Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Miten mahtuu kolme lasta takapenkille parhaiten?

No sitä oon tässä miettinyt, että kun vauva syntyy niin miten mahdutaan kaikki autoon? :O Tytöllä ja pojalla molemmilla käytössä turvavyöistuimet ja sitten pitäisi vielä saada kaukalo sinne sekaan. Eihän ne mahdu mitenkään. :/ Onko vaan luovuttava tytön istuimesta ja siirryttävä pelkkään palakorokkeeseen? Ei kuulosta kivalta sekään. :/ Meillä siis vauvan syntyessä tytöllä ikää 6v ja pituus huitelee nyt noin 122 - 123cm ja todennäköisesti kerkee vielä kasvaa sen 3-5 cm vähintään jos samoilla käyrällä kasvaa. Poika on silloin 4,5v ja se on nyt noin 102 cm pitkä. Ja sit ois se vauva... Millaisella yhdistelmällä lähtisitte näitä autoon mahduttaa? Onko ainoo toimiva ratkaisu, että kaukalo toiseen reunaan, pojan istuin toiseen ja tyttö korkokengät keskelle? Vai millaisia variaatioita muilla kolmilapsisilla on? :)

10.9.2015
Monster
Monster

No meillä sopivasti yksi istuin joka ei oo isofix.. Kaverilla oli ainaki joku Opelin tila auto niin ei mahtunut.. Tosin mies sanoi nyt että kyllä siihen mahtuu ja sitten huomattiin että puhuttiin eri autosta,mä puhuin sen vanhasta ja mies uudesta.. Sama auto mutta ei korimalli.. 

No mutta Opelia meille ei kuitenkaan tule.. Eikä nyt varmaan hetkeen muutenkaan uusita,katsotaan viimeistään kun on tarvetta.. Mutta toi s-max on vahva ehdokas.. Toyotaanhan tuo tosin mielellään palaisi mutta kun ei vuosimallissa halua hirveän kauas mennä,niin on vähän hintavia tähän elämän tilanteeseen saati sitten jos kolmas lapsi tulee.. Ainakin oli kun viimeksi katsottiin..

11.9.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Kaikissa tila-autoissahan on erillispenkit takana, mut kuinka leveitä ne sit on. Hitsi ku en nyt muista mistä autosta just juteltiin, et vaikka on erillispenkit ni ne on niin kapeat ettei turvaistuimia kolmea menisi. Se oli joku "maasturi". Eli näitä citymaastureita joilla ei voi oikeasti mennä edes hiekkatielle kun alusta pyllystä.

Mut s-maxissakaan ei keskipenkillä ole isofixejä. Se on musta hassua. Vain reunoilla.

11.9.2015
misukka
misukka
3 years, 3-month-old toddler

Meillä on Toyota Corolla verso ja ainakin meillä mahtu kaukalo telakalla, esikoisen turvavyöistuin isofixillä ja koroke vielä keskelle. Ois mahtunu selkänojallinenki jollei ois ollu isofixillä toi yks. Ja nyt kun on toi esikon istuin ja kuopuksen selkä menosuuntaan oleva istuin, niin muistaakseni koroke mahtuu edelleen väliin, aika naftisti tosin. Aikuinen mahtu viel kaukalon ainana ihan kevyesti väliin. :)

11.9.2015
Sam81
Sam81

Misukka meillä sama auto joten kyllä kolmannen tullessa on vaihto edessä.. Kyllä mä poikien istuinten väliin mahdun istuun,mutta eipä siellä mukava ois istua kovin pitkää matkaa.. Kaukalon ja turvaistuimen väliin mahtui paremmin,kuin nyt ton turvaistuimen ja vyöistuimen etenkin kun pojan vyöistuin on isofix eli on juuri siinä missä on eikä saa tyrkättyä sivumpaan,saa sen laitettua ilman fixiä mutta se on noin turvallisempi ja lisäksi ei tyhjänä lentele autossa vaikkei vyötä laittaiskaan kiinni.. Mutta kyllä sinne saa itsensä asetella keskelle istuun joten ei mahtuisi mikään kaukalo sinne.. Onneksi ei pitkää matkaa ole joutunut siellä matkustaan.. 

Kiva kuulla tosta s-maxista kun mies mm. Sitä miettinyt sitten jos kolmas tulee,niin voin sanoa että siihen ainakin mahtuu.. 😊 onhan sillä ollut muitakin mitä miettinyt.. Meillä oli ennen Avensis ja oli tilava,mutta ei farmari.. Luukku oli tilava mutta se aukko ahdas,joten vaihdettiin farmariin ja mies kyllä aika ajoin kaipaa Avensistaan.. Sanoo että voi hitsi ettei se ollut farmari,oli niin hyvä auto..

11.9.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler

Mulla on skodan octavia ja siihen ei kolme turvalaitteellista mahdu takapenkille mitenkään. Kun tuo kolmonen meille tuli vasta nyt keväällä eikä 2 vuotta sitten, niin esikko on riittävän pitkä ettei tarvitse enää turvaistuinta. Ja silti se on siellä kahden muun välissä kuin silli suolassa. Tuohon väliin ei olisi mahtunut edes irtokoroke kun tilaa on vain reilu 20 senttiä.

Toisena autona onkin s-max ja siinä on oma penkkinsä jokaiselle joten hyvin mahtuvat olemaan. Ja mahtuisi turvaistuimessaan mutta ei nyt tosiaan sitä tarvitse enää.

11.9.2015
misukka
misukka
3 years, 3-month-old toddler

No itsellä ei ole edes korttia, eli mie hoidan arkiliikkumisen kävellen tai bussilla. Miehellä on outlander eli ei nyt mikään ihan pikku koppero, mutta kyllä se vaan näyttää siltä, että ei sinne mahdu noiden nykyisten istuinten lisäksi yhtikäs mitään.. pitäis varmaan hakee miun kaverilta se telakka ja kaukalo, niin vois testata mahtuuko ne mitenkään.

Mies tuskin on autoo vaihtamassa, tai jos vaihtaisi niin se tuskin erois nykyisestä paljoakaan. :D

Eikä kyllä olis varaa laittaa uusiin istuimiinkaan rahaa, kun itse opiskelen ja mies ollut jo kohta puoli vuotta lomautuksella, niin ei sitä rahaa ole paljonkaan ylimääräistä. :/ Pojan istuin uusittiin vasta noin kuukausi sitten. Kaukalo saadaan miun ystävältä pilkkahintaan eli siihenkään ei oikein pysty vaikuttamaan, että minkä mallinen on. :D
Ainoo mihin voi juurikaan vaikuttaa on tuo tytön istuin, että irrottaa siitä sen selkänojaosan, mutta sitten oon taas sydän kurkussa kun ei oo niitä sivutörmäyssuojia. :D

11.9.2015
Monster
Monster

Meillä esikko istuu korokkeella ja tykkää siitä enemmän kuin siitä selkänojallisesta mallista. Niitäkin on niin monen mallisia että jotku on vain korokkeet joissain on ne tuet sitä vyötä varten ja kuja et se vyö nouse kurkun päälle. Joissain autoissa on keskellä valmiina se koroke siellä piilossa :)

10.9.2015
nki91
nki91

Ja siis, meillä tosiaan ajatuksena oli laittaa tyttö keskelle vanhimpana ja sitten pienemmät reunoihin. Kaukalo myös reunaan siksi kun sitä tarvii kiinnittää ja irrottaa.

Mutta tän hetken siirtymät autolla mä teen lapsien kanssa niin, että pienemmät on takana ja tyttö edessä. Kyllä mä ajan NIIIN pelko perse...ssä että sattuu jotain ja tytöstä ei jää mitään, kun on edessä, mutta pakko. Ei sitä oikein sinne taaksekkaan voi pelkkiin vöihin laittaa :( Ja silloin ei tosiaan mahdu toista aikuista kyytiin. Tai ainakin täytyy olla tosi pieni pyllyinen.


10.9.2015
carata
carata

Mulla itsellä on Opel Astra ja voin sanoa, että ei mahdu. Auto on menossa nyt vaihtoon kunhan löytyy joku järkevä.

Meillä tosin paketti on 3v ja 1,5v joilla turvavyöistuimet ja sitten vauva 1kk jolla kaukalo. Kapeimpia ja pienimpiä istuimia meillä ei ole, mutta niitä en jaksa alkaa vaihtamaan, kun kamalasti niissä ei koko eroja ole ja sekin on jo kokeiltu, että tuo meidän istuin setti meni Fordin farmariin heittämällä.

Mä itse laittaisin suosiolla tytön korokkeelle. Tai siis sille patille. Se kun ei jää kuitenkaan pituudesta paljoa "vajaaksi", jos suosituksia ajattelee. Ja sillä sais säästettyä vähän sitä tilaa sit turvavyöistuimelle ja kaukalolle.

Jollette sitten autoa vaihda :))

10.9.2015
carata
carata

Toi Monster riippuu paljon autosta.. Toiset autot leveempiä kuin toiset.. Kaverilla mahtuu hyvin turvavyö istuin,kaukalo ja sitten niiden väliltä oleva istuin tai nykyisin 2 välimallin istuinta ja turvavyö istuin.. Meillä taas ei poikien istuinten väliin mahtuisi mitään,joten ois kai auton vaihto.. 

Olen myös tullut siihen tulokseen että isofix kiinnitteiset vie sinänsä enempi tilaaettä niiden oltava juuri kohillaan.. Turvavyöllä kiinnittyviä voi vähän hilata reunempaan että mahtuu.. Ei muuta kuin kokeileen miten teidän autoon menee ja onko mitään mahdollisuuksia saada vai onko auton vaihto 😄

Teillä tosin tyttö jo melko iso että sitten kannattaa miettiä että laittaisko kuitenkin mieluummin korokkeelle kuin hankkis kokonaan uuden auton 😄

10.9.2015
Vipe
Vipe
3 years, 8-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...