Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

1,5 vuotiaan yöheräilyt

HEi! Täällä kaivaittaisiin vinkkejä puoltoistavuotiaan nukkumiseen/nukuttamiseen! lapsemme siis heräilee yöllä useita kertoja eikä jatka unia muuta kuin maitopullon kanssa(ei aina silloinkaan) tai sitten viereeen. Haluaisin että lapsi opppisi nukahtamaan itse omaan sänkyynsä kun herää, eikä hänelle tarvitsisi antaa maitopulloa taikka ottaa häntä viereen nukkumaan. Välillä on ollut pari yötä,ettei hän ole herännyt kuin kerran mutta sitten on taas heräillyt useammin, eli siitä ei ole kuitenkaan pitempiaikainen tapa tullut. Jos jollain on ollut samanlaista ongelmaa, otan mielellään vinkkejä vastaan miten olette saaaneet lapsen nukkumaan kokonaisia öitä omaan sänkyynsä. :))

14.9.2015
minttu92
minttu92
3 years, 6-month-old toddler

Voi olla että onnyt hankalampaa sada se pullo pois mutta ei meillö silloin ollut meneillään varsinainenvieroitus, sattui muuten vain nukkumaan ilman maitoa ne yöt.. mutta ei muuta ku kokeilemaan nyt ihan tositarkoituksella!

15.9.2015
minttu92
minttu92

No nyt on sitten astetta tiukemmassa se huuto kun kerran sai maidon takaisin huutaen. Nyt pitäydytte päätöksessänne niin ajastaan helpottaa.

Pahin virhe kaikessa vieroituksessa on, että annetaan periksi, kun ei jakseta kuunnella/kehdata huudattaa. Sen jälkeen homma on entistä työläämpää ja aikaa vievempää. Näissä jutuissa ajoitus on kaiken a ja o. Eli ei kannata lähteä vieraisille yöpullosta vieroituksen aikana ellei ole valmis siellä vieraisillakin hoitamaan hommaa loppuun saakka.

15.9.2015
misukka
misukka
2 years, 3-month-old toddler

Kiitos vastauksista! Pitääpä kokeilla antamianne vinkkejä,niin jospa poika alkaisi nukumaan paremmin. Tuttia ei siis ole meillä käytössä, ei ole koskaan oikein huolinut sitä. Viime viikolla poika oli kyllä useamman yön jo ihan vesilinjalla jos jotain joi ja nukkui ensimmäisen kokonaisen yönsä. Mutta sjtten taas heräili useasti ja huusi kun ei saanut maitoa,niin en viitsinyt kauhean pitkään huudattaa kun oltiin isovanhemmilla kylässä,eikä kotona....

14.9.2015
minttu92
minttu92

Meillä esikoinen täyttää ens kuussa 1,5v. Vielä on unilla maitopullo. Usein miten nukahtaa sen kanssa omaan sänkyyn, toisinaan riittää kun vaan itse istuu sängynlaidalle Selin tyttöön. Meillä ei ole silittely taktiikka auttanu, vaan paremmin toimii kun ei huomioi vaan on vain vieressä.. Meillä herätään harvemmin kesken yön, mutta jos tekee hampaita niin voi herätä parikin kertaa.. yleensä oon vain kiikuttanu sen pullon, toisinaan riittää kun on vieressä. Meillä molemmat tytöt nukkuu vielä meidän makkarissa, kerkiää ne sitte myöhemmin nukkua omassa huoneessa 😊

14.9.2015
manna_87
manna_87
28 weeks pregnant

Carataa peesaan sen verran, että ikää on jo sen verran, että voisi pullosta luopua kokonaan myös päivällä. Opetelkaa päivälläkin käyttämään nokkista tai tavallista mukia.

14.9.2015
misukka
misukka
2 years, 3-month-old toddler

Keskimmäisen kanssa jätettiin yösyönti pois veden avulla. Eli tarjottiin nokkiksesta vettä rintamaidon sijasta. Pari yötä meni. Ikää oli tuolloin 8kk.

Tassuhoidosta en tiedä varsinaisesti, mutta meillä muksuja rauhoitettu niin, että käsi asetettu rinnan tai kyljen päälle. Kun on rauhoittunut, on käsi nostettu pois jotta nukahtaa omin päin.

Ilmeisesti illalla ei ole ongelmia nukahtamisen kanssa vaan nimenomaan yöheräilyt.

Nukkuuko lapsi teidän kanssa samassa huoneessa vai omassa huoneessa?

Yövalosta saattaa olla hyötyä jos pelkää pimeää. Meillä ihan ehdoton kun täällä metsän keskellä asutaan eikä yöaikaan oikeastaan valonpilkahdustakaan näy mistään. Itsekin tarvii valon vessareissulla. Vaikka kyllähän sinne käsikopelollakin löytää ;)

14.9.2015
misukka
misukka
2 years, 3-month-old toddler

Ja mä luopuisin maitopullosta siis. Kokeilisin rauhoittaa ensin vedellä. Jos se ei auttaisi, ottaisin viereen.

14.9.2015
carata
carata

Meillä 1,5v nukkuu heräämättä tai heräten 1-2x. Tuttia syö. Oli aiemmin rintaruokinnalla ja sitten siirtyi saamaan vain illalla velliä. Pikku hiljaa lopetettiin se. Koskaan ei syöty sängyssä, vaan aina keittiössä. Mutta me annettiin nokkamukista kylmästi vain hörppy vettä ja peiteltiin takaisin. Välillä kitisi hetken ennen kuin malttoi nukkua. Mutta mä sanoisin että selkeä päätös nyt vain miten toimitaan ja myös isälle/lasta hoitaville aikuisille ohjeet selviks.

14.9.2015
carata
carata

Moi! Meillä ei ollut pulloa, vaan tissi millä sai nukkumaan, kun heräsi yöllä. Mutta kerronpa miten meidän neiti alkoi nukkua 1v 1kk iässä yöt läpeensä. Imetyksen lopetin ja mies hoiti alkuun yöheräilyt. Otettiin käyttöön tassu-unikoulu. Kun neiti heräsi yöllä, niin mies meni silittelemällä rauhoittamaan. Ei kuitenkaan silittänut niin pitkään, että olisi siten nukahtanut vaan rauhoittui ja oppi hiljalleen nukahtamaan itse. Muutama yö oli aika kauhea, mutta periksi ei annettu. Mies tassutteli, jos heräsi ja ei mennyt viikkoakaan, kun heräilyt jäi pois. Vesipulloa ei otettu käyttöön, sillä neiti oli jo sen ikäinen, ettei tosiaan nälkään/janoon herännyt, vaan kyseessä oli tapa. Toki kipeänä ollessa sai yöllä vettä tarpeen vaatiessa. Kesön aikana neidin ollessa puolitoista vuotias alkoi iltaisin nukahtaa itse sänkyynsä joka iltaisten tuttujen iltatutiinien jälkeen. Joskus kyllä iltaisin tarvitsee joko äidin tai isin huoneeseen, kun nukahtaa, mutta pääsääntöisesti nukahtaa ilman apua. Suosittelen lämpimästi tuota tassu-unikoulua. Lue siitä tarkemmin MLL sivuilta. Kyseessä ei sius ole mikään huudattaminrm unikoulu. Toivottavasti tästä oli jotain apua siulle.

14.9.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
1 year, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...