Hyviä vinkkejä haussa!

Meidän vajaa 9kk tyttö on itse lopettelemassa imetystä, päivisin ei enää malta olla rinnalla mut aamulla ja illalla kelpaa vielä. Miulle tää on ihan ok, maidontuotanto alkaakin hiipumaan. Ongelma vaan on siinä että tyttö ei suostu ottamaan korviketta. Tuttipulloa ei oo koskaan huolinu joten sitä en ees enää alota, oon kokeillu erilaisia nokkamukeja, korvikkeista eri merkkejä, kylmänä/lämpimänä, mikään ei kelpaa. Joka aterialla sitkeesti yritän tarjota, menee huikka tai pari mut sit alkaa kääntää päätä pois. 8kk neuvolassa terkkari sanoi että korvikkeen makuun tottuu mut eipä vielä oo näin käyny, mitenköhän pitkään pitää ootella?? Onko kukaan "maustanu" korviketta esim mehulla tai jollain? Kohta vois jo ruveta antaa hapanmaitotuotteita, pitäiskö unohtaa kokonaan nuo korvikkeet hetkeks... Mitäs jos lopettaa tuon imetyksen kokonaan, jos vaikka pimu tajuais ettei sitä maitoa tissistä tuu vaan mukista... Stressaa vaan tää tilanne, pitäis jotenkin tuo kalsiumin ja muitten ravinteiden saanti turvata kasvavalle lapselle. Imetystä Tuskin pystyn uudestaan lisäämään. Onko muilla maitonirsoja vauvoja? Vinkkejä otetaan mielellään vastaan!!!

13.7.2015
Mesha
Mesha

Meillä esikko lopetti tissittelyt 7,5kk iässä. Tuttipullolle ei opetettu, nokkis ei kelvannut. Juotettiin hörppyyttämällä mukin reunalta ja ihan alussa lusikasta. Korvike piti olla kuitenkin kun ei tuossa iässä voinut vielä hapanmaitotuotteisiin siirtyä. Ja käytettiin myös tuota vipen mainitsemaa keinoa, että sotkettiin korvikejauhetta puuron joukkoon aamuin illoin. Hyvin sekoittui löysempään puuroon.

Teidän pienellä on kuitenkin jo sen verran ikää, että päivisin voisit tarjota hapanmaitotuotteita. Ilta ja aamuimetykset riittävät muuten ihan hyvin.

14.7.2015
misukka
misukka

Meillä tyttö lopetti tissin syönnin päivisin 8,5kk iässä. Ei aloitettu korviketta, koska imetin nukkumaan mennessä ja öisin. Koin sen riittäväksi. Aloitettiin 9-10kk iässä raejuusto/motsarella/piimä/jogurtti/juustot/rahkat maistelu ja näitä meni huonosti. Nokkamukista ei ottanut koskaan maitoa, vain vesi kelpasi. Pillillä suostui juomaan myöhemmin piimää ja maitoa, sekä jogurttiin tehtyä smoothieta. Nokkamuki oli aina vain vedelle. En tiedä miksi. Mitä jos pumppaisit ja kokeilisit antaa mukista pillillä?

14.7.2015
carata
carata

Meillä melkeinpä isompi ongelma että on varsinkin esikoinen tollainen maitopoika.. Se siis juo maitoa kun maitoa,ihan täysmaidosta rasvattomaan laktoosittomaan maitoon (meillä juodaan tavallista kevytmaitoa) joten kovin paljon ei vinkkejä löydy..
Mutta yksi äiti jonka lapsi ei suostunut juomaan maitoa,sekoitti ruokaan sitä jauhetta josta tehdään korvike.. Näin sai kalsiumia yms. Vaikkei maitoa juonut..

Tämä vinkki kannattaa kuitenkin varmistaa,että onko tosiaan hyvä tehdä niin,että sekoaako siihen ruokaan hyvin vai voiko vetää sitten vattan kovalle tai jotain..

En tiedä mutta tällaiseen olen törmännyt,itse en ole ikinä käyttänyt tota jauheesta tehtävää korviketta,että en siitä paljon tiedä.. Mutta ainakin yksi äiti näin teki ja tyttö hengissä kyllä edelleen 😄 Itse ehkä kokeilisin sitä ja alkaisin sitten pikkuhiljaa parin kuukauden päästä antamaan sitä maitoa mitä perheessä juodaan.. Turha kai enää taistella niin että tottuu korvikkeeseen..

Niin ja puuro meillä tehdään maitoon..

13.7.2015
Vipe
Vipe

Lapsella menee uuteen ruokaan/juotavaan tottuessa useita, useita kertoja. Älä kuitenkaan totuta häntä mehuun (hampaiden kehitys).

13.7.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...