Yskä vie yöunet

Heippa. Poika 2,5v on ollut nyt reilun 3 viikkoa pienessä räkätaudissa. Alkuun oli pahempaa tukkosuutta ym. mutta meni aika nopsaa ohi. Nyt on sitten jäljellä tämä YÖLLINEN yskä... Lapsi ei siis yski juurikaan päivisin ja energiaa riittää leikkimiseen ym. Mutta yöt menee meillä kaikilla aivan piloille, kun lapsi yskii niin paljon. Se on selkeesti limasta yskää, joka laittaa ihan yökkimään tarpeeksi yskittyä. Lääkärissä käytiin eilen tutkii keuhkot ja korvat ja kaikki mutta mitään sieltä ei löytynyt, kuulemma täysin terve lapsi.. "seuraillaan vielä pari viikkoa" ne sieltä sanoi.... Tässä on nyt pari viikkoa menty melko huonoilla yöunilla tuon yskän takia, sitä siis kestää sen tunnin pari aina kerralla.. yskän kanssa samalla myös nenä vuotaa. Mitä näitä kikkakakkosia on helpottamaan? On nyt laitettu märkää rättiä huoneeseen kostuttamaan ilmaa, annettu lämmintä juomaa illalla ja hunajaa... ei tunnu olevan mistään apua.. Lisää vinkkejä kiitos, että saadaan yöt taas rauhoitettua!

30.9.2015
Tii03
Tii03

Niin ja eipä oo tuo tullut mieleen, että jotkut ruuat voi sitä limasuutta aiheuttaa... meillähän aika perus iltapala on just kaurapuuro banaanilla ym...:D äh.. no laitetaas se vaihtoon nyt hetkeksi ja katotaan onko vaikutusta :)

5.10.2015
Tii03
Tii03

Kiitti kaikille vastauksista! Oon kännykällä kerinnyt ne kaikki kyllä lukea mutta en oo kerinnyt vastailemaan :)
Lähes kaikkia vinkkejä kokeiltiin.. tehtiin suur siivous huoneessa, imuroitiin patjat, tuuletettiin kunnolla, vaihdettii petivaatteet jne.. Sitten höyryhengiteltiin suihkussa, laitettiin valkosipulia ja tavallista sipulia villasukkaan sängyn päätyyn ja vielä sitä märkää rättiäkin, nostettiin sängyn päätyä.. mitähän muuta.. No sama yskä se vain on jatkunut..
Ensiviikolla ois se parin viikon seuranta ohi, joten katsellaan nyt vielä.. jos en ihan väärässä ole, niin olisko vähän helpottanut, mutta edelleen yskii kuitenkin niin että siihen kaikki herää..
Täähän alko heti kerhon alettua, siellä oli silloin tosi räkäinen lapsi .. ajattelikin silloin että on vaan flunssan saanut siltä lapselta.. mutta en nyt oo enää varma kun on kestänyt jo niin pitkään...
Kyllähän se lääkäri kyseli hengenahdistuksesta ja atopiasta ym.. no atopiaa löytyy kyllä mutta hengenahdistusta ei.. itsellä on kyllä kanssa huonot keuhkot ja vetelenkin tasasin väliajoin Ventolinea..
Noh.. saapi nähdä mitä ne ensiviikolla ehdottaa jos tämä ei siihen mennessä ole ohi mennyt....

5.10.2015
Tii03
Tii03

Pyydä myös mykoplasma ja keuhkoklamydiaverikokeet.
Meillä tytöllä tosin todennäköisesti oli vaikka verikokeen tulos ei ollutkaan selvä positiivinen, eli voi olla silti.
Toinen vaihtoehto voi olla RS virus, joka myös teki mein tytöllä aivan sairaan yskän.
Kait se on niin et vaik ei astmaa todettu niin jonkinlainen herkkyys keuhkoissa, kuten mullakin, että menee flunssat helposti ilmaiseksi yskäkin joka ei meinaa parantua.
Viimeksi parani vasta kun sai lihakseen piikillä antibiotin. Siis oli jo kolme tablettikuuria syönyt. Toisin samalla oli myös molemmissa korvissa märkäinen tulehdus sekä silmätulehdukset.
Oli hyvin heikossa kunnossa. Tämä todettiin testeissä RS virukseski ja kesti vuoden alusta kesään asti!

3.10.2015
Minnie
Minnie

Tii03
Meillä on kärsitty aikanaan lähes vuoden samasta piinasta tytön kanssa!!
Minä vaatisin ihan ensimmäiseksi avaavan, siis Ventolinen.
Illalla tunti ennen nukkumaan menoa jotta ehtii vaikuttamaan ja lapsi yskimään ilman pois.
Ei se tietenkään pahaa yskää lopeta mutta voi vähentää yöllistä yskää.
(Tietysti myös mainitut höyryhengitys, meillä saunottu ja heitetty kunnolla löylyä, sängyn päädyn kohotus, maito, kaura, banaani yms limaa tuottavat vähälle käytölle jne)

Meillä annettiin yli puolivuotta kolmen tunnin välein yötä päivää avaavaa tytölle. Muuten ei pystynyt yskimään tai pahimmillaan edes kunnolla puhumaan. Kortisoni, Flixotide oli aamuin illoin mukana.
Yskä loppui vasta kesähelteillä.
Astmatutkimukst tehtiin pitkän pallottelun jälkeen, mutta niissä ei selvää astmaa löytynyt, sittemmin epäilty lievää mastosytoosimuotoa...

2.10.2015
Minnie
Minnie

Meillä oli just kyseisestä syystä ipanalla (2,5v) öisin Vaporizer kuivahöyrykone päällä ja laitoin rintakehään ja selkään välillä sitä Vicks-salvaa. Auttoi edes vähän!

30.9.2015
Sannukki
Sannukki

Valkosipulia. Jos suljettu tila, eli ovet kiinni, riittää kun silppuat lautaselle. Jos avoin tila laita reilummin vaikka sukkaan ja pään lähettyville.

Höyryhengittelyä, se auttaa irroittamaan limaa. Jos ei suoraan höyryävää kupoia uskalla pitää lähellä, valuttakaa suihkussa kuumaa vettä ja sinne höyryyn istumaan.

30.9.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...