Isän asunnon myynti?

Miten toimisitte itse tässä tilanteessa? Isäni kuoli viime marraskuussa, ja häneltä jäi kerrostalokaksio. Olen ainoa lapsi, ja isälläni ja hänen avovaimollaan oli eri rahat. Saan siis yksin päättää, mitä asunnolle tehdään. Toistaiseksi asunto on ollut ennallaan. Isän avovaimo käy siivoamassa siellä ennen, kuin tulemme. Asunto sijaitsee kuitenkin kaukana: noin viiden tunnin ajomatkan päässä meiltä. Koko perheen kanssa olemme siellä ehkä viikon kerran vuodessa, lähinnä kesällä. Lasten kanssa voisin käydä myös joululomalla isän avovaimoa katsomassa. Olemme tekemisissä säännöllisesti. Isä heitti pari vuotta sitten ajatuksen, että vanhin lapsistamme tulisi tuohon yliopistokaupunkiin opiskelemaan ja asuisi sitten siinä. Kuitenkin tyttö on nyt 10-vuotias, eli mahdolliseen muuttoon on aikaa. Eikä niistä vuokralaisistakaan aina tiedä. Jos möisin asunnon, käyttäisin rahat tavalliseen elämiseen. Muutimme juuri isompaan asuntoon itse, ja sen ylläpitoon menee todella paljon rahaa. Mieheni tietenkin haluaisi sijoittaa rahat "kiinni" johonkin. Vaikka meillä on avioehto, sanomista tulee varmasti.

11.8.2015
odottaja
odottaja

Mä en osaa muuta sanoa, kuin että ei kannata myydä. Ehdottomasti vuokralle! Vuokra-asiat kannattaa hoitaa jonkun niistä tietävän kanssa ja verottajalle ilmoittaa vuokra tulot ja selvittää, että kuinka paljon niistä maksetaan veroa jne. Jokunen osuushan niistä menee, en tosin yhtään tiedä paljonko. Suomessa kun ollaan, niin sanoisin, että varmaankin liikaa 😁🙈

13.8.2015
carata
carata

Odottaja toivoisi varmasti selkeäsanaista vastausta kysymyksiinsä.

Huomaan ainakin itsestäni että usein kerron asioista kovin monimutkaisesti.

13.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kaikille tähän asti vastanneille. Viitsiikö joku kertoa vielä tämän: mikä on joku tietty prosenttiosuus ja mistä? Joskus muistan, että puhuttiin 28%:sta. Pitääkö siis maksaa veroa vastikkeen ja vuokratulon ylijäämästä vai mistä? Kiitos etukäteen!

13.8.2015
odottaja
odottaja

Maarua,mä ihmettelin samaa että eikö laki muka Turvaa tota että voiko mennä noin! Vuokrat ainakin on ulos otossa sen tiedän,mutta en tiedä että eikö hän sitten ole Ottanut asiasta kunnolla selvää vai onko vaan kysellä neuvoa joltain jolla ei Ammattitaito riitä Joltain ns. Kotijuristilta.. Vai olettiko vain ettei voi tehdä mitään kun sopimuksessa ei erikseen mainita noita syitä mitä luettelit..
En tiiä kun ei niin läheinen ole että paljon oltais tekemisissä,mutta tätä kiros ja oli helpottunut kun vihdoin pääsi niistä.. Tosin nyt kun mietin en ole varma tuliko heillä kaks vuotta täyteen vai saiko sitten just jostain oikeuden kautta purettua.. Mutta aika lähelle ainakin se kaks vuotta ehti tulla.. Mutta en sano enempää kun en tarkkaan yksityis kohtia tiedä,se vaan varoitteli että jos joskus vuokrataan nii kannattaa kirjata sopimukseen Tai voi käydä köpelösti..

Jiin tekstiin tekisin sellaisen "muutoksen" että 3kk takuuvuokra on hirmu kova etenkin opiskelijoille..
Ellet sitten tarkoittanut että jos yritykselle vuokraa niin 3kk takuuvuokra,he toki sen pystyvät maksaan,mutta jos yksityis henkilölle vuokraa niin on aika kova.. Täällä on aina 1-2kk ja joillekin se 2kk on myös tiukka..

12.8.2015
Vipe
Vipe

Jiitä peesaan.

11.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jos vuokraa nii kannattaa ottaa ainakin sopimuksen kanssa ammattiapua.. Yhdeltä tutultani puuttui sopimuksesta kohta että saa potkia pihalle jos vuokraa ei makseta ja sopimuksessa oli 2 vuotta eli sen ajan oli turvattu varma asuminen vuokralaiselle ja vuokran antajalle vuokralainen.. No eipä vuokralainen sitten maksanut vuokraansa.. Joten vuokraaja joutui maksaan sen asunnon kuluja ilman mitään tuloja eikä saanut vuokralaista pois.. En muista paljon vuokria jäi rästiin tarkalleen mutta monista tonneista puhuttiin.. Eli kannattaa laittaa sopimukseen että maksuhäiriöiden takia voi potkia pihalle..

11.8.2015
Vipe
Vipe

Mä varmaan laittaisin vuokralle ja joku alan ammattilaisfirma sais hoitaa vuokrauksen, esim. Vuokraturva.

Siitähän saa kuitenkin vakituista tuloa joka auttaa teitä nykyisissä menoissa. Lisäksi asunto on hyvä sijoitus tulevaisuuteen. Käyttää sitä sitten itse, lapset tai jättää vuokralle.

Jos teillä ei ole ihan akuuttia rahapulaa, että on pakko myydä pois, jättäisin kartuttamaan varallisuutta.

11.8.2015
misukka
misukka

Tarkennan vielä, että isäni avovaimo on koko ajan asunut omassa asunnossaan samassa kaupunginosassa. Emme siis ole myymässä häneltä "asuntoa alta".

11.8.2015
odottaja
odottaja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...