Mistä hautajaisvaatteita keskikesällä?

Uskoisin itselleni löytävän sopivan vaate yhdistelmän kaapista mutta mitä lapsille ja mistä? Likat ei omista kuin noita sateenkaari värisiä mekkoja... ja kertokaas kokeneemmat mikä on lapsille sopivaa pukeutumista? Ilmeisesti niitä ei tarvi mustiin kuitenkaan pukea, päästä varpaisiin? Pojalle on mustat juhlakengät ja suorat housut olemassa ja ajattelin että jos löytäisin esim lyhyt hih.kauluspaidan vaikka tumman sinisenä. Olisko ok? Voisinko minä laittaa juhlavat mustat caprit vai onko oltava hame/suorat housut? Jos jollakin on ylimääräisenä kaapissa niin olkoot tämä osto ilmoitus samalla. Tytöt on 146-152cm ja 80-86cm pitkät ja pojan paita sais olla 128cm...

8.7.2015
myrmeli
myrmeli

Minäkin muistan sen, että lasten pukeutuminen hautajaisiin ei ole niin tarkkaa. Meillä tytöillä on ollut hautajaisissa mustia/valkoisia vaatteita, jos ovat sattuneet sellaiset omistamaan. Mutta vaatekauppaan ei ole lähdetty.

11.7.2015
odottaja
odottaja

Ja siis Prismassa oli hyvin lapsille soveliasta vaatetta.

8.7.2015
misukka
misukka

Me just oltiin enoni hautajaisissa. Pojilla nyt sattuu olemaan suoria housuja ja kauluspaitoja kaapissa (mun porukat teettäneet vuosien saatossa esikolle joista pienemmät on nyt keskimmäiselle sopivia), joten isommille ne. Esikolle kävin ostamassa juhlakengät ja koko konkkaronkalle kravatit kaulaan. Pienimmällä oli valkoinen pitkähihainen kauluksellinen body ja mustat housut.

Itsellä pitkä tumman violetti hame ja tumma keveä paita.

En mä näkisi capreja soveliaaksi asusteeksi. Itse hain keveyttä pukeutumiseen tuolla pitkällä hameella.

8.7.2015
misukka
misukka

"Vertailun" vuoksi, meillä esikoispojan konfirmaatiossa pojillamme tulee olemaan suorat housut + puvun takki tummana, kauluspaidat, mustat sukat, juhlakengät. Kravatteja ei tarvi.

Tytöllä lyhythihainen mekko punasävyinen, bolero, juhlasukkahousut (valkoiset), sandaalit.

Caprit ei ole hautajaisvaate.

8.7.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä oli viime hautajaisissa 2kk vesseli, jolla oli valkoinen body ja ristiäisiin ostetut liituraita lappuhaalarit. Itsellä oli suorat mustat housut ja musta paita (En käytä mekkoa tai hametta). Eniten pisti silmään vainajan lapsenlapsenlapsen tyttöystävän PINKKI kesäpaita. Mun mielestä se oli hyvin epäkunnioittavaa. Tummat siistit vaatteet on mun mielestä ok. Lapsella ei tarvitse olla koko mustaa päällä.

8.7.2015
Sannukki
Sannukki

Miustakaan ne caprit ei oikein kuulosta sopivilta. Meillä pojilla on ollut siistit farkut, kauluspaita ja tumma neule. Tytöllä on ollut tumma mekko, neule ja mustat sukkikset. En oo ostanut mitään suoria housuja erikseen hautajaisiin kun muuta käyttöä ei oo ollu.

Ja ennen kaikkea voimia!

8.7.2015
riu
riu

Niin ja pojalle on olemassa myös tumman sininen kravattikin..

8.7.2015
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...