Apua Luomu maidon käyttäjät!!

Siis meillä käytetään plus maitoa,mutta nyt alettu toisena maitona käyttään Arlan luomu kevytmaitoa.. Huomasin viime viikolla että maidossa oli jotain klimppiä joten kaadoin sen pois vaikka päiväystä oli ja kun avasin uuden nii siinä sama ja mies sanoi että no maista ja en todellakaan maistanut,koska olen muutenkin tarkka maitojen suhteen. En jätä pöytään vaan kaadan ja laitan heti jää kaappiin.. Mieluummin nousen kesken ruokailun kaataan lisää kuin että maito seisoisi pöydässä.. Jos joku jättää pöytään laitan takaisin ja jos on 5 minuuttia ollut niin en juo,tiedän oon ihan neuroottinen sen suhteen mutten ainakaan siis ollut itse noita maitoja pilannut.. Meillä kylmä ketju ei ollut katkennut (ja plus maidot oli pysynyt hyvänä) No nuo maidot eli lähes kaks litraa meni viemäriin ja nyt kun ostettiin uudet nii huomasin saman jutun kun avasin toisen.. Nyt päiväystä jäljellä reilusti silti purkin kyljessä Sisä puolella sitä maitoa sillei kii purkissa.. Ja kun kaadoin puuro kattilaan tuli pari pientä "klimppiä" ne tosin näytti lähinnä että ois jotain rasvaa tai jotain ja hävisi kun maito alkoi lämmetä.. Ja tällä kertaa maistoin niin ei se maistunut pahalta.. Ei sillä että oisin vanhaa maitoa koskaan maistanut.. Söimme puuron joka siihen oli tehty eikä kukaan saanut vatsa oireita,mutta mietin että uskaltaako tuota maitoa "raakana" juottaa lapsille? Eli voiko olla että nyt on jo kaksi erää joissa ois jotenkin kylmäketju katkennut ja maito pilaantunut vai onko tuo joku luomumaidon ominaisuus.. Että onko jotenkin niin vähän käsitelty,että siinä oleva rasva kylmässä jotenkin eriytyy itse maidosta (vähän kuin tissi maito menee kylmässä hassun näköiseksi) vai mikä juttu.. Onko muilla samaa,jotka juo luomu kevytmaitoa vai ootteko ees huomannut..? Vai onko toi pilaantunut? Vai olenko mä vaan nii neuroottinen ja tarkka et olen ainoa joka huomaa moista ja luulee pilaantuneeksi..?

25.8.2015
Vipe
Vipe

Siksi vauvalla ajattelin sillä aloittaa 😊
Ja juu eipä meilläkään nykyään maito vanhene 😂

27.8.2015
Vipe
Vipe

Meillä ei juoda kahvia eikä teetä 😂 eikä juoda maitoa päiväyksen jälkeen vaikka olis ihan hyvää.. Mies ehkä juo,mä ja lapset ei..

Ja hoidokkien kanssa oltava vielä tarkempi..

25.8.2015
Vipe
Vipe

Se on vain rasvaa joka muodostuu maidon pinnalle. 😊

25.8.2015
Liinart
Liinart

vipe: tuo kahvin sekaan kokeilu toimii aina .. mut juu luomumaito tarvii ravistaa ;-) maito on n. 2pv päiväyksen jälkeen vielä hyvää. ite aina testaan kahviin jos pvm on menny

25.8.2015
teeko
teeko

Kuuluu olla noita paakkuja. On siis rasvaa ☺️ Kannattaa aina vähän sekoittaa kun juo.

25.8.2015
carata
carata

Juu en ole ravistanut mutta jatkossa niin teen.. Meillä alettu vasta hoitolapsen myötä käyttää luomumaitoa.. Muuten käytetään plussaa,koska pojan lääkityksen kanssa on tärkeää että saa varmasti tarpeeksi kalsiumia ja foolihappoa on siinä myös mikä helpottaa lääkkeen aiheuttamaa pahoinvointia,joten toi maito hyvä pojalle.. Mutta luomumaidosta oon nyt sitten alkanut tekeen puuron ja vauvan maitoon vähän lisännyt sitä..Ja toi on halvempaakin kuin plussa,niin ihan hyvä siitä tehdä puuro..

25.8.2015
Vipe
Vipe

Heippa. Kokeilitkos ravistaa sitä maitotölkkiä ennen kun kaadoit? Mun työkaveri (heillä käytetään luomumaitoa) joskus sanoi että sitä pitää ravistaa ennen käyttöä. Kun siinä luomumaidossa se rasvaa jää sinne pohjalle..ainakin valion. Et kaipa se on kaikissa luomumaidoissa, en tiiä en oo ikinä ite käyttänyt.

25.8.2015
sna27
sna27

KIITOS!
Näin jotenkin ajattelinkin sen jälkeen kun olin yhden erän kaatanut pois ja seuraava erä oli samanlaista! Lisäksi näyttää toi laimeammalta kuin normi kevyt maito.. Eli ei niin rasvaiselta..
Purkissa pitäis siis lukea ravistettava 😂 kun sellaistakin tekstiä aloin etsiä kun mietin voisko klimpit olla vaan rasvaa 😝😰

No mutta turvallisin mielin siis voin välipalalla tarjota "klimppimaitoa" 😂

25.8.2015
Vipe
Vipe

Neuvoja kaivataan,koska en uskalla juottaa tota etenkään hoitolapselle,enkä juoda itse,koska mulle maito on pakkomielteisesti oltava kylmää ja mielellään päivä tai kaks päiväystä jäljellä varmuudeksi.. Eikä sitä sitten viitsi omillakaan pojilla testata.. Ja mies ei ole kotona että voisin sitä käyttää 😂

Ja sitten taas en mä viitsi maitoa ostaa siksi että turhan päiten kaataisin sitä viemäristä alas..

25.8.2015
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...