mitä lahjaksi kaksi vuotiaalle pojalle?

Poika on meidän kummipoika, perheensä toinen lapsi (pian keskimmäinen), perheen esikko on tyttö, äiti on ns merkki tietoinen... Pää lyö ihan tyhjää...

27.7.2015
myrmeli
myrmeli

Varsinaisesti siis 😅

8.8.2015
carata
carata

Vipe, ei meilläkään varainaisesti heittelemällä heitellä, mutta mua ei haittaa vaikka pojan leikeissä pikkuautot vähän lentäis kun automatolla tulee kaikenlaisia kolareita ja autoja lentelee 😏🙈

8.8.2015
carata
carata

Kuka sietää mitäkin.. Meidän iskä ei siedä meteliä ja nyt vanhemmiten sitä tuntuu ärsyttävän vielä enemmän ääni lelut.. Mutta sillä on ihan uskomaton kuulo..Jos joku kuiskaa jotain 10 metrin päässä niin hiljaa kuin voi,niin se kyllä kuulee.. Kuulo tosin on miehille tyypillinen eli valikoiva.. 😄 Mutta ehkä tosiaan toiset kuulee ne möykkä lelujen äänet vielä kovempina kuin toiset..

Ja nyky ajan möykkälelut ei edes ole pahoja,ovat aika laimeita.. Meillä esim. Vauva piano jostain 15 vuoden takaa ja sitten 2vuoden takaa,niin voin sanoa että ero on aika huikea.. Kyllä jos noi soittaa niitä yhtä aikaa,niin se vanha voittaa mennen tullen.. Vielä en ole törmännyt leluun joka saa hermostuun jos ei lasketa jotain sellaista hetkeä että päätä särkee ja joku huutaa joku pimputtaa jollain lelulla ja mies yrittää selittää jotain tärkeää asiaa.. Mutta sekään ei ole yksin sen lelun ansiota vaan monen asian yhteis vaikutus..
Ainoa miinus on "korvamadot" 😂

8.8.2015
Vipe
Vipe

Meillä muksut möykkää keskenään, ettei siihen mitään mökäleluja enää rinnalle kaivata. Nimittäin kun ne lelut möykkää ni lapset huutaa kahta kauheammin saadakseen äänensä kuuluviin.

Kaikille siis parempi kun niitä ei meillä ihan hirveästi ole :)

8.8.2015
misukka
misukka

Muuten komppaan carataa paitti että meillä kyllä lelujen heittely on kielletty.. Ei äänen takia,vaan a) opetan lapsille että kaikkea omaisuutta kunnioitetaan ja heittelemällä hajoaa ja b) pikkuauto tekee kipeää kun osuu toista päähän..

Ja tosiaan noi äänilelut.. Se on tosiaan ihan sama,koska jos ei ole ääntä,niin lapsi pitää itse.. Vauva ajoi tänään traktorilla,niin se pärinä mitä piti suullaan oli sellainen että en kuullut mitä mies mulle huusi olkkarista mutta annoin lapsen ajella ja menin itse lähemmäksi miestä jotta kuulin..

Ja niinkuin carata sanoi,on aika jolloin oltava hiljaa,mutta ei lapsilta voi sitä koko päivää vaatia..

7.8.2015
Vipe
Vipe

Lapsien kuuluu leikkiä ja musta leikistä saa ja pitää tulla ääntäkin. On hetkiä, jolloin leikitän hiljaa tai luetaan kirjoja, mutta ei sekään aina olis lapsille kivaa. Meillä kaadetaan siis huoletta kokonaisia lego laatikoita ja heitellään pikku autoja. Soitetaan ja lauletaan, pidetään montaa ääntä pitävää lelua samaan aikaan päällä. Sitä se on nyt, ehkä jatkossakin. Mutta kaippa ne joskus hiljenee ja vetäytyy omiin oloihinsa. Viimeistään teineinä lukittautuvat huoneisiinsa ja ovat päivät siellä. Nyt on hyvä näin 💗

7.8.2015
carata
carata

Enpä ollut ajatellut että voisi soittimien ääni tai muut äänekkäät lelut käydä hermoille! Tai yllätyin nyt kun aloin miettimään ettei ainakaan itseä ole häirinnyt koskaan. Meillä siis paljon soittimia ja oikea rumpusettikin mitä 2v poika saa soitella vapaasti. :D Ite olen vaan tyytyväinen ku möykkää ja leikkii..

7.8.2015
HannnaK
HannnaK

Meillä appiukko on tollanen, et ostetaan mahdollisimman möykkäävä vehje. Esimerkiksi meiltä löytyy rummut, kitaraa ja ties mitä muuta möykkävehjettä.

Osa on kiikutettu heille, että kun kerran tykkäätte näistä niin leikkiköön siellä.

Tainnut osa kaikota kaikessa hiljaisuudessa heidän kattobsa alta.

28.7.2015
misukka
misukka

Ja eihän lapset saa siitä kärsiä,että äiti työssään kuuntelee kovia ääniä,niin kotona oltava hiljaa 😂

On tosin niitä jotka tahallaan etsii kaupasta sen ärsyttävimmän ja kovimman lelun ja mielellään sen missä ei ole paristoja että ne loppuisi.. Meille tehty kans niin ja pettymys ollut silmin nähtävä,kun mä en lle inhonnutkaan ääni leluja..

En tiedä mitä kiksejä jotkut saa siitä että lelua valitessa miettii mikä ärsyttäis vanhempia eikä että mikä miellyttäis lasta.. No meillä noi äänilelut on miellyttänyt sekä äitiä että lapsia,eli siinä mielessä nappi valinta vaikka ostajan mielestä ei ole ihan putkeen mennytkään 😂

27.7.2015
Vipe
Vipe

Niin puu soitinten ääni yleensä sellainen vaimea tai sellainen pehmeä.. Ei kova korkea ja terävä..

27.7.2015
Vipe
Vipe

Asennekysymys, kyllä. Ei siinä mitään.Työssä saanut kuunnella riittämiin äänileluja.

Ja meidänkin nuorimmalla on äänileluja, en vain ole niitä itse ostanut.

27.7.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Asenne kysymys.. Kyllä lapsista saa ääntä lähteä.. Ja jos joskus (esim. Kun itsellä särkee pää) ei saa,niin sitten voi takavarikoida ääntä pitävät lelut.. Eli kaiken.. Lapset kun saa halutessaan lelusta kuin lelusta meteliä.. Ja jos on pehmolelu mikä ei pidä ääntä kun sitä hakkaa johonkin niin sitten ääni tehosteet tulee lapsen omasta suusta..

27.7.2015
Vipe
Vipe

Kaikki ääntä aiheuttavat lelut vie hermot.

27.7.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä poika sai 2v-lahjaksi ison Plaston (hyvä ja kestävä merkki) työnnettävän rekan ja se on kovassa käytössä!

27.7.2015
Sannukki
Sannukki

Brio ja Lego on aina kivoja! Sen olen huomannut. Meidän poika on 1,5v ja tykkää tosi paljon pienistä metallisista autoista, myös isommista muovisistakin. Autokirjatkin on ihan parhaita. Samoin nuo aiemmin mainitut Legot, joissa on monenlaisia autoja. Niistä etenkin roska-auto on meillä tykätty.

27.7.2015
carata
carata

Meillä ei lapset itseasiassa juurikaan ees ole leikkiny junaradalla. Meillä dubloista on ollut paljon enemmän iloa. Autotkaan ei oo koskaan ollu oikein mieleen, lyhyt salama mcqueen-vaihe on ollut, mutta parkkitalokin on lojunut melkein koskemattomana 😊

27.7.2015
riu
riu

Meidän 9v tykkää kauko-ohjattavasta junasta. Vieläkään ei hirveesti välitä niistä vetureista joissa paristot. 4 vuotiaana muistaakseni ne sai mut ovat olleet enempi hyllyllä kuin käytössä.

Yritti niitä aina työnnellä vaan.

27.7.2015
misukka
misukka

Brio varmaan kelpaa myös merkkitietoiselle,kun Brio on tunnettu hyvä merkki ja lisäksi ei edes mikään halpis 😂

Mutta siten taas lapsellehan kelpaa lähes kaikki.. Se voi olla onnellisempi jostain 10€ autosta kuin 60€ junaradasta,menoja tiedä..

Mutta toi junarata ois sellainen johon ois kiva sitten ostaa aina lisää,jos siitä tykkää..

27.7.2015
Vipe
Vipe

Mustakin on turha miettiä äitiä pojan laajassa..
Brion rataa on nykyään sen 3+ lisäksi 1 1/2+ meillä poika sai kyllä jo 1,5 vuotiaana tota 3+ rataa,mutta ajattelin jos vanhemmat on ikärajoista tarkkoja.. Ja siis käsittääkseni se rata on ihan samaa kuin 3+ mutta ei ole niitä kaikkia liikennevaloja ja merkkejä yms. Pieniä osia ja on värikkäämpiä junan vaunut ja pitää kai jotain kilinääkin.. Mutta siis jatkossa pystyy yhdistää sitten niihin 3+ juniin ja ratoihin.. Näin olen käsittänyt kun ajattelin että jospa pienemmälle ostaisin 1v lahjaksi,kun esikolla on paljon tota Brion rataa..

Ja sitten mikä on varma hitti niin rekat,autot Työkoneet.. Lähes joka poika niitä rakastaa,vaikka ei tietenkään voi yleistää..

Ja briosta tosiaan sen verran että ei kannata tosiaan ottaa paristokäyttöistä tai Kauko ohjattavaa.. Meillä ei ne nappaa vielä oikein tolle 3v pojallekaan,kivempia on ne joissa saa itse ajaa..

27.7.2015
Vipe
Vipe

Samat ehdotukset olis miullakii ollu ku misukalla 😊 mieluummin laatua vähemmän ku krääsää enemmän! Tekkeeköhän se miutkii merkkitietoiseksi 😃

27.7.2015
riu
riu

Minusta laadukasta kannattaa ostaa, mutta ei äidin merkkitietoisuuden mukaan, vaan sinun harkinnan mukaan, mikä sinusta on sopivaa.

27.7.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Duploja, aloituspakkaus Brion junarataa mut ei mitään paristokäyttöisiä vetureita.

27.7.2015
misukka
misukka

Uppista

27.7.2015
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...