Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Hyvä turvaistuin?

Heippa!  Elikkä pohdinnassa olisi uuden turvaistuimen osto pojalle, joka nyt n. 2,5 v ja n.100cm ja 12kg. Tällä hetkellä hänellä on Kiddy phoenixfix pro 2 istuin ja menisi toki hänellä vielä jonkin aikaa, mutta ajatus siirtää pikkusisko tähän ja hommata pojalle istuin, joka voisi mennä vaikka pidempäänkin kuin tuohon 18kg ja olisi kuitenkin istuimena hyvä ja mahdollisimman turvallinen. Olemme tykänneet tuosta palkki istuimesta, eli mahdollisesti sellainen voisi olla myös uusi istuin. Olisiko antaa hyviä vinkkejä?

11.9.2015
Zonja
Zonja

juu ja näköjään toisella puolella Suomea 😊 voi siis olla että lähempääkin löytyy

8.11.2015
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

kainuun alueella vaikutan.. (:

8.11.2015
hanipazui
hanipazui

Esittely ketjussa näköjään kertonu missäpäin suomee oleskelee/vaikuttaa☺.

8.11.2015
nki91
nki91

missäpäin Suomea noin suurinpiirtein vaikutat? meillä on meinaa tuo vielä hengailemassa turhanpanttina.. tosin on 09syksyllä kaupasta ostettu että ei ole mikään uusi vaikka on hyvin pidetty. kun 10v on istuimissa se maksimi käyttöikä ja kaukaloissa5.niin enpä tuosta paljonkaan voi enää pyytää..

8.11.2015
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

Besafen olisin saanut kaverilta ilmaiseksi, mutta tarvisi uudet päälliset, kun hänen lapsi ne tuhonnut.. :/ ei mistään löydy..

7.11.2015
hanipazui
hanipazui

tutustu testeihin ja käy liikkeissä kokeilemassa lapsen ja auton kanssa. toiset istuu toiseen autoon erilailla. Meillä ollut recaron monza nova2 palkki-istuin koska pärjäsi viime vuoden testeissä niin hyvin ja sopi meidän kakkosautoon niin hyvin. (tais olla jopa testivoittaja sillon) ja mun autossa ollut besafe izi combi x1 joka tullut meille pojan serkulta. se oli vuotensa testivoittaja ja sai kasvot molemmin päin. 5-piste vöillä. Meillä tuo on ollut ihan ykkönen kun pojan pappa ajellut tilataksilla välillä niin penkki on saatu asennettua selkämenosuuntaan myös penkille joka on jo selkä menosuuntaan.. eli riippuu todella paljon tarpeesta myös! ja esim mun autossa tuon besafen saa melkein makuuasentoon kun siinä on säätö, mutta misukan auton penkit oli kaltevammat kun testattiin kerran niin oli ihan pystyssä..

7.11.2015
teeko
teeko
1 year, 7-month-old toddler

Eiku, eihän se evolva voinut olla kun se on nokka menosuuntaan. Se vaarallinen oli joku selkä menosuuntaan oleva. Brion tai britaxin istuin kuitenkin...

7.11.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Mä suosittelen aina tutustumaan noihin autoliiton törmäystesteihin. Toki niitä kannattaa lukea kriittisesti kun kokonaisarvosanaan vaikuttaa myös moni muu asia kuin puhtaasti turvallisuuspuoli. Ja kaikista penkeistä ei edes testiä ole tehty.

Mulla itselläni on ainakin arvotuksena se, että mieluiten sellainen jonka saa selkä menosuuntaan, seuraavana palkki-istuin ja vikana ratkaisuna viisipistevyöt nenä menosuuntaan.

Toki kukin miettii nuo kriteerit itse.

Keskimmäistä kun piti siirtää kaukalosta pois, tutustuin noihin turvaistuinhommiin aika perusteellisesti ja kaiken sorttisten tutkimusten, niin kotimaisten kuin ulkomaisten, perusteella päädyin tuohon järjestykseen minkä jo mainitsin.

Sehän on ihan kiistatonta, että selkä menosuuntaan on paras ratkaisu. Kunhan se on kaikin puolin mahdollista. Tähän vaikuttaa talouspuoli ja auton tilat. Seuraavaksi parhaasta ratkaisusta voi sitten kukin tehdä omat päätelmänsä.

Yleensä Gracon penkit on olleet hyviä, kannattaa silti joku testi kyseisestä penkistä yrittää löytää, mitä teille on tarjottu.

Joskus noilta hyväksikin todetuilta valmistajilta on löytynyt vaarallisia ratkaisuja. Olisko toi evolva jopa ollut yksi niitä joka vedettiin jopa markkinoilta kun selvisi että se tukijalka voi tulla penkistä läpi törmäyksessä.

7.11.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Akta Garcon istuinta tarjottiin myös..siinä selkä menosuuntaan vain..Garcon kaukalo meillä onkin ja on ollut hyvä..

7.11.2015
hanipazui
hanipazui

Tuossa autoliiton testi
http://m.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/britax_evolva_ultra_123_2006/

Mä en henkilökohtaisesti ostaisi tuollaista. Viisipistevöihin hirtettynä vain nenä menosuuntaan. Piiskan isku niskaan jos edestäpäin törmäys.

Toki parempi kuin ei mitään.

7.11.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

kokemusta britax 123 istuimesta, kun parin kuun sisällä kaukalo käy ahtaaksi ja joutuu vaihtaa? sellasen saisin edullisesti käytettynä..

7.11.2015
hanipazui
hanipazui

Kiitoksia mielipiteistä, täytyypi vielä pohtia eri istuimien välillä =)

15.9.2015
Zonja
Zonja

Saati sitten kun lapsi on ilman istuinta kokonaan 😲
Musta kyllä tuntui karulta siirtää poika tohon turvavyö istuimeen.. Oltiinkin eka hankkimassa vielä sellaista missä omat vyöt,mutta kaikki oikeastaan yhtä muhkeita kuin tuo meidän.. Poika pienestä koostaan huolimatta näytti niissä tosi isolta.. Ja meillä kun ei ole ongelmana ettäkö poika ei istuisi nätisti niin päädyttiin tuohon,kun pituus siihen riitti ja se sitten menee loppuun asti.. Meinasinkin sanoa Zonjalle että pituus riittää ihan perus turvavyö istuimeen,mutta kun muistin miten karua oli sitten lopulta poika siihen siirtää ja kuin turvattomalta se tuntui,niin ajattelin että kun aloittaja kerta hakee mahdollisimman turvallista,niin turvavyö istuin ei todellakaan ole sitä,vaikka aloittajan lapsi on pidempi kuin meidän poika..

13.9.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Turvavyöistuimessa oikeastaan se sama vaara... Kroppa voi palautua oikeaan kohtaan, tai sit väärään... Ja siinä matka on vielä suurempi. Ja kun vyö menee epäkeskosti ni todennäköisyys ohjautua sivuun isompi.

Eikä niiden turvallisuutta kukaan moiti. :)

Mut tunnustan, et toi oli yksi asia mitä mietin et entäs jos "paluumatkalla" pää ei osukaan sinne tukien väliin.

Jokaisessa penkissä omat hyvät ja huonot puolensa.

13.9.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Mut mä käsitin että ilmeisesti se suurin vaara on siinä mikä liike tulee törmäyksen jälkeen kun lapsen kroppa on "ulkona" istuimesta.. Eli riippuu kolarista juurikin..

Ja eihän sitä tiedä kuka on aivopesty ja mihin 😜

Mutta niinkuin sanottu.. Turvaistuin kuin turvaistuin joka on myyntiin asti päässyt ja oikein autoon asennettu suojaa varmasti sen mitä suojattavissa on,loppu jää ylemmän haltuun.. Paha kolari jos tulee,niin ei se testivoittaja istuinkaan ihmeisiin pysty ja siinä vaiheessa turha jossitella oisko ollut toinen parempi..

Riippuu,käyttäjästä ja autosta ja lapsesta mikä paras,siksi tuohon kysymykseen on vaikea vastata että mikä on paras.. Muita istuimia meillä on ollut vain yksi kutakin "mallia" mutta kaukaloita on ollut kaksi eri merkkistä enkä kyllä osaisi sanoa kumpi niistä on paras,molemmissa puolensa..

Enkä uskalla meidän muitakaan istuimia parhaaksi sanoa kun ei ole omassa käytössä ollut muita.. Palkki istuimessa poika istunut kerran (sinä vuonna toi palkki istuin oli ollut testivoittaja kun olivat sen hankkineet) eikä häntä se ärsyttänyt,vaikka monet haukkuu sen siksi että lapsi inhoaa sitä asentoa.. Tosta meidän omasta tykkään siksi juuri että sen saa sekä selkä että kasvot menosuuntaan.. Meillä esikoinen istui melkopitkään selkä menosuuntaan muttei kuitenkaan sinne suositeltuun 3v. Koska pitkillä reissuillakin oli helpompi että oli kasvot meihin päin eikä yksinään joutunut tuijottaa taakse päin.. Ja muutenkin tietyssä vaiheessa jalat oli juuri sen pituiset ettei enää mahtunut olemaan,mutta kumminkin sen verran lyhyet ettei taittunut kunnolla roikkumaan penkin ja istuimen väliin..

Alkaa taas eksyä aiheesta,mutta siis tykkään meidän istuimesta mutten sanois että se on paras.. Eikä ainakaan enää isolle lapselle,koska se on ahdas vaikka pitäisi mennä muistaakseni 36 kiloon asti.. Mutta ei siihen todellakaan niin iso enää mahdu.. Mutt meillä se ahtaus oli valinta koska tuntui 8kuiselle turvallisemmalle ja toinenkin lapsi oli tarkoitus hankkia eli ei kuitenkaan olis päästy yhdellä istuimella.. Joten en mä tollaista suosittele enää isommalle hankkimaan.. 😄

12.9.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Lastentarvikkeen jälleenmyyjät on kyllä niin aivopesty haukkumaan noi palkki-istuimet ettei tosikaan.

Ne ei ole oikeasti edes tutustuneet siihen mekanismiin miten noi toimii.

5-pistevyö päästää vain pään liikkeelle jolloin piiskanisku osuu herkimpiin niskanikamiin. Palkki-istuimessa koko yläkroppa ottaa sen iskun vastaan ja kun pääsee enempi liikkuu, kuten turvavyöistuimessakin, niin enempi venyttää niskanikamia kuin taittaa.

Tekniikka on ihan eri.

Joka tapauksessa selkä menosuuntaan olis aina paras, jossa taas selkä ottaa iskun vastaan ja niskanikamat venyy, vaikka aikuisuuteen asti.

Mut mielipiteitä on yhtä monta kuin vaihtoehtojakin. Jokainen tekee ne itsestä parhaalta tuntuvat päätökset. Siksi mua ärsyttääkin noi myyjät jotka haukkuu sun omat mielipiteesi lyttyyn ja myy omansa muka ainoana oikeana tilalle.

Kannattaa tutustua kaikkiin vaihtoehtoihin kunnolla. Mä vietin monta viikkoa pähkien sitä parasta vaihtoehtoa 4 vuotta sitten. Tai toiseksi parasta kun paras ei onnistunut.

12.9.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Meidän lastentarvike myyjä sanoi tosta palkki istuimesta että se ei suojaa lapsen niskoja ja päätä,koska siinä kolari tilanteessa pää pääsee retkahtaan pidemmälle kuin sellaisessa jossa vyöt kun ne vyöt siinä hartioilla pitää yläkropan kii istuimessa..

Ja käsitin että se oli todettu uusimmista testeistä,mutta voihan olla vaan yhden ihmisen mielipide..

Ja siis tottakai on silti turvallinen,koska eihän moisia muuten saisi edes myydä,jos testeissä jokainen "lapsi" "kuolee" että oishan ne vedetty pois jos ihan epäturvallisia olisivat olleet..

Ja varmasti kolaristakin riippuu että mikä se nyt sitten on paras lapselle..Ja tokihan sitä toivoo ettei sitä kolari tilannetta koskaan tule..

Suosittelen kyllä meneen johonkin liikkeeseen testaamaan ja katsomaan ja kyselemään.. Se avartaa kyllä.. Meillä ainakin lähtikin pojalle ihan erilainen istuin mitä oltiin aluksi mietitty.. Siis nyt ton viimeisimmän istuimen kohdalla,aikaisempien kanssa ei paljon ajatuksia ollut kuin vasta kun liikkeeseen mentiin..

Lähes kaikissa hyvät ja huonot puolet tai ainakin se mikä on täydellinen toiselle ei välttämättä ole sitä toiselle 😊

12.9.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Ja menee siis koko istuimessa istumisajan sinne 36 kiloon saakka normaalina turvavyöistuimena.

12.9.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Meillä keskimmäisellä kiddyn guardianfix pro. Tykätty on. Palkkia käytetään 18 kiloon saakka eli meillä 4-vuotiaaksi.

Tykkään erityisesti siitä, että istuin kasvaa hartioiden kohdalta lapsen kasvaessa.

12.9.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

=)

11.9.2015
Zonja
Zonja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...