Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Passin hakeminen verkossa?

onko joku hakenut? miten se toimii? ja tärkeintä, saako haettua myös lasten passit? en viitsinyt nyt kirjautua sisään katsomasn miten se menee, sen verran että passikuvassa täytyis käydä semmoisessa liikkeessä joka jakaa ne johonkin poliisin kuvapalveluun. nyt tuota mietin et saako lasten passit haettua samalla , onko siellä toisrlle vanhemmalle joku tunnistautuminen? oltais voitu lomalla lähtee reisduun, mutta sekä mun et tytön passit menee umpeen elokuussa ja minillä ei passia vielä ole, eka vapaa aika poliisilaitokselle heinäkuun lopulla kun loma on jo melkein ohi. :/

15.6.2015
Mummy83
Mummy83

Joo, sama ruljanssi henkilökortin kanssa. Musta se on ihan turha läpyskä jos meinaa sen viiden vuoden aikana käydä jossain kauempana ku länsinaapurissa tai etelänaapurissa.

Maksaa saman ku passi mut voi käyttää paljon rajatummin.

16.6.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

joo katoin että naapurikunnissa oli ihan yhtälaiset jonot, Perniössä olisi "vähemmän ruuhkaa".

Ellen ihan väärin muista, niin 5v sitten kun passia hain, niin annoin sormenjäljet. Mut nyt en yhtään muista että antoiko esikoinen, tosin ei sillä merkitystä sikäli ole, että mini täytyy käyttää kuitenkin siellä laitoksella.

ja joo, tällä kertaa oltais Eurooppaan lähdössä, mutta se henkilökortti täytyy myöskin kait hakea poliisila että sama ajanvaraussysteemi, eikö? ja ollaan kuitenkin tänä tai ensi vuonna lähdössä miehen kotimaahankin, joten tarvitaan jokatapauksessa passit.

16.6.2015
Mummy83
Mummy83

Mä just hain meidän jannuille passit. Hakemukset tein verkossa mut alaikäisten kanssa pitää tosiaan käydä näytillä laitoksella, samoin itse jos sun nykyisessä passissasi ei ole sormenjälkitunnistetta.

Sen verran tuo sähköunen hakemus nopeuttaa, että 3 passia käsiteltiin vartissa.

Meillä olisi ollut eka vapaa aika lähimmillä poliisiasemilla nyt näillä huudeilla kun kuukausi sitten hakemuksia tein. Ajelin 75 kilsaa suuntaansa Saloon jotta saatiin seuraavalle viikolle käynti ja passit on nyt jo reilun viikon verran olleet näpissä.

16.6.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Mummy kysyi passin hakemisesta verkossa.

Hyvä huomio tuo Nki:n, en tiennyt vaikka mekin aivan juuri haimme passeja.

Henkilökortin käytössä alaikäisen kohdalla matkustusasiakirjana on rajoituksia.

Arvelen muuten ettei Mummyn perhe tee mitään lähialue-lomaa (Eurooppa), joten passeja tarvitsevat.

16.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

MatkustusasiakirjaMuokkaa
Suomalaisella henkilökortilla voi Suomen poliisin mukaan matkustaa seuraaviin maihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia Kypros, Latvia, Liettua, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tšekki, Unkari ja Viro. Pohjoismaiden välillä erillistä matkustusasiakirjaa ei tarvita, mutta henkilöllisyys on muutoin pystyttävä tarvittaessa osoittamaan.[4] Ajokortti ei ole henkilökortti.

Miten tuollanen kortti?? Itsellä oli tuollainen kun lensin koneella suomessa. Mutta oli siitä muutakin hyötyä. Ennen kuin ajokortin sain niin pystyin todentamaan että olen se.

16.6.2015
nki91
nki91

Expresspassin saa niin että kun poliisiasema aukeaa, menee sinne, vuoranumero kouraan. Iltapäivällä passin voi Helsingissä hakea Pasilan poliisitalosta tai sen voi myös noutaa Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Hieman kalliimpi on kuin tavanomainen passi. Voimassaoloaika on on 5 vuotta.

Pikapassin saa muutamassa päivässä.

12 vuotta täyttäneiltä otetaan sähköinen sormenjälki.

15.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Itse juuri viime viikolla passihakemuksia naputtelin (hain itselleni ja lapsille 10v,8v ja 8kk) ja siis verkossa nimenomaan hain. Ja siis joo saat haettua kaikille sitä kautta ja myös sitä kautta jos on yhteishuoltajuus toinen huoltaja saa tehtyä sähköisen suostumuksen. Mutta niin mäkin aattelin että jes täähän on ihan helppo juttu että tästä näin vaan muutamat klikkaukset ja thats it ja nimenomaan että tällä välttää sen laitoksella jonottamisen, koska täälläkään ei ois aikaa saanut kuin aikasintaan parin viikon päähän ja meillä lähtö jo kolmen viikon päästä.

No siinä sitten klikkailin kaiken ja mies teki sen sähköisen suostumuksen ja klik siitä hakemukset menemään niinhän sitä luuli mutta ei jokaisen lapsen kohdalle ilmestyy teksti että lapsen on käytävä tunnistautumassa poliisin lupapalvelupisteessä ja näiden isompien kohdalla myös että tarvii antaa nimikirjoitus (ottavat yli 6vuotiailta jo nimikirjoituksen passiin jos osaa nimensä kirjoittaa). Että sinne siis jonottamaan jouduttiin joka tapauksessa kuitenkin eli ei juuri ole hyötyä vaikka sitä kautta sen tekee ...

15.6.2015
JiiKoo84
JiiKoo84
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...