Lähiaikojen ruokia taassiinsa :)
Eikös jookos? Ideoitten kalastelua siis :D

Vastaa
Listaa uusin ensin
Tennari, meillä kukka-parsakaali, porkkana, kurkku, tomaatti, paprika yleisimmät vihannekset lapsilla.
Porkkanaa ihan kokonaisena kuorittuna nakertavat esim välipalaksi/evääksi kun joka päivä jossain ollaan... (Tässä muuten tulee mieleen tutkimus että miksi hampaiden purentavirheet ovat lisääntyneet huomattavasti:syy oli että ruoka syödään pääasiassa pehmeässä muodossa, eli vain vähän jos lainkaan kovaa pureskeltavaa, jota hampaat ja leukaluut tarvitsisivat kehittymisvaiheessa)
Aterialla porkkanaa myös raasteena, keitettynä paloina/viipaleina. Samoin kukka ja parsakaalit paloina kevyesti keitettynä.
Kesällä kukkakaali raakana.
Suosin ehdottomasti Suomalaisia ja raakana/tuoreena
niin pitkään kuin mahdollista. Vitamiinit ja hivenaineet parhaimmillaan.
Talvella tulee käytettyä aika paljon omien pakastusten lisäksi Kruunuvihanneksia vaikka niissä onkin sitten ulkomaisia kaaleja 😕
Maissintähkiä ostin lähiviljelijältä ja niitä syödään keitettynä. Sipaisu voita ja suolaa niin nam! 😋
Herneet ja pavut ovat jääneet nyt pojan sairauden myötä vähemmälle (hän ei saa ollenkaan syödä).
Samoin punajuuri ja lanttu jääneet aika vähälle...
Lehtikaali (oikein superfoodia!) löytyy omalta kasvimaalta ja lapsetkin pitävät siitä tehdystä salaatista:
Lehtikaali hienoksi silputtuna,
Pätkis spagettia
Maustekurkkua pieninä paloina
Kinkkua pieninä paloina
Herneitä (nämä pojalta pois)
Kastikkeeksi itse tehtyä sinappisalaatinkastiketta
Salaatteja (muutakin kuin tomaatti,kurkku,paprika, joita on joka päivä 2x) teen vähintään joka toinen päivä, niissä ei ole kuin mielikuvitus rajana!
Jos haluat, voin kirjoittaa niistä lisää joku pv.
Meinasi ihan unohtua kurpitsat!!
Kesäkurpitsaa sosekeittoihin, sellaisenaan paistettuna pannulla, salaattiin paloiksi tai raasteeksi.
Pallokurpitsasta edellä kirjoitinkin.

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

Meillä menee porkkanat hyvin kaupaksi kun keittää ne sopivina paloina 😊 laatikkoruokiin upotan yleensä aina jonkun sortin pakastevihanneksia, tulee muutenkin täyteläisempi ruuasta. Nyt oon tehny uunissa siirappi porkkanoita, ai että ne on hyviä (joskus lanttu ja kukkakaali lisäksi nii avot!)😊 porkkana ja kurkku on meillä varmaan sellaiset mitä on lähestulkoon aina pöydässä. salaatti tehdään oikeastaan kerran viikossa, riippuen ruuasta minkä kanssa sitä sitten on ja sitä saapi syödä sitten pari päivää. Meillä on ihan perus jäävuorisalaatti-kurkku-paprika mitä sitten ite voi "tuunata" lisukkeilla. Kesällä salaattia menee enemmän ku talvella, varmaan johtuu siitä kun grillataan niin se on silloin automaattisesti siinä kyljessä. Ajattelin tehä tällä viikolla vaihteeksi raasteen porkkanasta ja sekaan ananasta, vähän vaihtelua kypsiin porkkanoihin.

Mä teen joskus rosmariini- tai rakuunaporkkanoita. Muoto vaihtelee. Voi olla paloina, viipaleina, soiroina.
Salaattia on aika harvoin mut järestään tarjolla on kurkkua, pikkutomaatteja tai paprikaa.
Pakastekasvikset on helppoja.
Ja tietty aika usein tulee itse ruokaan tungettua kasviksia. Esim. makaronilaatikossa on usein porkkanaraastetta tai kukkavihanneksia.

Mitä kaikkee kasvislisukkeita / millasia salaatteja teette yleensä? Mulla aina sama salaatti.. nyt jos joku päivä porkkanaraastetta tekis..

Meillä tänään jauhelihakeitto, liemi tuli edellisestä karjalanpaistista, perunat ja persilja omasta maasta...
Huomenna varmaankin sosekeitto broilersuikaleilla täydennettynä. (Kukka-parsakaalisosetta jääkaapissa odottamassa)
Todennäköisesti pizzaa (tarvikkeet jääkaapissa) ja kurpitsapihvejä myös tulossa tällä viikolla koska oman maan kurpitsoja nostellessa (laitoin alle puunpaloja jotteivät mätäne märkää multaa vasten) yksi irtosi kokonaan.
Siitä oli tarkoitus tehdä puolukka-kurpitsasäilykettä talveksi pakkaseen, mutta ehkä vain yhdestä tehdäänkin sosetta ja pihvejä... 😋
Uunilohta odotan, joten sitä varmasti haetaan kaupasta...
Tyttö toivoisi taas ongelle jotta saa itse ongittua kaloja valmistaa syötäväksi 😊😋 ehkä täytyy odottaa jotta mies saapuu työreissulta, ei oikein onnistu yksin kahden pienen kanssa ...
Minä en suunnittele ruokia yleensä ollenkaan eteenpäin, mutta sen mukaan mennään mitä tuotteita on maalla ja jääkaapissa käytettävänä. Sekä siitä huolehdin että joka viikko tulee kalaa, kanaa, possua, nautaa ja kasviksia ihan joka aterialla ja paljon!!

Viime viikolla meillä oli mm. pinaattikeittoa ni ei tälle viikkoa sitä. Nyt lounaaksi tulossa uuniohrapuuro, päivälliseksi meinasin karjalanpaistia. Sitä sit varmaan muutamana päivänä ku parisen kiloa lihaa siihen upotan.
Sit tuosa jääkaapissa näkyy olevan broiskun filesuikaleita. Niistä varmaan risottoa ku eilennä syötiin kastikkeena toinen paketti pois.

Nostan..
Jii mä suunnittelen sen verta kun kauppaan pääsen vain viikon loppuna,siis tekeen isommat ostokset niin ei tarvi juosta joka päivä kaupassa.. Ja kun meillä pakko aina olla jotain kunnon ruokaa,kun hoitolapsia ja vihannekset päälle.. Ei voi todeta "jaa kaappi tyhjä,no syödään pelkkää nuudelia" 😂 toki meillä pakkasessa yleensä aina jauhelihaa varalla..

Meillä syödään varmaan vielä parina päivänä karjalanpaistia ja muusia, tuli sen verran iso satsi 😅 sitten tehdään makaroonimössöö ja/tai lasagne. Loppuviikosta tehdään lihapullakastike ja spagethia 😊 Viikonloppuna tehdään varmaan pitsaa ja kana-feta salaattia kun tulee yö vieraita 😊

Ma: Nakki wokki+ kukkakaali nuggetteja Ti: Maustetut Lohkoperunat+ kalaa Ke: Kana hässäkkä To: Jauheliha- peruna laatikkoa Pe: Keittoa La: Omatekoinen pitsa

Vipe miekii tein vasta kinkkukiusausta, tungin vielä oikein paljon valkosipulia sekaan :P
Tiina mitä on lapskoussi?

Tännää oli pihviä, perunoita ja salaatti ja nyt kanakeittoo. Huomenissa lohikastike ja makarooni ja makaroonilaatikko.
Sitpä en tiiä..

Riulla osa aika samaa kuin meillä.. Kalakeittoa syötiin tossa loppuviikosta eilen koipia ja nuudelia.. Ja jauhelihapihvejä ajattelin tehdä alkuviikosta.. 😄
Kinkkukiusausta on myös ruokalistalla.. Mitähän muuta oli.. Unohdin jo vaikka taas joutui miettii viikon ruuat valmiiksi.. Uunilohi oli suunnitelmissa kanssa,mutta katsotaan toteutuuko kun silloin kun piti tehdä onkin kerhon retkipäivä jolloin eletään makkaralla,viinirypäleillä ja vihanneksilla.. Tai sitten jos hoidokin vanhemmat ei halua että lapsi elää makkaralla teen noi jauheliha pihvit illalla valmiiksi ja niitä lämmitetään sitten nuotiolla retkellä..
Jotain ruoka aineksia kyllä vielä ostin mutten nyt muista mitä.. Ehkä selviää kun käy jää kaapilla..

Eilen oli niin nätti keli että pistettiin grillaten, iltapalaksi mies loimutti kaksi lohifilettä - miun suurta herkkua :P
Tänään osuttiin miun äitin luokse ruoka-aikaan ja siellä oli kalakeittoa, illaksi on meillä miehen kaa hornetit, lapsille pitää kai jotakin kyhätä. Kaalikääryleitä kyhäsin vastikään hurjan määrän ja osan pakastin, joten sieltä ois kai kaiveltava yhelle päivälle. Broiskun koipia ja nuudelia syötiin vasta, jauhelihapihvejä paistetun sipulin ja perunan kanssa syötiin kanssa justiinsa.
Huomisen ruuasta ei oo vielä mitään käryä, ylihuomenna aattelin tehä kalapuikkoja muussin ja kermaviilikastikkeen kanssa. Sillon on nääs kaksi lainalastakin omien lisäksi syömässä niin on kuitenkin suht edullista ja lasten makuun. Sen pitemmälle en tiiä :D
