vaipanvalinnan vaikeus

Eli; tällä hetkellä käytössä new born 2 ja harkinnassa nb3 tai comfort3. Kommentit puolesta ja vastaan?

6.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Muumi on suomalainen. Meillä käytetään Muumin housuvaippaa 6 päivällä (junior) ja housua 7 yöllä (xl).

Muumeja on sekä teippivaippaa että housua.

Caratan lasten vaippakoko on varmaan vitonen.

13.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mummilassa nyö käyttää jotain Muumi vaippojakin. En muista mitä. Pepuissa lukee ehkä Maxi? 😂

13.8.2015
carata
carata

Meillä kaikki lapset käyttää Liberoa. Pampersin kuminauhasta on kaikki saaneet allergiaa tai oikeastaan tälle tuoreimmalle sitä en edes ole kokeillut. Enkä taida. Mutta tyttö 3v ja poika 1,5v käyttävät nyt Liberon 5 koon housuvaippoja ja öisin 6 koon teippi vaippaa. Teippiä yöllä siksi, että housuista vuotaa aina kyljestä. Vauvalla on nyt sit koko 1.

13.8.2015
carata
carata

Meillä 5300g ja 58 cm vauvalle nb3 parempi, comfort oli vielä väljä jalkojen ympärille ja vyötärönkin sai laittaa niin tiukalle kuin sai. Eli näin yhden lapsen kokemuksella newborn parempi hoikan malliselle vauvalle :)

13.8.2015
jlk87
jlk87
1 year, 9-month-old toddler

Mulla edelleen nuo meriaiheiset vaipat etusivulla. 

Ootellaan nyt Cittarin remontti loppuun, jotta uutuusvaipatkin meille ehtii.

13.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juurikin jos lapsella on esim. atooppinen tai atooppistyyppinen iho tai sitten vaikka jokin muu ihosairaus, niin vaipanvaihtovälin pitäisi mun käsityksen mukaan olla jopa tavanomaista tiuhempi. Muutenhan iho hautuu.

8.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mustakin on hassu ajatella että liian usea vaihto ärsyttäis ihoa,luulis että toiste Päin.. Toki vaipoista joissa on hajusteita ja voiteita voi näin olla..

8.8.2015
Vipe
Vipe

Meillä käytössä Muumien housuvaippa 6 päivällä ja saman housuvaippa 7 yöllä. Oiskohan lähempänä 10 kiloa meidän tyttö nyt.

Tuota en käsitä että lapsen iho kärsisi siitä jos liian usein vaihtaa  vaippaa, oli vaipan tyyli (kesto tai kertis) ja materiaali mikä vain.

8.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hiduli, esikon kanssa siirryttiin housuvaippoihin joskus 5-6kk iässä. Kun alkoi olemaan liikkuvaisempi.

Keskimmäisen kanssa housuvaippoja ei tullut käyttöön lainkaan. Tuo pysyi niin mahdottoman hyvin paikoillaan hoitopöydällä vielä 2-vuotiaanakin. Ja mehän käytettiinkin tosi pitkälti kestoja keskimmäisen kanssa.

Viimeisin yrittää joka mutkassa pyörähtää ympäri mut vielä taistelen teippien kanssa. Jos tässä jossain vaiheessa inspaantuis niihin kestoihinkin taas.

Mekään ei noudateta noita kilorajoja. Lähes järestään saa siirtyä seuraavaan kokoon pari kiloa ennen isomman koon minimikiloja. Eli neloseen siirryttiin suunnilleen 5,5kg painoisena jo. Teoriassa kolmosen olisi pitänyt riittää mutta ei se imuteho riittänyt ja tarrat meni äärirajoilla. Kaikkien kanssa ollut tämä sama.

8.8.2015
misukka
misukka

Joo ne kilokoot onkin viitteellisiä :) Ja vauvat/lapset on niin eri mallisia kuten me aikuisetkin, ettei ne tietty kaikilla päde. Mulla ainakin näkyy näillä Liberon sivuilla tuolla ylhäällä banneri niistä touch vaipoista.. Jos sitä mainosta klikkaa niin saa lisätietoa.

8.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Onko tietoa, milloin uutuus Touch-vaipoista tulee tietoa Liberon sivuille? Meidän remontti-Cittarissa niitä ei toistaiseksi ole, että niitä en ole voinut ostaakaan.

Uutuushousuvaippoja voisin kokeilla.

Onko joku ostanut noita uusia vaippoja jo?

8.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä kun esikolla vikana vaippana käytettiin 6 kokoo,nii lopetti vaipan käytön jo vuosi ennenkuin oli edes sen 13 kiloa,mikä on kutosen "alaraja" 😂

Eli jos valskaa tai tuntuu huonolta,niin suosittelen kokeileen isompaa kokoa (tai sitten pienempää) nii. Että unohtaa noi kilo suositukset.. Esim. Jos kolmonen alkaa vuotaa niin vaihtaa 4 kokoo vaikka kilot ei Täyttyisi.. Sitten jos ei sekään auta voi kokeilla teippi ja housuvaipan välillä ja jos ei tehoa niin sitten vaihtaa vaippa merkkiä..Meillä libero ollut tosi hyvä,jos on unohtanut koko suositukset ja ostanut sen mukaan mikä vaikuttaa hyvältä 😄

8.8.2015
Vipe
Vipe

Meil on liberon 4 housuvaippoja ja teippivaippoja. Teippivaippoja yöllä ainakii niinku esikollekin 7 koon samat. Esikko käyttää tosin vaippaa enää pidemmillä ulkoilureissuilla ja nukkuessaan. Muuten housumallia ja öisin teippiä. Mut sillo ku muututtii housuvaippoihin esikonki kaa ni ainoastaan öisin ollu teipit käytössä ku housuvaipat falskaa.

Helpompi mun mielestä liikkuvaiselle kaverille on vetästä housut jalkaan ku yrittää vääntää teippivaippaa ku pyörähtää koko ajan siitä ties mihin karkuun..

8.8.2015
tennari
tennari

PekkajaMatti: Juu..ne kehittyy hurjasti koko ajan. Varsinkin ne imuosat ja materiaalit

Jenkku92: Ok! Kiva tietää :)

8.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Me ollaan kanssa siirrytty 4 koosta housuvaippoihin,mutta käytetty rinnalla teippivaippaa esim. Yöllä.. Tai vauvan kanssa ainakin.. Esikoisen kanssa ei aluksi,mutta sitten kun oli vähän vanhempi (muistaakseni reilu vuoden) niin ei housuvaippa pitänyt öisin niin öisin ja pitkillä reissuilla käytettiin teippivaippaa.. Vauvalla tehtiin samoin vanhasta muistista mutta nyt käytetään pelkkää housuvaippaa.. Voi olla että jossain vaiheessa pitää siirtyä teippivaippaan öiksi..

Meillä housuvaipan koko on aina ollut sillei että on pitänyt vaihtaa jo ennen kuin se kilo raja täys ja esikoisen kohdalla vaihdettiin jo ennen 2v. 6 kokoon vaikka se on 13-20kiloa ja 5 koko ois ollut 14 kiloon ja poika oli 2vuotiaana 11 kiloa..

Eli ihan kokeilemalla selviää mikä sopii mikä ei.. Vauvalla käytössä 5koon vaippa ja oli 8kk sen reilu 10 kiloa,nyt en tiedä kuin iso on,mutta toi vaippa sopiva..

8.8.2015
Vipe
Vipe

Hiiduli, mulla onkin Liberon vaipoista 15 ja 8 vuoden takainen käyttökokemus (ennen tätä meidän kolmatta lasta).

Ainakin keskimmäiselle oli Liberon vaipat muuttuneet.

8.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja siis palatakseni vielä alkuperäiseen ongelmaan; mietin että ootteko immeiset siirtyneet housuvappoihin vasta liikkeellelähtö vaiheessa vai oiskohan sekin varteen otettava vaihtoehto? Eniten mua ehkäpä tässä mietityttää vaipanvalinnassa se, kun tuo meidän pikkumies on niin hurjan eläväinen jo nyt, että oisko sillä perusteella hyvä siirtyä muuhun.. Ja luulen, että toi nb3 on kohta kyllä poissuljettu vaihtoehto kun mahtaa olla vähän kittanan puoleinen eikä ehkä pysy niin hyvin aloillaan kuin vaikkapa se comfort.

Ja onpa muuten tylsää, ettei ole mitään sellaista muutaman vaipan kokeilusettiä, etä vois testata mikä olis paras?

8.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Vipe: Joo siis se raita on myös osin takapuolella, koska se imutyyny on koko vaipan mittainen mihin se neste sitoutuu ja jos on kovin löysää kakkaa niin toki imaisee siitäkin osittain nestettä sinne imutaskuun

PekkajaMatti: Ne on juurikin siksi niin ohkaisia kuin oletitkin.. Tietty ne paisuu, kun sinne imutaskun geelirakeisiin kertyy nestettä ja ne turpoaa.. Koko ajan tietty vaippoja ja niiden mekanismeja kehitetään, joten ne voi olla hyvinkin erilaisia ominaisuuksiltaan jopa vuosittain. Siinä touch-mallistossa on käsittääkseni sitä istuvuutta vielä parannettu ja materiaali on kaiketi vielä pehmeämpää. Imuominaisuuksia ei kait kuitenkaan ole muutettu "tavalliseen" malliin nähden

8.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Hiidulille kysymys, miksi Liberon housuvipat on niin ohkaisia? Käyttömukavuusko siinä on takana, vai mikä?

Ja mikä ero on uusilla Touch-vaipoilla, noihin, mitkä nyt on markkinoilla? Ilmeisesti tuo vanhakin vaippa pysyy tuotannossa, tuota uutuutta kun saa vaan Cittarista?

8.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Silti viiva on takapuolellakin ja muuttaa väriä jos on oikein iso löysähkö kakka..

7.8.2015
Vipe
Vipe

Niin se indikaattori raitahan on siis alunperin kehitetty Tenan tuotteisiin, eikä millään lailla ole uusavuttomille.. Kun niissä aikuisten vaipoissa on imukyvyn mukaan se imutasku hyvinki erilaisilla kaliibereilla niin siitä raidasta näkee milloin tasku täynnä. Ne kun on nykyään niin tehokkaita siirtämään kosteuden pois iholta ettei siihen välttämättä vaipankäyttäjä itse reagoi..
Ja toki toiset aikuiset ja vauvat on herkempiä reagoimaan nihkeään tai ihossa voi olla suuria eroja.. Mutta joidenkin iholle voi tehdä hallaa vaihtaa vaippaa liian usein juurikin sen todella tehokkaan kosteuden siirto vuoksi.
Ja ulosteeseen sen raidan ei kuulukaan reagoida, sillä ne geelirakeet mitä vaipan imutaskun sisällä on, ei ime itseensä ulostemassaa.. Vaan reagoi siihen nesteeseen eli virtsaan

7.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Joo toi viiva tuli vasta jossain vähän ennekuin meidän vauva syntyi.. Esikoisella ei ainakaan ollut..
Ja se viiva! Se ei aina välttämättä muuttanut väriä kakasta (joskus joo,muttei aina) ja meillä kyllä normaalisti vaihdettiin kun viiva oli vasta puolivälissä.. Inhottavan täys oli jo jos viiva oli aivan täys.. Joka pääsi öisin ja välillä reissussa täytetään..
Mutta olen miettinyt kun nykyään on uus avuttomia ihmisiä joille ilmeisesti tuo viiva suunniteltu,niin voi vauva parka joka on kakka vaipassa,koska on niin kuiva ettei viiva reagoikaan siihen.. Siinä sitten odotellaan että etuviiva täyttyy niin että kakan lisäksi se on täys pissaakin..
En tiedä onko tälläisiä ihmisiä paljon,mutta kyllä uus avuttomuutta tapaa paljonkin..
Ihan hauskahan se viiva on,mutta ei siihen luottaa kannata..
Meillä esikoinen ei ikinä ole reagoinut märkään vaippaan eikä kakkavaippaan eikä edes siihen että vaippa on yli vuotanut.. Mä jo epäilin sen tuntoaisitakin,kun ei myöskään välittänyt vaikka peppu vesi ois ollut "kuumaa" tai "kylmää" vaikka itse tunsi käteen että ai nyt vaihtui kuumalle,niin ei mitään reaktioo lapsessa joka sai sen kuuman pyllylleen.. Kai kipu kynnys tolla aika kova,mikä kuulemma yleistä reumalapsille,liekö ollut sitten jo vauvasta asti..
Vauva on joskus kitissyt ylitäyttä tai valskannutta vaippaa,mutta harvemmin ja kakka vaipassa ei haittaa.. Päin vastoin,lähtee karkuun jos meen sitä kohti kysyen "onko sulla kakka" että meillä saa oikeasti itse muistaa että koska vaippa on viimeksi vaihdettu ja tarkastella että koska pitäis vaihtaa.. Ruokailun jälkeen vaihdetaan aina (ellei nyt täysin kuiva ole) koska silloin käydään potalla ja mä en kärsi laittaa vaippaa takas jos siellä on yksikin pieni liru.. Mutta ruokailujen välissä vaihdetaan vain jos on kakka tai hirmu pullea..

7.8.2015
Vipe
Vipe

Vappavalmistajien vaipanvaihto-ohjeethan voi olla mitä vaan.

Tosin 2 vuotta sitten ei Liberolla noita vappaindikaattoreita tainnut ollakaan. Minä vaihdan lapsen vappaa jo silloin kun se alkaa näyttää täydeltä.

7.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä muksut valittaneet vaippaa ennen ku se raita tullut kokonaan näkyviin. Se vaippahan on ihan hillitön pallo ku se raita tulee täysin näkyviin.

Ja eiköhän kaikilla liene tuo ninnupin syy olla se tärkein kriteeri :)

Että vaippa sopii vauvalle :)

7.8.2015
misukka
misukka

:D Joops.. Mullapa se kai pitäis itse osata valita oikea vaippa kun oon kerta SCA:n (lafka johon Libero siis kuuluu) kouluttama kontinenssihoitaja :D

Jotta tiedän kyllä erot ja ominaisuudet, mutta halusinkin tähän vähän kuluttaja näkökulmaa, että mikä toiminut kenelläkin.. Mä vähän kallistuisin itse tuohon comfortiin, koska poika on kovin liikkuvaista sorttia mutta mies tykkää näistä NB vaipoista juurikin sen indikaattori viivan vuoksi.. Mä en tajua miten se ei tunne/haista että on pissaa vaipassa :D

Ja vinkkinä - se indikaattoriraita ei niinkään ole sitä varten että tietää pissan tulleen vaan enemmänkin että tietää milloin vaipan imuosa on täynnä, jotta kandee vaihtaa uusi. Vaippaahan ei kannata vaihtaa salamana kun tippa on lirahtanut vaan kunnes on tarpeeksi täynnä.

7.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Mä en edes tajunnut että sitä kahta erilaista.. 😄 kumpaahan meillä ees oli.. En muista oliko kolmosessa meillä vielä se pissaraita.. Ei kai..
No en muista,mutta ei kai niissä hirveän huomattavaa eroa ole.. 😃

6.8.2015
Vipe
Vipe

Hahah miulla on sama valintakriteeri ku misukalla 😃 kappalehinta ratkaisee 😃

6.8.2015
riu
riu

Mä mietin kanssa, mitä eroa noilla kahella vaipalla on.

Jotain osviittaa saa  tuotteet-osiosta.Newborn taitaa olla pehmeämpi. Ja Citymarketista kautta maan saa tuota Nb3-vaippaa, jopa meidän remontissa olevasta Cittarista.

6.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä oli nb2 parin viikon verran, sit nb3 ehkä kolmisen nelisen viikkoa jonka jälkeen comfort 4.

Mä valkkasin ihan sen mukaan, et nb3 riitti pissamäärän kanssa ja niitä sai enemmän paketissa :D Pihi kun oon.

Mä en tosin hoksinu et mitä eroa on nb3 ja comfort3 välillä. Paitti et nbssä on se pissaraita joka kertoo et pissa tullut.

6.8.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...