Uimaan!

Ihan kyselisin kokemuksia, että milloin olette menneet vauvan kanssa ensimmäisiä kertoja halliin uimaan ja millä varusteilla? Tiedän, että uimakoulun rajana on suositus 3kk, mutta mutta.. Siskon mielestä uimavaipat on ihan täyttä humpuukia.. Onko kokemuksia ja entäs muut kamppeet?

5.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Ja meillä on vauva aina kaukalossa altaan reunalla😊Käärittynä pyyhkeeseen,ihan sen takia että ei jaksa uida niin kauan kun isommat niin vauva on katellut ja otettu sitten myöhemmin altaaseen vasta😊

6.8.2015
huiskutin
huiskutin

Me ei oo vauva uinnissa ikinä käyty,mutta omatoimisesti uitu 5-6kk asti.Maauimalassa käyny vaan isommat kun vauvalle liian kylmä vesi😁Lämpimiä kylpylöitä suositaan ja uimavaippa on ollut aina uimapuvun alla😊Imetän niin tissi suussa alalauteilla on aina lämmitelty😊Meillä neiti 1-vee kohta ja rakastaa vettä😊

6.8.2015
huiskutin
huiskutin

Harmi,kun teilläkin sitten jo tammikuussa ollaan puolivuotiaita.. Toki silloinkin vielä ehtii aloittaa vaikkei ihan ihanne ikä olekaan..

5.8.2015
Vipe
Vipe

Vipe: Ymmärtääkseni on aina kausi kerrallaan..

Mummy83: Joo.. Nii mä ehkä vähän itsekin ajattelin.

5.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Oman kokemuksen perusteella en lähtisi. Me oltiin minin kanssa uimassa maauimalassa kun hän oli vähän reilu 2kk. Lämpöä oli ulkona 28C ja oltiin ihan kahluualtaassa missä vesi oli todella lämmintä, mutta silti alkoi jo viiden minuutin jälkeen sinertämään huulet ja tärisemään koko vauva. Tuolloin se ei haitannut koska oli maauimala ja vauvan sai puettua ja hengattiin nurtsilla nauttimassa ilmasta kun esikko uiskenteli. Mutta jos te menette kylpylään niin kaikki se aloitus- ja lopetushommat ennen ja jälkeen uinnin tuntuisi musta liian työläältä siihen parin minuutin polskimiseen nähden enkä itse viitsisi nähdä vaivaa.

Sit taas ku mini oli 5kk ni mentiin vauvauintiin ja sillon jaksoi jo hyvin sen ½h olla altaalla että siinä oli kyllä hurja ero muutamalla kuukaudella.

5.8.2015
Mummy83
Mummy83

Meneekö teillä sillei että on aina koko kausi?
Täällä menee sillein kivasti että on 8 uintikertaa.. Per jakso,niin jos ei ehdi mukaan syksyn ekaan tai on liian pieni vauva,niin pääsee sitten seuraavaan.. Meillä esikko oli syksyn alkavaan ryhmään "alaikäinen" joten aloitettiin seuraavaan jolloin toi oli sen n 4kk ja 4-5kk on kuulemma ihanne ikä aloittaa..
Vauva olikin sillei että kun oli eka masussa ja sitten kaukalossa reunalla mukana kun poika polski ja sitten uusi jakso alkoi sillei että vauva oli pariviikkoa vajaa ton 3kk niin sai ohjaajalta luvan aloittaa.. Ja aloitus meni silti hyvin,kun oli tottunut jo ääniin yms. Nii oli kuin kala vedessä.. Mutta musta on tosiaan kiva että on jaksotettu tollei,vaikka saattaakin tulla kalliimmaksi kuin että ois kokonaan syys ja kevät kausi,mutta noin kaikki pääsee alusta asti aina mukaan..

5.8.2015
Vipe
Vipe

Vipe: Kiitos runsaasta vastauksesta! Täytyy pitää tuo Reima mielessä ja se kylpytakki. Tuo pikkumies on kyllä hurjan kova huitomaan ha sätkimään, joten vois olla ihan kiva se takki. Oltais kauheen mielellään menty vauvauintiin, mutta kaikki lähihallien ryhmät syksykaudeksi alkaneet/alkaa nyt ja ollaan tosiaan vasta lähdössä lomille. Kaikissa ryhmissä ehtii mennä jo monta uintikertaa ohi ennen kuin palataan syyskuussa arkeen ja kotiin.. Ja se hinta on kyllä vähän turhan suolainen. Eikä muuten ole mitään nirsoa meillä kamppeista. Lähestulkoon kaiken ostanut/hankkinut/saanut käytettynä

5.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Ja vauva uinnissa on kaikenlaisia välineitä,joten siellä helppo totuttaa lasta esim. Kellukkeisiin,räpylöihin,uimalaseihin yms. Sitten kun sen aika tulee.. Sitten näkee mistä lapsi tykkää niin tietää mitä itselle hankkia..

5.8.2015
Vipe
Vipe

Meillä pojat ollut kuukauden vanhana molemmat n. 4,5 kiloa vaikka kummallakaan syntymä painosta ei ole juurikaan tippunut (esikolla vaan 35g) ja keränneet painoa nopeasti ensimmäisten viikkojen aikana,toivottavasti teillä poika vähän isompi 😉
Ja en usko että se on nyt ihan grammalleen tarkka.. Kai sitä voi käyttää altaassa lyhyen ajan vaikka jonkun verran painosta puuttuisikin..
Ja en tiedä miten ne uinti vaipat istuu noin pienelle,kun on kaiketi kaikki (ainakin liberon mitä meillä ollut) housuvaippa malleja.. Aika huono tuuri käy jos sen lyhyen uinti ajan aikana kakat tekee..

Niin ja puolesta tunnista tuntiin kannattaa olla edellisestä syötöstä.. Se myös minimoi sitä kakkaus riskiä.. Se on myös vauvauinnissa suositus..

Me ollaan uintikamppeen ihan perus Prismasta hankittu.. Sitten kesällä rannalle ja ulkouintiin on hankittu uv uikkarit.. Reimalta ja name itistä ollut ne tähän mennessä.. Tykkään Reiman siitä kun on koko haalari jossa pitkät hihat,lahkeet lyhyet,mutta kun on vauvalle reilu niin peittää Jalatkin aika hyvin.. Name it:in nukkaantui pepusta heti Ekan käytön jälkeen,Reiman on jo toisella lapsella eikä ole miksikään mennyt (ei siis kovin montaa käyttökertaa silti ollut) en tiedä sitten vaan että laskiko esikko joltain kiveltä pylly mäkeä vai oliko vaan huonompaa materiaalia..
Kylpytakin löysin joskus aikanaan kapphallista..

Eipä noitten vermeiden sen erikoisempia tarvitse olla ja hyvin löytyy ellei sitten ole nirso että pitää olla juuri tietyn lainen.. Rannalle suosittelen tosiaan uv pukua kun teilläkin pieni ens kesänä vasta vuoden.. Ja uv uimapuku kangasta olevia lippiksiä on myös olemassa..

Ja vauva uintia suosittelen lämpimästi,nyt 3 vuoden kokemuksella 😄 onhan se hintavaa mutta niinhän on lähes kaikki harrastaminen.. Täällä pystyy jatkaa pirpana/perhe ryhmässä sitten kun on n. 1-1,5 vuotias.. Me ollaan jatkettu esikoisen kanssa alusta asti käyty ja nyt tullut vauva siihen mukaan.. Kiva yhteinen hetki on ja pojalta nyt kysytty että vieläkö jatkaa vai jääkö isin kanssa kotiin niin että menisin vain vauvan kanssa.. Mutta valitsee silti vauva uinnin,eli ilmeisesti tykkää.. (meinaan isi kyllä voittaa yleensä lähes kaikki valinnat 😂)

5.8.2015
Vipe
Vipe

Niin ja siis kiinnostaa myös toki jatkoakin ajatellen, että millaisia uimavermeitä suositte ja mistä ne hankitte :)

5.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Kiitos vastauksista!
Ja siis tarkennuksena, että meillä poika lauantaina 6vk ja ei olla menossa nyt sinne uimakouluun vaan juurikin viettämään hääpäivää "kylpylään" ja varusteilla meinasinkin tietty juuri noita uimakamppeita :) Kaukalo+paketointivehkeet tulee tietty luonnostaan mukana, mutta mietitytti nuo uintivaipat, kun systerin mielestä aivan turhakkeet. Kehoitti käyttämään kireälahkeisia uimahousuja mielummin. Mutta joo.. Tuo painoraja oli varmaankin se kaikkein tärkein tieto.. Täytyypä ehkä punnailla poikaa, jos tuo oliskin jo sen 5.. Ja ei siis tietty ole tarkoitus kylvettämällä kylvettää poikaa siellä kylpylässä vaan ajatuksena lähinnä, että ottaako mukaan vaatteissa vai jopa käymään altaassa asti :)

5.8.2015
Hiduli85
Hiduli85

Niin juu. Uimavaippaa käytettiin mut on se vähän sellainen pöhkö viritys. Jotku kintun myötäiset housut /uimapuku on varmasti parempi.

5.8.2015
misukka
misukka

Mä kävin keskimmäisen kanssa ihan normi uimahallissa kun ikää oli jotain 4kk. Siellä oli lasten altaassa normaali uintilämpö ei mikään vauvaystävällinen ja lämmin. Vartin verran jaksoi ekalla kerralla.

Mä vaan kipasin nopsasti lämpöseen suihkuun vauvan kanssa altaalta ja kiedoin sitten pyyhkeeseen siksi aikaa kun itse peseydyin. Otin hoitoalustan siihen vauvan alle ettei ihan lattialla ollut.

Ei tullut mieleen ottaa kaukaloa altaalle. Se olisi varmaan ollut ihan näppärää.

5.8.2015
misukka
misukka

Ai niin ja tosta vauva pyyhkeestä.. Teillä varmaan vauva niin pieni että pysyy jotenkin siinä paketissa,mutta me kun aloitettu vauva uinti silloin kun lapsi ollut sen 3kk niin ollaan aika pian siirrytty käyttään saunatakkia..
Meillä ollut 92 kokoinen napitettava malli.. Se kun on edestä kii,nii ei vauva pääse huitoon sitä pois.. Lisäksi siinä on huppu mikä lämmittää päätä (niinkuin on vauvapyyhkeessäkin) ja kun on ollut isoa kokoa,niin peittää vauvan varpaisiin asti.. Ja lisäksi menee monta vuotta.. Meillä esikko sai vasta 3v. Lahjaksi uuden isomman saunatakin,vaikkei toi vauvana käytettykään ihan vielä pieni ollut..
Eli suosittelen jos löytyy n. 86-92 kokoinen hupullinen,napitettava saunatakki,siitä on hyötyä ja iloa pitkäksi aikaa.. 😊

5.8.2015
Vipe
Vipe

Toi 3kk johtuu siitä että silloin lapsi on jo sen verran vanhempi että jaksaa paremmin ja kaiketi sukelluksissa on parempi olla vähän vanhempi.. Mutta sitten veden lämpötila vauvauinti vesi on 35 asteista.. Ja lapsen tulee olla 5kiloa jotta pysyy lämpimänä siinä.. Eli mikäli teidän vauva on alle 5 kiloa,niin en välttämättä suosittele..
Meidän vauvauinnissa ei suositella uimavaippaa koska vauvan on kivempi liikkua ilman sitä,mutta taas kylpylässä järjestettävässä uinnissa suositellaan ihan pienille.. Harvemmin lapsi vedessä kakkaa,mutta en tiedä sitten ihan tuollaisesta kuukauden ikäisestä..
Me ollaan tehty niin että vauvauinnissa ei olla käytetty vaippaa,mutta jos ollaan menty ihan muuten uimaan niin ollaan käytetty,etenkin kylpylässä..
Varusteena on ollut kireä lahkeinen uikkari.. Eli sellainen poikien koko uikkari.. Sellainen "voimamies" mallinen 😄 sitten on ollut kaukalo jossa muovitettu frotee alimpana suojana (äitiyspakkauksessa tuli kai ainakin yksi sellainen pieni) sitten ollut tavallinen pyyhe ja vauva pyyhe ja niihin sitten lämpimään vauvan pakannut..
Sitten tietysti muut perua kamat,vaippa,puhtaat vaatteet yms. Yms.

Jos lapsi on sen yli 5 kiloa,niin uskaltaa häntä ehkä vähän kylvettää mutten olisi kauaa (vauvauinti kestää puol tuntia ja pienten ensikertalaisten kohdalla suositellaan lähtemään pois aikasemmin) ja kaikista tärkein "poistu altaasta vielä kun on hyvä mieli" eli ei kannata odottaa että vauva itkee tai kitisee,vaan lähteä niistä ensimmäisistä merkeistä..
Kaukalo tosiaan kannattaa ottaa altaan reunalle niin uitua saa vauvan paketoitua siihen lämpimään pakettiin jos itse haluaa kylpemistä jatkaa,tai sitten käy vauvan kanssa pesuilla,pukee ja syöttää vauvan ja laittaa kaukaloon nukkuun ja palaa sitten itse altaalle (siis se Kaukalo ja vauva toki mukana)

5.8.2015
Vipe
Vipe

Vauvauintia järjestävien sivuilta kannattaa katsoa ohjeita ja vinkkejä.

Painoraja vauvauinnin aloittamisessa ryhmässä on.

Uimavaippaa me on käytetty, kun keskimmäistä käytettiin uimahallissa.

5.8.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...