Turvavyöistuin

Heips. Eli olisko kellään kokemusta millanen olis hyvä turvavyöistuin lapselle autoon. N. 100 cm ja 18 kiloo neiti. Vanha istuin siirtyy pikkusiskolle ja uutta pitäs ostaa. 😊

12.8.2015
tennari
tennari

Ja kun kerran kyseessä oli tuo teidän isompi niin kiddyllä on hyviä turvavyöistuimia jotka käsittääkseni kasvaa lapsen mukana samoin kun toi meidän guardian-fix pro. Ei siis tarvii ostaa tuota palkki-istuinta kun palkkia ei saa enää käyttää.

12.8.2015
misukka
misukka

18 kiloon asti saa käyttää palkkia. 15 kiloon asti pakollinen.

12.8.2015
misukka
misukka

Huh Misukka,luulin että lapsi joutuu "koko ikänsä" istuun siinä palkissa ja mietin miten mahtuu ja onko turvallinen enää kun palkki on vaan enää vyötäröllä 😂😂 mutta tulihan sieltä sentään selitys et se otetaan jossain vaiheessa pois 😂

12.8.2015
Vipe
Vipe

Meillä keskimmäisellä palkki-istuin. Kiddyn guardian-fix pro. 9kk iässä laitettiin siihen ja menee koko turvalaiteiän loppuun. Kasvaa lapsen mukana hartioista samalla kun nostaa pään tukea ylöspäin.

Olen ihan tyytyväinen ollut. Noin vuosikkaana poika venkoili sen verran, että jos jätti yhtään löysiä, ni se päätyi ihan kummallisiin eikä niin turvallisiin asentoihin. Isännyskin oppi nopiaan laittamaan pojan kunnolla kiinni kun näki mitä liian löysä kiristys aiheuttaa.

Palkki otettiin pois ihan vasta ja nyt toimii siis tavallisena turvavyöistuimena.

Saa kiinni sekä isofixeillä että ilman. Eli helppo siirtää autosta toiseen.

12.8.2015
misukka
misukka

Meillä 5piste on gracon ja kaukalo besafe.. Molemmat olleet ihan hyviä,ton gracon saa kumpaankin suuntaan ja se ei ole isofix..

Mutta tossa besafessa tosiaan oli ainoa missä toi säätö tuli myös selästä eikä vain "niskasta" siis noista mitä me katsottiin ja mitkä fixeillä.. Värivaihtoehtojakin oli kai aika paljon.. Valittiin kiva vaalean sininen... 😄 Eli on ilo silmällekin ku ei ole vaan musta möhkö..
Toki joku tykkää mustasta ja sellainenkin löytyi.. Näytillä oli musta ja lila ja sanoin että noista mieluummin lila koska pitää olla väriä,mies sanoi että musta niin hukkuu sopivasti auton pankkiin ja lila muka vähän tyttömäinen.. No kysyin sitten siinä "väitellessä" että onko lisää värivaihtoehtoja niin siniseen sitten yksissä tuumin päädyttiin.. Kompromissi 😂 ja kun mies sai sitäpaitsi päättää että päädyttiin tohon malliin 😄

12.8.2015
Vipe
Vipe

Vipe tota samaa mietin ite ku meil toi 5-piste istuin on ne safen.. 😊

12.8.2015
tennari
tennari

Juu ja tosiaan toi meidän istuin on pelkkä turvavyö istuin..

12.8.2015
Vipe
Vipe

Meillä on Britaxin Two Wait Elite. Siinä on istuimen omat 5-piste valjaat jotka saa irti kun haluaa tollaiseksi turvavyöistuimeksi. Ja saa selkämenosuuntaankin. Ollut meillä 100cm pitkällä n.13kg painavalla tytöllä ja on hyvä. Pienemmällä on sit BeSafe Izi Combi. Se on ihan pelkkä istuin. Eli menee just kaukalon jälkeen. Saa älyttömän kivasti kallelleen ☺️

12.8.2015
carata
carata

Mutta tosiaan henkilö kohtaista käyttökokemusta ei ole muista istumista kuin sen verran mitä hoitolapsilla yms. Ollut eli ei niistäkään voi sen enempää mennä sanoon onko huonoja vai ei,kun ei ole päivittäin käyttänyt..
Tohon oon ollut tyytyväinen ja tykkään isofix systeemistä niin pysyy tukevasti paikoillaan vaikka lapsia itse menis siihen.. Kun kokemusta on sellaisista missä ei sitä ole niin ne heiluu ja keikkuu ja aina saa katsoa onko suht kohdillaan että saa vyön kii.. Toki ei sekään ny ongelmallista sinänsä ole..Mutta niidenhän pitäis olla ilman lastakin kytkettynä kii,eli tossa ei tarvi vöitä laittaa tyhjälle istuimelle kun on kiinni autossa..

Ja besafe ei tietysti ole ainoa jossa isofix.. On muitakin esim. Britax.. Ja oisko niissä ollut joku ns turvatyyny eli joku möhkyrä joka tulee vielä ulkosivun ja istuimen väliin vaimentaan sivusta tulevaa iskua.. En tiedä kuin paljon vaimentaa mutta sellaisiakin siis on.. Kannattaa mennä ihan johonkin liikkeeseen kyselen ja katseleen niin helpottaa valintaa.. Ja testaileen..

12.8.2015
Vipe
Vipe

Ja toi menee pitkälle,koska kun laittaa isoimmalle,nii melkein itsekin siihen mahun.. No en ihan,mutta kyllä varmaan menis jollekin 130-140 senttisellekin.. Ainakin pituudesta..

Ai niin ja tohon saa pienen kallistuksen jos lapsi esim. Nukkuu autossa.. Ei nyt suurta mutta oli kai suurin minkä turvavyö istuimiin saa..

12.8.2015
Vipe
Vipe

Me hankittiin pojalle joka pienempi kun teidän tyttö,niin besafen.. Toinen vaihtoehto Britax mutta mies tykkäs tosta kun siinä ns. Sivusuojatkin säätyy kun ei nouse pelkkä pään tuki vaan nousee samassa suhteessa myös selkänojasta.. Toi on siis isofixillä autossa kii ja oon tykännyt niin on tukevasti oikealla kohdalla eikä kolarissa istuin liiku... Saa asentaa myös ilman fixiä eikä ole siis erillistä telakkaa.. Pojan paino ei täytä vaadittua 15 kiloa,mutta meille sanottiin että pituus ratkaisee ja oli tohon just tarpeeks pitkä.. Mä oon toistaiseksi tykännyt..

12.8.2015
Vipe
Vipe

No tulihan se. 😂

5-pistevyöt ei enää tahdo mahtua. Ainakaa syksyä kohti ku mennään..

12.8.2015
tennari
tennari

Miten tää hyppää etusivulle?

12.8.2015
tennari
tennari

Hops. Jos vielä etusivulle tämä.

12.8.2015
tennari
tennari
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...