Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Hyvä turvaistuin?

Heippa!  Elikkä pohdinnassa olisi uuden turvaistuimen osto pojalle, joka nyt n. 2,5 v ja n.100cm ja 12kg. Tällä hetkellä hänellä on Kiddy phoenixfix pro 2 istuin ja menisi toki hänellä vielä jonkin aikaa, mutta ajatus siirtää pikkusisko tähän ja hommata pojalle istuin, joka voisi mennä vaikka pidempäänkin kuin tuohon 18kg ja olisi kuitenkin istuimena hyvä ja mahdollisimman turvallinen. Olemme tykänneet tuosta palkki istuimesta, eli mahdollisesti sellainen voisi olla myös uusi istuin. Olisiko antaa hyviä vinkkejä?

11.9.2015
Zonja
Zonja

juu ja näköjään toisella puolella Suomea 😊 voi siis olla että lähempääkin löytyy

8.11.2015
teeko
teeko
9-month-old baby

kainuun alueella vaikutan.. (:

8.11.2015
hanipazui
hanipazui

Esittely ketjussa näköjään kertonu missäpäin suomee oleskelee/vaikuttaa☺.

8.11.2015
nki91
nki91

missäpäin Suomea noin suurinpiirtein vaikutat? meillä on meinaa tuo vielä hengailemassa turhanpanttina.. tosin on 09syksyllä kaupasta ostettu että ei ole mikään uusi vaikka on hyvin pidetty. kun 10v on istuimissa se maksimi käyttöikä ja kaukaloissa5.niin enpä tuosta paljonkaan voi enää pyytää..

8.11.2015
teeko
teeko
9-month-old baby

Besafen olisin saanut kaverilta ilmaiseksi, mutta tarvisi uudet päälliset, kun hänen lapsi ne tuhonnut.. :/ ei mistään löydy..

7.11.2015
hanipazui
hanipazui

tutustu testeihin ja käy liikkeissä kokeilemassa lapsen ja auton kanssa. toiset istuu toiseen autoon erilailla. Meillä ollut recaron monza nova2 palkki-istuin koska pärjäsi viime vuoden testeissä niin hyvin ja sopi meidän kakkosautoon niin hyvin. (tais olla jopa testivoittaja sillon) ja mun autossa ollut besafe izi combi x1 joka tullut meille pojan serkulta. se oli vuotensa testivoittaja ja sai kasvot molemmin päin. 5-piste vöillä. Meillä tuo on ollut ihan ykkönen kun pojan pappa ajellut tilataksilla välillä niin penkki on saatu asennettua selkämenosuuntaan myös penkille joka on jo selkä menosuuntaan.. eli riippuu todella paljon tarpeesta myös! ja esim mun autossa tuon besafen saa melkein makuuasentoon kun siinä on säätö, mutta misukan auton penkit oli kaltevammat kun testattiin kerran niin oli ihan pystyssä..

7.11.2015
teeko
teeko
9-month-old baby

Eiku, eihän se evolva voinut olla kun se on nokka menosuuntaan. Se vaarallinen oli joku selkä menosuuntaan oleva. Brion tai britaxin istuin kuitenkin...

7.11.2015
misukka
misukka
2 years, 4-month-old toddler

Mä suosittelen aina tutustumaan noihin autoliiton törmäystesteihin. Toki niitä kannattaa lukea kriittisesti kun kokonaisarvosanaan vaikuttaa myös moni muu asia kuin puhtaasti turvallisuuspuoli. Ja kaikista penkeistä ei edes testiä ole tehty.

Mulla itselläni on ainakin arvotuksena se, että mieluiten sellainen jonka saa selkä menosuuntaan, seuraavana palkki-istuin ja vikana ratkaisuna viisipistevyöt nenä menosuuntaan.

Toki kukin miettii nuo kriteerit itse.

Keskimmäistä kun piti siirtää kaukalosta pois, tutustuin noihin turvaistuinhommiin aika perusteellisesti ja kaiken sorttisten tutkimusten, niin kotimaisten kuin ulkomaisten, perusteella päädyin tuohon järjestykseen minkä jo mainitsin.

Sehän on ihan kiistatonta, että selkä menosuuntaan on paras ratkaisu. Kunhan se on kaikin puolin mahdollista. Tähän vaikuttaa talouspuoli ja auton tilat. Seuraavaksi parhaasta ratkaisusta voi sitten kukin tehdä omat päätelmänsä.

Yleensä Gracon penkit on olleet hyviä, kannattaa silti joku testi kyseisestä penkistä yrittää löytää, mitä teille on tarjottu.

Joskus noilta hyväksikin todetuilta valmistajilta on löytynyt vaarallisia ratkaisuja. Olisko toi evolva jopa ollut yksi niitä joka vedettiin jopa markkinoilta kun selvisi että se tukijalka voi tulla penkistä läpi törmäyksessä.

7.11.2015
misukka
misukka
2 years, 4-month-old toddler

Akta Garcon istuinta tarjottiin myös..siinä selkä menosuuntaan vain..Garcon kaukalo meillä onkin ja on ollut hyvä..

7.11.2015
hanipazui
hanipazui

Tuossa autoliiton testi
http://m.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/britax_evolva_ultra_123_2006/

Mä en henkilökohtaisesti ostaisi tuollaista. Viisipistevöihin hirtettynä vain nenä menosuuntaan. Piiskan isku niskaan jos edestäpäin törmäys.

Toki parempi kuin ei mitään.

7.11.2015
misukka
misukka
2 years, 4-month-old toddler

kokemusta britax 123 istuimesta, kun parin kuun sisällä kaukalo käy ahtaaksi ja joutuu vaihtaa? sellasen saisin edullisesti käytettynä..

7.11.2015
hanipazui
hanipazui

Kiitoksia mielipiteistä, täytyypi vielä pohtia eri istuimien välillä =)

15.9.2015
Zonja
Zonja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...