla aina alussa olleet.

Mä luulen, että oli talvikenkä mikä tahansa, ni se ei ole kauhean näppärä. Mut eiköhän nuo pienet opi.

Meillä lisähaasteena nuo isot kintut. Että kauheita leipälapioita joutuu siirtelee.

8.10.2015
misukka
misukka

Talvikenkiä ei taida olla.. Meillä molemmat oppinut kesällä käveleen mikä on hyvä.. Mutta viikingit on kohmot opetella käveleen.

8.10.2015
Vipe
Vipe

Meille sairaalalla neuvottiin että hyvä kenkä joustaa ns. Astumis suunnassa muttei sivuttain eli sitä ei saa pystyä helposti kiertämään.. Näin ainakin reumalapsella..
Sellainen kenkä on hyvä merkistä ja hinnasta riippumatta.. Me muuten löydettiin ne superfitit talvikengät 45 eurolla..

8.10.2015
Vipe
Vipe

Ei tarjoillu ensikenkiä. En mä tosin tiedä edes onko talveksi saatavanakaan ensikenkiä.

Ja meillähän ei ole yhdelläkään ollut varsinaisesti ensikenkiä. Eli tukevat kyllä mutta ei ensikenkä nimellä.

En mä tiedä mitä eroa ensikengällä on muihin pieniin kenkiin.

8.10.2015
misukka
misukka

Eikä meille ole ne liikkeet tarjonneetkaan ekoiks kengiks joita fysioterapeutti suositteli..

8.10.2015
Vipe
Vipe

Misukka eikö tarjonnut mitään ensikenkiä 😱meillä pienemmällä on viikingin kengät märille keleillä ja sit ensikengät jotka kesällä hankittiin ja näkee sen kävelystä että ensikengät on kyllä paremmat..

Ja pojalla silloin reilu vuoden vanhana näki huikean eron kävelystä viikingeillä ja superfiteillä,jälkimmäisillä käveli normaalisti.. Nyt kesäkengissä viikingit vaikutti paremmilta,että testaamallahan se selviää,mutta mä en kävely harjoitteluun ihan ekaks hankkis viikinkejä kun käsittääkseni ei niillä edes ole varsinaisesti ensikenkiä..

8.10.2015
Vipe
Vipe

Cittarissa on täällä ainakin Haltin goreja nyt alessa. 50 vai 60 euroakohan oli hintaa. Teidän isommille voisi niistä löytyä hyvät monot kohtuuhinnalla. Ja isompi likkahan on jo niin iso, ettei ihan kauhean pehmeät enää saa ollakaan. Pitää tukea jalkapohjaa.

Me just käytiin tuon meidän pienimmän kanssa kenkäkaupassa, ni Vikingiä se siellä tarjosi heti ekana. Et on tukeva nilkka ja joustava pohja. Malli oli tosin eri kuin marketeissa tarjolla olevat.

8.10.2015
misukka
misukka

Eli Prismaa suosittelen jos kengissä säästää haluaa,sieltä löytyy silti merkkejäkin..

8.10.2015
Vipe
Vipe

Superfitit on kyllä hintansa väärtit.. Ei mene miksikään on tosi lämpimät ja älyttömän kevyet ja sirot.. Ainakin mitä pojalla oli..
Viime talvena sillä oli viikingit ja petyin.. Tai siis lähinnä harmittelin etten ostanut superfittejä.. Sillä viikingit on ihan hyvät kengät mutta talvikenkä niistä on kamalan kohmo.. Nyt lenkkarina ja välikausi kenkänä pojilla viikingit,mutta kyllä talveksi aion ostaa molemmille superfitit etenkin vauvalle,koska on niillä paljon helpompi kävellä,kun ovat sirot.. Jos siis malli sama kuin silloin pari vuotta sitten.. Ja viikingit ei ole yhtä lämpöiset,meidän superfitit oli älyttömän lämpimät,niissä oli sellainen valkoinen vuori..

Niin ja pitää vettä tosi hyvin,meillä ei pojan viikingit pitänyt enää lopputalvesta (siis ilman että kyllästin ne vedenpitävällä suihkeella) mutta superfitit piti vielä keväälläkin ilman että oisin suihkuttanut..
Tosin noi viikingin lenkkarit sitten taas piti älyttömän hyvin vettä.. Että kai se laatu noissa viikingeissä vaihtelee..
Itsellä oli super hyvät viikingin kengät piti vettäkin kunnes meni ihan rikki ja siis oli mulla varmaan 5-6 vuotta ostin uudet "samanlaiset" ja hajosi vuodessa kahdessa..

Superfitit ollut vain yhdet talvikengät ja muutamat välikausi kengät ja kaikki sandaalit ja kaikki pysyneet kuin uutena..

Hintaa toki on,mutta on kyllä meillä maksanut itsensä takaisin.. Ja meidän fysioterapeutti kehui sitä että panostetaan kenkiin ja sanoi sen olevan iso tekijä siinä että pojan virhe asennot korjaantui nopeasti,lääkäri sanoi samaa..

Mutta viikingit on kyllä kans jalalle hyvät,en ehkä suosittele ihan pienen lapsen talvikengäksi mutta isommalle varmasti menee..

Carata,katsoin noita sittarin kenkä tarjouksia,kun ensinnäkin nehän oli vain plussa kortilla,painoin yksien kenkien alennetun hinnan mieleen ja katsoin samat Prismasta niin oli siellä normaalihintaisena halvemmat kui sittarin ale hinnassa.. Ei välttämättä kaikki kengät ole näin,mutta tarkka saa olla.. Sama muutama joulu sitten lelu alet sittarissa oli osa jopa kalliimpia kuin Prisman normi.. Kannattaa vertailla..

Ja sekä viikingeissä että suoerfitissä on kenkäkauppalisä,että marketista saa halvemmalla.. Paitsi sittarin se normi hinta oli sama mitä kenkäkaupassa

8.10.2015
Vipe
Vipe

Ja ainakin Citymarketissa oli nyt alessa 49-69€ lasten välikausi/talvi viikinkejä. Muistaakseni. Kokoja en muista.

8.10.2015
carata
carata

Meillä on suurimmaks osaks Ecco ja Viking. Jokunen muukin on, mutta mä just oon katsonut että pohja taittuu vähän ja ei oo kovin kireä nilkasta tms. Lapsien jalat olen piirtänyt paperille ja JOS kaupassa saa pohjallisen irti niin pystyy hyvin katsomaan oisko mikä koko noin suunnilleen. Etenkin jos lapsi ei ole mukana. Netistä kannattaa katsoa onko jossain alessa viime vuoden malleja. Niitä voi nytkin olla kaupoissa poistossa ennen kuin uudet tulee.

8.10.2015
carata
carata

hiiop

8.10.2015
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...