Passin hakeminen verkossa?

onko joku hakenut? miten se toimii? ja tärkeintä, saako haettua myös lasten passit? en viitsinyt nyt kirjautua sisään katsomasn miten se menee, sen verran että passikuvassa täytyis käydä semmoisessa liikkeessä joka jakaa ne johonkin poliisin kuvapalveluun. nyt tuota mietin et saako lasten passit haettua samalla , onko siellä toisrlle vanhemmalle joku tunnistautuminen? oltais voitu lomalla lähtee reisduun, mutta sekä mun et tytön passit menee umpeen elokuussa ja minillä ei passia vielä ole, eka vapaa aika poliisilaitokselle heinäkuun lopulla kun loma on jo melkein ohi. :/

15.6.2015
Mummy83
Mummy83

Joo, sama ruljanssi henkilökortin kanssa. Musta se on ihan turha läpyskä jos meinaa sen viiden vuoden aikana käydä jossain kauempana ku länsinaapurissa tai etelänaapurissa.

Maksaa saman ku passi mut voi käyttää paljon rajatummin.

16.6.2015
misukka
misukka

joo katoin että naapurikunnissa oli ihan yhtälaiset jonot, Perniössä olisi "vähemmän ruuhkaa".

Ellen ihan väärin muista, niin 5v sitten kun passia hain, niin annoin sormenjäljet. Mut nyt en yhtään muista että antoiko esikoinen, tosin ei sillä merkitystä sikäli ole, että mini täytyy käyttää kuitenkin siellä laitoksella.

ja joo, tällä kertaa oltais Eurooppaan lähdössä, mutta se henkilökortti täytyy myöskin kait hakea poliisila että sama ajanvaraussysteemi, eikö? ja ollaan kuitenkin tänä tai ensi vuonna lähdössä miehen kotimaahankin, joten tarvitaan jokatapauksessa passit.

16.6.2015
Mummy83
Mummy83

Mä just hain meidän jannuille passit. Hakemukset tein verkossa mut alaikäisten kanssa pitää tosiaan käydä näytillä laitoksella, samoin itse jos sun nykyisessä passissasi ei ole sormenjälkitunnistetta.

Sen verran tuo sähköunen hakemus nopeuttaa, että 3 passia käsiteltiin vartissa.

Meillä olisi ollut eka vapaa aika lähimmillä poliisiasemilla nyt näillä huudeilla kun kuukausi sitten hakemuksia tein. Ajelin 75 kilsaa suuntaansa Saloon jotta saatiin seuraavalle viikolle käynti ja passit on nyt jo reilun viikon verran olleet näpissä.

16.6.2015
misukka
misukka

Mummy kysyi passin hakemisesta verkossa.

Hyvä huomio tuo Nki:n, en tiennyt vaikka mekin aivan juuri haimme passeja.

Henkilökortin käytössä alaikäisen kohdalla matkustusasiakirjana on rajoituksia.

Arvelen muuten ettei Mummyn perhe tee mitään lähialue-lomaa (Eurooppa), joten passeja tarvitsevat.

16.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Expresspassin saa niin että kun poliisiasema aukeaa, menee sinne, vuoranumero kouraan. Iltapäivällä passin voi Helsingissä hakea Pasilan poliisitalosta tai sen voi myös noutaa Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Hieman kalliimpi on kuin tavanomainen passi. Voimassaoloaika on on 5 vuotta.

Pikapassin saa muutamassa päivässä.

12 vuotta täyttäneiltä otetaan sähköinen sormenjälki.

15.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...