Pääsikö joku väliin?

Moikka kaikille. Haluaisin kuulla arvioitanne eräästä pohdinnasta. Ensinnäkin kerron, että meillä on miehen kanssa mennyt pitkään huonosti. Olen varautunut siihen, että ero tulee jossakin vaiheessa. Niin, että älkää alkako moralisoida tätä: Jouduin viime vuoden aikana usein tekemisiin miehen kanssa, johon pääsin ihastumaan. Kuvittelen, että ihastus oli molemminpuoleinen. Mitään romanttista ei tapahtunut, mutta kun juttelin hänen kanssaan puhelimessa, hengitys salpautui, sydän hakkasi lujaa, pyörrytti jne. Kaikki klassiset ihastumisen merkit. Pari päivää sitten lähetin hänelle viestin, jossa onnittelin merkkipäivän johdosta. Hän ei vastannut mitään. Kun olimme vielä tekemisissä kesäkuun alussa, olisiko minun pitänyt olla silloin aktiivisempi? Ehdottaa kahville menoa, syömään menoa tms. Tarkoittaako hiljaisuus, että joku toinen nainen on päässyt väliin? Jos näin on, kadun passiivisuuttani kovasti!

27.9.2015
odottaja
odottaja

PekkajaMatti saattaa hyvinkin olla oikeassa. Vaikka oma avioliittoni päättyisi eroon ja olisin täysin vapailla markkinoilla, kyllä mies kai vielä tänäkin päivänä haluaa olla suhteen aktiivisempi osapuoli. Se joka tekee aloitteen esim. treffeille menoon.

Mutta tänä iltana iski tietoisuus siitä, että juttu todellakin taitaa olla ohi. Ja surutyöhän siinä on tehtävä. En valitettavasti pystynyt menemään Kansalaisopiston ranskan tunnille. Toivottavasti työssä kaikki menee hyvin. Tykkään kuitenkin työstäni kovasti.

28.9.2015
odottaja
odottaja

Odottaja.

Sinun omissa ajatuksissasi tämä vieras mies on päässyt sinun ja aviomiehesi väliin. Tuo vieras mies ei välttämättä ajattele samoin kun sinä. Jos teillä kahdella ei enää ole  virallisia yhteyksiä, anna hänen olla.

Käännä katseesi aviomieheesi ja lapsiisi, ja mieti ja toteuta ne toimet, jotka vahvistavat ydinperhettänne.

28.9.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kaikille vastanneille. Teillä on ihan fiksuja mielipiteitä. Luen ne vielä myöhemmin tänään harkiten: nyt vain kiireellä lukaisin läpi, kun on töihinlähtöjutut edessä.

J75:lle: Olin tekemisissä tämän toisen miehen kanssa jonkinlaisissa virallisissa asioissa, jotka ovat nyt loppuneet lähes kokonaan. Meillä on hyvin etäinen yhteys samojen asioiden kautta, kontakteja sähköpostin/vastaavan välityksellä tai ei ollenkaan. Ja toisaalta tarvitsen sitä, että hän pitää minua järkevänä, lapsistani huolehtivana yms. ihmisenä.

 Koska emme ole olleet tekemisissä kesäkuun alun jälkeen, tuntuisi hyvin oudolta ruveta kertomaan tunteista nyt. Naimisissa oloni on ollut varmasti tiedossa, sormus näkyvillä jne.

28.9.2015
odottaja
odottaja

Juurikin näin Vipe, sä sen paremmin osasit selittää ☺

27.9.2015
sna27
sna27

Sna 👍 mä allekirjoitan ton.. Siis en ole suhteen aikana ihastunut kun ei ole ollut sellaisia vaikeita vaiheita vielä ainakaan että ois kerennyt ihastuun..
Mutta nuoruudessa jos joku osoitti kiinnostusta ja oli mukava ja ihastunut,niin kyllä sitä itsekin heti oli (ainakin suurimmaksi osaksi) sitten ajan myötä vasta selvisi että oliko sitä ihastunut siihen tunteeseen että joku on kiinnostunut vai itse ihmiseen.. Osassa kiinnostus toki oli ihmistä kohtaa mutta osassa sitä että joku halusi juuri minut,piti minua kauniina ja tahtoi tehdä kaikkensa eteeni.. Sitten kun alku huuma oli ohi,tajusi ettei oikeastaan tunne vetoa itse ihmiseen,jolloin kaikista parasta oli lopettaa suhde ennenkuin menee vakavaksi..

Eli tuokin voi olla mahdollista että ihastumisesi on ns.. Huomion hakuisuutta,ihastuttaa kun joku huomioi sinut ja on ystävällinen..

Eli mieti ilman kolmatta osapuolta haluatko eron.. Jos etsii huolla suhdetta ja katso toimiiko jos ei,niin eroa ja palaa vasta sitten markkinoille kun olet päässyt irti..

27.9.2015
Vipe
Vipe

Saattoi olla että joku pääsi väliin. Tai sitten mies vain ymmärsi ettei sinua kiinnosta koska olet varattu. Ei ne miehetkään loputtomiin jaksa odotella ☺

Mutta eikö kannattaisi ensin hoitaa se ero pois alta? Ja vasta sitten miettiä uutta miestä. Sitä vaan että saattoihan se sinullakin olla vain hetken ihastus oikeasti. Kun on vaikea kausi suhteessa, sitä helposti ihastuu ihan keneen vaan keneltä saa vähänkin positiivista huomiota..

27.9.2015
sna27
sna27

Lisäisin vielä että lapset vaistoaa tilanteet erittäin hyvin.. Vaikka kuinka yrittäisitte esittää että kaikki on hyvin ja halaisitte pussaisitte ja puhuisitte toisillenne nätisti,niin se ei tarvi kuin yhden sadasosan sekunnin kasvoilla käyvän ilmeen niin lapset näkee sen.. Ei tarvi kuin yksi huokaus,niin lapsi tulee lohduttamaan,koska luulee/tietää ettei kaikki ole hyvin.. Näin ainakin meillä.. Lasten korvat ja silmät on kaikkialla vaikka aikuiset kuvittelee ettei lapset näe tilannetta..

27.9.2015
Vipe
Vipe

Mä luulen, kuten Vipekin, että se mies haluaa pysyä erossa koska olet varattu.
Enkä mä itse useinkaan vastaa onnitteluihin mitä tekstiviestitse tulee. Joten en tekisi minkäänlaisia johtopäätöksiä tuosta.

Ja samoin ajattelen kuin muutkin. Eroa miehestäsi ennen kuin haet uusia säätöjä. Se on reilumpaa häntä kohtaan.

Tai koettakaa korjata suhteenne ja unohda muut.

Ihastuksia tulee ja menee mutta ne pitää osata ohittaa parisuhteessa ollessaan.

Musta se, että mietit onko joku päässyt sun ja uuden ihastuksen väliin viittaa siihen, että koko perheen, erityisesti lasten, parhaaksi olisi pikimmiten tehtävä päätös jatkatteko miehesi kanssa yhdessä vai ette. Keskenänne voitte toisianne kiduttaa jos niin tykkäätte, mutta antakaa lapsille selkeä signaali missä mennään.

27.9.2015
misukka
misukka

Niin ja kysymykseen..
Siis voi olla että joku pääsi väliin,mutta luulen että suuri syy oli että olet naimisissa/avoliitossa.. Ehkei mies osannut tulkita sinua koska olithan varattu..

On minullekin oltu ystävällisiä ja ollut sellaista juttua jonka voisi kuvitella ihastumiseksi,mutta jos mies ollut naimisissa tai seurustellut,niin en ole edes miettinyt että voisi olla jotain syvempää kuin ystävyyttä,enkä itse edes yrittänyt mitään syvempää,koska en halua mennä kenenkään liiton väliin (siis silloin kun itse olen ollut vapaa,nyt ollessani itse varattu en edes mieti miehistä että ovatko ihastuneita vai ei)
Elikkä ehkä tämä mies ei ole osannut tulkita tunteitasi eikä itse ole halunnut mitään kolmiodraamaa joten haluaa pysyä erossa siksi..

27.9.2015
Vipe
Vipe

Ymmärrän ihastumisen jos menee huonosti suhteessa,mutta mielipiteeni on että ihan oikein ettet ollut aktiivinen jos et ollut eronnut.. Ihastuminen ja normaali juttelu yms. Ei musta ole pettämistä,mutta musta heti jos huomaa että tunteet on syvät ja haluaa enemmän,niin tulisi toinen jättää.. Ehkä tämä mieskin olisi ottanut sinut enempi tosissaan eronneena kuin huonossa suhteessa roikkujana..

Ei pahalla ketään kohtaan,mutta musta on pelkurimaista ja väärin toista kohtaan että pelataan varman päälle ja seurustellaan toisen kanssa kunnes ollaan varmoja että tuleeko siitä jotain.. Sitten jätetään toinen tai jos jutusta ei tule mitään,niin haudataan suhde ja jatketaan nykyisen kanssa kun on parempi kuin ei mitään,mutta silti katsellaan uutta.. Musta heti kun huomaa olevansa vakavasti ihastunut niin on päätettävä nykyinen suhde ja otettava se riski että tuleeko mitään.. Enkä nyt tarkoita että heti ekasta "moi" sanasta pitää jättää nykyinen mutta siinä vaiheessa kun alkaa tapaileen ja on aitoja tunteita..
Itse en ainakaan haluaisi että mieheni olis mun kanssa kun ei löydä parempaakaan suhdetta mutta koko ajan ihastuu ja yrittää löytää toista..

Enkä tosiaan sano että ihastuessasi olet tehnyt väärin,mutta se ei ole reilua että olet koittanut uutta suhdetta ennen kuin päättänyt vanhan,mutta onneksi se ei ole ollut vakavampaa..

Minusta nyt oikea ratkaisu olisi joko yrittää tosissaan korjata suhdetta mieheen tai sitten kertoa miehelle tosi asiat että sinulla on vahvempia tunteita muita kohtaan joten ei olisi oikein jatkaa yhdessä.. Ja sitten voit tämän ihastuksen kanssa yrittää uudestaan tosissaan mikäli hänelläkin sinua kohtaan on tunteita.. Jos ei,niin sitten jatkat yksin mutta olet vapaa ihastumaan uudestaan ja olemaan täysillä mukana alusta asti niin ettei ainakaan tarvi jäädä miettimään että olitko itse liian kylmä..

27.9.2015
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...