Mitä ihmettä vauvalle päälle?

Jjjep, nyt on lämmin. Vihdoin! Äiti ei valita, mutta vauva 2kk kyllä senkin edestä. Mitä mä tuolle puen päälle vaunuihin? Ja kyllä, vaunuihin on pakko laittaa koska vanhempi haluaa mennä leikkikenttätoimintaan edes kerran kesässä pyörällä. Voiko ton ikäsen laittaa ihan vaippasilleen vaunuihin tälläsellä säällä, kun on pilvetön taivas ja lämpöä +20 reilusti? Vaunuissa sisällä kun se lämpötila on varmaan lähempänä +30.. Aurinkokaan ei mistään paista suoraan vauvaan niiiinn? Lupasin jo, että loput lapset tehdään syntyviksi syksyllä. :D Kylmä on paljon parempi, ei muuta kun lisää vaatetta, mut kun ihoa on vaikea alkaa toiselta kaapimaan irti... :D

1.7.2015
RJ89
RJ89

Nki,meillä poika oli niin harkitseva ja varovainen että kun lähti kävelemään niin osasi sen hyvin,kun valmius ois ollut kävellä jo paljon aikasemmin joten meillä ei pyllähdelty vaan käveltiin heti hyvin,niin en huomioinut tota puolta.. 😂 taaperokärryn kanssa meni kunnes täytti sen vuoden ja oppi käveleen..

Varmaan riippuu paljon siitä millainen kesä/talvi on että kumpi on helpompi.. Itse tykkään ulkoilla säällä kun säällä joten talvivauva jonka kanssa ei pakkasten Takia pääse ulos,kuulostaa kuoleman tuomiolta,mutta jos on leuto talvi,niin ei sitäkään ongelmaa ole.. Ja taas kesävauva vois olla hankalampi jos ois kuukausi kaks putkeen hirveää hellettä.. Mutta kesävauvan kanssa tosiaan pääsi heti ulos ja talvella oli jo sen verta isompi että pärjäsi kyllä pakkasessa ja kovimmillakin pakkasilla vaunuissa kyllä pysyi lämpö keuhkoille siedettävänä.. Eikä niitäkään kovin paljon ollut.. Yhden muistan kun oli vauvan neuvola oisko ollut 7kk ryhmäneuvola ja mietin kehtaanko mennä kävellen vai pitääkö jäädä pois,jos tekevät ilmoituksen että vien pientä pakkasessa jne. Mutta päätin lähteä ja neuvolan täti vaan totes,että eihän vaunuissa niin kylmä ole 😄

3.7.2015
Vipe
Vipe

Jäi mieleen tää aihe... Siis sikäli oikein kuuma hellekesä on tietenkin haastavampi vastasyntyneelle, että hänhän ei hikoile kuten isommat lapset ja tosiaan nestehukkaa/lämpöhalvausta ei turhaan varoitella. Se kun ihan pikkuinen ei välttämättä osaa ilmaista ajoissa. Mulle neuvottiin kesävauvaa kans että (täysimetin 5kk) voi antaa kuumimpina hellepäivänä vesitilkkaakin. Poika tosin oli erittäin nopeaan kerännyt painoa, ehkei suositella vettä jos painon nousu hitaampaa.
Ja meillä helpotti se, että asunnossa saa ilmalämpöpumpulla vaikka kuinka viileäksi asunnon ja makuuhuoneet on alimmassa kerroksessa, joka puoliksi maanalla rinteessä, eivät kuumene.

Tänä kesänä. Ollu hirmu kylmää, mutta nyt kun pari lämpimämpää päivää niin jo tuntuu kuumalta kun ei oo tottunu!

3.7.2015
Minnie
Minnie

Musta kesä vauva oli helppo.. Pystyi imettää ulkona ja kesäkuussa syntynyt viihtyi vielä hyvin vaunun kopan suojissa kun vaan makoili ja nukkui,ei vaatinut päästä pystyyn (tosin tosiaan oli melko kylmä kesä ja meillä se erikoiskangas vaunuissa että pysyivät viileänä) ja sitten seuraavan kesänä oli jo isompi,joten paljon helpompi kuin joku tollanen 8kk ikäinen joka on vielä arka auringolle (toki vuoden vanhakin on) mutta ei enää todellakaan pysy vaunun suojissa.. Ja pienemmän kanssa joutui aina miettii sisätilat imetykselle kun ei voinut ihan puiston penkillä pakkasessa imettää.. Lisäksi kesävauva oppi kävelemään sopivasti kesäaikaan eikä niin että sitten ois pitänyt toppavarusteessa raivota kun ei se uusi hieno taito sujukaan niissä.. Pakkasilla sitten jo käveli sen verta hyvin että osasi sen toppavarusteessakin.. 😄

2.7.2015
Vipe
Vipe

Noin mekin tehtiin toukokuussa syntyneen pojan kanssa.
Vaippasillaan enimmän kesästä. Harso tms alla jottei hiosta ja sit laitoin kastellun (ei tippuvan) harson siihen kuomun eteen roikkumaan, se jotenkin viilentää ja helpottaa ilmastoa siellä kopassa. Tietysti helpompi jos on sellainen kuomu, jossa vetoketju ja verkko siellä 'takana'. Pääsee ilma vähän kiertämään...

En kyl ikinä ajatellu et kesävauva ois jotenkin hankalampi... Meillä toinen joulukuussa ja meni se silloinkin, vaikka ihanampaa musta kesällä olla lasten kans kotona kun ei tarvi pukea niin paljon ja voi olla ulkona kellon ympäri.
Mutta oon kyllä sellainen ulko-ihminen, vaikuttaa mielialaankin kuinka paljon pääsee ulos.

2.7.2015
Minnie
Minnie

Juu ehämmää mikään uusavutoon oo, mittari on aina vaunuissa ja jep, itse tiedän parhaiten.

Kysyinkin vain, että VOIKO vauvan laittaa vaippasiltaan pihalle kun ei ole moisesta kokemusta. Mutta nyt tiedän että voi ja muutkin tekee niin, joten minäkin. :)

Samanlainen hikipää tää on kun esikoinenkin, mutta vuodenaika on väärä. :D

1.7.2015
RJ89
RJ89

Me kuljettiin hyvinkin esikon kanssa parin kuukauden iässä ihan vaippasillaan ku oli niin kuumaa. Hiki päässä se oli silti vaikkei edes peittoa ollut päällä.

Ihmiset kummasteli Helsingin kaduilla kun kopasta varpaat vilkkui.

Itepä tuota parhaiten tiedät millä vauvasi pärjää.

1.7.2015
misukka
misukka

Meillä ainakin vaunuissa sellainen erikois kangas joka kääntää sen auringon pois.. Ja vaalea väri lisäksi.. Vaikka auringossa ois niin ei edes kuomun päällinen juurikaan lämpene (toki varjossa ollaan pidetty mutta esim. Kävellessä ei oikein voi koko ajan olla varjossa) ja täten vaunut pysyy sisältä viileänä joten meidän esikoisella oli aika harvoja päiviä kun oli vain lyhythihaisissa (kesäkuussa syntynyt) usein oli ohut pitkähihainen ja ohuet housut ja sukat.. Ja olipa melkein koko kesän ohut pipokin paitsi juuri ihan hellepäivinä.. Vain helle päivinä t-paita body.. Silloin oli melko viileä kesäkin.. Mutta tosiaan meillä viileät vaunut,lämpömittarinhan voin hyvin laittaa vaunuihin ja sen mukaan vähentää tai lisätä vaatetta.. Tai jos laittaa vähän vaatetta niin ottaa jonkun ohuen peiton mukaan..

Ja riippuu toki lapsestakin,kokeilemalla selviää.. Meillä on meinaan kaks ihan erilaista.. Esikoinen ei koskaan ollut kuumissaan vaikka jotkut arvosteli että puen sille likaa (kun en vastasyntynyttä kesähelteellä vienyt alasti ilmastoituun autoon ja kylmään kauppaan) ja sitten taas toi toinen on sellainen etten edes osaa pukea tarpeeksi vähän ja silti on aina pää märkänä.. Se ei onneksi ole kesävauva 😂
Mutta vaikka mun järki sanoo että vauvalle puetaan enempi kuin 3 vuotiaalle niin kyllä meillä melkein on tolla isommalla enempi päällä kun pienemmällä..
Eli oma vauva pitää vaan oppia kokeilemalla että mitä puetaan,koska se missä naapurin vauva hikoilee niin saattaa olla vauva silti vilustua tai toiste Päin.. Mäkin hiljalleen opin pukemaan tota toista vähemmän,kun aluksi tottakai puin sillein miten esikoisen kanssa olin tottunut..

1.7.2015
Vipe
Vipe

Juhuuuuuuu apua kaivataan! :)

1.7.2015
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...