Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Syksyiset lokakuiset!

Lasketut ajat 2014 tytsy91/ 5.10.14/1 - tyttö syntyi 5.10.14 Zonja/5.10.14/2 - tyttö syntyi 18.10.14 Pirpana2012/ 6.10.14/2 - tyttö syntyi 7.10.14 sennih/ 11.10.14/1 - poika syntyi 2.10.14 Jiikoo84/ 12.10.14/5 - tyttö syntyi 11.10.14 Vipe/ 14.10.14/2 - poika syntyi 16.10.14 maijuli88/ 17.10.14/3 - tyttö syntyi 21.10.14 RJP76/ 17.10.14/1 - tyttö syntyi 14.10.14 Nyyrikki/ 19.10.14/1 - poika syntyi 16.10.14 Felize/ 21.10.14/3 - poika syntyi 17.10.14 Kamelot/ 23.10.14/2 - poika syntyi 14.10.14 Nijava/ 23.10.14/1 - tyttö syntyi 28.10.14 Jusu2/ 27.10.14/2 - poika syntyi 1.11.14 Surunauha/ 28.10.2014/2 - poika syntyi 6.11.14 Keisarinna/ 29.10.14/3 - poika syntyi 3.11.14

14.9.2015
Keisarinna
Keisarinna
17-month-old baby

Jep,meillä tosin toi pureminen oli sinänsä hyvää laatua ettei se harmikseen pure,ne tunteet purkaa muuten.. Pureminen liittyi/liittyy vaan siihen että joku ärsyttää sen äärimmilleen ja ahdistelee eikä tajua lopettaa vaikka toinen sanoo ja tönii yms. Eli sinänsä hyvä,että siihen usein ehti väliin. Jo ennen kuin meni puremiseen..

Harmi että unohdit neuvolan 😔 siihen liittyen ajattelin että voisin aloittaa tonne uuden ketjun kun tää syksy ketju siks vanha.. 😄

Harmi ettei pari suhde asiat ole edennyt,mutta toisaalta ne on asioita joita ei varmaan hetkessä korjata..

Hyvä että olette terveenä pysynyt..

Lauri on ihana kun silittelee masua jne. En tiedä tajuaako kuinka paljon lopulta,mutta ihana jo sekin että jos möyrii mun sylissä tai vieressä sohvalla ja sanon että varo äidin masua kun siellä on se vauva,niin heti alkaa silitellä ja varoo sen aikaa mitä muistaa 😊

14.4.2016
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Tänäänhän se neuvola olis ollu, enkä muistanu mennä =( Ärsyttää, ku en ikinä unohda tällasia menemisiä ja aina ajoissa... Täytyy huomenna soitella uutta aikaa. On kyl muutenkin ollut tänään päivä, ku tuntuu unohtelee kaikkea... pitäis varmaan jotain dementieselvittelyjä tehdä =D

13.4.2016
Zonja
Zonja

Onhan tuollainen hankalaa, kun ei vielä tässä vaiheessa lapsi osaa oikein ilmaista, jos jokin harmittaa, niin saattaa alkaa juurikin purra. Mikä ei tosiaan toivottavaa sekään ole, mutta hyvä, että osaa ilmaista halujaan. Mutta onneksi sait puremisen loppumaan =)

Meillä ollaan oltu nyt yli viikko terveenä yhteen putkeen, juhuu =) ei oo sitten viimevuoden tapahtunut. Josko nyt alkais sairastelut helpottaa.

Ja molemmat lapsista näyttäisi vähän sopeutuneen päiväkotiinkin, nyt muutama kerta jääneet ilman itkuja. Kyllä poika edelleen on kovin harmissaan ja sanoo, ettei halua mennä, mut ei oo enää jäänyt huutaen.

Meillä tyttö kanssa osaa näyttää ja sanoakin suurimman osan ruumiinosista, ehkä apua kun tykkää yhdestä kirjasta jossa niitä luetellaan. =) Meillä ei kumpikaan oo alkanut tuollaista kikattelua pippeli tai pimppi asioissa, ainakaan vielä. Poika kyllä kertoo ja kyselee vaikka kaupassa, et onko tolla naisella pimppi? Niitä on sit kiva selitellä siellä =D

Parisuhdeasioissa ei olla menty mihinkään suuntaan, yritetty kovasti jutella, mut ei oikein lähe luontevasti sujumaan =(

Mut muuten ei varmaan mitään uutta ihmeellistä, tällä viikolla, oisko jo huomenna ollu tytön neuvola.

13.4.2016
Zonja
Zonja

Kannatti avautua 😂 Se pureminen taas on loppunut.. Liekö johtunut sitten tiukkuudesta vai siitä että juuri pääsin valittamista niin sitten loppuu 😄 No mutta hyvä näin..

6.4.2016
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Jos toinen tajuaisi oman parhaansa (loppui tila edellisestä kesken)
Mä en halua että multa lähtee hoitolapset aina jossain purema jäljissä mutten pysty myöskään olemaan jatkuvasti silmät selässä.. Jos kyse ois vaikka esikoisesta,niin sille vaan sanoisin että älä tule sitten äidille itkeen jos Lauri puree,mutta hoidokin kanssa en voi nii tehdä vaan on mun vastuulla ettei puremista pääse tapahtumaan.. On siihen auttanut vähän esim. Se että jos Laurilta viedään kädestä ja se puree niin sitten se toinen saa sen lelun,sillä olen opettanut että Lauri tekee vielä enemmän väärin jos puree.. Toinen mikä helpottaa on että Lauri varoittaa ensin.. Se ei heti upota hampaita kii vaan ensin yrittää karkuun tai tönäisee toisen pois tai karjuu,silloin tiedän että paras rientää väliin.. Mutta sitten jos toinen menee aina uudestaan kiusaan niin saattaa Lauri vastata suoraan hampailla joku kerta..
Sori avautuminen mutta kamalan raskasta,kun vihaan sitä että Lapsi puree toista ja Lauri tekee väärin,mutta sitten kun ei se toinenkaan ole viaton kun hakee oikein sitä.. Koska pitäisihän Laurillakin olla oikeus omaan tilaan ilman että toinen roikkuu koko ajan iholla mutta en halua opettaa että jos toinen ei usko hyvällä niin sitten saa purra.. Huh,eiköhän se tästä.. Ei ole onneksi montaa purema jälkeä vielä hoidokki saanut mutta musta yksikin on liikaa..

31.3.2016
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Kurjaa Zonja ettei terapiasta ole ollut apua.. Ja juu tuon ymmärtää että illalla sitä on niin väsynyt ettei vaan jaksa.. Ja vuorotyössä kun kerta olet niin vielä harvemmin yhteistä aikaa,kun muuten ois edes viikonloput sitä perheen yhteistä aikaa.. Toivottavasti teillä nyt silti kääntyy parhain päin ja ettei autotalli projekti kiristä välejä entisestään.. Onneksi se lienee pikku juttu noin niinkuin talon rakennukseen verraten.. 😊

Toivottavasti teiltä nyt pöpöt pysyykin poissa..

Hyvä että poika sopeutunut hoitoon,jospa se tyttökin siitä vielä..

Meilläkin toi puhe kehittyy ja Lauri on siitä erilainen että toistaa sanoja pyydettäessä.. Kun Isoveli sanoi vasta jos osasi,kuiskaili itsekseen ja sanoi ääneen vasta jos meni tarpeeksi hyvin.. Mutta sehän lähtikin puhumaan sitten suoraan jätti pitkillä lauseilla.. Laurilla on aika paljon sanoja käytössä mutta taistelee vielä enemmän kuin mitä itse oma aloitteisesti käyttää.. Ja se koittaa toistaa kaiken vaikeankin.. Se ei ole sellainen papukaija että toistaisi normi puheesta mutta tykkää toistaa jos sanon esim. "osaako Lauri sano pyjama" niin sit toistaa "pujamapa" tai jotain vastaavaa.. Eli en ainakaan huolissani ole vaikkei nyt tosiaan muuten järin laajasti puhu niin ymmärtää puhetta ja tosiaan toistamalla sanoo tosi monta sanaa..

Ja ruumiin osa leikki on toinen kiva.. Pää ja nenä osaa sanoa itse ja muita näyttää aina kun käsketään.. Yllätyin eilen että osasi leuankin 😄 tosin tarkemmin ajateltuna aika usein käsketään nostaa leuka ylös jos laitetaan kypärää tai vetskaria kii.. Ja se mikä on kiva niin jostakin ilmeisesti geeneistä tai jostain se tulee että pippeli on hassu juttu.. Jos kysyn missä pippeli niin aina kamalan kikatuksen kera näyttää sen.. Toki isoveli saattanut opettaa tuolle,mutta jostain se isovelikin on sen oppinut että se on hassua ja en mä ainakaan myönnä kikatelleeni sen pippelille vaippaa vaihtaessa 😂 Vähän ehkä sama että noista molemmat on oppinut Pieru huumorin jo alle vuoden vanhana.. Eli ei kai noita voi ihmiskunnasta pois kitkeä kun lapset oppii opettamattakin.. Ja toki sitten itseä naurattaa kun tollainen pieni nauraa katketakseen jollekin omalle paukulle ja sitten peli on jo menetetty ei sen jälkeen voi enää sanoa että ei ole naurun asia 😂 Toisaalta parempi noin päin.. Oli jotenkin kamalaa kun tuttavan tyttö häpesi sitä että pieras,ihan omassa kodissaan eikä edes ruokapöydässä eikä edes mitenkään äänekkäästi eikä kukaan huomauttanut,mutta niin että itse huomasi asian,niin häpesi tosiaan niin paljon että itkua tihrusti ja lähti muualle häpeämään asiaa kesken leikin.. Ei sekään kyllä ois kiva.. On meillä puhuttu että ruokapöydässä ei pierrä eikä tahallaan pierrä jne. Mutta jos lapselta pääsee tässä kotona normi arjessa Paukku niin sitten pääsee,siitä ei sanota mitään..

Eksyin taas aiheesta,mutta joo hyvin miehinen on Laurin huumorin taju ja on se vaan nii ihana edelleen vaikka onkin tollainen huithapeli.. Tänään huuteli postiluukusta käytävään "Haloo! Haloo!"

Ai niin en tiedä kirjoitinko mutta mua inhottaa se että Lauri puree.. Se meinas aloittaa sen jo aikasemmin mutta olin tosi tiukka koska se on mun mielestä tosi Inhottavaa,niin se loppui kyllä,nyt se nostaa taas päätään.. Edelleen olen tiukka ja tosi vihainen jos puree eikä onneksi kauhean usein pure,mutta puree kuitenkin.. Puree vain ärsytettynä eli jotain hyvää sentään ei siis pure vaan puremisen ilosta.. Eli toista hoitolasta ei ole purrut koskaan,mutta sitten toi toinen.. Se on sellainen että se ui iholle ja haluaa aina saman lelun kuin toisella ja etenkin Laurista se tykkää tosi paljon niin roikkuu siinä koko ajan ja ottaa kädestä ja tunkee leikkiin vaikkei toinen halua ja seuraa sitä kuin hai laivaa.. Eikä edes lopeta vaikka Lauri tönäisee tai lyö tai puree ja sitten kun koitan että esim. Ruokaa laittaessa se leikkis tässä mun nähtävillä eikä tunkis Laurin luo että pystyn valvomaan niin ei! Ja siis Laurin pureminen ei ole missään nimessä puolusteltavaa mutta ois helpompaa

31.3.2016
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Enpä taas ollu huomannut, että tänne on kirjoiteltu.. kurja ku ei tuu etusivulle =(

Vipe, meillä asunto valmis, mutta autotallia pitäis rakentaa.. eli muistit oikein, et jotain rakennusprojektia on.. toki nyt talven ollu tauolla, mut nyt pitäis taas jatkaa. Täytyy meidänkin yrittää jollain keinoilla saada tuota yhteistä aikaa. Mutta tää mun 3-vuorotyö hankaloittaa, kun oon niin paljon iltavuoroissa.. ja sit ku ois mahdollisuus tehdä illalla jotain, niin tuntuu, että kumpikin on niin väsy ettei jaksa. Ja lapsia meidän on aika hankala saada hoitoon, kun ainoita vahtijoita on mun äiti, ja hänkin tekee vuorotyötä..

Keisarinna, kiva kuulla kuulumisiasi pitkästä aikaa =) Hienoa, että Topias viihtyy päväkodissa.. mutta kurjaa, että teilläkin parisuhdeongelmia. Oletteko jo monta kertaa käyneet tuolla terapiassa. Me myös käyneet ja nyt kohta jo loppuu, enkä kyllä tiedä onko sieltä mitään apua saanut =( Mitenkäs teillä? Ja ei ole siis pakko vastata, jos ei halua kertoa, ymmärrän kyllä =)

Sairastelut tuntuis olevan taas ohi, toivottavasti pidemmäksi aikaa. Pojalla loppu eilen pitkä ab-kuuri. Tänään ovat ekaa päivää päiväkodissa. Meillä oika näyttäis alkavan vähän sopeutumaan päiväkotiin, ei enää jäänyt itkien mut tuo pienempi kyllä edelleen huutaa kurkku suorana sinne jätettäessä, mutta onneksi rauhoittuu melko nopeasti.

Tytöllä ei mitään erityistä uutta kuulu, puhe kehittyy hurjaa vauhtia ja tällä hetkellä on sellainen lukutoukka, että kantaa koko ajan jotain kirjaa ja haluaa lukea. Ja ihme kyllä, jaksaa kuunnella ihan kunnon satukirjoja. Ja on kyllä niin tempperamenttinen tapaus, että en tiedä keneen tullut =D jos ei asiat tapahdu kun hän haluaa, niin osoittaa sen kyllä tosi selkeästi

31.3.2016
Zonja
Zonja

Keisarinna,kiva kuulla sinusta! Olen miettinytkin mitä mahtaa kuulua.. Ihanaa että Topias viihtyy päiväkodissa,mukavampi varmana itsekin olla töissä kun ei tarvi miettiä koko ajan lapsen perään..

Harmi kuulla että teilläkin parisuhde koitoksella 😢 Toivottavasti saatte asian kuntoon,onhan tuo arki varmaan sellaista ettei paljoa jaksa,mutta hyvä että yritätte!

Meillä oli oksennus tautia mutta taisi olla vain Laurilla ja meni onneksi ohi yhdessä illassa.. En ymmärrä että toi pienempi on nyt sairastellut paljon (ainakin meidän mittapuulla) mutta isompi ei yhtään lukuun ottamatta yhtä päivää mutta silloinkin lämpöä oli vaan 37 eli ei mennyt edes kuumeen puolelle vaikka toisella oli 4 päivää kuumetta silloin.. Kai sillä on vaan niin hyvä vastustuskyky ja Laurilla heikompi..

27.3.2016
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Huh ku on tullu oltua pois! Mulla mukamas niin kiirettä :D no ei, oikeesti on kiirettä ku pitäs pääsykokeisiin lukea ja käydä myymässä lehtiä viikolla puhelinmyynnillä ni illalla on aika veto pois :D

Onnea Vipe raskaudesta! :) Mulla on vauvakuume mut mies ei halua enää neljättä vaan on todella jyrkkä sen asian suhteen eikä tässä nyt mitenkään hyvin muutenkaan mene et eipä silleen oo vauvan aika vielä :( käydään siis parisuhdeterapiassa miehen kanssa ja katotaa mitä käy avioliitolle. No jos ei auta, ni ei voi ainakaan sanoa, etteikö ois yrittäny kaikkensa.

Topias on päiväkodissa ja hurmannu kaikki siellä. Niin ilonen poika eikä itke turhia :) tosin isoveljet ja Topias on eri päiväkodeissa syksyyn asti, mutta ei se haittaa ku tuossa työssä pystyy niin hyvin sumplimaan tulemisensa ja menemisensä :D meillä on esikoisella jotain alkavaa uhmaa, ku suuttuu ni kirkuu ja huutaa ja heittäytyy sänkyyn, keskimmäinen nyt on ollu aina tosi räiskyvä persoona ja Topias on siinä välillä. Ehkä enemmän kuitenkin kuin esikoinen.

Neuvola meillä on tuossa huhti vai toukokuussa ja mulla on ne koulujen pääsykokeet (yliopisto ainaki ja ehkä sit tuo amk) ja sitte tätä avioliittoa pitäs jotenki huoltaa. Tuntuu vaa et oon tunteeton pökkelö joka ei jaksa enää tehä asioiden eteen mitään.

Zonja, toivotaan, että sairastelu teillä helpottaisi!

RJP, onko sulla töissä irtisanomisen uhka? :(

Pitää nyt yrittää tulla useammin taas tänne lukemaan kuulumisia. Te kaikki ootte kyl olleet mun mielessä. :)

26.3.2016
Keisarinna
Keisarinna
17-month-old baby

Tännekin tullut tekstiä..
Kiitos rjp ja zonja 😊

Voi ei Zonja.. Raskasta tuollainen sairastelu.. Ja siihen vielä parisuhdeongelmia jne. Tsemppiä teille tosi paljon! Hei oliko niin että tekin rakennatte vai saitteko jo valmiiksi? Vai oliko teillä muuten vain muutto hommia,vai miten,jotenkin jotain muutto juttuja muistelisin..
No joka tapauksessa toivon että saatte homman toimimaan,vaikka toki joskus on parempi erota.. Mutta yrittämättä ei kannata jättää.. Teilläkin tosi rankka kausi menossa.. Kaksi pientä ja jos vielä valvoskellaan ja uusi vaihe taas elämässä kun oot palannut töihin ja lapset mennyt hoitoon.. Yrittäkää jos suinkin järjestää itsellenne treffit iltaa,ei ole helppoa eikä sitä aina jaksa,mutta kannattaa.. Tai se mitä me miehen kanssa esim. Harrastetaan on lautapelit.. Vaikka yksi peli kun lapset on nukkumassa ja vaikka ihan vaan kerran viikossa niin saa ihmeitä aikaan.. Siinä rentoutuu ja sitten jutustelu on luontevaa.. Ei me ainakaan Osata istua pöydän ääreen puhumaan tunteistamme.. Mutta pelin ohella tulee luonnollisesti keskustelua jostain ja jos ei tule nii ainaki pelistä ettei ole kiusallista hiljaisuutta 😄

Eihän lautapelit ole kaikkien juttu,mutta kannattaa kokeilla.. Meillä muuten menee ilta äkkiä siihen että toinen katsoo telkkaa ja toinen räplää jotain kännykkä peliä kun ei yksinkertaisesti vaan jaksa mitään,ei edes jutella vaikka oikeastaan ois kerrottavaa mitä viikolla tapahtunut tai seuraavalla viikolla tapahtumassa mutta kun ei vaan jaksa.. Lautapeli piristää tunnelmaa.. Ja siis kun me ollaan molemmat rentoja pelaajia.. Toki aina on kiva voittaa,mutta me ei saada riitaa aikaiseksi pelistä,vaan jos häviää niin sitten otetaan vaan uusiksi tai todetaan että näin tällä kertaa,meille pelin idea on se yhteinen aika ja hauskuus.. Mutta jos toinen on sitä pelaaja tyyppiä että häviön tultua nappulat lentää tai pyrkii voittoon hinnalla millä hyvänsä niin en suosittele.. Mun pikkuveljeä ja sen vaimoa on kiva seurata jos pelataan jotain peliä niin että ne on eripuolilla 😂 molemmat ottaa kovana kolauksena häviön ja lisämausteena voitolla ollessaan ovat toisilleen niin ivallisia ja lällättelee että se saa sen häviöllä olijan kiehuun vielä enemmän.. Ja samalla puolella pelatessaan voitolla on hyvä,mutta häviöllä alkavat myös riidellä 😄 Ihan hyvää viihdettähän se on niiden kanssa pelata mutta sellaiselle parille en suosittele lautapeliä parisuhteen hoitoon.. Ja siis vielä se että jäävät jauhaan siitä ikusiks ajoiksi.. Aina kun sama peli kaivetaan esille nii eka tapellaan se vanha peli alta pois tms. 😓

Karkasi vähän,mutta siis toivottavasti saatte suhteen kuntoon,samoin terveyden ja yöunet..

Täällä ei paljon mitään uutta.. Paitsi yksi uusi hammas 😂 nii ja puhe kehittyy toki hiljalleen koko ajan.. Niin ja tänään käytiin lenkillä,niin Laurikin käveli tunnin lenkin sujuvasti,vaikka oli kuravermeet ja saappaat eli ei mikään paras kävely asu,mutta hienosti jaksoi.. Aika useinhan se tulee rattaisiin laitettua kun ei ole aikaa antaa kävellä,mikä on sääli,muttei sille tässä arjessa voi mitään 😢

15.3.2016
Vipe
Vipe
3 years, 2-month-old toddler

Ja just kun kirjottelin, että sairastelut menossa parempaan suuntaan, niin eiköhän tytölle noussut taas kuume.. vaikka tänään just otettu vika ab-korvatulehdukseenkin... =(

7.3.2016
Zonja
Zonja

Ihanaa Vipe, onnea kovasti! Ja toivottavasti kaikki menee hyvin ja voit hyvin raskauden ajan. 😊

Itsellä kanssa olisi kova vauvakuume jo, mut näiden kahden kanssa on nyt saanut niin kovasti valvoa, että en jaksaisi vielä kolmatta. Ja eipä meillä miehen kanssa tällä hetkellä kovin hyvin menekkään, että ei ole ajankohtaistakaan. Saa nähdä miten tän avioliiton käy 😩

Meillä koko ajan sairastelut jatkuneet, nyt vihdoin näyttäis menevän parempaan suuntaan. Ei kyllä nyt jaksaisi enää yhtään tätä sairastupaa.

Tyttö oppinut ihan hirveästi puhumaan, pystyy jo tosi hyvin kertomaan asioista. Jopa kolmen sanan lauseita useissa yhteyksissä. Syömisten kanssa on alkanu sotkemaan, eli ei millään haluaisi käyttää lusikkaa tai haarukkaa, vaan kaikki pitäisi sormilla syödä. Ärsyttää, ku söi jo niin siististi... Muutoin ei varmaan mitään uutta tytön kanssa.

Pojalla on tullu vaihe, et kiusaa ja ärsyttää siskoa joka asiassa ja koko ajan.. En oikeen tiiä miten siihen pitäisi reagoida, että sais helpottumaan. Ku tuntuu, et jos kieltää tai komentaa niin yltyy vaan ja jos jättää huomiotta, niin jatkaa ties kuinka kauan 😒

6.3.2016
Zonja
Zonja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...