paha pahoinvointi

Mitä teen? Oksennan koko aika. Mikään ei pysy sisällä. Mikä tähän auttaa? En kohta pysy pystyssä.. ihan tosi heikko olo. Pitäsi vanhemmat lapsetkin jotenkin muka hoitaa..

11.8.2015
mama1985
mama1985

Ja lohduttaakseni kaikkia, niin usein sanotaan että raju pahoinvointi on vaan merkki siitä, että istukka toimii. Mitä pahemmin voi, sen paremmin se toimii. Sillä mua on lohdutettu.

16.8.2015
carata
carata

Mä pidin kahden sormen päähän ja jänteiden välissä. Kolme jännettä? Apua. No kokeile laittaa peukalon puoleisista lähtien kahden ekan väliin. Mulla ne kyllä pusersi niin että välillä piti ottaa pois ku se nappi kohta oli niin kipeä.

16.8.2015
myrmeli
myrmeli

Mulla kans lepo ja pitkät yöunet auttaa pahoinvointiin. Voi muuten olla että ne rannekkeet ei ole tarpeeksi napakat, mulla on tosi ohkaset ranteet ja nyt mietinkin et olis varmaan pitänyt ottaa se lasten koko. Voi myös olla et on hiukan hakusessa et mihin kohtaan ne tulee, ohjeissa luki et kolme keskimmäistä sormea lähtee ranteen taitoskohdasta ja reunimmaisen sormen syrjän kohdalle tulee paine. Ja sitten siinä kuvassa oli että kahden jänteen väliin tulee se pallo mutta mä tunnen kolme jännettä niin oon nyt sit laittanut keskimmäisen jänteen päälle. 😳 Mulla on maanantaina neuvola, jos tuuri kävis ehkäpä tätillä olis kokemusta noista rannekkeista ja vois auttaa.

15.8.2015
HannnaK
HannnaK

Hanna K: Ootko varma että ovat tarpeeksi napakat tai että ovat oikeassa kohdassa? Mulla ne ainakin pääsivät liikkumaan ja joskus kun teki oikein pahaa siirsin niitä ihan pikkusen ylähä/alaha/sivulle niin alkoi taas helpata. Koitas koittaa vielä tuolla tyylillä. Todella ikävää jos ei apua niistä olisi

Koska mama saat tietää sikiöiden tarkemman lukumäärän. Minäkin luulin kaksosiksi kun mummani on kaksonen niin olisi geenitkin ollut olemassa mutta meillä tuo huono vointisuus menee ainakin suvus, mummani on ollut huonovointinen kun äitiäni on odottanut samoin äitini ja siskoni kun on odottanut lapsiaan.

Ja muistelin että viikonloppuisin olin parempi vointinen kai kun sai nukkua etenkin esikoisen aikaan ns päähän asti ja sai ruokarytmin pitää erinä kuin töissä...

15.8.2015
myrmeli
myrmeli

Ihanaa jos sulla olo alkaisi jo helpottaa. Mä suunnittelen joka päivä millaisen juhla-aterian valmistan sit ku taas ruoka maistuu. 😂 Esikoisesta ainakin loppui kun seinään kolmen kuukauden jälkeen. On tää vaan niin kamalaa, mutta valitettavasti aika kultaa muistot kun itsekin viimeksi vannoin ettei enää ikinä..😄 Ja kävin itse eilen ostamassa nuo sea band rannekkeet, harmittaa etteivät auttaneet..

15.8.2015
HannnaK
HannnaK

Tänään on jo parempi päivä, ruoka pysyy jo sisällä ja saa alaskin jotain. Paha olo on, mutta ei se parit oksennukset päivässä enää tunnu missään, kun on nähnyt jo pahempaa.. kuivahtamaan pääsin vähän ja pikkuhiljaa nyt saanut paremmin nesteitä alas. Tavalliset housut menee taas sutjakkaasti jalkaan, kun alkoivat jo alussa puristaa. Ultraaja totesi vain, että saattaa olla kaksikin alkiota, ei viellä saanut kunnolla selvää! Selittäisi ainakin tämän karmivan olon..

14.8.2015
mama1985
mama1985

Mä oon käynyt läpi kolme raskautta jossa oli hirveet pahoinvoinnit. Enkä jättäny mihinkään 12 viikolle vaan pidin sen seurana äitiysloman alkuun saakka. 'Toki alku ajoista helpotti mutta oksensin silti, loppuvaiheessa toki vain enää aamuisin. 

Kyllä munkin paino laski jokaisen kohdalla ja olo oli mitä hehkein...not...Mun pahoinvointiin ei auttanu mitkään keksi yö pöydät neuvot kun joskus en kerennyt kelloa edes sammuttaa kun oksennus oli jo tulossa. Kävin oksentamassa ja sitten aamupalalle ja oksensin jos en aamupalan aikana niin sen jälkeen ja sen jälkeen söin taas toisen aamupalan joka useinmiten pysyi sisällä. Ja sitten ku sai jotain pysymään sisällä niin sitten menoksi. Ja puoliltapäivin kun oli ruoka niin söin niin tajuttoman annoksen ruokaa se sai etomisen hetkeksi loppumaan mutta välipalasta huolimatta huono olo tuli yleensä töiden jälkeen ku kotiin tullessa oli taas kova nälkä. Kaupassa kuljin muovipussin kans, se ei tosin ollut ostoksia varten vaan oksentamista. Ja oksentamisen takia en ollut päivääkään sairaslomalla kenenkään aikana. Kuulemma kuuluu raskauteen.

Pahoinvointi rannekkeet hommasin toka raskauden aikana ja ne helpotti sitä jatkuvaa etovaa oloa minkä koin pahemmaksi kuin sen oksentamisen, ja oksentamistakin se varmasti vähensi mutta ei saanut loppumaan.

En tiedä onko tästä mitään muuta apua kuin se että tiedät ettet ole yksin ja rannekkeet kannattaa hommata!

Ensimmäisen aikana muistan niin  elävästi kun nukuin vessanlattialla ja ajattelinj että jos hengissä tästä selviän niin mä en enää ikinä tähän ryhdy. No ryhdyinhän minä ja vielä kolme kertaa ensimmäisen jälkeen. =)

tsemppiä, kyllä se vain sen arvoista on!!!!

14.8.2015
myrmeli
myrmeli

Mulla putosi kans ekassa raskaudessa paino 10kg kahdessa viikossa, soitin päivystykseen siinä vaiheessa kun ei jalat enää kantaneet mennäkseni vessaan. Päivystyksestä vastattiin tympeästi että raskauspahoinvointi on ihan normaalia, koitappa vaan selvitä. Harmittaa etten tajunnut pitää puoliani silloin ja olisi ehdottomasti pitänyt mennä tipalle, niin mulle neuvolastakin sanottiin kun sinne asti pääsin. Nyt meneillään kakkosraskaus ja nämä oksentelut alkoivat taas, jokainen päivä on selviytymistaistelu. Tällä kertaa oon kuitenkin tsempannut ja yritän juoda ja syödä koko ajan, vaikkakin osa tulee ulos. Olo on silleen parempi kuin tyhjällä mahalla. Hirveästi on helpottanut se, että oon kesälomalla just nyt ja oon kyllä joutunut poikaa viemään hoitoon että saan itse levättyä.

14.8.2015
HannnaK
HannnaK

Löytyihän tämä, mikä olo?

13.8.2015
carata
carata

Ja mulla paino tippui pahimmillaan 7kg, se oli paljon. Itseasiassa liikaa, kun olin jo niin kuiva että suonia joutui etsien etsimään.

12.8.2015
carata
carata

Kuus päivää tuota on paljon! Etenkin jos se on koko ajan ollut tollaista. Ehdottomasti siis käyt näytillä. Istukkakin kun toimii paremmin kun saa ravinteita. Se kyllä ottaa törkeästi niitä ennen sua itseäs, eli se kyllä pitää vauvasta huolen, mutta en mä odottelis että olo itsestään paranisi.

12.8.2015
carata
carata

No menet ehdottomasti TÄNÄÄN sinne päivystykseen. Oot nyt jo menettäny niin paljon kehon nesteitä ja ravinteita, että mars lääkäriin!!!

12.8.2015
Sannukki
Sannukki

Nyt alkaa kuudes päivä tätä oksentelua. Kaikki tulee ylös tunnin parin välein. Milloin sinne päivystyksee kannattais mennä? Paino tippunu jo reippaasti ja aivan poikki. Nukun vain koko aika, mitään en pysty tehdä. Laskeskelin, että vähintään 10krt päivällä tullu ylös. Myös yöllä. Tuntuu että tähän kuolee..

12.8.2015
mama1985
mama1985

Ja joillain auttaa pahoinvointiin myös ne rannekkeet. Jotkut joutuu turvautumaan sit taas lääkäriin ja pahoinvointilääkkeisiin. Jotka kylläkin itse oksensin, kun ei vaan meinannut mikään pysyä sisällä. Voimia!

11.8.2015
carata
carata

Oumai! Toi on kamalaa! Mutta alkuun, lepäät aina kun mahdollisa ja syöt sitä mitä pystyt. Kannattaa syödä usein ja pieniä annoksia. Ja nyt ei kannata miettiä syötkö jäätelöä vai kunnon ruokaa, kunhan syöt. Mä söin pelkkiä jääpalojakin, koska ne pysyi sisällä. Yhden raskauden tosin oksensin niin rajusti, että kävin tipassa. Eli kannattaa huolehtia ettei ole mene liiankaan huonoksi. Mulla meinaan meni ja ne ei meinanneet suoniakaan löytää kun olin niin kuivunut jo.

11.8.2015
carata
carata

Ootko kokeillu mehujäitä? Kylmä kuulemma voi auttaa.

Ja tarvittaessa tippaan jos oikein heikko olo on.

11.8.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...