kroppa sekasin?

Koin keskenmenon puoli vuotta sitten. Kuukautiset alkoivat aivan normaalisti ja ovat olleet säännölliset. Kuitenki oireet vaihtelevat kuukausittain. Voiko kroppani olla edelleen km jäljiltä sekaisin? Alan olemaan jo suorastaan kyllästynyt. Milloin mitkäkin oireet, toisellq kertaa ei oireita ollenkaan. Viimesimmät loppuivat viikko sitten, oireina vain rintojen arkuus. Päivän verran tuli todella runsaasti ja neljä päivää pelkkää tuhrua. Nyt viikko menkkojen loppumisesta rinnat pamahtivat turvoksiin ja kipeiksi. Tein ennen näitä menkkoja haamuplussan mutta menetin pienimmätkin toivon rippeet kun menkat alkoivat. Pitäisikö tehdä vielä yksi raskaustesti? Entä kun jos se on nega, pitäisikö soitella lääkäriin että kauan kropalla ottaa palautua keskenmenosta... alan kaatumaan jo ajatukseen ettei koskaan olisi pitänytkään alkaa miettiä toista lasta...

20.8.2015
judetsi
judetsi

Mä olen kuullut tuosta, et toinen tulee sormia napsauttaen vaikka ekaa yritetty ties kuinka kauan. Usein yhteys löytyy endometrioosista.

Usein raskausaikana endon oireet vähenee tai jopa katoaa, jolloin luonnollisesti uusi raskaus alkaa helpommin kuin ensimmäinen.

Muuten mäkään en usko että toinen tulisi sen helpommin kuin ekakaan.

Ja meillähän kolme raskautta alkanut ihan "sormia napsauttamalla" eli käytännössä vahingossa kun ei ole asialle edes ajatusta suonut. Tämä viimeisin vei epätoivonsuohon kun ei tärppinyt millään.

20.8.2015
misukka
misukka

En usko että ensimmäinen raskaus tekee jotenkin helpommaksi sen toisen..

Joillekin voi käydä niin että ekaa yritetään hoidoilla sun muilla 5 vuotta ja sitten toinen saa alkunsa vahingossa lähes heti toisen perään kun ei käytetä ehkäisyä kun ei voi luomusti tulla raskaaksi.. Tälläisenkin tapauksen tiedän,vaikka toi vahinko on sinänsä karu sana koska toki toisen halusivat,mutta eivät olleet varmoja "ehtivätkö" saada ja jaksavatko hoidot.. Eli oli iloinen vahinko..

Mutta sitten on paljon sellaisia joilla eka tulee sormia napsauttamalla ja toinen ei sitten millään.. Se on juurikin tuota sekundääristä lapsettomuutta.. Ja se kuulemma on yleistynyt hirveästi.. Missä lienee syy.. Siinäkö että kun eka hankitaan niin myöhään niin toista yrittäessä on jo niin "vanha" vai mistä kun onhan tuota nuorillakin..

20.8.2015
Vipe
Vipe

Meilläkään ei varsinaisesti yrittämällä yritetä mutta on siitä puhetta ollut että jos vaan tärppää niin ilmanmuuta on enemmän kuin toivottu ja haluttu lapsi. Mulla on aina ollu todella epäsäännöllinen kieto ja sen vuoksi ns. varmat päivät on tosi vaikea löytää. 

Mulla on kans ollu niin ihmeelliset menkat nimenomaan tuon km jälkeen. Aina kestäny vuoto 6-8 päivää jopa esikon synnytyksen jälkeen. Nyt yhtäkkiä vuoto kestää sen pari päivää ja sen jälkeen tulee tuhrua. Tuntuu hölmöltä ees sidettä käyttää kun vuoto niin minimaalista. Joskus mulla on menkat olleet tosi kipeet, mutta km jälkeen ne vasta on kipeet ollukin, varsinkin sen ensimmäisen vuotopäivän. 

Me yritettiin esikoista marraskuusta 2011 kunnes kesällä 2013 tein plussa testin ja koko raskaus meni niin hienosti ja terve pieni tyttö sitten syntyi maaliskuussa 2014. Ärsyttää kun aina puhutaan, että ensimmäisen kun on synnyttänyt niin seuraava tulee sitten todella helposti...no ehkä joillekin, oishan meillekin suhteellisen nopeesti tullu, jos ei ois käyny kuten kävi :(

20.8.2015
Tarvti87
Tarvti87
9 weeks pregnant

Kiitos vastauksistanne :) meillä ei tavallaan yrittämällä yritetä vaan katsotaan jos maailma vielä toisen meille suo. Eniten tässä ärsyttää se että juuri km jälkeen ne menkat on alkanu olee ihmeelliset. Joka kerta kuvittelen pääni sisällä että nyt on sellaset oireet mitö ei oo koskaa menkoissa ollu, nyt se napsahti ja lopulta petyn kun ne menkat alkaakin. Ja ne menkat, ne on joka kuukausi muistutus siitä keskenmenosta. Niin runsaat ja alkaa aivan samalla tavalla kuin km. Tuntuu että osa minusta olisi päästänyt jo irti, surru surut, mutta osa taas palaa kerran kuussa siihen hetkeen kun jouduin kääntämään ajatukset toisen lapsen äidiksi tulemisesta aivan kyljelleen.
Ennen km koko elämäni menkat olleet tietyillä oireilla maustettu ja itse luulin että runsaat, mutta verraten nykyisiin menkkoihin, nehän on ollu suorastaan niukat.
Ihmetyttäö myös se miten esikoisen kohdalla kaikki meni niin hyvin, nappasi nopeasti. Voiko lapsettomuudesta kärsiä vaikka olisi kokenut yhden täysin normaalin raskauden ja saanut terveen lapsen? Jos vain osaisi ennustaa, lukea tulevaa, tietäisi, onko tämä kaikki sen lopputuloksen arvosta...
joka tapauksessq, olen onnekas että minulla tuo yksi pieni ihme jo on ♡

20.8.2015
judetsi
judetsi

Mulla ennen tätä vauvaa oli km rv 19+0. Marraskuussa 2012. Ensin oli jälkivuotoa 3vkoa, viikko siitä alkoi ekat menkat jotka kesti 3 vkoa, viikkoa taukoa ja taas vuotoa 3 vkoa jonka päätteeksi tuli iso köntti ulos. Istukan palanen oli koteloitunut ja vuoto lakkasi heti kun se tuli ulos.

Tuon jälkeen päätettiin, että yritetään heti uudestaan. Oireita oli jos vaikka mitä mutta totesin lopulta kropan yrittävän oireilla lupaavasti kun vauvatoive oli lähinnä pakkomielteen luokkaa.

Puolitoista vuotta meni näin. Lopulta täällä muuan äiti mainitsi, että osteopatiasta voisi olla apua. Kävin tutun osteopaatin käsittelyssä. Olin hyvin epäuskoinen koko hoitoa kohtaan mutta osteopaatti totesi, että hermosto oli ihan totaalisen sekaisin. Kaksi päivää olin järjettömän kipeä hoidon jälkeen. Ikään kuin kroppa olisi silloin päässyt palautumaan kaikkine jälkisuppareineen jne.

Mehän oltiin tuosta pari kuukautta aiemmin käyty sekundäärisen lapsettomuuden vuoksi tutkimuksissakin ja olin 2kk yrittänyt saada aikaa munanjohtimien aukiolotutkimukseen mutta aina laikki ajat oli varattu enkä siihen päässyt. Laskin, että seuraavat menkat on reissun aikana eli ei toivoakaan päästä siihen tutkimukseen. Et katellaan elokuussa seuraavan kerran.

Ilmeisesti toi hanskojen naulaan heitto ja osteopaatilla käynti lopulta sai aikaan sen, että siellä meidän reissulla sit teinkin positiivisen testin. Lopultakin.

Mutta sen puolentoista vuoden aikana olin ehtinyt luoda ihan hirveät lukot raskautta kohtaan etten vielä synnytyksessäkään oikein tajunnut, että tämä vauva saatiin sittenkin syliin. Nyt on pikkuhiljaa alkanut valjeta, että tuo nyytti on totta. Harmi vaan, että pian mulla ei ole enää vauvaa kun tuo on jo puolivuotias kohta. Vauvavuodesta enää puolet jäljellä :/

Suosittelen minäkin siis keksimään jotain joka ei onnistu raskaana muttei niin haittaa jos et pääse toteuttamaan. Ja osteopaatin käsittelystäkään ei varmasti ole haittaa.

20.8.2015
misukka
misukka

Itekin koin km helmikuun puolessa välin ja sen jälkeen keho ollu ihan sekaisin. Kahdet menkat ollu km jälkeen, molemmat alkaneet tosi kipeinä, vuoto kestäny max.2pv ja sen jälkeen vaan tuhrua. Nuo ekat menkat km jälkeen alkoi toukokuussa ja nyt vasta lauantaina alkoi seuraavat. Itellä kohta 1v5kk ikäinen tyttö, joka nukkuu yöt hyvin vaihtelevasti. Oon ite todella väsynyt ja stressiä on ollu niin monesta syystä mm. oman kehon toimimattomuudesta. Toiveena olisi toinen lapsi eikä esikoisen jälkeen ehkäisyä olla käytetty kun n.kuukaus jälkivuodon jälkeen. Tiedän oikein hyvin mistä puhut, itsellä meinaa kans epätoivo iskeä. Oviksesta mulla ei ole mitään oireita, tikuttamaan jos alkaa niin kuluu hirveästi rahaa ja aikaa kun ei tiedä onko kierto mitä 28-85pv välillä. Voimia, yritetään vaan elää päivä kerrallaan ja toivotaan, että vielä saadaan plussa uutisia 3

20.8.2015
Tarvti87
Tarvti87
9 weeks pregnant

Itsellä keskenmeno viikolla 10+5 ja muutama päivä sen jälkeen esikoiselle epäily reumasta ja pian siitä varmistus että sitähän se todella oli.. Kroppa alkoi kyllä näennäisesti toimia normaalisti,mutta raskautumaan ei suostunut.. Myöhemmin olen tajunnut etten vaan yksin kertaisesti olisi jaksanut raskautta siihen.. En ollut saanut surtua edellistäkään ja sitten vielä pojan tilanne päälle..

Uusi raskaus alkoi heti kun pojan nivelet oli saatu hoidettua kuntoon ja kun olin päättänyt,että kokeillaan vielä yksi kierto ja jos ei onnistu,niin pidetään pieni tauko niin saan otettua tatuoinnin..
No se tatuointi on edelleen ottamatta,ku silloin se sitten jäi,kun sillä kierrolla rentouduin koska ei olisi haitannut vaikken olisi tullut raskaaksi.. 😊

Mutta se ettei tressaa siitä,onkin sitten vaikeampi juttu.. Mulla auttoi että päätin tehdä jotain jota en raskaana ollessa voisi tehdä.. Mutta vaikea mieltä on pakottaa siihen ettei välitä raskautuuko vai ei..

Tsemppiä teille.. Meillä kesti 4-5 kuukautta että raskauduin uudestaan (riippuu miten laskee,kun odotettiin ne ekat kuukautiset keskenmenon jälkeen) ja se aika tuntui ihan kamalan pitkältä,edelliset raskaudet kun olivat alkaneet samantien.. Olin epätoivoinen,luulin että keskenmeno on "rikkonut" jotain.. Voin vain kuvitella miltä pari lisäkuukautta siihen olisi tuntunut.. 😢

Misukka jollekin neuvoi jossain ketjussa osteopaatista tai vastaavasta.. Jospa Misukka huomaisi ja jaksaisi tulla oman tarinansa kertomaan,hänelle oli kuulemma tuosta apua..

Mutta älä missään nimessä menetä toivoasi.. 💛 hellittää voit sen verta että kroppa ei ole tressi tilassa,mutta älä masennu ja luovuta.. Tilanne on kamala,mutta ehkäpä teillekin vielä toinen pieni ihme syntyy 😘

20.8.2015
Vipe
Vipe

Voi älä heitä toivoasi vielä. Kyllä se siitä ajan kans, vaikka tiedän niin tuon tunteen kun ei haluaisi odotella...

Itse sain keskenmenon viikolla 20 (vuonna 2013) ja kuukautiset alkoivat heti synnytyksen jälkeen niin että minulla oli ollut kahdet kuukautiset kun jälkitarkastukseen menin. Jälkitarkastus oli siis kaksi kk synnytyksestä.

Keskenmenosta/synnytyksestä meni puoli vuotta kun raskauduin uudestaan. Kroppani tuntui toimivan kuin kello. Tunsin voimakkaat ovikset ja oltiin aina oikeaan aikaan asialla mutta tulosta ei vaan ennemmin syntynyt. Se turhautti. Mun ressin purku täpahtui tuota tärkeää ovista ennemmin kun mun viimeinenkin kaveri (kolme kaveriani odotti yhtäaikaa silloin) jonka kanssa odotettiin yhtäaikaa sai poikansa. Silloin tuntui että kroppa vasta pääsi rentoutumaan tai hyväksymään menetyksen ja viimeiset menkat oli niin hirvittävät että edes superhyper tamppooni ja yö side eivät riittääneet yhdessä tuntia kauempaa. Olin silloin ihan hilkulla tilata ittelleni ambulanssin. En tiedä minkä puhdistumisen kohtu silloin teki mutta raskaaksi tultiin tuosta kierrosta.

Kyllä mä sinuna varmistaisin vielä testillä ja kokeilisin kaikenlaisia vaihtoehtoisia hoitoja tilanteen tasoittamiseksi ja lopuksi menisin lääkäriin jos tilanne ei yhtään paranisi.

temppiä ja toivoa tahdon sulle toivottaa!!

20.8.2015
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...