pottailu

Minkä ikäisenä aletaan pottailemaan? Kannattaako 1 vuotiasta alkaa siellä käyttää?

26.8.2015
sna27
sna27

No mehän ollaankin jo siis vähän jäljessä tässä asiassa 😁 noh, istumista siinä ollaan kyllä harjoteltu.. huomenna sitten lisää harjoittelua! ☺

26.8.2015
sna27
sna27

Tennari.. Yö vaipan pois jättö riippuu varmaan lapsesta.. Meillä poika ei herännyt pissaan ja aamulla heräsi hirveän pahoillaan itkemään kun huomasi olevansa pissa lätäkössä.. Joten pidettiin yö vaippaa vaikka monena yönä saattoi olla kuiva.. Sitten kun oli ollut pari viikkoa putkeen kuiva kysyttiin pojalta haluaako vaipan vai pikkarit ja valitsi pikkarit ja se oli siinä ei enää pissannut yöllä..

Mutta toi yö kuivuushan ei ole opeteltavissa oleva juttu,vaan ihan fysiologinen

26.8.2015
Vipe
Vipe

Meillä aloitettiin 6kk ja ei ole ollut mitään ongelmaa. Kakat tulee lähes aina pottaan ja joskus jopa yövaippa ollut kuiva ja aamupissakin pottaan. Aina sinne ei tuu mitään niin sit vaan nostan pois. Meillä tyttö tykkää olla siellä yksin ja rauhassa tehdä tarpeensa, huutelee sitten kun on valmis. 😊

26.8.2015
RJP76
RJP76

Millos kannattaa harkita muutes yövaipan poisjättämistä? Sillo ku on tyyliin tietyn ajan yövaipat olleet kuivia? Meil ei päikkäreillä tu vaippaan enää mitään mut satunnaisesti yöllä vielä..

26.8.2015
tennari
tennari

Esikon kanssa aloitettiin 8kk iässä ja kuivaksi oppi jotain 1,5v. Keskimmäisen kanssa aloitettiin vähän vahingossa 5kk iässä kun tuo rupes vääntää kakkaa hoitopöydälle aina ku vaippaa löysäsi. Vuosikkaana teki kaikki kakat pottaan ja päivä selvittiin yhdellä vaipalla useinkin. Joskus päivävaippa saattoi olla kuiva kolmekin vuorokautta putkeen eli pisutkin saatiin saalistettua pottaan.

Reilu vuosikkaana iski uhma ja se vei kaiken edistyksen mennessään kun ei suostunut potalle eikä pöntölle. Lopulta oppi kuivaksi tuossa about vuosi sitten reilu 3-vuotiaana kun saatiin suostuteltua pöntölle.

26.8.2015
misukka
misukka

Kannattaa mutta väkisin ei kannata istuttaa,vaan lapsen tahtiin..

Meillä alkanut molemmat käydä 6kk iässä.. Molemmat silloin myös alkanut tehdä kakkaa pottaan.. Esikko n. 8kk iästä lopetti kokonaan vaippaan kakkaamisen ja kuivaksi oppi alta 2v.
Pienemmälle tuli samassa iässä eli n.7-8kk taantuma eli ei kakannut enää pottaa vaan tahallaan odotti kunnes sai vaipan.. Nyt 10kk kakkaa vaihtelevasti joko pottaan tai vaippaan tai niinkuin viime päivinä lattialle 😓
Mutta pojat on siis aina ruuan jälkeen laitettu potalle,kehuttu kovasti jos jotain on tullut,mutta jos ei ole halunnut istua eikä leluilla ole saatu houkuteltua niin saanut nousta.. Vauvalla on "sääntö" että jos tekee pottaan niin saa olla ilman vaippaa jos ei,niin vaippa laitetaan heti..

Mutta mun mielipide,mitä aikasemmin alkaa totuttaan niin sen helpompaa on ja hyvä ottaa se tavaksi aina ruuan jälkeen.. Tai jos lapsi ei tykkää niin aluksi vaikka ihan vaan kerran päivässä aina suunnilleen samaan aikaan ja sitten lisää istunta kertoja..

Meillä ollut aina pottalelut erikseen eli lelut joita saa katsoa vain potalla.. Silloin on ollu kiinnostavaa katsottavaa ja puolivahingossa tullut tulosta..

Kiire ei ole ja pottailun ei tarvitse olla heti kuivaksi oppimista.. Opettelette mitä sinne kuuluu tehdä ja ettei se istuminen ole kamalaa..

Pää asia ettei väkisin istuta koska sitten tulee kammo.. Ja muista kehua aluksi myös istumisesta ja tuloksesta voi hurrata jopa liioitellen.. 😊

26.8.2015
Vipe
Vipe

Kannattaa tietenkin. Ensin vaikka sekä vaatteet että vaippa päällä, jos siis suostuu potalla istumaan.

Tulosta pissa tai kakka tulee pottaan sitten kun lapsi on siihen henkisesti valmis.

26.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...